Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba ABD'de yaşamıyorum. New Mexico'ya bağlı 2023 yılında kurulan bir LLC'im var. Birkaç sorum var cevaplayabilen olursa sevinirim. Geçen yıl hiç aktivite yoktu fiverdan birine vergi beyanı yaptırmıştım.
    -Şimdi şirket hesaplarında aktivite var beyan sırasında çalışabileceğim bir müşavir var mıdır?

• Geçen yıl gelir yok diye eyalete herhangi bir beyan yapılmamıştı. Bu hata mı ?
      Bu yıl ise gider sayılacak ödemeler ile ilgili sorunum var. İlki facebook reklamları ile ilgili.
    • Ödemeler şirket hesabından çekiliyor ama faturada şirket bilgisi yok bunu gider gösterebilir miyim? -
    • vendor'un ödemesini ABD şirket hesabına yapıyorum ama bana Çin şirketi üzerinden fatura kesiyor bunu gider gösterebilir miyim yoksa illa ödemenin ulaştığı şirket mi faturayı kesmeli?
    • Wise şirket hesabında lira olarak yatan paralar da gelir olarak beyan edilmeli mi? banka hesabı fibabanka olarak görünüyor
      -Gelir yokken ITIN gerekmiyor diye çıkartmamıştım. Şimdi gelir varken ITIN zorunlu deniyor ama net bilgiye ulaşamadım. ITIN zorunlu mu? Ayrıca bu ITIN'ın bana ne gibi avantajları olur? Şu an Mercury Bank kullanıyorum ITIN ile kredi puanına sahip olup kredi çekebilir miyim?

çok soru sordum yardımcı olan çıkarsa şimdiden teşekkürler

• New Mexico da bir muhasebeci bulup onunla islemlerinizi yaptirin. Birde BOIR yapmadiysaniz, onu da yapmaniz gerekecek.

• @emresurmeli bir muhasebeciye danışın mutlaka.
    Sizin bölgenizde çalışmıyor olsa bile mutlaka önereceği başka bir muhasebeci vardır

• @emresurmeli Merhaba Emre bey, 2024 te ben de llc şirket kurdum New mexico da.Ama hiç faaliyetim olmadı .Herhangi bir beyan verme zorunluluğu var mı? ya da vergi ödemesi yaptınız mı ? Siz Fiver dan işlem yaptırdığınız kişiye ne kadar ödeme yaptınız. Fiver da ki işlem yaptıracağım kişiye güvenebilir miyim?
    cevabınız şimdiden teşekkür ederim

• Merhaba Florida da muhasebeci tanıdığı olan var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @emresurmeli Onceki yil gelir olmamasina ragmen, bircok eyalette "no activity" beyani yapmaniz gerekir. Bunu bir muhasebeci yardimi ile geriye donuk yapabilirsiniz.

Bu yilki vergi beyanina baslamadan once, tavsiyem, oncellikle gecen yilki no activity beyanini yapmaniz.

ABD'de LLC sirketlerdeki giderlerin genel kurallari:

1- Giderlerin isle ilgili olmasi gerekir.

2- Belgelendirme sarti vardir, yani fatura, makbuz veya sozlesme vb gibi. Bu belgeler sirket adina duzenlenmis olmalidir. Eger belge yoksa, kanunen gider sayilmaz.

3- Tasarlanan veya planlanan harcamalari o vergi yili icin gider gosteremezsiniz. Fiilen gerceklesmis olmasi gerekir.

4- Giderler piyasa kurallarina uygun olmalidir. Kurallara uymayan giderler icin yapilan odemeler ortulu kazanc sayilir ve gider olarak kabul edilmezler. Vergi mevzuatina uygun kaydedilmeli.

Asagidakiler genel giderlerdir:

Personel maaslari, ofis masraflari (kira, elektrik, telefon, internet vb), arac ve ulasim giderleri, demirbas ve amortisman giderleri, reklam ve pazarlama giderleri, danismanlik hizmetleri, sigorta ve finansal giderler (sigortalar, bankacilik masraflari vb), is ile ilgili vergiler.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

171

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |