Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ben-Batur hayır kedi için bir şey gerekmiyor sadece gideceğiniz havayoluna bilet aldıktan sonra rezervasyon yapıp para ödüyorsunuz o kadar

• @Olkan-Oflaz-0 @Ben-Batur türk hava yolları için bileti alırken evcil hayvan kısmında ödeme yapılırsa (ek hizmetlerden) otomatik olarak sizi cam kenarına atıyor ve daha sonra kedinize ait bilgileri ve çantanın ölçülerini giriyorsunuz (ölçüleri istenen ölçüler girmek zorundasınız. bana 6337 tl gibi bir ödeme çıktı. daha sonra rezervasyonunuzun onaylandığını müşteri hizmetlerinden arayıp öğrenebilirsiniz. uçuş günü de erkenden giderseniz (benim hostes arkadaşım vardı uçuş müsaitliğini ve koltuk sayısını görebiliyordu) check in yapmadan gidin yer hostesi yardımcı oluyor. aktarmalı uçuşlar için ise bir bilgim yok.

• image.png

dulles fiyat tarifesi guncel.

• Yuzeysel bir arama sonucu sitede mesaj/konu goremedim.

Amerikada bazi eyalet veya sehirlere ozel bir kural var. Ozellikle kopek veya kediniz i yasadiginiz sehirde kayit ettirmeniz lazim ve bu kayit icin her yil evcil hayvan basina bir ucret odeniyor. yapilan kayit sonrasi, her bir evcil hayvan icin uzerinde numara basili bir metal etiket gonderiliyor ve bunu kopeginizin tasmasina takmaniz isteniyor. Gerekli gorulmesi durumunda, o numara sisteme girilip evcil hayvaninizin bilgilerine ulasiliyor.

Bu bilgiyi yasadiginiz sehrin internet sayfasindan veya belediye binasina ugrayarak ogrenebilirsiniz.

Eger boyle bir kural yasadiginiz sehir/eyalette varsa ve siz bu kaydi yaptirmadiysaniz, ceza odeme durumuyla yuzyuze gelebilirsiniz. Unutmayin ki, bu ulkede ne kadar kimse kimseyi umursamasa da, arada ruh hastasi insanlara denk gelebilirsiniz ve gicikligina ihbar edilebilirsiniz.

Evcil hayvaniniza, microchip taktirmayi unutmayin. zorunlu degil fakat kaybolmasi durumunda ilk olarak microchip kontrolu yapilip, sahibinin bilgilerine ulasilmaya calisiliyor. ayrica, tasma uzerine adresiniz/telefon numaranizi eklemeyi unutmayin. petco. petsmart gibi magazalarda yaptirabilirsiniz veya etsy gibi platformalardan guzel birseyler bulabilirsiniz.

• ⭐⭐⭐

@mister Iyi gunler, daha once bahsedildi bu konudan, bulamamis oldugunuz icin hatirlatma amaciyla yaziyorum.

@lumos, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Ulkeye geldikten sonra yapmanız gereken ilk şey kuduz aşısı için randevu almak ve bunu 10 gün içinde yapmazsınız ve bir durum olursa büyük cezaları var. O nedenle on gün içinde aşısının yaptırılması öneririm randevuyu Türkiye’den de alabilirsiniz bu tamamen sizin gideceğiniz yerdeki kliniklere bağlı çünkü randevu bulamama ihtimaliniz var.

Dikkat edeceginiz diğer konu da kopeginizin kaydi/lisanslanmasi bunun için de zaten veteriner hekim onaylı (bulunduğunuz eyaletten alinan) kuduz karnesi istemekte eyalet bölgeleri (county). Çevrimiçi başvuruyorsunuz ve yıllık kopek kayıt lisasnsiniz tamamlanıyor, hatta bağlı olduğunuz county posta yolu ile tasmasına lisans numarasının olduğu madalyonu iletiyor.

Guzel gunler.

• Arkadaslar merhaba kabin boy canta bulamiyorum kopegim için Turk hava yollarin standartlarinda tasiyanlar nasil tasidi ? ya da var mi onerebileceginiz bir canta ?

• bundan bende baktim ama bunun ölcüleri : Derinlik:30cm Yükseklik:40cm Boy:39cm
    Turk hava yollari ise 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk seklinde istiyorlar bir sorun cikar mi ondan tereddut ediyorum.

• @berilll merhaba, ben 2 kedimi de bu kafesle getirdim THY ile hiç sorun yaşamadım. Hatta Chicago’dan transit uçuşumuz vardı havayolu değiştirdik orada da sorun yaşamadım. Aşağıya linkini bırakıyorum.

Bunu özellikle seçmiş olma sebebim hem ölçüleri hem de en hafif çanta olmasıydı. Kedilerimden biri büyük bir ırk ve yaklaşık 7kg dı. Bu çanta 1kg çok hafif. O nedenle hem ölçü olarak hem de ağırlık olarak bizim için en uygunu buydu. Alanda kedilerimi kafesle birlikte tarttılar bu arada. 8,3kg vs geldiginde sorun etmiyorlar. Ama 9kg gelirse sorun olabiliyor THY özelinde.

https://www.ciceksepeti.com/flybag-kedi-kopek-kus-seyahat-tasima-cantasi-seffaf-omuz-askilikli-evcil-hayan-cantasi-gri-kcm82919512

Şu an bu linkte karşıma cıktı ama birçok yerde bulabilirsiniz.

• CDC ve karsi havalimanindan onay aldim ama THY de kabine kopegimi ekletemiyorum bir turlu... USA ucuslarinda feedback form uzerinden talep yapmak gerekliymis ve gunlerce donmediler son 9 gun kaldi ucusumuza olmazsa bileti iptal edecegim, bu konuda baska bir yol bilen var mi ?

• @Volkan-bey
    Merhabalar, kendilerini siklikla arayip, form numaranizla beraber hizlandirma talebininde bulunarak onlara baski yapmayi deneyiniz.
    Sozde o formu doldurduktan sonra en gec 48 saat icerisinde doneceklerini soyluyorlar ama bana da o form ozelinde baska bir konu icin ucusum bittikten 2 hafta sonra donus yapmislardi. Kolayliklar dilerim.

• @bernat Aktarmalımı uçtunuz, bide kediler için toplam ne kadar odedınız thy ve dıger havayolu fırmasına

• @Volkan-bey katılıyorum, ısrarla arayıp her konuştuğunuz temsilcinin adını, konuştuğunuz saati vs. not edin ve bu bilgileri de mutlaka geri bildirimlere ekleyin. Bunun haricinde gideceğiniz şehrin yerel/havalimanı THY ofislerine de daha önce THY’ye ilettiğiniz dökümanları iletip durumu anlatan bir email yazabilirsiniz biz o şekilde hızlandırmıştık geçen yıl. Yurt dışındaki ofis işlemi yapınca Tr’deki ofise de düşmüştü.

• Merhaba, köpeğimiz için bir ay önce kuduz yaptırdık ve titre testini de bugün itibaren veterinerimizde yaptırmış bulunmaktayız. Anladığım kadarıyla, önce inilecek havaalanından bir randevu oluşturmamız gerekecek, varışımıza yakın veya bir kaç gün öncesinde CDC formunu doldurmamız yeterli olacaktır doğru mu?

• ⭐⭐

merhaba bende bir şey sormak istiyorum amerikaya köpeğimi de götürmek istiyorum ama gideceğim yer wyoming olacak gibi görünüyor... denver a direk uçuş var oradan beni alacaklar ancak okuduğum kadarıyla sitelerden denver havalimanında cdc station yok gibi görünüyor belgelerde kayıtlı olan havalimanlarından giriş yapabilirsiniz diyorlar... o liste de minneapolis var ancak o da şikago bağlantılı ve uçak ve havayolu değişitiriliyor ben rehber köpek belgesi ile köpeğimi kabinde uçurmayı planlıyorum bu şekilde olunca aktarmada sıkıntı yaşabilirim tabi diğer havayolları köpeğimi kabine kabul etmeyebilir vs... direkt denver havalimanında amerikaya giriş yapamazmıyım acaba bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim

• ⭐⭐

buarada denver havalimanına yazdım denver airpottan evcil hayvanımla giriş yapabilir miyim ameirkaya dedim beni denver thy office ine yönlendirdiler telefonlarını verdiler ve rak detaylı bilgi alabileceğimi belirttiler.

• @metinbeci evet aktarmalıydı uçuşum. THYna yaklaşık $190 (tek kedi için), aktarma uçuşum United Airlines’dı onlara da $125 ödedim.

• @bernat kedileriniz kabinde mi uctu. Benim duydugum bildiğim thy aktarmalı goturuyor ama aktarma yapacagın ucak senı almazsa kalırsın dıyordu. oyuzden dırekt ucus almak zorunda kalınıyormus ve bılet cok pahalıya gelıyormus. siz bıletınızı kaca almıstınız yaklasık olarak. THY ile ofislerine gidip mi görüşmek gerekir. Telefonla olunca ekstra ucret kesıyorlardı galıba

• @berilll, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Merhaba, köpeğimiz için bir ay önce kuduz yaptırdık ve titre testini de bugün itibaren veterinerimizde yaptırmış bulunmaktayız. Anladığım kadarıyla, önce inilecek havaalanından bir randevu oluşturmamız gerekecek, varışımıza yakın veya bir kaç gün öncesinde CDC formunu doldurmamız yeterli olacaktır doğru mu?

Merhaba, kimseden cevap alamadım, bilgisi olan yazabilir mi lütfen. Şu an sıradaki işlemim randevu oluşturmak mı?

• @metinbeci kedilerim kabinde uçtu. Thy den rezervasyonlarını yaptırdıktan sonra diğer uçuşun olduğu havayolu firmasını arayıp oradan da ayrıca bilet almanız gerekiyor kediler için. Hiçbir sıkıntı yaşamadım her iki uçuşta da. Biletlerimiz çok ekonomik olmuştu, 2 kişi IST-CHICAGO, CHICAGO-PHILADELPHIA uçuş total 45bin tl idi.

Burada aslında bilet alırken yaşadıklarımı çok detaylı anlatmıştım. Bir bakın isterseniz faydalı olabilir.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/305/amerika-ya-evcil-hayvan-götürmek/918?_=1737998387792

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |