Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
17.0k 1.1k 1.2m 1.1k

  • @gizemctr Ne olacaksa olacak. Şu ana kadar vizesini almış olanlar bir an önce giriş yapmalılar. Değiştiremeyeceğimiz durumlar için kendimizi parçalamaya gerek var mı?


  • @gizemctr Buradaki bilgi mülteciler için geçerli anladığım kadarıyla. Bizler mülteci olarak bir sürecin içinde bulunmuyoruz, yani şimdilik bizi ilgilendiren bir durum yok. Trump için bu zaten normal bir karar; mültecilere karşı yaptırımları olacaktı. Ancak haberde söz konusu kişilere haksızlık edilmiş. Sonuçta bu insanlar ABD ordusuna, öyle ya da böyle, hizmet etmiş ve hizmet karşılığında ABD'ye yerleşme imkanı verilmiş. Şimdi ise bu vaatleri ortadan kaldırıyor. Ama şuradan anlaşılıyor ki Trump Reis'in her an ne yapacağı belli değil.


  • @rasitcenngiz
    1.jpeg 2.jpeg
    demiş trump. Ben sorun olacağını düşünmüyorum.
    Burada da dediğim gibi https://yesilkartforum.com/forum/post/465675
    Aynı şekilde 30 yıldır amerika da olan abime sordum, o da aynı düşüncede.


  • @gizemctr aylar önce seçim zamanı ve sonrası @gucarslan beyin dediği “vizesi basılmış olan ve halen ilk girişini yapmamış biri için en erken tarih dündü..

    beklemekle çok büyük hata yapıyorsunuz haberiniz olsun.

    yapacağınız en mantıklı şey, yarın ki uçuşa bilet alıp ilk girişinizi yapmak.

    DV2020'de bunu yapmayın vizesi olduğu halde abd'ye giremeyen bir çok arkadaşımız oldu.”

    https://yesilkartforum.com/forum/post/465895
    https://yesilkartforum.com/forum/post/465878

    Bu sohbete dahil olan arkadaş uyarıları dikkate alarak 17 Ocak giriş yapmış normalde mart gibi giriş yapmayı ve Ekim 2025 de göç etmeyi planlıyordu.


  • @mehmetizmirli kesinlikle katılıyorum bu kadar uğraş verip beklemeye gerek yok en azından hakkı kazanmak lazım. Ticarette öğrendiğim laf pek tam oturmasada "en iyi para, cepteki paradır" kuralından en iyi vize, hak kazanılmış vizedir.


  • Selamlar, dosyasını viyanaya taşıyan arkadaşlar var ve case number aktif olmamasına rağmen. Case number aktif olmadan taşıma yapılabiliyor mu kcc izerinden ve schengen yeterli oluyor mu?


  • @mehmetug evet çok insan dosyasını taşıdı forumu yeni kullanmıyorsunuz anladığım kadarıyla ilgili başlıklarda sorunuzu sorarsanız faydalı olur geçmiş yazılara bakın derim kcc ile basit bir maile taşıyabilirsiniz bu konu çok konuşuldu bakabilirsiniz konu başlıklarında adminlerin yazıları kritik bilgi içeriyor geçen dönemlerde çok insan işten vakit ayıramadım demişlerdi ve ne yazıkki süreçe uzak kaldılar o kadar şansları varken alamadılar yolunuz açık olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetug

    DV2025 sureci kapsamında sorularınız ile ilgili DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları konu başlığını kullanmaniz forumun işleyişi için önemli, siz sorunuzu yanlış başlıkta soruyorsunuz size cevap verenlerde yanlış başlıkta cevap veriyor. Bu konu başlığı sohbet odası

  • ⭐⭐⭐⭐

    @mehmetug, içinde söyledi: DV2025 Sohbet Odası

    Selamlar, dosyasını viyanaya taşıyan arkadaşlar var ve case number aktif olmamasına rağmen. Case number aktif olmadan taşıma yapılabiliyor mu kcc izerinden ve schengen yeterli oluyor mu?

    Merhaba. Foruma hoş geldiniz.
    Sorularınızı BU BAŞLIK ALTINDA sormanız gerekmektedir. Ayrıca, burada dosya transferinin nasıl yapıldığıyla ilgili faydalı bilgiler de bulabilirsiniz.


  • @ATS16 👍 arkadaş foruma yeni gelmiş ilk iletisi fark etmişsinizdir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mehmetizmirli fark ettim, doğru başlığa yönlendirmek biz tecrübeli kullanıcılar için önemli olduğunu düşünüyorum. Doğru konu başlığında hem kendisi için daha çok cevap bulacaktır, forumun da işleyişi daha sağlıkli olacaktır hem kendisi için hem de bu mesajımizi okuyan gelecekteki diğer forum kullanıcıları için.


  • @ATS16 tebrikler yolunuz açık olsun👍🏻✋🏻


  • @mehmetizmirli hepimizin yolu açık olsun, gönlünden geçtiği gibi ilerlesin süreçleri 🙏🏻


  • Selamlar, THY ile İstanbul->Hong Kong direkt uçuşumu sağlık mülakatımdan bir önceki güne aldım, saat 17 gibi HKG havalimanına inmiş olacağım. Ancak olası rötar, iptal vs. durumundan endişelenmeye başladım. Sizce 1 gün daha öne çekmeli miyim yoksa gerek yok mu? Ekstradan 23 bin TL daha ödemem gerekecek 1 gün öne çekersem. Sizce bir gün öncesine almak riskli mi?


  • @ugurbocegi bu süreçte olası olumsuz herşeyi düşünmeliyiz lütfen yanlış yönlendirme gibi algılamayın ben olsam (5 kişilik aileyiz) kesinlikle öne alırdım. Sürecinizde bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugurbocegi

    Ne kadar rötar yapabilir ki? Flightradar24’de son 7 günlük performansına baktiginizda IST-HKG TK70 sefer sayılı uçuş en fazla 3 saat rötar yapmış, o da sadece bir gün ve 20:38 HKG lokal saat ile inmiş. Sizin sağlık muayeneniz bir gün sonra sonuçta.

    Ayrıca sağlık kontrolü randevusuna gidiyorsunuz önce, vize mülakatına değil. Uçuşunuz iptal olsa bile veya force majeure bir sebeple katılamazsanız sağlık mülakatına, katılamama sebebini kanitlarsaniz yardımcı olacaklardır en kısa süreye tekrar planlamasını. Süreçte sakin kalmanızı tavsiye ederim.


  • @ATS16 çok teşekkürler. Ben de öyle düşünüyordum son 90 günün uçuşlarını inceledim 5 saat kadar rötar yaptığı olmuş ancak asıl korkum ertesi güne sarkması veya o günkü uçuşun iptal olması aslında. Umarım böyle bir durum yaşanmaz, ki ben de yaşanacağını zannetmiyorum.
    Edit: Sanırım son yıllarda iptal olan THY-HKG uçuşu olmamış - kaynak.

  • ⭐⭐⭐

    Selamlar....Dün itibariyle Nisan-Mayıs-Haziran aylarını kapsayan multi schengen vizeli pasaportlarımızı teslim aldık...Şimdi current olmayı ve mülakat tarihimizi bekliyoruz.. Önümüzdeki bir engeli daha aşmış olduk...Sizlerinde zorluklarınızı aşmanız dileğiyle..


  • @Flight101 tebrikler hayırlı olsun...


  • @Flight101 hayırlı olsun, inşallah mülakat alıp vizelerinize de kavuşacaksınız.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2018 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum