Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 371.4k 279

  • @caner1245 zaten bültenler kapalı olduğu için avukat premium process in pratikte bir faydasını göremeyeceksin, boşuna para verme dedi. Bizde normal başvuru yaptık


  • @finalhope @mrkc evet EB-2 idi.
    Çok teşekkür ederim destekleriniz için, şimdi sürecin devamını heyecanla bekliyoruz


  • Bugün sağlık muayenemizi tamamladık. Normalde randevumuz 11:00’deydi ama erken vardığımız için 09:00 gibi gittik. Kalabalık olmadığı için bizi erken alabileceklerini söylediler.

    Muayene Süreci:
    1. Giriş ve Kayıt (4. Kat):
    • Pasaportları teslim ettik.
    • Yetişkinler için COVID aşı kartı, çocuklar için aşı karnesi istediler.
    2. Kan Testi (5. Kat):
    • Kan verdik ve toplamda 3.400₺ ödeme yaptım (2 kişi için).
    3. Röntgen (3. Kat):
    • Akciğer röntgeni çekildi.
    4. Aşılar ve Muayene:
    • Sırayla içeri alındık. Hepimizi Handan Ungan muayene etti.
    • Toplamda 5 aşı vardı ve bize 4 iğne yapıldı.
    • Çok sayıda sağlıkla ilgili soru sordular ama hepsine “hayır” diyerek geçtik.
    • Çocukları da muayene ettiler, onlara 2 aşı yapıldı.
    5. Ödeme ve Son İşlemler:
    • 38.400 TL 2 yetişkin 2 çocuk için ödeme yaptım.
    • Vize türümüz gereği sağlık raporunu bize vermeyeceklerini, doğrudan konsolosluğa göndereceklerini söylediler. Ancak aşı raporunu çıktı almamız gerektiğini, ülkeye girişte sorulabileceğini belirttiler.
    • Raporların ertesi gün saat 12:00’ye kadar e-posta ile gönderileceği söylendi. Şehir dışından geldiğimizi belirterek üç kez teyit ettim ve bir sorun olmadığını, dönebileceğimizi söylediler.

    Genel olarak işlemler yoğun ama sistematik ilerledi. Çocuklar aşı sırasında biraz ağladı, özellikle bizim soyunmamızı istedikleri için onlara da soyunması gerektiğini söylemiştim, neyseki onların soyunmasına gerek yokmuş. Böylece bu süreci de sorunsuz tamamladık.

    GÜNCELLEME: Mail ertesi gün gelir demişlerdi ancak 3. günün sonuna doğru geldi.


  • Mart 2025 vize bülteni yayınlandı. Benim PD ile FAD aynı güne geldi, file ederken siz bari bakın 1 günle kim bilir kaç zaman bekleyeceğiz.

    https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2025/visa-bulletin-for-march-2025.html


  • @okokok okokok hocam öncelikle hayırlı olsun.sağlıkla ilgili olan sorular sözlü mü soruluyor yoksa bir kağıt konuyor önünüze ve o kağıtta uygun seçenek mi işaretleniyor?


  • @Megadeth tek tek sözlü olarak soruyor. Hatta o kadar hızlı sordu ki bazılarına ‘hayır’ derken bile yetişemedim. O ara 4 tane aşıyı da yapıyor kaşla göz arası :)


  • @nimble EB2 NIW mart bülteninde current tarihi 15 May 2023 oldu. PD'si bu tarihten önce olanlara (hocalarımıza) hayırlı olsun.


  • @finalhope Hocam sanırım çok içten dilemişsiniz bizim current olmamızı hatırlıyorsanız söylemiştiniz. Teşekkürler, güzel ve samimi dileğiniz ve temenniniz oldu:)


  • @nimble Evet hocam can sıkıcı. Ama sanırım bir sonraki bültenle kurtarabilirsiniz, çünkü April tam çeyrek asıl orada ben büyük bir atlama bekliyordum. Umarım sizinki orada geçer beklemeden.


  • @Hilal-2 hocam çok mutlu oldum. En kısa zamanda interview letter almanız dileğiyle. Mart ya da Nisan gibi olabilir mi acaba?

    Ben de interview letter bekleme aşamasındayım. NVC işlemleri ve sonrasını firmadan bağımsız kendimizin yürütebilecegini sizin yazilarinizdan güç alarak yaptım hocam. Hep birlikte süreci en kısa sürede bitirmek dileğiyle.


  • @finalhope Sanırım Mart, Nisan çağırılırız. Yüksek ihtimal aynı zamanda gelir interview emaillerimiz. İnşallah sağ salim sorunsuz alırız Green Cardlarımızı.


  • @Hilal-2 PD current olduktan sonra Interview emaili ne kadar sürede geliyor acaba? 3-4 ay civarı mıydı? Daha kısa mı?


  • @pelinoaydin daha önce @pointcloud un şöyle bir değerlendirmesi var. https://yesilkartforum.com/forum/post/464253

    Buna göre current olduktan sonra 1-2 ay içinde gelme ihtimali çok yüksek.


  • Current olan arkadaşları tebrik ederim. Sonunda biraz ilerleme olması sevindirici, umarım biraz daha ivmelenir.


  • Ben hala sanirim cok cahilce sorular soruyorum ama, DQ olmak icin 260 in doldurulmasi gerekiyor ve bunun icin NVC den welcome letter gelmesi gerekiyor diye anlamistim. Ama burda PD date lerinden 6 ay sonra DQ olan EB2 basvurulari var, orasi kafami karistirdi. Bana ve avukata NVC sadece PD current olmadigi icin bekleyin tarzinda bir mail geldi bir Case numarasinin atandigi. Benimle ayni PD tarihinde en yakin sizinki gozukuyor sizde de durum ayni mi? @chemistontheroad .

    Benim PD Ocak ayi sonu 2024


  • @Hilal-2 merhaba hilal hanım benim eb3 ama merak ettiğim için yazmak istedim çeyrek asıl Nisan ayı için mi demek istediniz yoksa belirli bir ay var mı mali yıl başlangıç biliyorum ama çeyreği de mi var :))


  • @pelinoaydin Konsolosluk kendi parametrelerine göre değerlendirip karar verip, uygun gördüğünde çağırıyor. Süresini bilemeyiz.


  • @Duygu-Çelik Merhaba, Fiscal year her yılın Ekim ayında başlıyor ve 4 quarter yani çeyrek var diğer fiscal year a kadar. Genellikle büyük atlamalar bültende çeyreğin ilk ayında oluyor. Ekim, Ocak, Nisan, Temmuz. Ben onu söyledim. Ama tabi USCIS kendi değerlendirmelerine, parametrelerine, imkanlarına göre bülteni bültendeki cut-off dateleri belirliyor. Bu bültenden de gördüğümüz gibi tahmini net olan şeyler değil:)


  • Current olan arkadaslari tebrik ederim, bulten ilerlemesi acisindan 45 gun kaldi benim de current olmama. Olumlu ve umutlu bakiyorum, Baskan secim donemine gelince 3 ay kadar zaman kaybettik ancak Nisan veya en gec Mayis bultenlerinde 30 Haziran 23 tarihi current olacak diye dusunuyorum. Boylece yaz aylarinda randevu daveti gelecek ve yaz sonu Amerika'ya giris yapacagima inaniyorum.


  • @biophys DQ olmak için önce welcome letter alınması ve daha sonra DS260 formunun ve bir takım belgelerin NVC'ye gönderilmesi ve onaylanması gerekiyor. Türkiye'de IVP yapıyorsanız bakmanız gereken aylık bültendeki Dates for Filing chart, buradaki cutoff tarihi sizin PD tarihini geçince welcome letter ile green card numarası (eğer hala varsa) size iletiliyor. Çoğunlukla NVC bu cutoff tarihinin PD tarihini geçmesini beklemiyordu, lakin şu an- en azından benim forumdan izleyebildiğim kadarıyla- 2024 NIW başvurularında green card numarası alabilen olmadı. bir süredir NVC tarafında işler yavaşladı NIW için. sizin gördüğünüz PD'den 6 ay sonra DQ olabilmek mazideki altın günlerde kaldı gibi görünüyor. özetle, beklemeye devam


Benzer Başlıklar

  • EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    146k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • EB-3 Vizesi Hakkında - İş Garantili?

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    60
    1 Oy
    60 İleti
    7k Bakış
    M
    @charon sizin dediğinizi anladım. Burada riske edilen şey 3 sene yerine e2 yatırım sermayesi ve geçen süreçte ne kazanıp ne harcadığınız olacak sizin dediğiniz gibi olabilir . Bu hafta karşılıklı görüşmelerin sonucunda istanbul'da amerikalı bir real estate developer ile anlaştım ve çoğu zaman türkiye de kısa ziyaretler olmak üzere 15-20 gün amerikada olmak üzere çalışmaya başlayacağım turist vizem olduğu için amerikada yasal çalışmayacağım ama primler ve maaşın bir kısmı amerikadan yatacak belki history oluşması açısından avantaj olabilir diye düşünüyorum, 3 ay sonra şirket üzerinden eb3 e amerikadan başvuruyor olmak türkiyeden başvrumaya kıyasla süreci ne kadar kısaltır deneyimi olan var mı ? Teşekkürler,
  • 0 Oy
    972 İleti
    63k Bakış
    ari luliA
    @smyael çok teşekkür ediyorum bölgeleri nereden nasıl araştıracağım bir fikrim yok ama 3 iş de aynı şirkete ait anladığım kadarıyla bakalım hayrolsun artık
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum