Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @selamibasaran Cevabınız için teşekkür ederim. Eşime kiminle gideceksiniz diye sorduklarında '' tek gideceğim çünkü eşimin uçak fobisi var, onunla bir yere gidemiyoruz'' u bulmuştuk. Türkiye'de eşi kalan bir kadın muhakkak geri dönecek izlenimi vermek istemiştik. Sanırım verdik de, çünkü eşimin yeni evli olması, daha önce yurtdışına çıkmamış olması, çocuğunun olmaması gibi olumsuz bir sürü etkeni vardı. Onay aldıysa eğer bu cevap sayesinde aldı diye düşünüyoruz, tabi bizim saf düşüncemiz. Karşıdaki abd memuru da turtist değil işi bu sonuçta. Ben de artık eşimin cevaplarından verip, gülmeyip, hareketsiz ve ciddi durup kiminle gideceksiniz sorusuna '' eşimin vizesi var birlikte seyahat etmeyi planlıyoruz'' deyip takdiri memur arkadaşa bırakacağız. Daha önce red sebebiniz neydi ve düzelttiniz mi gibi bir soru sorarsa da söylemediler ama daha önce bir arkadaşım aynı soruya maruz kalınca '' söylemediniz o yüzden bilmiyorum'' cevabını verince başka soru sormadan 2. redi yemişti. Ben ise ds formunda hata yaptım, düzelttim ve tekrar başvurdum diyeceğim. Umarım verirler, yoksa eşim her yaz bensiz abd gezisi yapacak :)...

• ⭐⭐

@ertutr okuduğum deneyimler ve vize görüşmesi yapmadan görüştüğüm şirketlerden aldığım cevapların hepsi farklı farklı olmasına karşın sadece bir nokta da hepsi aynı şeyi söyledi o gün vize memuru güne güzel başlamadı ise vizenizi red verebilir size garanti veremeyiz olmuştu.

Şöyle bir deneyim paylaşmak istiyorum belki faydalanacak olan olabilir çalıştığım firma cnc makinları satıyor çevremde çok sayıda türkiye de silah üretimi yapan firmalar bulunuyor 21-24 ocak 2025'de Las Vegas'da düzenlenen silah fuarına katılacaklarını vize görüşmesi yapmadan önce benim nasıl vize aldığımı sordular bununla ilgili deneyimi mi anlattım daha sonra aradığım 10 firmadan 1 tanesinin alamadığını öğrendim sebebini sordum bilmiyorum dış ticaretcimize verdiler bana vermediler dedi firma sahibi ne yapacaksın diye sorduğumda tekrar vize randevusu aldık acilden almışlar ve vize görüşmesinde sahibi olduğu şirketin silah üretimi yaptığını bu yüzden silah fuarına katılması gerektiğini söyleyerek ikinci görüşmesinde vizesini aldılar.

Size bunu söyleme sebebim vize görüşmenize giderken eğer sizin profiliniz yukarıda ki bilgilere uygunsa iş yeriniz yada çalışmış olduğunzu sektör veya eğitim aldığınız alan var ise orada buna uygun fuar bulup fuara gideceğim diye bilirsiniz

• @T-C-Kubilay-Dikici Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederi.

• Merhabalar, DS160 formunu güncellediğimizi görüşme anında veya öncesince vurgulamamız gerekiyor mu ?

• ⭐⭐

@merlin2020 hayır.Son halini görüyor zaten konsolos.

• Grup halinde vize görüşmesine sadece aileler mi girebiliyor kız arkadaşımla girebilir miyim?

• ⭐⭐

@eboyaci adı üstünde grup aile olsa aile denirdi.
    Yani kiminle seyahat edecekseniz onunla başvurabilirsiniz

• Merhabalar,

Turist vize yenilemeye başvuracağım babam için, 10 yıllık vize bitişinin üstüne 3,5 yıl geçti. Yenilemede randevu bekleme gibi bir durum var mı? Süreç nasıl ilerliyor? Ağustos ayında bitişinden sonraki 4 yıl da doluyor ağustosa kalmadan alınabilir mi? Ayrıca kardeşim şu an 14ünü doldurmadan babamın vize yenileme işlemiyle beraber ona da başvuru yapabilir miyim? Turist vize hakkında hiç bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

• @ATS16 bağlantı için teşekkür ederim

• selamlar. kisa bir soru.
    2020 aralik'ta biten vizemi yenileme suresinin son ayi olan 48. ayda yolladim (bilmiyodum bu kolayligi :)) kargo ile yenileme icin, kargo onayi geldi ama ellerine gecene kadar 48 ay gectiginden olsa gerek beni randevuya cagirdilar. bu tip durumu yasayan var mi, normal randevudan farki oluyor mu bu tip durumlarda? ya da randevuya ekstradan dokuman (calisma belgesi, mal varliklari vs) goturmeli miyim yoksa prosedurden cagirmislardir passaportlar ds foto vs olsa yeter mi dersiniz? rusya'da yasadigimdan benim tum mal varligi, ev araba is vs rusca, hepsinin tercumesini halletmem lazim o yuzden soruyorum 🙂

• Merhabalar benim turist vizem mevcut ama hiç gir çık yapmadım Eşimin görüşmeside yarın Benim ablam orda vatandaş oraya ziyaret edeceğiz diyerekten almaya çalışacağız İnşallah sorun olmadan alabiliriz heyecanlıyız bakalım sonucu merak ediyoruz mülakat deneyimlerini sizlerle paylaşacağım

• Gordugum kadariyla Vize randevu alma sistesi degismis. Hayirli olsun. Muhtemelen Bot yazanlardan dolayi bu degisiklige gittiler.

• @suspended onu bir kaç yerde duydum ama bende hala aynısını görünüyor değişen bir şey yok.

• @zakaria Eski sitede yeni hesap acmak istediginizde sade Bulgaristan , Ukrayna vs birkac ulke cikiyor. Diger ulkeler icin yeni hesap acilmiyor. Resmi siteler randevu icin yeni sisteme yonlendiriyor. Botculara gecmis olsun.

• ⭐⭐⭐

@suspended Şöyle diyeyim senin tıklayıp randevu aldığın sistem varsa yeni botta yazarlar her türlü o yüzden botlara çözüm olmaz. Ama ne gibi bir değişiklik olmuş acaba merak ettim

• @suspended Bende sürekli randevu gününü güncellemeye çalışıyorum ve sistem aynı şekilde gözüküyor. Değişen ne bende tam anlamadım ?

• Nisan ayı randevular var bilginize

• @kadirkoc Siz zaten randevu almissiniz. Simdi vizeye basvurmak isterseniz farkli siteye yonlendiriliyor

• Ekim 2025 Ankara'da 2 haftalık boş randevu var randevuyu öne çekmek isteyenlere duyurulur...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

171

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |