Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Selamlar .hangi belgeler gerekli interviwe icin .liste varmi kimdese ?cok sagolun.

• @nazmi4343 Biz Ocak 2024'te başvurduk ve Eylül 2024'te onay aldık. Başvurudan sonra her iki ayda bir kanıt ekledik. Yazışmalar, telefon aramaları, hediyeler gibi şeyleri sunduk. Yazın eşim Türkiye'ye geldi ve en son Eylül başında bir kez daha fotoğraf kanıt ekledik. Bu kanıtları ekledikten iki hafta sonra onayımız geldi. Ayrıca, başvurunuzun hızlandırılması için State Senator’a başvurabilirsiniz. Geçerli bir sebep sunmanız gerek; biz finansal zorlukları kanıtlarla destekledik. Yani demem o ki, bir kere başvurup davanızı boş bırakmayın. Düzenli olarak kanıt eklemek gerçekten faydalı bir şey. En azından bizim için işe yaradı.

• Arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim Ankara mülakatım geldi Ocak ayı için ama kızım için gelmedi ben hastane randevusunu alabilir miyim kızım için bu durumda bilgisi olan varsa yazabilir mi

• Arkadalar merhaba CR1 vizesi ile 15 aralikta chicagodan giris yaptim vize son tarihi 25 mayis 2025. Evcil hayvanim islemlerden dolayi turkiyede kaldi Ocak ortasinda tekrar gidip almam gerekiyor. O zamana kadar green Card"im gelmezse elimdeki vize ile tekrar giris cikis yapabilir miyim?

• Merhaba, bugün greencard aile birleşimi mülakatına katıldım ve ben sisteme eksik evrağımı yükleyip pasaportumu onlara ptt ile göndermemi istediler. Evrakları sisteme yükledikten sonra pasaportumu hemen göndermeli miyim, bu durumla karşılaşan var mı süreç nasıl ilerliyor

• Merhabalar, öncelikle bu süreçte herkese kolaylıklar diliyorum.

I-130 onaylandıktan sonra belgeleri yükledik fakat 2 dönüş yapıldı tarafımıza. Başına gelen veya forumda denk gelen varsa bilgilendirebilir mi?

Eşimle 2021 yılında evlendik. Greencard'a geç başvuru yaptığım için geçtiğimiz Aralık ayında I-130 onaylandı. I-130'u doldurduğumuzda daha çocuğumuz yoktu şimdi 7 aylık bir bebeğimiz var. Eşimle beraber 3 yıldır İstanbul'da yaşıyoruz. Eşim çalışmadığını için Amerika'da yaşan kayınvalidem bize sponsor olacak.

1. i130 formunu doldururken daha bebeğimiz olmadığı için onu dahil etmemiştim. Bebeğimizin Amerikan pasaport süreci ayrıca devam ediyor ama yine de nolur nolmaz diye ben I-864 formuna onu da ekledim pasaport sürecinde sıkıntı olursa en azından benimle greencard alabilsin diye. Bu form için aldğımız uyarı "The petition you have filed does not allow derivative status for family members. This means that any spouse, unmarried child under age 21, or parent will require his or her own petition to immigrate." Burada nasıl bir yol izlemeli? Bebek için en baştan İ130 mü doldurmak gerek? Yoksa bana ve bebeğe ayrı ayrı sponsor olunacağını gösteren I864 belgelerini mi doldurmak gerek?

2. Konu eşimle Türkiye'de yaşadığımız için eşimle ilgili "Eşiniz might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements" uyarısını aldık. Bunu nasıl aşabiliriz neleri kanıt veya taşınmaya niyet olarak neler sunarsak kabul olur? Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

• @Hsndlr Öncelikle hayırlı olsun. Darısı bana ve bekleyen herkese olsun inşallah 🙏🏻🙏🏻
    Sorunuzla ilgili yine bu forum da şöyle bir şey okudum:
    Belki işinize yarar.
    “ Eger Green Card'iniz gelmeden ABD'den cikmak zorunda kalirsaniz, tekrar giris icin gocmen vizenizi kullanmaniz mumkundur. Pasaportunuzdaki gocmen vizeniz ABD'ye ilk giristen itibaren (damgalandigi tarihten itibaren) 1 yil sure ile Green Card olarak kullanilabilir. Dolayisiyla suresi gecmis olsa da bu vize ile ABD'ye ikinci girisi yapmak mumkundur; fakat tarihi gectikten sonra bu vizeyi sadece ABD hukumeti Green Card yerine gecerli saymaktadir, diger ulkelerin boyle bir zorunlulugu yoktur. O nedenle sadece bu vizeyi kullanarak ABD'ye ikinci girisi yapiyorsaniz, sorun yasamamak adina ABD'ye direkt ucusu tercih etmelisiniz.”

• @Caner-Türk Çok teşekkür ederim. Gün boyu sürekli denedim. Sonunda yükleyebildim.
    Teşekkür ederim bilgi için.

• @korayy Merhabalar bir şey sormak istiyorum. Biz başvurumuzu 27 Eylül 2024'te yaptık. Eşim Abd Vatandaşı ve orada yaşıyor.Ben Türkiye'de yaşıyorum.Bizde herkes gibi biran önce kavuşmak istiyoruz.Ben Temmuz ayında 4 senelik işimden evlilik dolayısıyla ayrılacağım. Bu da finansal zorluklar kısmına girer mi? birde başvurduğunuz Uscis sitesinden mi sürekli olarak güncellendiniz? Biz en son adres güncelledik eşim taşındığı için 2 ay olan süre 9 ay olarak gösterildi.

• @ilkin-93 Bizim de durumumuz benzer. Bebek bekliyoruz ve henuz mulakat randevusu gelmedi. Taleplerinize donus yaparlarsa paylasabilirseniz cok iyi olur.

• @Ezgi-2 cevabınız için teşekkür ederim. Umarim herkesin bir an önce sonuclanir

• @gokcesak eger esiniz sponsorunuz ise zannetmiyorum cunku onun evraklari onemli. Bizim de surecimiz sizinle ayni. Esim orada ve ben turkiye'de calisiyorum. Ozel bir sebebiniz yok ise isinizden ayrilmamanizi oneririm. Ortalama bir sene icinde DQ oluyorsunuz ancak mulakatlarda ortalama 6 ay icerisinde geliyor. Surecin DQ olduktan sonraki kismi da zaman aliyor ne yazik ki. Calismak o noktada pozitif yonde insanin dikkatini dagitabiliyor

• @bico, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhabalar, öncelikle bu süreçte herkese kolaylıklar diliyorum.

I-130 onaylandıktan sonra belgeleri yükledik fakat 2 dönüş yapıldı tarafımıza. Başına gelen veya forumda denk gelen varsa bilgilendirebilir mi?

Eşimle 2021 yılında evlendik. Greencard'a geç başvuru yaptığım için geçtiğimiz Aralık ayında I-130 onaylandı. I-130'u doldurduğumuzda daha çocuğumuz yoktu şimdi 7 aylık bir bebeğimiz var. Eşimle beraber 3 yıldır İstanbul'da yaşıyoruz. Eşim çalışmadığını için Amerika'da yaşan kayınvalidem bize sponsor olacak.

1. i130 formunu doldururken daha bebeğimiz olmadığı için onu dahil etmemiştim. Bebeğimizin Amerikan pasaport süreci ayrıca devam ediyor ama yine de nolur nolmaz diye ben I-864 formuna onu da ekledim pasaport sürecinde sıkıntı olursa en azından benimle greencard alabilsin diye. Bu form için aldğımız uyarı "The petition you have filed does not allow derivative status for family members. This means that any spouse, unmarried child under age 21, or parent will require his or her own petition to immigrate." Burada nasıl bir yol izlemeli? Bebek için en baştan İ130 mü doldurmak gerek? Yoksa bana ve bebeğe ayrı ayrı sponsor olunacağını gösteren I864 belgelerini mi doldurmak gerek?

2. Konu eşimle Türkiye'de yaşadığımız için eşimle ilgili "Eşiniz might not have a principal residence or be domiciled in the United States. Please submit proof of domicile. For more information on domicile requirements" uyarısını aldık. Bunu nasıl aşabiliriz neleri kanıt veya taşınmaya niyet olarak neler sunarsak kabul olur? Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler.

bu konuda tecrubesi olan kimse yok mu arkadaşlar?

• @gokcesak hızlandırma talebini Amerikan vatandaşı yapabiliyor ve kendisinin geçerli ve gerçek sebepleri olması lazım. Ve evet USCIS sitesinden daha fazla kanıt eklenebiliyor her zaman. Biz her kanıt ekledikten sonra bile processing time yükselmişti. Orada gösterilen processing time’a aldırış etmeyeceksin. Onun gerçeklikle uzaktan yakından alakası yok.

• @korayy 2 gün önce WhatsApp arama geçmişini bir kaç resim örnekle kanıt olarak ekledim. Processing time 3 aydan 8 aya çıktı. Evet itibar etmemek gerekiyor 2 ay önce 1 haftaya kadar düşmüştü

• @ceylann merhaba bilgim yok ama bence eksik evrakı sisteme yükleyip, sonrada nvc onayladıktan sonra gönderebilirsin onaylamalarının çok uzun sürmeyeceğini düşünüyorum.

• @korayy merhaba eşimle yeni başvuru yaptık ve süreci hızlandırmak istiyoruz bu kanıtlarınızı nasıl eklediniz? Teşekkürler şimdiden

• @korayy Yanitiniz icin tesekkurler Koray bey. Aslinda ek kanit eklemeyi bende dusunuyordum ancak dosyanin incelenme suresini uzatip eksi yonde etkisi olur diye yapmamistim. Fotograf kanit kismini word'de detayli tarih ve yer bilgisiyle pdf e cevirip mi yuklemistiniz acaba? Yuklerken dikkat etmemiz gereken bir detay var midir belirtebileceginiz format veya icerik hakkinda? Tesekkurler tekrardan oneriniz icin, umarim interview tarihi alirsiniz siz de bir an once.

• @dreamyy tesekkur ederim cevabiniza. Ayni seyi yapip yeniden gonderdik bekliyoruz 🙂

• @korayy teşekkür ederim

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |