Kardeşim zamanında aynı kurumda çalıştığım adamla görüşmedim ben Toronto da. Bana hep Kanada karalamasi yapıyordu. Maaş 2500 CAD, kira 2350 CAD faturlar ile felan 2750 CAD i buluyor diyordu. Abi Kanada da full time çalışıp hiç bir meslek bilmeyen adam 3000 CAD alıyor. Yani hayatında hiç çalışmamış meslek öğrenmemiş birisi 
Öğrenim durumu bir ayrıcalık değildir, sadece eğitim düzeyini gösterir ama sadece size ilkokul terk Osman abinin kazancından bahsedeyim, bu abi Bağcılar dan Toronto ya yerl sen bir abimiz.
Fayans ve iç mantolama biliyor günlük 250 300 dolar yevmiye ye gidiyorum dedi. Hesap hareketlerini gösterdi, yeni üyelik açıp işkembeden sallamadı. Eğer isim 8 yerine 6 saatte biterse; araya 4 saatlik uber eat yapıp ortalama 4 saatte 80 ila 140 dolarda uberden kazanıyorum dedi. Tamam işler sürekli gelmiyor ama o gün inşaat işine gitmese ve uber yapsa zaten günlük 200 CAD in aşağısına dusmuyorum dedi. Bu abinin aç kalma ihtimali yok, forumdakiler gibi ağlama durumu da yok.
Toronto daki çoğu Türk restoranında yemek yedim, çoğu Türk ile konuştum, çoğunun daha önce ABD geçmisi var v Kanada daha iyi diyorlar. ABD hakkında yorum yapamam ama 2026 yazında tatil için gidersem ve araştırma yaparsam, ABD içinde görüşlerimi sunarım.
Abi kimle konustuysam sessizce şu soruyu sordum, abi ayiptir soylemesi n kadar maaş aliyosun, ne kadar kira ödüyorsun sorularıma cvp lar geldi, sonra bu maaşlar hep aynı düzeyde yanlış olamaz dedim. Remax ilanlarına baktım, söyledikleri kadardı. Bu foruma yeni üye olup karalama yapanlar ile benim kurumdan tanıdık arkadaş bana sürekli yalan söylüyormuş.
Ben Türkiye de ikamet eden bir kamu görevlisiyim. Yurtdışında yasamiyorum v yaşama gibi bir fikrim yok. Greencard lotosuna bile basvurmadim
mecvut vize başvurularında foruma girip bilgi alıp başvuru yapıyorum. Benim bir yere guzelleme veya karalama yapmaya ihtiyacım yok. Ama bu kanada topiclerinde bir problem var. Dikkatimi çekti 1 senedir bu foruma üyeyim sürekli aynı şeyler