Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
8.7k 918 438.8k 874

  • @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @AhmetGS17 Yazacağım şeyin tamamen benim fikrim olduğunu başta söylemek istiyorum bir dayanağım yok belki yanlış bir düşüne içerisindeyim bilmiyorum forumda bu konuda bilgisi olan doktor arkadaşlarımız varsa onlardan daha net bilgi verirlerse çok sevinirim

    Bence her ilacın vücuda bir yan etkisi olduğu düşünüyorum bu yüzden ilaç kullanımını sadece hastalığa yakalandıktan sonra kullanılması gerektiğini düşünüyorum. sebebine gelirsek annemde huzursuz ayak sendromu var bunun maalesef tedavisi yok bazı dönemler çok fazla ağrı oluyor yıllarca tedavisini aradık bulamadık gitmediğimiz yer kalmadı yıllar önce bu konuda tavsiye üzerine bir doktora gittiğimizde bize burada ismini vermeyim bir ilaç önerdi bu tedavi için değil sadece ağrıları azaltacak ilaç olduğunu söyledi bu ilacın tekini 4 bölmemizi sadece günde 4de1 almamızı söyledi sebebi çok güçlü bir ilaç olması işede yaradı senelerce kullandı ama kullandığı doz yetersiz gelmeye başladı çünkü vücut bağışıklık kazanıyordu şuan 1 tane alsa dahi yetmiyor tekrar ağrılar başladı bu ilaç yan etkilieri yüksek bir ilaç vücut artık bu ilaca tepki vermeyi kesti

    Bu yüzden grip sonuçta bir mikrop ve grip olarak bunu vücuttan atmaya çalışıyoruz şahsen grip olmamak için ilaç kullanmak yerine vucudun direncin artırıcı vitaminleri meyvelerden alarak önüne geçmeyi şayet hassta olursam da o zaman ilaç kullanmayı tercih ediyorum

    Kesinlikle haklısınız kişisel fikrim tabi. Ben yukarıda konuyla ilgili ilk mesajımda da belirttiğim ilk hastalandığımda doğal tedaviye çok dikkat ettim. Akla gelebilecek her türlü doğal tedaviyi dozunda kullandım. Her gün C vitamini içeren meyve ve sebzeler falan. Hiç rinit yaşamadım. Burnum genzim falan akmadı. Sadece farenjit gibi öksürdüm. Hissediyordum. Boğazımda bir tahriş olduğu belliydi. Ama bu kez buna dikkat etmedim. C vitamini yeteri kadar almadım. İlkinde günde 2-3 kez 1-2 portakal mandalin kivi vb meyve yerdim. Bu kez haftada toplasam 1 kg yemedim. ilkinde bol su içtim bu kez içmedim vs Ve sonuç rinit başladı. İlaç dediğiniz gibi son çare olmalı sanki.

  • ⭐⭐

    @newbie97 o kadar ilaçlara katı değilimdir gerekmedikçe kullanmaya karşıyım :)

    @AhmetGS17 Bazen ona bende şaşırıyorum yaşadığınız yerde size denk gelmiştir çingene dediğimiz kesimler çocukları çıplak ayakla gezerler hiç birşey olmaz bizler ince çorap giysek hastalanırız sakındığın göze çöp batar derler şahsen bazen öyle hissediyorum :)


  • @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    @newbie97 o kadar ilaçlara katı değilimdir gerekmedikçe kullanmaya karşıyım :)

    @AhmetGS17 Bazen ona bende şaşırıyorum yaşadığınız yerde size denk gelmiştir çingene dediğimiz kesimler çocukları çıplak ayakla gezerler hiç birşey olmaz bizler ince çorap giysek hastalanırız sakındığın göze çöp batar derler şahsen bazen öyle hissediyorum :)

    Onları geçtim kuzey ülkeleri de aynı şekilde... Hatta sizler de denk gelmişsinizdir, viral olmuştu. Bir mekana giden bebekli aileler bebek arabalarını mekan dışında bırakıyordu. Hatta bir kaç gün bir doktor arkadaşımla sohbetini de yaptık. Vücudun alışık olması veya olmaması durumu. Bünye meselesi kısacası. Ama havanın özelliği de önemli. Ben askerliğimi Sivas'ta yaptım. 2 kış geçirdim Sivas'ta. 15 ay boyunca hiç hasta olmadım. 8 Mayıs'ta teskere aldım. Çanakkale'ye geldim ve gelir gelmez hasta oldum. 10 Mayıs bayramdı. Bayramı ağır hasta geçirdim. Acayip şeyler. Akıl sır ermiyor :beaming_face_with_smiling_eyes:


  • Merhaba herkese selamlar;

    Bu güzel forumu daha yeni duymuş olmanın verdiği şaşkınlıkla acil kaydoldum ve hemen yazayım dedim :) 2 çocuklu aileyiz. Eşim Azerbaycan vatandaşı. Burada vatandaşlığa başvurduk onun için, çünkü evlilikte 3 senemiz doldu, 4. senedeyiz. Onu beklerken dedik hadi şansımızı deneyelim. Başvuru yaptık Yeşil Kart'a. Şimdi Mayıs'a kadar bekliyor muyuz? Sanırım beklemekten başka yapacak bir işimiz yok. Buraya girip bilgi almaca, YouTube videoları izlemece haricinde :)

    Tekrardan merhaba

  • ⭐⭐⭐

    Çekilişe başvuru yaptığımdan beri en yavaş geçen sene bu sene sanırım. Ocak ayı zaten 1 sene gibi sürdü. Yılbaşından bu yana aylar yıllar geçmiş gibi hissediyorum :D


  • E-2 ile Amerika'da bulunurken DV çekilişine katılmakta bir engel var mıdır? Bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim. Herkese Bol Şans şimdiden!


  • @Atlantis00 Özel sektörde çalışanlar büyük bir kesimi ne kadar zam aldığını bekledikleri için genellikle yavaş geçiyor :)


  • Selam herkese birşey merak ettim yine Hong Kong da mülakata giden arkadaşlar neden uzun süre kalmak zorunda kaldı hepsi 1 aya yakın şart mıydı teşekkürler


  • @Ecehzr deneyimleri okursanız eğer sağlık raporu için randevu tarihi ile mülakata girecekleri tarih arasında süre yakın olmuyor eve uçak masrafları konaklama masraflarından daha yüksek oluyor. ayrıca bir çok kişide ek bir tetkik isterse bunun içinde süreyi biraz uzun tutuyorlar.


  • Hiç bir engel yok, abd içinde yasal olun yeterli. Çekiliş, yasaklı ülkeler hariç herkese açık (bangladeş, hindistan, çin vs.).
    Şansınız bol olsun..

    @sakaryadan, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    E-2 ile Amerika'da bulunurken DV çekilişine katılmakta bir engel var mıdır? Bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim. Herkese Bol Şans şimdiden!


  • Merhaba, evet. Sadece beklemece, başka bir şey yok yapacağınız.
    Bunun çekiliş olduğunu, çıkma ihtimalinin çok çok düşük olduğunu unutmadan, yani kendinizi kaptırmadan, keyifle beklemece.
    Şansınız bol olsun!

    @Berk-Bekar, içinde söyledi: DV2026 Sohbet Odası

    Merhaba herkese selamlar;

    Bu güzel forumu daha yeni duymuş olmanın verdiği şaşkınlıkla acil kaydoldum ve hemen yazayım dedim :) 2 çocuklu aileyiz. Eşim Azerbaycan vatandaşı. Burada vatandaşlığa başvurduk onun için, çünkü evlilikte 3 senemiz doldu, 4. senedeyiz. Onu beklerken dedik hadi şansımızı deneyelim. Başvuru yaptık Yeşil Kart'a. Şimdi Mayıs'a kadar bekliyor muyuz? Sanırım beklemekten başka yapacak bir işimiz yok. Buraya girip bilgi almaca, YouTube videoları izlemece haricinde :)

    Tekrardan merhaba


  • @Berk-Bekar Merhaba, evet sonuç çıkana kadar bekliyoruz, beklemekten başka bir şey yapamıyoruz. Fakat benim fikrim, eğer göç etmeye ciddi düşünüyorsanız bazı şeyler yapılabilir, İngilizcenizi geliştirebilirsiniz, formu dolaşıp deneyimleri okuyarak süreci öğrenebilirsiniz, şanslı olup kazanırsanız bunlar sizin için çok faydalı olacak.

  • ⭐⭐

    Acaba bizim başkan Trump bu çekilişe pasaport şartını geri getirir mi?

    Kalkması büyük saçmalık oldu.


  • @Chromium umarım gelir ve başvurular ücretli olur.


  • umarim gelmez ve zaten ucretsiz olacak gelse de :D

  • ⭐⭐⭐

    @Rhonster Yani bence çıkacağı varsa böyle de çıkar. Nasip meselesi ama öbür yandan pasaport ücretleri fırlamış kimse gc için pasaport çıkartmaz buda tahminimce çıkma şansını 3-4 kat artırır en az

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @Atlantis00 onlari gondermiyor suan gonderilenler hakkinda deport karari olanlar ve suc islemis olanlar bahsettigin arkadaslar girip iltica edip surecine devam edenler.

  • ⭐⭐⭐

    @Atlantis00 O zaman moralinizi bozacağım maalesef sosyal medyada gördüğünüz haberler yalan. Biden döneminde günlük yaklaşık 300 kişi yakalanıp deport oluyordu şu an Trump döneminde yine aynı sayıda kişi yakalanıyor tek fark Trump bunu bağıra bağıra yapıyor

    Gönderilen Türk yok yakalananların çoğu kaçak yaşayan latinler. Türklerden mahkemesi olmayan kaçak yaşayıp ülkeyi terketmeyen bulursa illaki onları da gönderecektir. Sosyal medya çalkalanıyor bu haberlerle malesef doğruluk payı yok hala sınırdan vızır vızır geçiyorlar

    İltica insani bir hak bunu engellemesi mümkün değil birleşmiş milletlerin yasalarını çiğnemesi lazım buda pek mümkün değil

  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum