Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.5k 953

• Muscattan hala haber gelmedi. Bende HK ya taşıyım diyorum ama şöyle bir durum var. Ciğerimde zatürre yüzünden leke var. Ankara'da balgam testine kalanlar 8 haftadan önce sonuçları alamamışlar. Bu süreç HK,BK veya yurtdışında da aynı mı yoksa ülkeden ülkeye değişen bir şey mi? Eğer 8 haftaysa Hk taşımam mantıklı değil bilgisi olan yardım edebilir mi?

• Herkese merhaba,
    12 Şubat'ta mülakat tarihi aldım. Ds-260 formunu doldururken eşimin isim-soyisim kısmını ters doldurmuşum. Sıkıntı çıkarır mı?

• Muscatı beklemeli mi yoksa direk hong konga geçmeli mi? KCC ile dosyamı taşımıştım 2 dağıtımdır mülakat gelmiyor üzücü

• @mehmetserdarnar
    Selamlar, bu surec minumun 7-8 haftadan baslamaktadir. Butun konsoloslurda durum bu sekildedir. Bunun sebebi ise balgam testinizden en erken sonuclarin bu tarihlerde elde edilmesidir. Siz mulakatiniz planlanma durumuna gore alabilceginiz en erken tarihe saglik muayne tarihi alabilirsiniz. Cn numaraniz ilgili konloslusluklara gore dusuk, bu yuzden endiselemeyiniz, sureciniz zaman engeline takilmayacaktir.
    Alternatif olarak, surecinizi hizlandirma ihtimaline karsi su sekilde yol izleyebilirsiniz, ise yaracagi kesin degil ama bir ihtimal olarak, TR’de bulunan bir saglik kurulusundan balgam testi yaptirip, sonuclarinizi, mulakata gireceginiz ulkenin saglik kurulusuna ibraz edebilirsiniz. Bol sanslar.

• @ugursway testi buradan almayı sordum ama ilgili ülkenin konsolosluğunun anlaşmalı olduğu kurumlardan alabilirsiniz dediler kabul etmediler. hk bana mailiyetli gelir bu durumda (uçak bileti). Ocakta BKya mail atacaz en kötü ihtimalle

• Merhaba hong konga dosyamı taşımak istiyorum. Hatta mail bile attım ama benden bir adres istediler hong kongta kalacağım bir adres. Fakat daha hiçbir yer ayarlamadım ki mülakat tarihi belli olmadan nasıl ayarlayayım. Random bir airbnb adresi versem sorun çıkar mı acaba?

Gelen mailde şu şekilde:

Thank you for your inquiry.

Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the interview location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected] with the physical address which you will be present at during the time of your interview. Unless the applicants are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

If your interview has already been scheduled, you must contact the U.S. embassy or consulate to request a transfer of your case. The U.S. embassy or consulate will determine if it accepts your case for transfer.

• @mehmetserdarnar
    Kime nasil sordunuz bilmiyorum. TR’den aldiginiz test sonucunu ya da saglik raporunu baska ulkenin konsolosluguna direk sunmaktan bahsediyorsaniz kabul olmayacaktir elbet. Benim soyledigim durum bu degil. Siz tuberkuloz suphesi nedeniyle balgam testi istenebilecegini soyluyorsunuz, ben de size bu testi onceden TR’de ozel bir klinikte yaptirip, mulakata hangi ulkede girecekseniz o ulkenin saglik kurulusuna sunarak, kabul edilme ihtimalini degerlendirmeniz ve bu sekilde vize basim sureciniz icin zaman kazanabilirsiniz diyorum. Eger muayenenizi yapacak doktor, sundugunuz sonuclari yeterli bulursa tekrardan balgan testi istemeyebilir, ama yine de bunun zayif bir ihtimal oldugunu unutmayiniz.

• @yck06 götürebilirsiniz bizden önceki arkadaşlar yemek konusunda uyardılar bizde konserve götürdük barbunya pilaki sarma balık konservesi helva götürdük tost ekmeği ekmek özelikle çok pahalı bir arkadaşımızın çocuğuna götürdük aileli çocuklu arkadaşlar çocuklarına göre hareket etmeli havalimanında sorun çıkmadı hong kongta yiyeceklere alışmak zor
    Otel de kalacaksanız yumurta haşlama makinesi uzun kalacaksanız xioamiden airfryer ordan alabilirsiniz Airnb tutacaksanız evde mutfak malzemesi olur

• merhabalar mülakat mailimizi aldık. ds260 formumu bekar yollamıştım evlendikten sonra eşimi de add application olarak ekledik. şimdi de dosyamı açtırmam gerekiyor. Forumda okuduğum bilgilere göre [email protected] adresine "case numara unlocking ds-260" başlıklı maile
    isim soyisim
    case no
    ay/gün/yıl doğum tarihi
    Dear Sir/Madam
    Please unlock my DS260 form as I would like to make some revisions.
    Thank you.
    ve dosya olarak da evlilik cüzdanımızın fotoğrafını koymam gerekiyor sanırım.
    Ekstra bir şey yapılması gerekiyor mu veya yanlış bir şey var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• @ilkenil ve ds260 formumu açtırmam gerektiği için sağlık randevusunu düzenledikten sonra mı almam gerekiyor? yoksa şimdi alsam da sıkıntı olmaz mı?

• @ilkenil mülakatınız hayırlı olsun. Bildiğim kadarıyla dosyanız aktif olduğu için KCC den değil, mülakat aldığınız konsolosluk ile iletişime geçerek formları açtırıyorsunuz.
    Ben Viyana ile aşağıda ki örnek maili atarak iletişime geçtim ve o şekilde çözdüm.

Dear Sir/Madam

I hope all is well. I am writing to request an update to my DS-260 form. Below are the required details;

Case Number:
    Principal Applicant Name:
    Preference Category: DV DIVERSITY
    Date of Birth:

Case Number:
    Applicant Name:
    Beneficiaries:
    Date of Birth:

Reason for update; xxxxxxxxxx…

Thank you for your assistance.
    Kind regards

• @ilkenil
    Selamlar, dosyaniza mulakat planlandigi icin KCC ile artik bir isiniz kalmadi. Ankara Buyukelciligine, evlilik cuzdaninizla beraber e-mail atarak dosyanizda duzenleme yapmak istediginizi belirtebilirsiniz. Tebrikler, bol sanslar.

• @Feyzanur-Kayadibi merhaba hayırlı olsun. imzanızı guncellermisiniz. Excel tablosunda isminizi göremedim rica etsem tabloya forum isminizle bilgilerinizi girermisiniz.

• @Feyzanur-Kayadibi Merhaba birşey sormak istiyorum mülakat mailini ne zaman aldınız acaba numaranız 2XXX lerde benim numaramsa daha düşük o yüzden soruyorum

• selamlar, vize görüşmesine viyanada girecek olan arkadaşlardan, vizesinin viyana merkezdeki teslim alma ofisine kargolanmasını isteyenler tam olarak hangi adresi yazdı? verebileceğim fiziksel bir ev adresi yok çünkü.

• @ZÜLAL merhaba hong kong ve viyana performans olarak güzel iki konsolosluk vize veya pasaportu olmayan arkadaşlar genelde hong kong seçiyor. hong kong biraz daha maaliyetli tabi . Ama yeşil pasaportunuz var ise viyanayı tercih edebilirsiniz fakat current olduktan sonra dosya taşımanın zorluğu veya kolaylığı hakkında bir fikrim yok hızlıca forumu okuyup değerlendirmeleri sizin yapmanızda fayda var.
    bol şans

• @halildnrts34 Selamlar...Viyana mülakat deneyimlerinde vize basılmış pasaport teslimi konsolosluktan yapılıyor diye okuduk, yanlış bir işlem yapıyor olmayın...

• Mulakat oncesi son kontrolleri yaparken,lise mezuniyetim 15 Haziran yazmisim dogru olan 9 Eylul, mulakatima cok az bir sure kalmisken DS260 formunu actirmam gerekir mi ? Unv mezuniyet tarihim dogru. Daha once yeni evlilikten dolayi bir kez actirmistik.

• @ugursway peki bunun için hangi maile atmam gerekiyor? nereden açtıracağım yani? forumda ankara mailini göremedim birkaç yerde farklı farklı şeyler yazıyor? Ve dosyamı açtıracağım için de unganlardan randevuyu ne zaman almalıyım? dosyayı açtırdıktan sonra mı randevu almalı yoksa şuanda da alabilir miyim bilgilerim güncellenmeden?

• @deryaasan benim sıra numaram 2453 ama halen mail gelmedi ne yapmam lazım

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k