Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

• @mehmetizmirli hepimizin yolu açık olsun, gönlünden geçtiği gibi ilerlesin süreçleri 🙏🏻

• Selamlar, THY ile İstanbul->Hong Kong direkt uçuşumu sağlık mülakatımdan bir önceki güne aldım, saat 17 gibi HKG havalimanına inmiş olacağım. Ancak olası rötar, iptal vs. durumundan endişelenmeye başladım. Sizce 1 gün daha öne çekmeli miyim yoksa gerek yok mu? Ekstradan 23 bin TL daha ödemem gerekecek 1 gün öne çekersem. Sizce bir gün öncesine almak riskli mi?

• @ugurbocegi bu süreçte olası olumsuz herşeyi düşünmeliyiz lütfen yanlış yönlendirme gibi algılamayın ben olsam (5 kişilik aileyiz) kesinlikle öne alırdım. Sürecinizde bol şans diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugurbocegi

Ne kadar rötar yapabilir ki? Flightradar24’de son 7 günlük performansına baktiginizda IST-HKG TK70 sefer sayılı uçuş en fazla 3 saat rötar yapmış, o da sadece bir gün ve 20:38 HKG lokal saat ile inmiş. Sizin sağlık muayeneniz bir gün sonra sonuçta.

Ayrıca sağlık kontrolü randevusuna gidiyorsunuz önce, vize mülakatına değil. Uçuşunuz iptal olsa bile veya force majeure bir sebeple katılamazsanız sağlık mülakatına, katılamama sebebini kanitlarsaniz yardımcı olacaklardır en kısa süreye tekrar planlamasını. Süreçte sakin kalmanızı tavsiye ederim.

• @ATS16 çok teşekkürler. Ben de öyle düşünüyordum son 90 günün uçuşlarını inceledim 5 saat kadar rötar yaptığı olmuş ancak asıl korkum ertesi güne sarkması veya o günkü uçuşun iptal olması aslında. Umarım böyle bir durum yaşanmaz, ki ben de yaşanacağını zannetmiyorum.
    Edit: Sanırım son yıllarda iptal olan THY-HKG uçuşu olmamış - kaynak.

• ⭐⭐⭐

Selamlar....Dün itibariyle Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan multi schengen vizeli pasaportlarımızı teslim aldık...Şimdi current olmayı ve mülakat tarihimizi bekliyoruz.. Önümüzdeki bir engeli daha aşmış olduk...Sizlerinde zorluklarınızı aşmanız dileğiyle..

• @Flight101 tebrikler hayırlı olsun...

• @Flight101 hayırlı olsun, inşallah mülakat alıp vizelerinize de kavuşacaksınız.

• @Flight101 tebrikler hayırlı olsun

• Taylanda dosyasını taşıyan ve current olmayı bekleyen ve vizesini alan tüm DV25 talihlileri olarak birbirimize yardımcı olabiliriz

• merhabalar Bangkokta hesap dökümünde düşük(9-10k$) meblağlarla mülakatı geçen oldu mu ? Bir de altın olarak göstersem hesap dökümünde dolar cinsinden göstereceği için sorun olmaz herhalde dimi?

• @Flight101 merhava vizenizi hangi ülkeden başvurdunuz

• BANA MÜLAKAT GELDİ Mİ? diye merak ediyorsanız
    ÜÇ YÖNTEM ile mülakat alıp almadığınızı sorgulayabilirsiniz. :grinning_face_with_big_eyes:

✴️1. YÖNTEM : DS 260 formunu doldurduğumuz yerden.

ℹ️

https://ceac.state.gov/IV/Login.aspx

✅ Yukarıdaki adrese giriniz.
    ⤵️Case number giriniz. Arada sıfırlar dahil tam şekilde gireceksiniz.
    ⚠️I have read the terms of the Privacy Act Notice yazan yerdeki kutucuğu işaretleyiniz.
    🔜Contunie tuşuna basınız.
    🛃Sonraki ekranda
    🛅Surname -Date of Birth -Visa Confirmation Number giriniz.
    ✴️Visa Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2025 ile başlayan numaradır.
    *️⃣ I am the Applicant seçininiz.
    ▶️Kodu girininiz.
    🔜Contunie basın
    🚦Açılan pencerenin sağ üstünde YOUR CASE IS CURRENTLY AT: yazan yerin karşında ne yazıyor.

🚨ANKARA🚨 (veya başka bir konsolosluk adı) yazıyorsa mülakat tarihi verildi veya verilmek üzere. 2. Yöntemi uygula ve mülakat tarih ve saatini öğren.

🏖KCC🏖 yazıyorsa beklemeye🕝 🔜devam...

✴️2. YÖNTEM: DV 'yi kazandığımızı öğrendiğimiz yerden.

ℹ️

https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx

⤵️Confirmation Number: Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2025 ile başlayan numaradır.
    ⤵️Last Name: Soyadınız girin (İngilizce karakter ile)
    ⤵️Year of birth: Doğum yılınızı giriniz
    ⤵️Kodu giriniz.
    ⤵️Submit tuşuna basınız.

⚠️Eğer karşına You have been randomly selected çıkıyorsa beklemeye🏖🔜 devam.

Eğer karşınıza 🚨 Dear DV Applicant, This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2025 visa. 🚨 ile başlayan yazı çıkarsa hemen sayfanın altına bakınız orada mülakat yeri tarihi ve saati yazıyor. Tebrikler🤗🎊

✴️3. YÖNTEM : 01 Ocak tarihinde aktif olan CEAC sayfası

ℹ️

https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV

⤵️Visa Application Type : IMMIGRANT VISA (IV) olarak seçili olmalı
    ⤵️Immigrant Visa Case Number giriniz. Burada dikkat etmeniz gereken 2025EU'dan sonra ki 0 (sıfır) rakamlarını gitmiyorsunuz. Örneğin CN numaranız 2025EU00099999 ise bu bölüme Case Number olarak 2025EU99999 olarak gireceksiniz
    ⤵️Enter the code as shown kısmına yandaki harf rakam kodunu girin
    ⤵️Submit tuşuna basın
    ⚠️ Karşınıza bir pencere açılacak. Açılan yerin en üstünde U.S. Department of State IMMIGRANT VISA APPLICATION yazıyor. Bu yazının hemen altında kalın renkli bir yazı var.
    Ne yazıyor?
    🚨Eğer at NVC veya KCC yazıyorsa beklemeye devam.
    🤩 Eğer in TRANSIT veya READY yazıyorsa mülakat aldınız. Yukarıdaki 2.Yöntem ile mülakat tarihi ve saatini öğrenebilirisiniz. Eğer burada in TRANSIT yazısını gördünüz ise 2. Yöntemde mülakat tarihinin yansıması zaman alabilir.

NOT : Vize Bülteni için adres

https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html

• @boredeng merhabalar kaç kişi gideceğinize bağlı olarak meblağ değişir diye düşünüyorum 2 kişi için yeterli olabilir 9-10k tabi iyice araştırmak gerek

• @Yusuf-Uzak tek kişiyim memur baktığında yeterli dediği oldu mu 9k gibi rakamlara

• @boredeng net bir meblağ yok ama talihli için 10-15k dolar ve ailedeki gidecek her birey için 5k yeterli oluyor gayrimenkul sahibiyseniz, arabanız vs. varsa bunları da gösterebilirsiniz, ayrıca gideceğiniz eyalete görede bu para değişebilir bildiğiniz gibi bazı eyaletletler pahalıyken bazıları daha ucuz

• @Yusuf-Uzak anladım teşekkür ederim. Aracım yok o yüzden mecburen garanti olsun diye 15k zorlicaz.

• 11 saat uçuş sonrası New York Newark hava alanina indik.polis pasaportu mühürledi bir yıl geçerli vize dedi.iyi şanslar diledi.

• ⭐⭐⭐

@MERVE-SARI Selamlar...Daha önceki vizelerim Yunanistan dan alınmıştı, oradan devam ettim..

• @boredeng Para mevzusunda net bir miktar yok ancak kafanızın rahat olması için acaba dememek için mümkün olduğunca yüksek bir meblağ göstermeniz yararınıza olur. Şans seninle olsun

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    202k Bakış
    M
    @LSkae Amin kardeşim. Evvelki yıl bunları çok yaptım kurban olduğum kabul etti 3 aydır buradayız Allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah...👃
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
  • DV2019 bekleme odası

8k
    6 Oy
    8k İleti
    3m Bakış
    delikadir54D
    @nuhkan34 yas 40 . 21 yildir universite ogrencisiyim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k