Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Bu ileti silindi!

• 2024 ocak-şubat aylarında başvurup onay alan varmı? 12 ay olacak haber yok

• @Houstonian-Life
    Merhaba bizim de 13 ay oldu neden bu kadar uzun sürüyor.

• uzun sürme sebebi mart 2024 davalarının sayısının çok olması. USCIS sistemi şu şekilde ilerliyor. USCIS herhangi bir dava ayının üzerinde çalışmaya başlamadan önce o ayın davalarının %35’ini onaylıyor. onaylamaya başlayınca %65’e kadar onaylayıp bir sonraki aya geçiyor. ilk onaylanan, hızlı onaylanan %35 genelde AOS ve expedite edilen dosyalar oluyor. üzerinde çalıştıkları ay onaylanan %30 ise consular processing eş ve çocuk davaları oluyor. sona bırakılan %65’ten sonra yıllar süren greencard eşi çocuğu ya da vatandaş anne babası davaları oluyor. mart 2024’ün sistemi yavaşlatmasının sebebi, normal aylarda ortalama 40.000 dava alırken, USCIS mart 2024’te 100.000’den fazla dava aldı ve %35’i çok ciddi bir rakam ediyor. bu da sistemi komple yavaşlattı. çünkü mart 2024 üzerinde çalışmaya başlamadan %35’ini tamamlamaları gerekiyor. şu an USCIS eylül 2023 üzerinde çalışıyor ve %52 onaylandı. yani epey daha süre istiyor. normalde USCIS herhangi bir ayın üzerinde çalışırken günde ortalama %1.1 ya da %1.2’sini onaylardı ve tam olarak bir ay süre içerisinde diğer ay üzerinde çalışmaya başlarlardı. (haftasonları çalışmadıkları için tam denk geliyordu.) ama malesef şuan günde %0.2-%0.6 arasında onay geliyor. bu da sistemin ciddi yavaşladığını gösterir, neden onay sisteminin yavaşladığını açıklar. şu an hala günlük onay yüzdesi %1’in altında olduğunu varsayarsak onay süresi her geçen gün uzayacak gibi. herkese bol şans ve bol sabır diliyorum.🍀

• Herkese Merhaba, k3 vizesi için yani ı-130-ı-130a formu ile ilgili soracağım bir kaç soru var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

-İstenilen belgeleri e devletten ingilizce olarak indirmemiz yeterli oluyor mu yoksa başka bir yerden tercüme ettirmemiz gerekiyor mu? evlilik cüzdanının çevirisini ve apostilini yaptırıp göndermiştim.

-istenilen belgeleri, fotoğrafları sisteme yükleyeceğiz ama ekstra dikkat etmemiz gereken noktalar var mı?

-Türkçe karakter kullanılmıyor sanırım teyit etmek için tekrar yazmak istedim.

-Eşim Abd'de ben Türkiye'de yaşıyorum ı-130a formunu doldururken imza kısmını doldurmalı mıyım? (forumda eski mesajlarda bununla ilgili farklı şeyler gördüğüm için soruyorum.)

Şimdiden teşekkür ederim.

• @salimekoken
    Uzun ve açıklayacı cevabınız için teşekkür ederim. Ya sabır demekten başka çare yok

• @salimekoken kasım başvurularını ne zaman onaylamaya başlarlar sizce ? 19 kasım başvurumuz daha ne kadar bekleriz tahmininiz var mı ? Daha diğer süreçler var ilk aşamada tıkandık umarım diğer aşamalar kısalır

• @Alfa-Centauri buna bir sey soylemek mumkun degil. USCIS yaklasik iki aydir eylul 2023 üzerinde calisiyor ve hala %52 onaylandi. mesela gecen haftanin son uc gununde gelen onay yuzdelerini hatirliyorum. %0.2, %0.2 ve %0.5 seklindeydi. sistem cok yavas. eskisi gibi calisirlarsa bir ay da surebilir, bu kadar yavas ilerlerse 3 ay da surebilir. sabir diliyorum hepimize.🙏🏻

• Arkadaşlar merhaba mülakatımda transkriptleri görmek istedikleri için PTT ile gönderim yaptım sizce ne zaman onaylayıp gönderirler 5 gün oldu bugün bir ses yok daha önce bu durumu yaşayanlar yazarsa memnun olurum herkese sevgiler

• @salimekoken bu verileri nereden takip ediyorsunuz rica etsem paylaşır mısınız

• @Alfa-Centauri eskiden türlü türlü websitelerine bakardım ama şuan sadece trackmyvisanow.com üzerinden takip ediyorum

• Herkese merhaba, 25 Şubat interview tarihim ve mailim 3 Ocakta geldi. Eşimin annesini joint sponsor olarak eklemiştim ancak benim vize görüşmemden 10 gün önce şuan bulunduğu adresten taşınacak yani benim görüşme tarihimde, DS-260 formundaki adresinden farklı bir adreste yaşıyor olacak. Adres için nasıl bir yol izlemeliyim? DS-260 formunu editlememe sistem izin vermiyor ama doktor randevusu alırkende formdakinden farklı bir adres girmem sorun çıkarabilir diye doktor randevusu alamıyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Teşekkürler

• @yakup-budakci vize görüşmesinde sana adresini soruyorlar neresi diye o zaman söyleyin orada ona göre düzeltirler orada merak etmeyin çok önemli bir şey değil. Vize aldıktan sonra da girişte o değişen adresi söylersin green cardın o adrese postalanır.

• @Olkan-Oflaz-0 tamamdir cok tesekkur ederim. Bu arada evlilik tarihimi 7 mart degilde 6 mart girmişim onun için mail gönderdim ama bir feri dönüş olmadı, sorun olmaz diye umut ediyorum 🙏🏼

• @yakup-budakci mülakatttan önce ds 260 forumu açtırıp güncelleme yapabilirsiniz hem adresi hemde evlilik tarihini ona göre soru soruluyor zaten

• @yasmin982 konuyla ilgili mail attim ancak donus alamadim henuz.

• @yakup-budakci https://tr.usembassy.gov/visa-navigator/ den yazacaksınız orda ds-260 başlığı var ordan devam edeceksiniz step step sonunda mesaj atacaksınız yoğunluğa göre yarın yada öbürgün geri dönerler açtık diye size

• @yasmin982 Çok teşekkür ederim bende bu link üzerinden mail yoluyla ulaşmıştım ancak yanlış konu üzerinden yazmışım, şimdi tekrar gönderdim. Tekrardan teşekküre ederim. :folded_hands:

• @yakup-budakci rica ederim🥰

• Biraz farkli lakin herkesin basina gelebilecek bir soru sormak isterim. Turkiyedeki esiniz dosya asamasinda hamile kalirsa, bu durum dosyayi nasil etkiler ve boyle bir durumda ne yapilir. Mutlaka burdaki bir yada bir kac arkadasin basina gelmistir sanirim. Bilgilendirmeleriniz icin simdiden tesekkur ederim.

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    83k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k