Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ezgi-2 biz istenilenleri yukledik extra belge yukleyebilecegimiz konusunda bilgimiz yoktu. onun disinda sonsuz kanitlarimiz var. USCISe yuklerken de aynisini yapmistik. ama ben bunlari yanima alsam yeterli olarak dusunmustum.

• @tb19 Evet buldummm çok teşekkür ederim bilgilendirme için. A-number denilen Alien number’mış. 😅 Zaten vardı bizde. İlk gelen approve mailinde de yazıyor bu numara. Ben başka bir numara daha verileceğini sandım.

• @Alfa-Centauri tabikii de böyle bir şey mümkün değil, kiminle nerede nasıl tanıştığınızın hiç bir önemi yok… ilişkiniz gerçek olsun kanıtlarınız sağlam olsun ve son 2 yıl içerisinde reel olarak bir kez görüşmeniz yeterli.

• en son hangi ay dqları mülakat randevusu aldı? bilen var mı acaba

• subat ayinda kimse IL almadi mi arkadaslar?

• @seda-2 Önce uscis’ten approve olacaksınız. Sonra da welcome letter maili alacaksınız. Ardından DS-260 formunu dolduracaksınız. O formu doldururken bazı belgeleri yükleyeceksiniz(zaten avukatınız bu aşamalarda yönlendirir sizi). DQ demek dokuments Qualified’ın kısaltılmış hali. Yani sisteme yüklediğiniz belgeler kabul edildi, onaylandı demek. Bu aşamadan sonra sadece büyük elçilikten randevu maili bekleyeceksiniz demek.
    Bizim ilk başvurumuz ve mülakat günü arasında tam 20,5 ay var. Süreler değişkenlik gösterebiliyor yoğunluğa göre. Bu yüzden net bir tarih kimse veremez, avukatınız bile. Eskiden tüm süreç 8-9 ayda tamamlanıyordu şimdi 2 yıla kadar uzadı. Çok fazla başvuru var çünkü. Siz ortalama 24 ay olarak düşünün.

• @gulsah123 Ben her ihtimale karşı hem kendimin, hem eşimin vukuatlı nüfus kayıt örneğini götürdüm. Ayrıca ikimizinde ikametgahını götürdüm. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı çok önemli(sizinki). Bu belgeleri biz sistemede yüklediğimiz için benim elimde ki belgelere bakmadılar. Sistemden tek tek inceledi görevli belgelerimizi. Elinizdekilere bakadabilirler. Tedbirli olun siz.

• Yazılanlara istinaden yazıyorum göçmen olarak işlemlerini tamamlayanlar sadece görüntü olarak mülakata gidiyor bu şekilde giden hiç kimse red olmaz eksik evrak vardır tamamlamaları istenir sosyal medya vs farketmez reddetme hakkı gerçekten geçerli bir sebep olmadan pek mümkün değil

• Bende 2020 den bu yana bu sürecin içindeyim 🙂

• @lina bende aynısını düşünüyorum. evliliğin gerçekliği sahteliği kısmını USCIS araştırıyor ve mülakatta komple ret alma milyonda bir oranda falan. internette ve yabancı kaynaklarda en kötü ihtimalin 221g sistemine düşmek olduğu ve bunun da en fazla bi kaç ay süreceği yazıyor.

• selam arkadaşlar.görüşmeden çıktım eksik evrak var dediler
    1-bu belgeyi nasıl göndereceğim ?
    2-belge oraya ulaşınca ne kadar sürede pasaportum elime geçer? bilgisi olan arkadaşlar var mı?

• @Ezgi-2 merhaba
    Bizim urgan doktor randevusu sabah 9:45 te
    Acaba nekadar sure suruyor donus bileti alicazda bilen varmi ogle civari bitermi isimiz ?
    Tesekkurler

• @cem999343 onu bilmiyorum ama hangi evrak eksik dediler? bilgi verir misiniz hazırlıklı olalım 🙏🏻

• @Raybay1971 bizim randevu saat 10.00 daydi ve saat 14.00 civari bitmisti isimiz. Ama tabi o gunun yogunluguna bagli olarak ve kac kisi oldugunuza bagli. Biz 4 kisiydik.

• @salimekoken evlilik cüzdanını istediler

• Herkese merhaba, görüşmeye götürülecek belgeler arasında "The applicant must obtain an original or certified copy of their birth certificate and those of any family member immigrating with the applicant. " diye yazıyor. Bunu nerden temin edebilirim ?

• @yakup-budakci nüfus kayıt örneği diye biliyorum ,eğer yanlışsam arkadaşlar düzeltsin

• @cem999343 e-devletten Çok Dilli Doğum Kayıt Örneği (Formül A) Sorgulama çıkıyormuş, biraz panik yapmıştım o yüzden araştırmadan burdan sordum. Teşekkür ederim ✌🏻

• @yakup-budakci E devlette doğum kayıt örneği var. FormülA ya da formülB. İkisinden biri. Ben ikisinide almıştım yanıma. Risk almayın ne var ne yok götürün yanınızda.

• Veeeeeee pasaportumu teslim aldım çok şükürrrr 🙏🏻🙏🏻 Darısı heyecanla bekleyen herkese olsun. 🙏🏻🥰

Benzer Başlıklar

• 16
  • 61
  • 2
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |