Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Flight101 tebrikler hayırlı olsun

• Taylanda dosyasını taşıyan ve current olmayı bekleyen ve vizesini alan tüm DV25 talihlileri olarak birbirimize yardımcı olabiliriz

• merhabalar Bangkokta hesap dökümünde düşük(9-10k$) meblağlarla mülakatı geçen oldu mu ? Bir de altın olarak göstersem hesap dökümünde dolar cinsinden göstereceği için sorun olmaz herhalde dimi?

• @Flight101 merhava vizenizi hangi ülkeden başvurdunuz

• BANA MÜLAKAT GELDİ Mİ? diye merak ediyorsanız
    ÜÇ YÖNTEM ile mülakat alıp almadığınızı sorgulayabilirsiniz. 😃

✴️1. YÖNTEM : DS 260 formunu doldurduğumuz yerden.

ℹ

✅ Yukarıdaki adrese giriniz.
    ⤵️Case number giriniz. Arada sıfırlar dahil tam şekilde gireceksiniz.
    ⚠️I have read the terms of the Privacy Act Notice yazan yerdeki kutucuğu işaretleyiniz.
    🔜Contunie tuşuna basınız.
    🛃Sonraki ekranda
    🛅Surname -Date of Birth -Visa Confirmation Number giriniz.
    ✴️Visa Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2025 ile başlayan numaradır.
    *️⃣ I am the Applicant seçininiz.
    ▶️Kodu girininiz.
    🔜Contunie basın
    🚦Açılan pencerenin sağ üstünde YOUR CASE IS CURRENTLY AT: yazan yerin karşında ne yazıyor.

🚨ANKARA🚨 (veya başka bir konsolosluk adı) yazıyorsa mülakat tarihi verildi veya verilmek üzere. 2. Yöntemi uygula ve mülakat tarih ve saatini öğren.

🏖KCC🏖 yazıyorsa beklemeye🕝 🔜devam...

✴️2. YÖNTEM: DV 'yi kazandığımızı öğrendiğimiz yerden.

ℹ

https://dvprogram.state.gov/ESC/CheckStatus.aspx

⤵️Confirmation Number: Confirmation Number sizin ilk DV başvurusunda aldığınız ve kazandığınızı öğrenirken 2025 ile başlayan numaradır.
    ⤵️Last Name: Soyadınız girin (İngilizce karakter ile)
    ⤵️Year of birth: Doğum yılınızı giriniz
    ⤵️Kodu giriniz.
    ⤵️Submit tuşuna basınız.

⚠️Eğer karşına You have been randomly selected çıkıyorsa beklemeye🏖🔜 devam.

Eğer karşınıza 🚨 Dear DV Applicant, This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2025 visa. 🚨 ile başlayan yazı çıkarsa hemen sayfanın altına bakınız orada mülakat yeri tarihi ve saati yazıyor. Tebrikler🤗🎊

✴️3. YÖNTEM : 01 Ocak tarihinde aktif olan CEAC sayfası

ℹ

⤵️Visa Application Type : IMMIGRANT VISA (IV) olarak seçili olmalı
    ⤵️Immigrant Visa Case Number giriniz. Burada dikkat etmeniz gereken 2025EU'dan sonra ki 0 (sıfır) rakamlarını gitmiyorsunuz. Örneğin CN numaranız 2025EU00099999 ise bu bölüme Case Number olarak 2025EU99999 olarak gireceksiniz
    ⤵️Enter the code as shown kısmına yandaki harf rakam kodunu girin
    ⤵️Submit tuşuna basın
    ⚠️ Karşınıza bir pencere açılacak. Açılan yerin en üstünde U.S. Department of State IMMIGRANT VISA APPLICATION yazıyor. Bu yazının hemen altında kalın renkli bir yazı var.
    Ne yazıyor?
    🚨Eğer at NVC veya KCC yazıyorsa beklemeye devam.
    🤩 Eğer in TRANSIT veya READY yazıyorsa mülakat aldınız. Yukarıdaki 2.Yöntem ile mülakat tarihi ve saatini öğrenebilirisiniz. Eğer burada in TRANSIT yazısını gördünüz ise 2. Yöntemde mülakat tarihinin yansıması zaman alabilir.

NOT : Vize Bülteni için adres

• @boredeng merhabalar kaç kişi gideceğinize bağlı olarak meblağ değişir diye düşünüyorum 2 kişi için yeterli olabilir 9-10k tabi iyice araştırmak gerek

• @Yusuf-Uzak tek kişiyim memur baktığında yeterli dediği oldu mu 9k gibi rakamlara

• @boredeng net bir meblağ yok ama talihli için 10-15k dolar ve ailedeki gidecek her birey için 5k yeterli oluyor gayrimenkul sahibiyseniz, arabanız vs. varsa bunları da gösterebilirsiniz, ayrıca gideceğiniz eyalete görede bu para değişebilir bildiğiniz gibi bazı eyaletletler pahalıyken bazıları daha ucuz

• @Yusuf-Uzak anladım teşekkür ederim. Aracım yok o yüzden mecburen garanti olsun diye 15k zorlicaz.

• 11 saat uçuş sonrası New York Newark hava alanina indik.polis pasaportu mühürledi bir yıl geçerli vize dedi.iyi şanslar diledi.

• ⭐⭐⭐

@MERVE-SARI Selamlar...Daha önceki vizelerim Yunanistan dan alınmıştı, oradan devam ettim..

• @boredeng Para mevzusunda net bir miktar yok ancak kafanızın rahat olması için acaba dememek için mümkün olduğunca yüksek bir meblağ göstermeniz yararınıza olur. Şans seninle olsun

• ⭐⭐⭐

@Serhan-Karpuz CN nize bakarsak yeterli zamana sahipsiniz...Bir kaç defa seyahat planlayıp Avrupa ya çıkın..Süreleri her alışta uzayacaktır merak etmeyin..Hep aynı ülkeden ve mümkünse avrupanın turistik ülkelerini seçin.. Yunanistan, İtalya, Fransa, Hollanda...Gözlemim neticesinde sıralamayı en az red verenden başlayarak yazdım..

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @gucarslan merhaba, soru sormadım. Birbirimize yardımcı olabiliriz diye diğer talihlilere bildirmek adına sohbet odasını kullandım. Sorun nerede anlamadım. Mülakat veya aşamalar odasında mı sormam gerekiyor? En alakalı oda burası değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@boredeng "Birbirimize yardımcı olabiliriz" den kastınız süreçleriniz ile alakalı ise bunun için başlık belli.
    bu başlıkta süreçleriniz ile alaklı bir soru ya da destek talebiniz olmamalı.
    "sohbet" ifadesindeki mantık, abd'de ne iş ile uğraşmayı planlıyorsunuz, hangi eyalete gideceksiniz vb konular için olabilir mesela.
    ama bunun dışında süreç ile alakalı başlığı yukarıda belirttim.
    sürecinizde bol şans.

• Bugün 05.02.2025 tarihinde vizemiz onaylandı. Çok mutlu bir gün oldu eşim ve benim için. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. En kısa zamanda mülakat deneyimlerimide sizinle paylaşacağım.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   O okokok 

• @Flight101 Çok sevindim abi, darısı başımıza ☺

• Selamlar 🫡 0-3 yaşlarında bebeği olup Unganlarda doktor muayenesine giren varsa iletişime geçebilir miyiz?

• Hayaller ve gerçekler : new jerseyse geleli 10 gün oldu .eşim ve çocuğum geri döndü planladığım gibi.
    Burası sanki güney Amerika her yerde ispanyolca konuşuluyor.Banka hesabı bile açmadılar neyseki td banka gittim oradan bir hesap açtım tesadüfen kütüphaneye uğradım ücretsiz İngilizce dersi ayarladılar.Bunun dışında ssn ve grenncard yokken her şey anlamsız geliyor.ne ehliyet ne iş başvurusu zaten dil de yoksa yandın.Buradan araba bakıyorum marketplacede maalesef soydaşlar uyanıklığa devam ediyor.şimdilik böyle.Çok da iyi diyemem dışarısı sıfır derece paylaşımlı evde 900 dolara kalmaca.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |