Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

degerli arkadaslar, bu baslik bir gocmenlik sureci basligi, o nedenle bu basligi sohbet basligi olarak kullanacak arkadaslari forumdan uzaklastiracagim.

Eger yazacaginiz cumle bu surec kapsaminda bilgi veya deneyim aktarmiyorsa, bu cumleyi bu baslikta kurmamalisiniz... ozellikle de foruma yeni uye olup ilk iletisi bu baslik altinda Kanada'yi kotuleyenler hesaplari kaldiracagim... Eger Kanada'nin goc edilecek bir ulke olmadigini dusunuyorsaniz, veya kotu deneyimleriniz olduysa yorumlarinizi su baslik altinda yapmalisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6044/kanada-göç-edilecek-bir-ülke-mi-sizce-neden-kötü

Ilk firsatta bu baslik altindaki gereksiz iletileri, yukaridaki basliga aktaracagim...

• sohbet icin ilgili basligi kullanarak forum kurallarini takip edelim yukarida da belirtildigi gibi tesekkurler.

• Bu ileti silindi!

• TS2023 ile alınan çalışma izinleri sizi kalıcı oturum almaya götürmez. Bunun için beklentilerinizi yüksek tutmayın.
    Kalıcı oturum alma şartları express entry ve eyalet aday programı detaylarını inceleyin anlarsınız. Puanlama sisteminden elde edeceğiniz puan önemli. TS2023 work permit ile bir işte çalışsan dahi kalıcı oturum alman için diger şartlara uygun olman gerekir. Yaşınız maksimum 29 ise bir tık şansınız olabilir onun dışında çok zor

• @jumpmaxi yav bı gidin kardeşim, siz ruh hastasısiniz ya :)) Kardeşim kimse ts2000 bilmem kaçtan sonra kalacağı ile ilgili bir garanti zaten vermiyor. Burası, ilgili çalışma vizesi ile alakalı bir bölüm. Kafasına soru takılan sorar sorusunu cevabını bekler.

Yapma kardeşim karalama. Laftan sosden anlamiyormusun. Sorun varsa sor, yada cevabın varsa paylaşım yap. İnsan kanadaya gezmeye gidemez mi ya. Yada 3 sene çalışıp gelemez mi?

• @XFatihX PR kalıcı oturum almak zorlaştırıldı ve kontenjan azaltıldı. Bundan sonra kanada'da eğitim alıp üzerine calışsan iş deneyimin olsa bile PR almak aşırı zor. hatta imkansıza yakın sadece yaşın geç 20 ler filansa belki bir tık şansın olur onun dşında PR devri kapandı. Eski devir bitti.
    Uzun sürelerdir kanadada yaşayan eğitim almış iş deneyimi olmuş kişiler bile şu an PR alamıyor . Kaldiki ts2023 ile work permit alanlar bu work permit süresi bitince PR alma durumu olmaz gene turist statusune geri döner büyük ihtimal. Bir sürü PR yolu var hepside zorlaştırıldı. Marangoz olurum kasap yanına çırak girerim yok PNP eyalet programınadan ilerlerim falan filan hepsi çok zor. Hayal kurmaya hiç gerek yok. 5 Milyon kişinin vizesi 2025 yılı sonunda bitiyor ve bir şekilde geri dönecekler ülkelerine insan sayısını azaltmahedefindeler.

• Yasaklı

Ts olayini çıkaranları bizzat taniyorum para kazanmak icin yaptilar milletide Manuple ettiler sanki ondan sorna vatandaslik olur gibi bizim toplumda bu konularda ozellikle kanada ile cahil olunca aile basi 4500 dolardan iyi servet yaptilar.Kim suclu cahil olup arastirmadan gelenler.Adamada dil yok parasi az kultur yok tek atimlik kursununuda bireyselci pastanin kucuk oldugu yere atarsan surunursun.2022 de cok kisiye dedik elinde bilezik para ingilizce yoksa gelme diye bize dediler yokcsiz bizi istemiyorsunuz yok ekmegimizi boldurmeyiz diye ne oldu dinlemeyip ukellalik yapanlara ya dondu ya intihar etti yada psikolojisi bitik kaldi.Kanada da daha toplumumuz bile yok gucumuz hic yok bir yunan italyan portekiz ermeni degiliz.kervana gec katildik ama kervanci basi bizi istemez.Yuzde 67 capital gains tax olan yerde de para mara kazanamazsiniz nokta

• @burhan56 TS2023 ile work permit alanların çoğunluğu mağdur oldu. Kanadaya gelenler bin pişman. Bu işi sektör haline getirmiş gelir kapısı yapmış rant gelir sağlayan kişilerin tuzağına düştüler. Sanki kanadada sürekli kalıcı oturuma ulaşmak, refah içinde yaşam ve super harika bir hayat sizleri bekliyor gibi anlatılanlara kandılar inandılar. Kanadaya turist olarak gelin başvuru yapın sonra üç yıllık çalışma iznini kolaylıkla alın dediler hatta başvuru yapıp geri dönebilirsiniz bile dediler. Ama gerçekte çoğu başvurdu geri döndü ve neticede ret aldı veya kanadaya gelip work permit alıp sürekli kalıcı olarak kanada içinde yaşayacaklarını sandılar. Sonuç hayal kırıklığı, hüsran,pişmanlık ve maddi zarar. Kalıcı oturum almak imkansıza yakın gibi birşey ve bu work permitler hiç bir işe yaramadı.

• Kimse kalıcı oturum peşinde değil ki. Bu programı çıkartan Kanada hükümeti, 3 sene çalışın sonra ülkenize dönersiniz dedi. Ülkenizde deprem oldu vs olumsuz etkilenmeyin, biz sizi idare ederiz dediler. 3 senenin sonunda da gidersiniz dediler. Bunun özeti bu. Her kanada topic inde karalama yapmak zorunda değilsiniz. Çok komik ama Kanada karalamasi yapanları papağana benzetiyorum 🙂 Kira yüksek maaş az, sosyallik yok vs :)) hep ayni :)) Kasım ayında Kanadadaydim, sizin anlattığınız gibi bir hava yok.

Bence artık bu artıkların forumdan temizlenmesi gerek. Bir kere bu forum ruhuna aykırı. Eskiden adminlik moderetörlük çok yaptım. Bu artıkları banlamayacaksınız, bizim gibi Bilgi edinme peşinde koşanları banlayın

• @burhan56 mesela siz üye olmuşsunuz, 2 iletiniz var. Bunların ikisi de Kanada ile alakalı. Tabiki bu çok normal, yazılabilir. Ama karalama yapiyosun. Şimdi bir kaç sorum var size:

1. Bu foruma üye oluş amacın ne? Bilgi edinmek olsaydı eğer; karalama yapmaz soru sorarsın, sen baya kanadanin damarından gecen kanı biliyorsun. Maaşlar pr kiralar sosyal yaşam?

2. Kanada ile alıp veremediği nedir arkadaşım? Bu kadar üstte laf söylemişiz, neden hiç üzerinize alınmadan böyle şeyler yapıyorsunuz, anlamsız diyecegim ama gayet anlamlı hareketler.

3. Siz kimsiniz abi forumda 20 30 tane üyelik var sizin gibi. Bot gibi aynı sadece olumsuz yorum.

4. Sana 4000 -4500 dolara maaş,1000 dolara kira ayarlarsam, vizende varsa kanadaya tekrar gider misin?

• Yasaklı

Vallahi bu forumdaki tek belkide kanadali benim kendim yasamiyorum amerikaya tasindim sen kandadan guzelleme bekliyon? Hayat zor baginda yoksa nerden geldiysen oraya donersin.Nokta! Istersen seri eksi verin cokta umrumda....Bilgi almak isteyen yazsin ama forumun kalitesi yerlerde beles yardim ediyoruz değmez sizlere isterseniz banlayin cokta umrumda.Kusturdunuz tecrubeli kisileri hem admin hemde forum ahalileri.Simdi 1 soru icin dandik avukatlara saati kanada icin 200 amerika icin 250 dolar verin bakilim sizi tatmin edecek bilgi alabilecekmisiniz.yazik

• Kardeşim zamanında aynı kurumda çalıştığım adamla görüşmedim ben Toronto da. Bana hep Kanada karalamasi yapıyordu. Maaş 2500 CAD, kira 2350 CAD faturlar ile felan 2750 CAD i buluyor diyordu. Abi Kanada da full time çalışıp hiç bir meslek bilmeyen adam 3000 CAD alıyor. Yani hayatında hiç çalışmamış meslek öğrenmemiş birisi 🙂

Öğrenim durumu bir ayrıcalık değildir, sadece eğitim düzeyini gösterir ama sadece size ilkokul terk Osman abinin kazancından bahsedeyim, bu abi Bağcılar dan Toronto ya yerl sen bir abimiz.

Fayans ve iç mantolama biliyor günlük 250 300 dolar yevmiye ye gidiyorum dedi. Hesap hareketlerini gösterdi, yeni üyelik açıp işkembeden sallamadı. Eğer isim 8 yerine 6 saatte biterse; araya 4 saatlik uber eat yapıp ortalama 4 saatte 80 ila 140 dolarda uberden kazanıyorum dedi. Tamam işler sürekli gelmiyor ama o gün inşaat işine gitmese ve uber yapsa zaten günlük 200 CAD in aşağısına dusmuyorum dedi. Bu abinin aç kalma ihtimali yok, forumdakiler gibi ağlama durumu da yok.

Toronto daki çoğu Türk restoranında yemek yedim, çoğu Türk ile konuştum, çoğunun daha önce ABD geçmisi var v Kanada daha iyi diyorlar. ABD hakkında yorum yapamam ama 2026 yazında tatil için gidersem ve araştırma yaparsam, ABD içinde görüşlerimi sunarım.

Abi kimle konustuysam sessizce şu soruyu sordum, abi ayiptir soylemesi n kadar maaş aliyosun, ne kadar kira ödüyorsun sorularıma cvp lar geldi, sonra bu maaşlar hep aynı düzeyde yanlış olamaz dedim. Remax ilanlarına baktım, söyledikleri kadardı. Bu foruma yeni üye olup karalama yapanlar ile benim kurumdan tanıdık arkadaş bana sürekli yalan söylüyormuş.

Ben Türkiye de ikamet eden bir kamu görevlisiyim. Yurtdışında yasamiyorum v yaşama gibi bir fikrim yok. Greencard lotosuna bile basvurmadim 🙂 mecvut vize başvurularında foruma girip bilgi alıp başvuru yapıyorum. Benim bir yere guzelleme veya karalama yapmaya ihtiyacım yok. Ama bu kanada topiclerinde bir problem var. Dikkatimi çekti 1 senedir bu foruma üyeyim sürekli aynı şeyler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

Vallahi bu forumdaki tek belkide kanadali benim kendim yasamiyorum amerikaya tasindim sen kandadan guzelleme bekliyon? Hayat zor baginda yoksa nerden geldiysen oraya donersin.Nokta! Istersen seri eksi verin cokta umrumda....Bilgi almak isteyen yazsin ama forumun kalitesi yerlerde beles yardim ediyoruz değmez sizlere isterseniz banlayin cokta umrumda.Kusturdunuz tecrubeli kisileri hem admin hemde forum ahalileri.Simdi 1 soru icin dandik avukatlara saati kanada icin 200 amerika icin 250 dolar verin bakilim sizi tatmin edecek bilgi alabilecekmisiniz.yazik

Kimse guzelleme beklemiyor, ama bu konuyu "neden Kanada'da yasanilmaz?" basligi gibi kullaniyorsunuz. Lutfen bu basligi sadece baslikta da yazildigi gibi TS2023 ve calisma izni ile ilgili bilgi ve yorumlar icin kullanin, diger konulardaki yorumlariniz icin su basligi kullanmalisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6044/kanada-göç-edilecek-bir-ülke-mi-sizce-neden-kötü

• @XFatihX amerikada florida tampa ve miamide yaşadım sonra kanadaya geçtim bu açıkladığınız işler ve kazançlar ile memnun olan zengin olan tek bir kişi görmedim. Amerika kanadaya göre çok daha iyi ve kanada çalışma için uygun bir yer değil geldi bana. Kanadada uberle geçinebilen yok , kazanç yetersiz kalır günlük harçlık çıkar cebine

• ts2023 OWP sizi kalıcı oturuma götürmez. EE ile puanlama yöntemi var. Yeni düzenleme geldi zorlaştı. Bunu bilmiyordu ts2023 ile çalışma izni alanlar ve son günlerde açığa çıktı. Kanada yaşı genç olanların önünü açar yaşınız genç değilse kalıcı oturumu unutun.
    Bir ülkeye göç edecekseniz oturum almayı pasaportunu almayı istiyorsanız en fazla 30 yaşınıza kadar halledin ondan sonrası bir tat vermez. Hatta 30 yaş bile geç kalınmış yaştır.

• @XFatihX uber yaparak kanadada geçinemezsin. Verdiğin örneklerin hiçbiri gerçekleri göstermiyor. ikibin beşyüz üç bin dolar maaş alan zaten geçinemez. ev kiraları ikibin beşyüz dolar. neyin örneğini verdin anlamsız. iki kişi çalışmıyorsa geçim olmaz. öğrenciler gibi aylık aile yanında oda kiralama ile yaşar.

• Bu ileti silindi!

• ts2023 çıkalı neredeyse 1,5 yılı geçti bununla kalıcı oturum alan var mı ? Az zaman değil. Kime sorsam hepsi geri dönmüş

• @kırsal kalıcı oturumu unut. 2025 yılı yaprak dökümü olacak kanada için nufusu yarıya indirecekler. Vizesi bitene çalışma izni bitene hadi bye bye çekecekler.

• @kırsal ts2023 ü geçtim kanadada yıllardır yaşayan çalışan sertifika almış kişiler pr alamıyor. ts2023 ile work permit alanlar pr alamaz. Kanada çok kötü kurallar uygulamaya başladı. Turist vizesinin bile artık kısa süreli tek girişli verileceği duyuruldu.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |