Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@imkansızhamle Evet çekmesi çok kolay ama herkeste yoğunluk var mesajı okumaya başladım ondan şüphelendim acaba sistemi mi kapattılar diye

• @T-C-Kubilay-Dikici ben planımı, nereye gideceğimi ne yapacağımı hazırladım. memurun karışına gelir gelmez pasaportu vermeden bile direk bana "going for tourism?" sordu yes dedim o anda sadece başvurduğum vize katigorisini öğrenmek istediğini sandım. sonra pasaportu ve ds160'ı istedi verdim sonra daha önce yurtdışına çıktınız mı sordu. planımı anlatamdım, bu benim ilk yanlışımdı. son soru ise "are you married do you have any children?" dedi "no I'm not married I live with my family dedim" bu da ikinci yanlış ve büyük ihtimalle bunun için red yedim, 29 yaşında 5 yıllık çalışan biri neden hala ailesiyle yaşıyor diye düşünmütür. benim hatam ise babam annem yaşlı ablam kanser hastası onlara bakıyorum anlatmak yerine sadece ailemle yaşıyorum deyip durmamdı.

• ⭐⭐

@zakaria keşke türkçe isteseydiniz görüşmeyi ben türkçe yaptım.. kesinlikle kendinizi doğru anlatsanız alacağınızı düşünüyorum ''babam annem yaşlı ablam kanser hastası onlara bakıyorum'' bunu söyleseydiniz bence döneceğinizi düşünürdü

• @T-C-Kubilay-Dikici, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@JUAN87 red aldığınız halde hayır işaretlerseniz okuduğum deneyimlere göre direk ret verirler durumunuz neyse doğruyu yazmanınızı tavsiye ederim..

Konsolosluğu ilgilendiren kısım ds160 formundaki bilgiler.Oraya zaten ret aldınız mı evet demeniz gerekiyor.Benim merak ettiğim ais formu kısmındaki ret aldınız mı kısmını nasıl değiştirebiliriz.

• @newbie97, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@imkansızhamle Evet çekmesi çok kolay ama herkeste yoğunluk var mesajı okumaya başladım ondan şüphelendim acaba sistemi mi kapattılar diye

Daha önce ret almış mıydınız ? Ret aldıysanız ret aldınız mı kısmına evet dediniz mi ?
    Ben Kasım ayının başında randevu almaya çalışıyorum Ankara hep kapalı sistemde.İstanbul ise sadece Salı günleri açık onda da zar zor 2025 Haziran ayına alabildim.
    Ama bir arkadaşım bot’a verdi Ocak ayının sonunda Ankara’dan girecek görüşmeye.ilginç

• ⭐⭐⭐

@JUAN87 Ben red almadım, ben tarih seçerken yaklaşık 8 dk da istediğim tarihe randevu açıldı almıştım. Bilmeyen biri olsaydım randevu bulunmuyor diyenler yalan konuşuyor derdim o kadar kolay erken tarihe aldım 😁 Burada ve diğer yerlerde herkes ankara full kapalı yazdığı için o soruyu sordum. Dediğiniz gibi olma ihtimali var belki de red alanlara tarih açılmıyordur

Ticaretin önlenmesi lazım aslında bu tür sistemlerde, hadi biz genciz bir şekilde halledebiliyoruz ama 60 yaşındaki teyzeler amcalar oğullarını görmek için randevu almaya kalkıyorlar alamıyorlar. Düşününce üzücü bir durum

• Arkadaslar acayip bur durum oldu ve ne yapacağımı anlayamadım.

2025 in Ocak ayının 14 ünde olan randevu tarihim bir den geçmiş sene olan 2024 Şubat ayının 4 üne gerilemiş ve geçmiş tarih olmasından yeniden planla butonuna haliyle yok??
    Bu durum da ne yapmalı nasıl bir yol izlemeliyim. Acaba bir konsolosluk memur hatası mı yapıldı ne alaka geçmiş bir seneye rendevuyu atmak?. Konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevirinim.

• Merhaba Arkadaslar,
    29 Ocak 2025 tarihindeki Istanbul'daki randevum konsolosluk tarafindan 13 Subat'a ertelendi. Bununla ilgili gonderdikleri emailde ise randevumu Ankara'ya alabilecegim veya ileri tarihe tasiyabilecegim yaziyor ancak sisteme girdigimde eskiden gorunen randevuyu yeniden zamanlama secenegi artik gorunmuyor. Bununla ilgili ne yapabilirim? Basina gelen var mi acaba?

• merhabalar ben green card ile 1 yıl önce amerikaya taşındım yaklaşık 8 aydır düzenli olarak bir nalburcuda çalışıyorum vergilerimi düzenli olarak veriyorum w2 ile ben annemi amerikaya davet etmek istiyorum onu burada gezdirmek istiyorum ayrıca hasta olduğumdada yanımda olmasını için. şuan sadece dul aylığı var onu davet etmek için hangi yolları izlemeleyim aynı durumda olan arkadaşlar bana yardımcı olabilirler mi çok teşekkürler biliyorum burada biraz anlatılmış ama ben hata yapmak istemiyorum teşekkürler

• @kaanayhan83 ayni konu bir yakinimin da basina geldi size gelisme olursa yazar misiniz? Ben ona konsolosluga mail at dedim. Muhtemelen ileri alacakken geri aldi oradaki memur insan hatasi gibi geldi bana.

• @fxu bana gelen maili aynen paylaşıyorum.

Değerli Başvuru Sahibi,
    Öngörülemeyen koşullar nedeniyle vize görüşmeniz için randevunuz yeniden planlanmıştır. Herhangi bir rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Yeni randevu tarihi sizin için uygun değilse, randevunuzu Ankara'ya değiştirme veya https://ais.usvisa-info.com/ adresinde mevcut olan ileri bir tarihe yeniden planlama seçeneğiniz olduğunu lütfen unutmayın.

Eğer bu yeni gün veya saat sizin için uygun değilse ve durumunuz acil bir durum gerektiriyorsa, online randevu sistemimiz üzerinden acil randevu talebinde bulunabilirsiniz.

Önemli not: Sistem hatası nedeniyle güncellenen randevu yılınız yanlışlıkla 2024 olarak yazılmıştır. Bu hata birkaç gün içinde düzeltilecek ve güncellenen randevu tarihinizle ilgili bir onay e-postası alacaksınız, bu tarih aslında 2025 Şubat'tadır. Güncellenen randevu tarihinizin Şubat 2025 olacağını hatırlatmak isteriz.

Sabrınız için teşekkür ederim,
    ABD Başkonsolosluğu İstanbul

• ⭐⭐

@kaanayhan83 en azından hatanın düzeltilmesi iyi olmuş tarih değişikliğinin yapmalarının sebebini 21 24 ocak'da amerikada Las Vegas'da silah fuarı var türkiyeden gördüğüm kadarıyla ciddi bir katılım var benim bildiğim ticaret yaptığım 20 silah üretimi yapan firma katılıyor türkiyeden bunlar randevularını ocak ve aralık ayı içine acilden aldılar randevularını

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Acil durum kontenjanı bıraksınlar o zaman... Şahsen ben Erzurumda yaşıyor olsam ve şubatta randevum olsa o güne erkenden uçak bileti bulur alırdım ucuza ve bu durumda randevum değişse sağlam sözler ederdim içimden... Bu sadece buzdağının görünen kısmı ya mailini düzenli kontrol etmeyen biri olsa durum ne olur

Düşünsenize başınıza geldiğini tüm biletleri almışsınız 1 hafta sonra randevunuz var, hop mail atıyorlar tarihi değiştirdik diye 😁

• ⭐⭐

@newbie97 İnanın öyle bir durumda kalsam yapılan masrafın bir kuruşuna bile bakmam oradaki kişilerle zıtlaşmak istemezdim köprüyü geçene kadar ayıya dayı derdim 🙂

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Ben içimden güzel bir söylenir, randevu günü alacaklıymışım gibi giderdim valla 😁

• ⭐⭐

@newbie97 O gün vize görüşmemde inan herşeyi unuttum sadece o 5 dk içinde heyecanımı anlatamam şimdide tatil bütçesi çıkarıyorum rota çiziyorum hangi ayda gitsem o güzergah üzerinde konaklama yapacağım yer kiralayacağım araç db tüm planlamaları yapıyorum 🙂

Ulaşım örnek veriyorum londra aktarmalı seçmek istiyorum ve aktarma arasını da maksimum uzunlukta seçeceğim geçen hafta araştırdım amerika aktarması bulunan amerika vizesine sahipsen londra havalimanında 24 saatlik ücretsizz vize veriyor bu sayede havalimanından çıkıp londrayıda kısa da olsa gezme fırsatım olacak UK vizesi almadan

Araç kiralama da amerikada 15 günlün üst sekment bir araba 1000 USD Civarı escalade veya charger düşünüyorum

Konaklma route 66 yolu üstündeki eyaletlere baktım günlük 50 ile 100usd arası güzel yerler var yada Airbnb tutacağım

Yeme içme günlük: 100ile 150usd ayırdım

oradaki aktiviteler 100ile 150usd günlük bütçe belirledim ama dahauçak bileti hariç diğer kalemlere daha detaylı bakacağım

• An itibariyle İstanbul randevuları "sistem yoğunluğu... (?).." sebebiyle kapalı görünüyor. Şu an randevum 7 Ocak 2026. 2025 Mayıs, Haziran, Temmuz veya daha erkene almaya çalışıyorum.. Güncel durum paylaşabilecek veya öneride bulunabilecek var mı acaba?

• ⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Yeme içme 2 kişi için 100-150 dolar tutmaz diye düşünüyorum orada porsiyonlar aşırı büyük baya çabalamanız lazım bence o kadar yemek için

Araçlardan anlamam ama 15 günlük 1000 dolara çok çok rahat üst segment araç kiralarsınız, aylık 700 800 dolar oluyor normalde 1 aylık araç kiraları.

Konaklama konusunda airbnb işinizi görür, duş almayı vs orada halledersiniz. Kıyafetler zaten laundry de yıkanır.

Gitmişken bol bol ayakkabı, mont alırdım sizin yerinizde olsam malum orada 3 de 1 i fiyatına çoğu şey. O yüzden boş valiz götürün getirirken dolu getirirsiniz 😁

• @T-C-Kubilay-Dikici Merhaba, 15 günlük 1000 dolara escalade kiralayan firma hangisi acaba veya nereden?

• ⭐⭐

@Hamuchera Merhabalar scanner'da denk gelmiştim uçak biletini bakarken orada gördüm bütçe çıkarırken oradan kontrol edebilrisiniz new jersey ve new york diye filtreleme yapmıştım bu bölgede denk geldim ama new jersey yaşayan eski iş arkadaşım var onla konuştum daha uygun fiyatlara buluruz demişti

Benzer Başlıklar

• 22
  • 19
  • 1055
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |