@ertutr okuduğum deneyimler ve vize görüşmesi yapmadan görüştüğüm şirketlerden aldığım cevapların hepsi farklı farklı olmasına karşın sadece bir nokta da hepsi aynı şeyi söyledi o gün vize memuru güne güzel başlamadı ise vizenizi red verebilir size garanti veremeyiz olmuştu.
Şöyle bir deneyim paylaşmak istiyorum belki faydalanacak olan olabilir çalıştığım firma cnc makinları satıyor çevremde çok sayıda türkiye de silah üretimi yapan firmalar bulunuyor 21-24 ocak 2025'de Las Vegas'da düzenlenen silah fuarına katılacaklarını vize görüşmesi yapmadan önce benim nasıl vize aldığımı sordular bununla ilgili deneyimi mi anlattım daha sonra aradığım 10 firmadan 1 tanesinin alamadığını öğrendim sebebini sordum bilmiyorum dış ticaretcimize verdiler bana vermediler dedi firma sahibi ne yapacaksın diye sorduğumda tekrar vize randevusu aldık acilden almışlar ve vize görüşmesinde sahibi olduğu şirketin silah üretimi yaptığını bu yüzden silah fuarına katılması gerektiğini söyleyerek ikinci görüşmesinde vizesini aldılar.
Size bunu söyleme sebebim vize görüşmenize giderken eğer sizin profiliniz yukarıda ki bilgilere uygunsa iş yeriniz yada çalışmış olduğunzu sektör veya eğitim aldığınız alan var ise orada buna uygun fuar bulup fuara gideceğim diye bilirsiniz