Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@merve34 Doğum gününüz kutlu ve mutlu olsun🎉 Böyle güzel bir hediye olamaz🤩👌🥳
    Okurken çok heyecanlanmıştım veee mutlu son!!!👏👏👏 Çok tebrik ederim.

• ⭐⭐

@merve34 tebrikler çok başarılı bir strateji izlemişsiniz memurun onay vermeye ikna etmiş adımlarınız. Yeni hayatınızda mutluluklar.
    Not kısmında ki ifadelerinize de ayrıca katılıyorum.

• @merve34 Vizeniz hayırlı olsun ayrıca azminiz için de tebrikler. ancak 24.280$ Kaç kişilik bir ailesinizde AP'Ye bıraktılar merak ettim gerçekten 5-10.000$ ile bu aşamayı geçenler oluyorken sizde neden böyle bir sorun oldu?

• UNGANLAR SAĞLIK RANDEVUMUZ
    anahtar kelimeler: ankara unganlar sağlık raporu
    Öncelikle herkese merhaba biraz önce sağlık randevumuzdan çıkmış bulunmaktayız. 11.30 da olan randevumuza Ankara'ya erken geldiğimiz için 10.40 gibi geldik. Aşti otogarından metro, metrodan kızılay durağına oradan da 413 otobüslerine binip gidebilirsiniz. Biz yürüdük ama keşke yürümeseydik yol bitmedi diyoruz ahaha. Soğukta çok üşürsünüz.
    İlk önce 4 . kata çıkıp pasaport ve e nabızdan çıkarttığımız covid19 aşı kartlarımızı verdik. Diğer sistemde yazan belgelerden hiçbirini istemediler bizden. Asıl talihli ben olmama rağmen sizinkini değil eşinizinkini görüyorum şuanda sistemde neden acaba gibi bir şey söyledi ben de evlendiğimiz için dosyayı mail aldıktan sonra açtırdığımızı söyledim. Daha güncel ondan herhalde ama sıkıntı yok yani sorun yok dedi. Tekrar sorduk bir şey olur mu diye. Yok hayır ya hiçbir sorun yok yani dedi.Daha sonra 5. kata çıktık. Kan ve idrar tahlili orada veriliyor. Önce bizden ödeme aldılar. Eşim ve benim için toplam 8365 tl ödedik. Geçen hafta arkadaşlarımız iki kişi için 3365 Tl ödemişlerdi. Kan ve idrar verdikten sonra 3. katta akciğer filmi çektirdik. Muayene için de 13.30 da gelmemizi söylediler. Biraz erken gelip sekretere neden fazla ödediğimizi merak ettiğimiz için sormak istedik ve bize farklı işlemler olabileceğini söyledi. Lottery için dediğimde onun ne olduğunu bilmediğini ama herkese aynı işlem yapılmıyor dedi. ben de ısrarla green card çekilişi için farklı ne yapılıyor ki diye sordum. Aslında gergin değildim sebebini merak ediyordum ama pek açıklayası yok gibiydi. En sonunda arkadaşlarımızın ismini söyledik ve sistemden baktığında onlarda idrar isteği olmadığını. Mehmet beyin isteğine göre olduğunu söyledi. İdrar 47-48 dolar gibi bir şey söyledi. Bizden de idrar istediği için fazladan 5 k paramız gitmiş oldu...
    Muayeneye girdiğimizde de onların verdiği önlüğü giyip farklı odalarda doktor hanımın gelmesini bekledik. Daha sonra muayene için geldi ve herhangi bir hastalığım olup olmadığını( çoğu hastalığı saydı) sordu hepsini hayır yanıtladım. Bu sırada vücudumu kontrol ediyor tansiyon,akciğer sesi kalp sesi, karın, kasık vs. Psikiyatrik bir geçmişimin olup olmadığını sordu. (intihar, depresyon, bıkkınlık, stres anksiyete) tarzında onlara da hayır cevabını verdim. sâdece gözlük kullandığımı ve gözümde de lens olduğunu söyledim. Tamam dedi bir şey demedi. aşıları yaparken de küçük bir mülakat yaptı sayılır. Benim hakkımda her şeyi bildiğini söyleyebilirdim size taa ki eşimle benden önce konuştuğu için biliyormuş ama sanki hep biliyormuş gibi davrandı ahahah korkmuştum. D -doktor B- Ben
    D-Hemşireymişsin sanırım orada da bu işle devam ediceksiniz heralde tarzı bir soruydu.
    B- evet bunu çok istiyoruz o yüzden denklik almaya çalışacağız
    D - yapın yapın ailen de orada yaşıyormuş
    B- (burada bir tık korkmuştum çünkü ailem iltica etti fakat ben onlarla gitmedim) Evet orada yaşıyorlar
    D-vatandaşlar mı , green cardları mı var sen de yararlanırdın yani o zaman onlardan her türlü
    B-vatandaş değiller green cardları var fakat iltica ettiler onlar. 21 yaşını geçtiğim için onlardan yararlanamıyorum da. Ben hem erkek arkadaşımla beraber bir hayat kurmak için hem de hemşirelik mesleğini yapabilmek için üniversiteye devam ettim.
    D- ama şanslıymışsınız ne kadar sevinmiştir ailenler
    B- evet evet bizim de hayalimizdi kısmet oldu
    D- ne iş yapıyorlar?
    B- babam elektrik işinde annem yemek yapıyor türk yemekleri çok aranıyormuş orada ahaha
    D - benim kızım da orada satıyorsa valla özlüyor çalışırken yemek de yapamıyor bulsun anneni ahah ne güzel
    gibi gibi cevaplarken hem gerilip hem rahatladığım sorular oldu. Daha sonra aşılar bitince de tamamdır giyinebilirsin bu kadardı dedi. Eşime de erken evlendiğimizle alakalı hani sırf bunun için mi evlendiniz tarzında gibi soru sormuş. Aynı okuldan mezunmuşsunuz gibi gibi. İkimizin de muayenesi bitince toplam 680 dolar ödememizi yaptık yarın 15.00-17.00 arasında raporumuzu gelip alabiliceğimizi söylediler.

• @Serapp Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için 🌸🌸🌸 💝

• @mesut1905 teşekkür ediyorumm, bu forum olmasa çok çok daha zorlanırdık, büyük bir nimet hepimiz için 🙏🏼🙏🏼

• @asariel bizim şansımız yolunu şaşırdı bence o yüzden AP kaldık diyelim 😅 2 kişiyiz eşim ve ben.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@merve34 hepsini okumadım ama; sanırım yine birine "merak etmeyin vizenizi alacaksınız" demişim ve doğru çıkmış sanırım 🙂

• @gucarslan hahaha evet 😍 Tekrar teşekkür ediyorum sayenizde hayalimize kavuştuk 🙏🏼🌸

• Arkadaşlar selam,
    bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Mülakatlar esnasında ne mezunu olduğunuzu ve ne iş yaptığınızı sorduklarını yazmışsınız. Bu soruya verilen cevapta mesleğin Amerika’da geçerliliğinin olup olmaması önemli mi acaba?
    Tekstil mühendisiyim, Sr Account Manager olarak çalışıyorum, ancak her ülkede tekstil mühendisliği Türkiye’deki kadar geçerli değil, hatta bazı ülkelerde böyle bir meslek yok 😬 fakat ben zaten Amerika’da tekstilin en yoğun olduğu bölgelerden birine yerleşmeyi planlıyorum. Yine de böyle bir soru gelme ihtimaline karşı bir iş planı hazırlasam mı diye düşünmekteyim?

Bir sorum da bununla bağlantılı olarak şu: C sınıfı iş güvenliği uzmanıyım aynı zamanda, fakat bu alanda tecrübem yok. üstüne bir de isg Tezsiz yüksek lisansım mevcut. Hem mühendislik hem de İsg Yükseklisans diplomasını da birlikte sunmalı mıyım? C sınıfı isg uzmanlığı belgesini de hazır etmek mantıklı mı?

• @merve34 Doğum günün kutlu olsun ve vizeni almana çok sevindim. Tekrardan tebrik ederim, burada da böyle bir problemle karşılaşacaklar için tecrübe olmuş oldu yaşadıklarınız. Not kısmına kesinlikle katılıyorum.

• @Grimoir3 Teşekkür ederimm 🙏🏼🌸 size de bol şanslar dilerim 💐

• @gdv25, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Viyana Mulakat Deneyimi (Ocak 2025)
    (4 kisilik aile - cocuk yaslari 2 ve 9)

DV2025 surecinde onceki bircok deneyim paylasiliminda cokca detay verildiginden ben TAMAMLAYICI ve GUNCEL bilgilerle deneyim aktarmaya calisacagim...

Adres belirtmeden 5 kez KCC'ye mail atip, dosyamiz tasinmayinca da pes edip 6. mailde konaklamayi dusundugum otelin adresini vermek suretiyle dosyamizi Viyana'ya tasidim.

16 ocak icin mulakat tarihi verildiginde ilk is olarak Molnar'a mail atip 14 ocak icin randevu olusturdum. Ucak biletlerini satin alip aileye uygun olacagini dusundugumden airbnb (ev ortami sagladigindan cocuklu aileye tavsiyemdir) daire rezerve ettim.

Sehir hastanesinden esim ve kendim icin en genis kapsamli antikor testini yaptirip sonuclari aldim. 4'lu karma asi olan Tetraxim yaptirmak icin 3-4 girisimim oldu ancak Adana halk sagligi mudurlugu hepsine olumsuz (izmir, antalya ve istanbul aile hekimlerinin yardimci oldugu bilgisi forumda paylasildi) donus yapinca ugrasmaktan biktigimdan Viyana'ya erteledim, ki ertelemez olaydim..!

13 ocak pazartesi gunu VIE havalimanina saat 14:00 civarinda inis yaptik. Havalimanindaki otomatlardan (sadece pazartesiden pazartesiye kadar gecerli olan 7 gunluk, yani sali gunu dahi 7 gunluk satin almis olsaniz, yine ilk pazartesi gecerliligi sonlanacak) kredi karti odemesiyle 2 yetiskin 1 cocuk Viyana sehir ulasim bileti satin aldim (tanesi 22,60 toplam 67,80 euro). Daha sonra 14 yas altinda olan ogrenci cocuklar icin biletin zorunlu olmadigi bilgisini guvenlikten edindim ancak bileti satin alirken cocuk secip 9 yasini belirtmeme ragmen otomat indirimsiz sekilde 22,60 euroyu totale yansitti ( 7 yas alti ucretsiz oldugundan bilet satin almayiniz). Havalimani sehrin disinda oldugundan bir de Havalimani - Viyana bileti almaniz gerekli. Once 7 gunluk olani, sonra bu bileti de satin alirken "sehir biletim mevcut" secenegini isaretlerseniz bileti yetiskin icin 2,10 cocuk icin ise 1,10 euroya aliyorsunuz (normalde tanesi 4 euro uzeri diye biliyorum). Ayrica tum bu islemleri WienMobil akilli telefon uygulamasi uzerinden yaparsaniz %12 gibi daha dusuk fiyata satin alabiliyorsunuz. Bilet konusunda fazla detaya girdim sanirim, dileyen bu videodan da faydalanabilir;

QBB trenlerinin S7 hattiyla sehir merkezine gitmek icin vagona biner binmez gorevli gelip ticket please diyip kontrol etti. Normalde pek bilet kontrolu olmazmis ama biz bindigimiz anda kontrol edildik, sonraki 5 gun ise hic bir yerde bilet kontrol gorevlisi dahi gormedim. Ayrica Viyana'nin toplu tasima hatti harika. Sadece google haritalardan gitmek istediginiz yeri secin yeterli. Kullanmaktan cekinmeyiniz, hatta konaklamayi cok merkezi yerden yapip yuksek ucretler odemenize hic gerek yok...

E-SIM imkani olmayanlar icin tavsiye: Hofer marketlerden (bizdeki bim/sok gibi) sadece 2 euroya fiziksel sim kart satin aliyorsunuz ve kasada sim kartin ambalajindaki karekodu gorevli kisi uygulamalarina okutup pasaportunuzu da uygulamalari uzerinden isliyor. Mein Hot uygulamasini telefonunuza indirip en ucuz paket olan 1 ay gecerli 8.7 gb lik paketi 5,90 euroya kredi karti bilgilerinizi girerek satın aliyorsunuz... Iste bu kadar, 8 euroya artik adiniza kayitli bir Avusturya numarasi sahibisiniz 🙂

14 ocak sali gunu saat 09:00 da Molnar klinige gittik. Gercekten cok samimiler ve daima yardimci oldular. Ancak 4'lu karma asi 57 euro!!! 2 adet 4'lu karma ve 1 adet hepatit-b tam 170 euro tuttu (Viyana'ya gitmeden Turkiye'de bir sekilde yatırın bence). Boylece 4 kisilik aile icin saglik muayenesine 1610 euro odeyerek islemi tamamlayip otobus ile rontgen merkezine gectik. Orada kayit islemi yapan ve rontgen ceken gorevli Turkiye kokenliydi. Bize cok yardimci oldular, ortalama 1 saatte CD'leri de teslim alarak ayrildik. 15 ocak carsamba gunu saat 11:30 civari Molnar'dan sonuclarin hazir olduguna dair mail aldik. Ben persembe saat 13:00 deki mulakat oncesi yetismesi konusunda gorevliye talebimi iletmistim ancak 24 saat gibi bir surede yetismesini beklemiyordum acikcasi...

16 ocak persembe gunu saat 13:00 civari konsolosluktaydik. Akilli saati kapida emanete aldilar ve onun disinda her seyi yanimiza alabildik. Size konsolosluktan gelen maildeki evraklari (neredeyse tamami e-devlet) hazirlayin ve arkaniza yaslanip gerisini yuce US Viyana konsoloslugunun hunerli ellerine birakin. Evrak teslimi, vize ucreti odemesi ve ardindan turkce bilen gorevlilin tercume yardimiyla vizemiz onaylandi, bayraklar alindi. Ardindan gorevliye, Adana'ya Istanbul aktarmali ucus yapacagimizi, bebegimiz oldugundan aktarma suresi en kisa olan ucusu satin almak zorunda kaldigimizdan 17 ocak saat 14:00 ucagina yetisebilmek icin pasaportlarimizi en gec saat 10:30 gibi almak istedigimizi belirttim. Bunun icin soz veremeyeceklerini ancak ellerinden geleni yapacaklarini ifade ettiler. 17 ocak cuma saat 09:55 gibi pasaportlarimizi konsolosuga gelip alabilecegimizi belirten maili aldik. Saat 10:20 civari pasaportlari teslim alip Viyana'dan ayrildik...

Bu forum surecimize buyuk hizmet etti. Degerli zamanini ayirip faydali paylasimlar yapan herkese ayri ayri tesekkur ederim.

Hocam öncelikle ayrıntılı açıklama için teşekkürler. Şu an Viyana’ya indim (uçaktayım). Havalimanı şehir merkezi olan ücret bahsettiğiniz uygulamada 7 euro görünüyor, bayağı baktım uygulamada ama farklı bir kısım göremedim ?

• @hDundar öbb uygulamasindan da alinabiliyor sanirim. Kirmizi ticket makinesinde 4.5 euroydu ben aldigimda

• @flaperss, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri

@hDundar öbb uygulamasindan da alinabiliyor sanirim. Kirmizi ticket makinesinde 4.5 euroydu ben aldigimda

Hocam aynen cat uygulamasında fiyat farklı imiş. Sizin anlattığınız QBB ve bende o kırmızı ticket makineden aldım ve saat olarak 18.11 seçmiştim ama bahsettiğiniz S7 18.19 imiş benim aldığım saatte REX7 yazıyor, napacam bakalım 🙂

• @merve34 Allah yolunu açık etsin

• ⭐⭐

@zerooo meslek muhabbet için sorulu abd ne iş yapacaksın sorularına uber dordeşh yapacağın dediler vize aldılar tektil mühendisiyim de sana iş bulabilecekmisin diye soru gelmez vize kriterleri içinde meslek yok

• @Mehmet-ynd teşekkür ederim

• @merve34 tebrikler sizi yakından takip ediyorduk çok sevindik @gucarslan bey ' e yardımlarından ötürü sonsuz teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar. Vize mülakatımıza 2 gün kaldı. Bize şans dileyin.

Bugün Sağlık raporumuz onaylandı.Mülakat günü gidip teslim alacağız.

Detayları paylaşmam gerekirse: Biz Kiev'de gireceğiz mülakata ve Kiev'de bulunan IOM Hospital'da muayenemizi olduk. Basit bir akciğer filmi, kan alımı, tansiyon ölçümü, duvardaki harfler ile göz muayenesi, boy, kilo ölçümü yapıldı.

Doktorun odasına gittiğimizde alkol, sigara madde bağımlılığımızın olup olmadığı soruldu. Pantolonlarımızı indirip,tişörtlerimizi çıkarmamızı istedi (Vucüdumuzda faça, ameliyat izi vb. şeylerin bulunup bulunmadığını kontrol ettiğini söyledi). Basit bir sırt göğüs dinleme sonrası aşılara baktı. Çocuğumun (1 yaş) yaşına göre tüm aşıları mevcut olmasına rağmen grip aşısı yapılmasını istedi. Eşimin covid dahil bütün aşıları aşı karnesinde yazıyor olmasına rağmen covid ve grip aşısı olması gerektiğini söyledi. Ben aşı karneme ulaşamadığım için tüm aşıları olmam gerektiğini söyledi (4 adet covid aşım olmasına rağmen 5. covid aşısını da istedi) Gerekçe olarak da ABD'nin son 1 sene içerisinde covid ve grip aşısı olunmasını talep ettiğini söyledi.

Bu aşıları IOM Hospitalda yaptırırsak 200-250 dolara mal olacağını söyledi. isterseniz gidin sağlık ocağınızdan yaptırın ve bize whatsapp ya da mail yoluyla aşı karnelerinizi yollayın dedi. Biz de yaşadığımız şehre geri döndük ve aşı karnelerini alıp! gönderdik. Bugün de 6 aylık sağlık raporlarımızın hazır olduğuna dair arandık.

30 Ocak tarihinde hastaneden raporumuzu alıp, mülakata gideceğiz.

NOT: Doktorun söylediğine göre aranan aşı kriteri: Son 1 sene içerisinde Covid ve Grip aşısı yaptırmış olmak + Son 10 sene içerisinde karma aşıları yaptırmış olmak. Bu nedenle aşı kartına ulaşamayan arkadaşların herhangi bir sağlık kuruluşundan bu aşıları bedavaya (Ukrayna'da bedava) ya da küçük bir maliyetle yaptırıp aşı kartlarına işletmeleri, anlaşmalı hastanede uçuk ücret ödeme sorunlarının önüne geçecektir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

140

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |