@Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2025 Sohbet Odası
-
@Flight101 tebrikler hayırlı olsun
-
Taylanda dosyasını taşıyan ve current olmayı bekleyen ve vizesini alan tüm DV25 talihlileri olarak birbirimize yardımcı olabiliriz
-
merhabalar Bangkokta hesap dökümünde düşük(9-10k$) meblağlarla mülakatı geçen oldu mu ? Bir de altın olarak göstersem hesap dökümünde dolar cinsinden göstereceği için sorun olmaz herhalde dimi?
-
@Flight101 merhava vizenizi hangi ülkeden başvurdunuz
-
BANA MÜLAKAT GELDİ Mİ? diye merak ediyorsanız
ÜÇ YÖNTEM ile mülakat alıp almadığınızı sorgulayabilirsiniz.
️1. YÖNTEM : DS 260 formunu doldurduğumuz yerden.
️
Yukarıdaki adrese giriniz.
️Case number giriniz. Arada sıfırlar dahil tam şekilde gireceksiniz.
️I have read the terms of the Privacy Act Notice yazan yerdeki kutucuğu işaretleyiniz.
Contunie tuşuna basınız.
Sonraki ekranda
Surname -Date of Birth -Visa Confirmation Number giriniz.
️Visa Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2025 ile başlayan numaradır.
*️⃣ I am the Applicant seçininiz.
️Kodu girininiz.
Contunie basın
Açılan pencerenin sağ üstünde YOUR CASE IS CURRENTLY AT: yazan yerin karşında ne yazıyor.
ANKARA
(veya başka bir konsolosluk adı) yazıyorsa mülakat tarihi verildi veya verilmek üzere. 2. Yöntemi uygula ve mülakat tarih ve saatini öğren.
KCC
yazıyorsa beklemeye
devam...
️2. YÖNTEM: DV 'yi kazandığımızı öğrendiğimiz yerden.
️https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx
️Confirmation Number: Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2025 ile başlayan numaradır.
️Last Name: Soyadınız girin (İngilizce karakter ile)
️Year of birth: Doğum yılınızı giriniz
️Kodu giriniz.
️Submit tuşuna basınız.
️Eğer karşına You have been randomly selected çıkıyorsa beklemeye
devam.Eğer karşınıza
Dear DV Applicant, This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2025 visa.
ile başlayan yazı çıkarsa hemen sayfanın altına bakınız orada mülakat yeri tarihi ve saati yazıyor. Tebrikler

️3. YÖNTEM : 01 Ocak tarihinde aktif olan CEAC sayfası
️
️Visa Application Type : IMMIGRANT VISA (IV) olarak seçili olmalı
️Immigrant Visa Case Number giriniz. Burada dikkat etmeniz gereken 2025EU'dan sonra ki 0 (sıfır) rakamlarını gitmiyorsunuz. Örneğin CN numaranız 2025EU00099999 ise bu bölüme Case Number olarak 2025EU99999 olarak gireceksiniz
️Enter the code as shown kısmına yandaki harf rakam kodunu girin
️Submit tuşuna basın
️ Karşınıza bir pencere açılacak. Açılan yerin en üstünde U.S. Department of State IMMIGRANT VISA APPLICATION yazıyor. Bu yazının hemen altında kalın renkli bir yazı var.
Ne yazıyor?
Eğer at NVC veya KCC yazıyorsa beklemeye devam.
Eğer in TRANSIT veya READY yazıyorsa mülakat aldınız. Yukarıdaki 2.Yöntem ile mülakat tarihi ve saatini öğrenebilirisiniz. Eğer burada in TRANSIT yazısını gördünüz ise 2. Yöntemde mülakat tarihinin yansıması zaman alabilir.NOT : Vize Bülteni için adres
-
@boredeng merhabalar kaç kişi gideceğinize bağlı olarak meblağ değişir diye düşünüyorum 2 kişi için yeterli olabilir 9-10k tabi iyice araştırmak gerek
-
@Yusuf-Uzak tek kişiyim memur baktığında yeterli dediği oldu mu 9k gibi rakamlara
-
@boredeng net bir meblağ yok ama talihli için 10-15k dolar ve ailedeki gidecek her birey için 5k yeterli oluyor gayrimenkul sahibiyseniz, arabanız vs. varsa bunları da gösterebilirsiniz, ayrıca gideceğiniz eyalete görede bu para değişebilir bildiğiniz gibi bazı eyaletletler pahalıyken bazıları daha ucuz
-
@Yusuf-Uzak anladım teşekkür ederim. Aracım yok o yüzden mecburen garanti olsun diye 15k zorlicaz.
-
11 saat uçuş sonrası New York Newark hava alanina indik.polis pasaportu mühürledi bir yıl geçerli vize dedi.iyi şanslar diledi.
-
@MERVE-SARI Selamlar...Daha önceki vizelerim Yunanistan dan alınmıştı, oradan devam ettim..
-
@boredeng Para mevzusunda net bir miktar yok ancak kafanızın rahat olması için acaba dememek için mümkün olduğunca yüksek bir meblağ göstermeniz yararınıza olur. Şans seninle olsun
-
@Serhan-Karpuz CN nize bakarsak yeterli zamana sahipsiniz...Bir kaç defa seyahat planlayıp Avrupa ya çıkın..Süreleri her alışta uzayacaktır merak etmeyin..Hep aynı ülkeden ve mümkünse avrupanın turistik ülkelerini seçin.. Yunanistan, İtalya, Fransa, Hollanda...Gözlemim neticesinde sıralamayı en az red verenden başlayarak yazdım..
-
@boredeng iyi forumlar;
-
@gucarslan merhaba, soru sormadım. Birbirimize yardımcı olabiliriz diye diğer talihlilere bildirmek adına sohbet odasını kullandım. Sorun nerede anlamadım. Mülakat veya aşamalar odasında mı sormam gerekiyor? En alakalı oda burası değil mi?
-
@boredeng "Birbirimize yardımcı olabiliriz" den kastınız süreçleriniz ile alakalı ise bunun için başlık belli.
bu başlıkta süreçleriniz ile alaklı bir soru ya da destek talebiniz olmamalı.
"sohbet" ifadesindeki mantık, abd'de ne iş ile uğraşmayı planlıyorsunuz, hangi eyalete gideceksiniz vb konular için olabilir mesela.
ama bunun dışında süreç ile alakalı başlığı yukarıda belirttim.
sürecinizde bol şans. -
Bugün 05.02.2025 tarihinde vizemiz onaylandı. Çok mutlu bir gün oldu eşim ve benim için. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. En kısa zamanda mülakat deneyimlerimide sizinle paylaşacağım.
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: O okokok
-
@Flight101 Çok sevindim abi, darısı başımıza
️ -
Selamlar 🫡 0-3 yaşlarında bebeği olup Unganlarda doktor muayenesine giren varsa iletişime geçebilir miyiz?
-
Hayaller ve gerçekler : new jerseyse geleli 10 gün oldu .eşim ve çocuğum geri döndü planladığım gibi.
Burası sanki güney Amerika her yerde ispanyolca konuşuluyor.Banka hesabı bile açmadılar neyseki td banka gittim oradan bir hesap açtım tesadüfen kütüphaneye uğradım ücretsiz İngilizce dersi ayarladılar.Bunun dışında ssn ve grenncard yokken her şey anlamsız geliyor.ne ehliyet ne iş başvurusu zaten dil de yoksa yandın.Buradan araba bakıyorum marketplacede maalesef soydaşlar uyanıklığa devam ediyor.şimdilik böyle.Çok da iyi diyemem dışarısı sıfır derece paylaşımlı evde 900 dolara kalmaca.
Benzer Başlıklar
115
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k