ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
-
Merhaba,
Şubat 2025 vize bülteni açıklandı, EB2 NIW hiç ilerleme olmamış ne yazık ki. -
@pelinoaydin evet maalesef
-
@mrkc Benim alanımda fazla dergisi yoktu MDPI' ın. Red aldım hocam reviewer başvurusundan. EB2 böyle giderse bir şekilde hakemlik sayısına ulaşırım sanırım :)
İlk başvuru sırasında 18 ay civarında vize alıyor insanlar biraz daha iyiye gitse 1 yılda alırız belki gibi hayal ediyordum. Şuan 2-2.5 yılı bulacak gibi görünüyor.
-
@pelinoaydin Evet hocam neredeyse copy-paste yapılmış bülten:)
-
@chemistontheroad teşekkür ederim cevabınız için. sizin imza kısmınızda birşey dikkatimi çekti. PD sonrası B1/B2 onayı almışsınız. Benim de 25 Şubat 2025'te B1/B2 randevum var. Biraz çekiniyorum, EB2 NIW başvurum olduğu için açık bir göçmen adayıyıyım. Siz bu konuda zorluk çektiniz mi? Benim kardeşim var Amerika'da, onu ziyaret edeceğimi söyleyeceğim.
-
@mrkc
Bende teşekkür ederim.
ACS' kongre için Visa letter'ım vardı hocam. Vize başvurusunu EB-2' den çok önce yapmıştım. Sözlü olarak ne için gideceğimi ve nerede kalacağımı anlattım. Göçmenlik ile ilgili hiç birşey sormadılar yada herhangi bir belgemi görmek istemediler. Burada da bir kaç kişi sorunsuz aldığını söylemişti I-140 onayı sonrası bile.
Umarım sizinde bir sorun olmaz. -
Değerli arkadaşlarım merhaba,
EB2-NIW ile sahip olduğumuz green card sürecinde değerli site yöneticilerimiz ve sizler çok kıymetli yorumlarınızla bana destek oldunuz çok teşekkür ederim. Ben bir tıp akademisyeniyim. 10 Ekim deki vize onayımız sonrası hatırlarsanız halıhazırda amerika da lise okuyan oğlumun vize durumu nedeniyle acel acele 12 Ekim de San Francisco havaalanından giriş yaptık. Birçok kez okuduğunuz giriş prosedürlerinde ekstra bir şey yaşamadık. 5. gün araba kiraladık, 6. gün araba satın aldık. 2 haftada SSN kartları , 1 ayda green kartlarımız geldi. 45. günde ehliyetlerimizi aldık. Kızımı evimizin bulunduğu bölgedeki ortaokula kaydettik. İlk haftada banka hesaplarımızı açtık sorunsuz. Hekim olduğum için pekçok sınav prosedürünü geçmeden ve lisans almadan hekimlik yapamıyorum. Research geçmişim olduğu için üniversitelere, bazı özel şirketlere başvurular yaptım. Sadece biriyle 2 kez zoom üzerinden intervieve yaptım. İlk görüşmede nerdeyse başlamam için tarih verirlerken 2. görüşmeyi yapan diğer kişi sanırım olumlu görmedi ve kabul alamadım. Genelde deneyiminize, iletişiminize tabi ingilizce dil bilgisine dikkat ediyorlar. Başvurduğum pozisyon hayvan labarotuvarında cerrah pozisyonuydu. İyi bir CV im vardı. İnsan cerrahından hayvan cerrahisine geçişi çok uygun bulmadılar diye düşünüyorum. Şu an Clevelend da lise okuyan oğlumun yanına taşınacağız ve sağlık alanında daha güçlü olan bu kentte tekrar şansımızı deneyeceğiz. Eşim işinden istifa etti ben ise tekrar Türkiye ye geri geldim, üniversite de çalışmaya devam ediyorum, bir süre sonra tekrar US e geri döneceğim. Şunu anladım ileri yaşlarda herşey daha zor, ama vazgeçmeye niyetimiz yok. Henüz süreci bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum, vazgeçmeyin en azından denemiş olursunuz, hayatınıza bir farklılık katar bu macera. Eğer rorularınız olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyacağım. Hoşçakalın. -
@Tracy
Surecınızı ayrıntılı acıkladıgınız ıcın cok tesekkurler hocam. Mülakat aşamasına gelmeniz de cok büyük başarı. Tebrik ederim. Umuyorum bundan sonrası daha rahat ve daha kolay sekılde bırcok yerden donus gelır. -
Merhaba,
Güzel bir haber paylaşmak istiyorum. Süreçte bir aşamayı daha tamamlamış oluyorum.
30 Aralık 2024 Pazartesi günü evraklarım fedex kargo ile VA'ya ulaşmıştı. Bugün, 20 Ocak 2025 Pazartesi NVC'den DQ olduğuma dair email geldi.
Darısı bekleyenlerin başına. Herkesin istediği gönlünce olsun. -
@finalhope eb1 çok güzel bir kategori, backlog yok.
6 ayda abdye giriş yaparsiniz inşallah. Hayırlı olsun -
@Tracy, içinde söyledi: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)
Değerli arkadaşlarım merhaba,
EB2-NIW ile sahip olduğumuz green card sürecinde değerli site yöneticilerimiz ve sizler çok kıymetli yorumlarınızla bana destek oldunuz çok teşekkür ederim. Ben bir tıp akademisyeniyim. 10 Ekim deki vize onayımız sonrası hatırlarsanız halıhazırda amerika da lise okuyan oğlumun vize durumu nedeniyle acel acele 12 Ekim de San Francisco havaalanından giriş yaptık. Birçok kez okuduğunuz giriş prosedürlerinde ekstra bir şey yaşamadık. 5. gün araba kiraladık, 6. gün araba satın aldık. 2 haftada SSN kartları , 1 ayda green kartlarımız geldi. 45. günde ehliyetlerimizi aldık. Kızımı evimizin bulunduğu bölgedeki ortaokula kaydettik. İlk haftada banka hesaplarımızı açtık sorunsuz. Hekim olduğum için pekçok sınav prosedürünü geçmeden ve lisans almadan hekimlik yapamıyorum. Research geçmişim olduğu için üniversitelere, bazı özel şirketlere başvurular yaptım. Sadece biriyle 2 kez zoom üzerinden intervieve yaptım. İlk görüşmede nerdeyse başlamam için tarih verirlerken 2. görüşmeyi yapan diğer kişi sanırım olumlu görmedi ve kabul alamadım. Genelde deneyiminize, iletişiminize tabi ingilizce dil bilgisine dikkat ediyorlar. Başvurduğum pozisyon hayvan labarotuvarında cerrah pozisyonuydu. İyi bir CV im vardı. İnsan cerrahından hayvan cerrahisine geçişi çok uygun bulmadılar diye düşünüyorum. Şu an Clevelend da lise okuyan oğlumun yanına taşınacağız ve sağlık alanında daha güçlü olan bu kentte tekrar şansımızı deneyeceğiz. Eşim işinden istifa etti ben ise tekrar Türkiye ye geri geldim, üniversite de çalışmaya devam ediyorum, bir süre sonra tekrar US e geri döneceğim. Şunu anladım ileri yaşlarda herşey daha zor, ama vazgeçmeye niyetimiz yok. Henüz süreci bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum, vazgeçmeyin en azından denemiş olursunuz, hayatınıza bir farklılık katar bu macera. Eğer rorularınız olursa yanıtlamaktan memnuniyet duyacağım. Hoşçakalın.Hayırlı olsun sayın meslektaşım. Lisede okuyan çocuğunuz varsa benden büyüksünüz. Sizin durumunuzda olsam bir research lab'a gönüllü olarak maaş almadan başlangıç yapardım. Sonrası için ya gönüllü olduğunuz lab'ta yada komşu lablarda maaşlı bir pozisyon arayışına girerdim. Bu süreçte hem sizi tanıyacaklar, hem siz ABD'de bir tecrübe edineceksiniz.
Neden gönüllülük önerdiğimi sorarsanız, yaş ve tecrübeniz itibariyle sizi postdoc olarak almayacaklar. Senior scientist/lab manager pozisyonları için de durumunuz uygun değil gibi. Kolaylıklar. -
@finalhope tebrik ederim. ben de EB1A hazırlığı yaptım, avukatımla ama avukat PP önermiyor. RFE alma ihtimaliniz var dedi. PP'de RFE alma ihtimali bana mantıklı gelmiyor ama avukat RFE açısından ısrar ediyor. Ben de bir an önce Amerikaya girmek istiyorum. Sizin PP için çekinceniz oldu mu? Anladığım kadarıyla epey araştırmışsınız ki kendi başınıza başvuru yapmışsınız.
-
@mrkc merhaba. Benim tüm sürecim imzamda.
Ayrıca foruma her türlü bilgiyi, çalıştığım firmayı, sonrasında kendi başıma devam edeceğimi vb. açık açık yazdım. Gönderdiğim posta adresine kadar detay verdim.
Yapacağınız tek şey okumak. @okokok ve benim süreç size çok ama çok bilgi verecektir. Sonrasında kararınız netlik kazanacaktır.
Forumdan ben çok şey öğrendim, forum dışında da araştırmam oldu ancak en çok kendimi buraya ait hissettiğim için bilgilendirmeleri çok açık ve detaylı yapıyorum.
-
@mrkc, kişisel görüşüm; premium işlem, RFE alma olasılığınızı artırmayacaktır. Ben beşinci gün, hatta dördüncü gün bitmeden onay aldım ve greencard sürecimi bir avukatla yürütüyorum. Genel bir yorum yapmak gerekirse bence I-140 onaylandıktan sonra greencard süreci kendiniz de yürütebilirsiniz. Süreç hakkında sorusu olan varsa mesaj atabilir.
-
@shinriyeon Çok teşekkür ederim, darısı sizlere.
-
@mutlu234 Dedikleriniz tamamen doğru. Kimse kimseyi sahada görmeden pozisyon vermek istemiyor. Haklılık payı var. Özellikle sağlıkçılar için çok daha önemli bu durum, hele hekimseniz daha da zor.
-
@canag biz 3 haftada onay aldık. PP'de bir başvuru hatası sebebi ile ilk hafta düzeltme yaptı avukat. Sürece bu da dahildi..
-
Herkese merhaba,
EB2 NIW için onayımı eylül ayında aldım. Sonrasında uscis den notice of action ( 2 adet) adresime postalandı ve NVC den şuan kotalar doldugu için işleme alamıyoruz maili geldi.
Bundan sonrasında NVC ‘nin tekrar bağlantıya geçmesi gerekir miydi? Avukatlık şirketim sizinle bağlantıya geçmiş olmaları gerekirdi dedi. Mail attık NVC ‘ye ancak cevap alamadık.
Süreç bu şekildemi ilerliyor yoksa bir terslik var mı sizce? Tecrübe edenlerden cevap alabilirsem sevinirim. -
Kota' nın dolduğuna dair mailden sonra tekrar iletişime geçmiyorlar hocam, benim için böyle oldu en azından. Size gelecek bir sonraki mail Welcome Letter olması lazım. PD tarihiniz yakın olduğunda geliyor bu mail.
-
Oldukça gergin bir bekleyiş oluyor ne yazık ki. Biraz panik olmuştum.
Çok teşekkürler cevabınız için.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
