IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@hakan9994 çok sevindim.Rica ederim ,ne yaptım ki...
-
@hakan9994 biz de NVC’ye 2 hafta önce “submit” ettik istenilenleri.Bekliyoruz.Tahminim mülakata kadar 4 ayı bulur.Bu arada NVC’den cevap geldiğinde sizi bilgilendirirşm ne kadar sürdüğünü.Hepimize bol şans.
-
Herkese merhaba,
NVC & CEAC sürecimiz devam ederken eşimle beraber Amerika'ya gidip bir 'saha araştırması' yapmayı planlıyoruz. Bu süreç içinde benim ABD turist vizesi için başvurmam ve ABD'ye turist olarak giriş yapmam bir sorun teşkil eder mi?
şimdiden teşekkürler.
-
@egedem IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Herkese merhaba,
NVC & CEAC sürecimiz devam ederken eşimle beraber Amerika'ya gidip bir 'saha araştırması' yapmayı planlıyoruz. Bu süreç içinde benim ABD turist vizesi için başvurmam ve ABD'ye turist olarak giriş yapmam bir sorun teşkil eder mi?
şimdiden teşekkürler.
bu nedenden dolayi turist vizesi alamazsiniz maalesef. Ama alabilirseniz, ABD'ye girerken -gocmenlik islemleri devam ettigi icin- ulkeden cikacaginizi gostermenizi bekleyebilirler.
-
Merhaba önümüzdeki ay mülakatım olacak mülakata giderken götürmem gereken evraklarla ilgili ve mülakat süreci ile ilgili tecrübe sahibi arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız? istenilen belgelerde doğum belgesi-vukuatlı nüfus kayıt örneği , polis sertifikası da adli sicil kaydı oluyor değil mi?
-
@hatice1 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba önümüzdeki ay mülakatım olacak mülakata giderken götürmem gereken evraklarla ilgili ve mülakat süreci ile ilgili tecrübe sahibi arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşır mısınız? istenilen belgelerde doğum belgesi-vukuatlı nüfus kayıt örneği , polis sertifikası da adli sicil kaydı oluyor değil mi?
Evet, bu belgeler oluyor, konudaki ikinci iletinin son kismini okumayi unutmayin, bu da konsoloslugun ilgili yonergesi:
https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf -
@hatice1 merhaba hatice hanım, nvc dökümanlarınızı onayladıktan ne kadar sonra vize için tarih verdiler size? Ve ne kadar sonraya tarih verdiler? Rica etsem söyleyebilirmisiniz? Bizim dökümanlarımızda 5 şubatta onaylandı ve vize için tarih verecekler onu bekliyoruz.
-
@hasan61 merhaba benim evraklarim Eylül 2018 de onaylandı fakat evraklariniz onaylandı görüşme tarihi için haber bekleyin diye bir mail gönderdiler 25 ocakta 13 Şubat'ta da mülakat tarihimi bildiren mail gönderdiler.
-
@hasan61 mulakatimda Mart sonunda
-
@crazycells teşekkür ederim birşeye takıldım bizim islemlerimizi ABD de avukatimiz takip etti bu bahsedilen I-864 formunu biz yeni tarihli evraklar ile mı dolduracagiz ? Avukatın bana gönderdiği evrakların içerisinde sadece DS-260 formu ile state of connectticut superior court başlıklı bir belge var
-
@hatice1 Anladım. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. İnşallah sorunsuz atlatırsınız mülakatınızı.
-
@hasan61 teşekkür ederim
-
@hatice1 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells teşekkür ederim birşeye takıldım bizim islemlerimizi ABD de avukatimiz takip etti bu bahsedilen I-864 formunu biz yeni tarihli evraklar ile mı dolduracagiz ? Avukatın bana gönderdiği evrakların içerisinde sadece DS-260 formu ile state of connectticut superior court başlıklı bir belge var
DS260 formunu doldurduktan sonra mulakat belgelerini toplayip NVC'ye gondereceksiniz, bu belgelerden biri de I-864 olacak.
Bu konunun ikinci iletisini takip ediyor musunuz? Onu bastan sona bir okuyun isterseniz. -
merhaba @ayse23
G-1450 formunda kartın sadece ön yüzündeki bilgileri istiyor, ödeme açısından bu yeterli olur mu?(çünkü arkasındaki cvc kodunu sormuyor), yani kart sahibi ile iletişime mi geçecekler? Siz nasıl yapmıştınız? -
@crazycells slm , benim bi sorum olcakti. Evraklarimi submit ettim muhtemelen iki ay sonra mulaktim gelir. Söyle bi durum var esim iki kez öğrenci vizesine başvurdu ret aldi. Bu durumdan tekrar olumsuz bi sonuc alabilirmyiz? Herseyimiz suan resmi evlilik yaptık. Kanitlarimizi sunduk. Bugun kafama takildi. Huzursuz oldum size yazmak istedim. Ayrıca mülakat deneyimi olanlar ne gibi sorular geldi paylsirlarsa iyi olur. Bu arada sizin çok yardiminiz oldu çok tesekurler size telefonla ulaşmak istiyrm en azından selam vermek icin çok saolun...
-
@crazycells I-864 formunu doldurmamiza gerek yok sanırım çünkü sadece eşimin sponsorluğu yeterliymis.Simdi ben nvc ye evlilikle ilgili mülakata götüreceğim kanıtları mı yükleyeceğim ?
-
Merhaba ben green card işlemlerimi 6 Eylül de başlattım şimdiye kadar hala bir mail gelmedi uscis ten fakat takip numarası ile baktığımda "evraklarınız uscis e ulaştı inceleniyor" şeklinde yazı var. Gerçekten çok yorucu bir süreç eşim Amerika'da ben ve iki çoçuğum Türkiye deyiz. Bizim süreç normal mi acaba onlardan bir mail falan yok 6 ay bitmek üzere ayrıca ikinci gondereceğimiz pakette evrakları şimdiden hazırlasam olur mu ? Benim için bir saat erken olması bile önemli

Şimdiden çok teşekkür ederim. -
@hatice1 evet .
864 formu.
En son yapmis oldgunuz tax return.
Sizin (Bayan) pasaportun ilk sayfası
Adli sicil kaydı
Nüfus kayit ornegi
Fotograf -
@labelle IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
merhaba @ayse23
G-1450 formunda kartın sadece ön yüzündeki bilgileri istiyor, ödeme açısından bu yeterli olur mu?(çünkü arkasındaki cvc kodunu sormuyor), yani kart sahibi ile iletişime mi geçecekler? Siz nasıl yapmıştınız?sorun olmaz.
-
@crazycells I-864 formunu doldurmamiza gerek yok sanırım çünkü sadece eşimin sponsorluğu yeterliymis.Simdi ben nvc ye evlilikle ilgili mülakata götüreceğim kanıtları mı yükleyeceğim ?
esinizin sponsorlugunu hangi form ile gosteriyorsunuz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum