Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Seda-Uysal-Avcı kanada tecrübeli biri olarak diyebilirimki dediklerinizin hiç biri kanadanın yaşamak için ideal bir yer olduğunu açıklamaz. Montrealde 1 sene ve vancouverda 8 ay yaşamış biri olarak kanadada eğer bir evde iki kişi çalışmıyorsa geçinemezsiniz ve kiranızı ödeyemezsiniz. Hiçbir tanıdığıma ve arkadaşımada asla kanadaya gelmesini önermiyorum. 1500 dolara ev kirası ödemeniz enteresan bu fiyatlara kira kaldığını sanmıyorum ve çok rahat bir yaşamda yok göçmenler için. Bu kadar mücadelenizin sonunda kalıcı oturum bile alacağınız garanti değil.

• @loremipsum kanadada yaşayan ve tecrübeli biri olarak söylenen tüm kanada gerçeklerine katılıyorum çok fazla kötü yanı var ve hiçbir arkadaşıma çevreme asla kanadaya gelmelerinide önermiyorum. Gelenlerinde ve halen yaşayanlarında mutsuz olduğunu çok iyi biliyorum. Aradan kanadayı öven güzelleme yapanlarında aslında gerçekleri gizlediğinede eminim. Kanada uzun yaşamak ve düzen kurmak için çok yanlış bir yer. Parasını bitiren , umduğunu bulamayan, düzenini bozan ve geri dönse yapacak bir şeyi olmayanların genelde kanadayı süper harika bir yer gibi gösterme çabaları oldukça fazla.

• Kanada tecrübeli biri olarak diyebilirimki insanlar kanadayı pazarlayan ve burayı super, harika ve muthiş bir yaşam şeklinde tanıtanlara inanıp aldanıyorlar genelde. Bu rant gelir sektörü haline gelmiş uzaktan insanları çok guzel kandırıyorlar insanlarda inanıyor ama kanadaya gelince gerçekleri görünce hepsi gözüne far tutulmuş tavşan gibi şaşırıp kalıyor sonra böyle oldugunu bilseydik kesinlikle kanadaya gelmezdik söylemleri. Kanada yaşanacak yer değil ve çok yanlış seçim. Pandeminden sonra kanadaya gelip mutlu olan yok. Çok mağdur var. Ceplerindeki para bitincede,geriye dönüş ve binbir türlü bahaneler falan filan yada yıkılmadım ayaktayım modu gelsin kanada övmeleri güzellemeleri filan. Hiçbir tanıdığıma arkadaşıma asla kanadayı yaşamak ve göçmek için önermiyorum. Aklı olan kanada için düzenini bozmaz ve gelip kötü yaşam mücadelesi vermez.

• Eger Trump Reis soyledikleri yapar ve Kanada'dan gelen ihalat urunlerine de tariffler yani ek gumruk vergileri getirirse, bunun Kanada icin olumsuz etkileri cok olacaktir.

https://www.ctvnews.ca/world/five-things-to-know-about-donald-trump-s-tariff-threats-against-canada-1.7124063

• @MySea kanadayı görmüş ve yaşamış biri olarak hiç kimseye asla önermiyorum. Yaşanacak göç edilecek ülke değil ve çok yanlış seçim olur. Mental sağlığınızı etkiler ve maddi zarar ile geri dönüşü olur. Aklı olan ayak bile basmaz. Kanadaya gelenler ilk başlarda tam algılayamıyorlar zamanla ilerisini göremeyince geçim zorlugu filan yaşayınca ve daha bir çok kötü etkilerini hissedince ellerini ayaklarını cekiyorlar ve geriye dönuş oluyor. Zamanında kanada super harika seklinde show yapanlar video yayınlayanlar şu an sesleri solukları cıkmıyor yok oldular gittiler. Uberden , yemek dagıtımdan vb. harika kazanıyoruz diyenlerin gerçekleri ortaya cıktı. Uberle filan kanadada gecim olmaz. Hepsi sizi geçindiremeyecek geçici ek işler. Kanada resmen pişmanlıktır. Artık PR kalıcı oturum almak imkansız kontenjan azaltıldı ve puanlar çok yüksek. Uzun süredir kanadada yaşayan egitim almış iş deneyimi olmuş genç yaştakiler bile artık PR alamıyor.

• @Seda-Uysal-Avcı Hiçbirinde sizinle aynı fikirde değilim. Ben 4 ay Toronto da yaşadım ve direk geri döndüm. Eğer gelecek görseydim ailemide getirmek istiyordum ancak Kanada bu konuda güvenilir bir ülke değil bence. Son 2 yılda 3 milyona yakın göçmen almış ki nüfusun 10%u. Yeni gelen insanlar için konut hazırlığı yapmamış bir ülke. Geçici işlerin hepsi hintli ler ve iranlilar tarafından tutulmuş. Uber eats ve Doordash icin bile sıra vardı, Ontario bölgesi Uber lisanslarini vermiyordu. Uber işi yapsaydım bile kazanç tatmin etmezdi ve uzun süre yapıalacak bir iş değil. Artı Kanada gerçekten bunalimli bir kış ülkesi. Ice kapanakliga ılave olarak güneşsizlik insanı çıldırtıyor (Adanalıyım😊) ülkenin 90%u D vitamini hapı alıyor. Sisteme adam akıllı girebilmek en az 3 yıl. ve üzeri yoksa bir anlamı yok. Ben bir fabrikada işçi olarak çalışmaya başlamıştım, deneme süresi 5 aydı. Oraya giden herkese Allah kolaylık versin, sabırlar ve başarılar diliyorum. Yaşadımlarımı deneyim bile saymıyorum aslında bence hiç gitmeseydim en güzeliydi.

• Yasaklı

Ts ile gidenlerin yuzde 99 u geri doner nokta 1 ise zamaninda gelmis ortamin olusturmus kisidir gerisi nanay

• Yasaklı

@MySea, içinde söyledi: Kanada göç edilecek bir ülke mi? Sizce neden kötü?

Eger Trump Reis soyledikleri yapar ve Kanada'dan gelen ihalat urunlerine de tariffler yani ek gumruk vergileri getirirse, bunun Kanada icin olumsuz etkileri cok olacaktir.

https://www.ctvnews.ca/world/five-things-to-know-about-donald-trump-s-tariff-threats-against-canada-1.7124063

Brokerage managerim marta kadar belli olur dedi 50 50 ler blof mu yoksa hakiki mi diye.Sonumuzda hayirlisi

• 03 Ocak 2024 tarihine uzatıldığı zaman kanadaya gidip ts2023 ile work permit başvurusu yapıp üç yıl geçerli çalışma iznini aldım. Başvuru yapmadan önce ve kanadayı görmeden önce iyi bir heyecan vardı içimde ama kanadaya gidip gerçekler ile yüzleşince hepsi gitti. 5 ay gibi bir süre montrealde kalıp geri geldim. İş bulamadım gelir olmayınca yaşamanın anlamı yok çünkü ne kadar iş ilanına başvuru yapsamda geri dönüş olmadı. İngilizcem çok iyi ve üniversite diplomam iş deneyimim hepside var. Hiçbir arakadaşıma tanıdığımada asla önermiyorum. Düzen kurmak birikim yapmak filan olanaksız.

• @Seda-Uysal-Avcı bende montrealde 5 ay kaldım ts2023 ile work permit aldım ama bu dedikleriniz gibi asla değil. Uber ile filan geçim zor ev kiranı ödeyemezsin ayrıca 1500 dolara ev kirası nerede ? İnsanlar 3-4 kişi bir araya gelip ev kiralayabiliyor. İş bulmak zor. Hintliler her yerde her köşede neredeyse ayrıca calgary şehrinede kısa süreligine gittim montrealden dahada kötü bir yer. İnsan can sıkıntısından bir süre sonra çöker.
    Bulduğunuz iş nasıl bir şey ? restoran magaza işi filan mı ? Şirketlerde iyi pozisyonlara girmek zaten olmaz. İş bulsan bile aylık maaşlar asgari ücret seviyesi.
    Halen bir arkaşım orada 1 yıllık sertifika programını bitirdi international business management bölümü sonra yüzlerce iş ilanına başvurdu aylar sonra bir firmada şansına iş buldu şu an 2900 kanada doları aylık net maaş alıyor. 1 yıllık sözleşme yaptı ve tek başına ev bile kiralayamadı. Tek oda kiralama ile yaşıyor
    Kanadaya daha gelmeden pr kalıcı oturum ile geliniyor ve iyi bir pozisyonda iş teklifi ile geldiyseniz anca değer onun dışında ts2023 work permit veya egitim için gelmek bir işe yaramaz.

• iyi ve kötü yanlarına karşılaştırdığında en çok kötü yanı önde

1. İyi yönleri çok az ve yaşamak için zengin olmalısın. Değilsen bu iyi yönleri bir işe yaramıyor.
    2. Sessiz sakin kurallı en basit iyi yanları ama geçinmek kolay değil
    3. İş bulmak ve çalışmak aşırı zor çok hintli var ve iş hayatından sosyal yaşama kadar baskınlar.
    4. İyi ingilizcen olsa bile buranın aksanı ve konuşması çok akıcı ve anlamıyorsun dediklerini.
    5. İklimi soğuk ve sağlık yönünden etkilenenler oluyor özellikle çok soğuk kalbi yoruyor bir süre sonra.
    6. Kalıcı oturum süreçi ve şartları zorlaştırıldı. Kalıcı oturum amacında isen sonucu belli değil ve garantisi yok
    7. Kiralar çok pahalı ve aylık kazanç ile ev kiralaman zor
    8. Evsiz homeless sorunları var ve bazı bölgelerde bu cidden rahatsızlık veriyor. Yolda güvenle yürüyemiyorsun
    9. Uzak yer ve saat farkı çok. Neredeyse bir gün geriden takip ediyorsun memleketi.
    10. Uçak biletleri pahalı sürekli gidip gelme zor.
    11. Çalışarak ev almak para biriktirme gibi planlar asla gerçekleşmez. Çok pahalı evler
    12. Yaz tatili deniz güneşlenme gibi yaşam tarzını unut böyle bir imkan yok. D vitaminine ihtiyaç oluyor ve buda sağlığı olumsuz etkiliyor.

Göç edilecek bir ülkemi hayır kesinlikle değmez. Koloni ülkesi gibi düşün beyaz kanadalı görme ihitmalin düşük nadir rastlıyorsun. Çoğunluk hintli, hong kong, bangladeş gibi yerlerden göç edenler oluşturuyor. İş hayatında neredeyse her yerdeler. Kendini hindistanda sanıyorsun

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

@Henry-bloor, içinde söyledi: Kanada göç edilecek bir ülke mi? Sizce neden kötü?

Ts ile gidenlerin yuzde 99 u geri doner nokta 1 ise zamaninda gelmis ortamin olusturmus kisidir gerisi nanay

bu konuya isik tutabilecek bir istatistik veya rapor gordunuz mu hic? ozellikle Turkiye'den gelenler ozelinde bu sayilari ogrenebilecegimiz bir yer varsa hem ilginc hem de bilgilendirici olurdu...

• ⭐⭐⭐⭐

Bu konu basligina mesaj atan son 5 kisi (gizemin dünyası, burhan56, ustakalfa, ebruli renkler, gonuller) ve daha oncesindeki 3 kisi (üçgen, jumpmaxi, check in) sadece bu konu basligina yazmak icin uye olmuslar. Uye olduktan sonra sadece 1-2 post'lari var ve sadece bu konu basliginda.
    Hepsinde ayni uslup var, hepsinde ayni yazim hatalari var. Tek elden cikmis yazilar gibi duruyor bu 8 kisinin postlari.

• @smartcells Bir kisi farkli hesaplar kullanarak yaziyor o zaman. Tez banlana! 🤨

• amerikada florida tampa ve miami bir süre yaşadım sonra kanadaya geçtim 5 aylığına vancouver ve akabinde 6 ay montrealde yaşadım açık ara diyebilirimki kanada yaşam masrafları çok pahalı. Amerika kanadaya göre yaşamak açısından daha iyi. Kanadada uberle filan geçim sağlanmaz.

• @Seda-Uysal-Avcı montrealde yaşadım bu dediğin 1500 dolara ev yok. Oda kiralama var.

• @jumpmaxi Çok doğru. Geçim zor ve hayat çok pahalı. amerika daha iyi kanadaya göre

• 2023'de Toronto'da sehir ici tur otobusunde calisan genc bir Turkle ayakustu biraz sohbet etmistik. Ogrenci olarak gelmis, tur otobusunde calisiyormus (tur bileti satiyordu), 2 yildir Toronto'daymis. Turkiye'ye gore cok iyi demisti. Yaz aylari cok guzel oluyor ama kis aylari cekilmiyor, insan bunalima giriyor demisti. Gecim olayini sordugumuzda ise, idare ediyoruz demisti.

• @MySea 2 sene önceki yaşam ile şuanki çok farklı. Bilet satarak ancak asgari ücret kazanır belkide parttime ise kazanamaz bile. Torontoda ev kiraları bodrum katlar 2500 cad. Ev kiralaması bile yapamaz. Öğrenci ise zaten ya yurtta kalıyordur yada homestay konaklama aile yanı oda kiralama. Okul içinde en az 20 bin cad cebinden çıkmıştır.
    Kanadaya giden biraz yaşayıp sonra geri dönüyor eskiden uzun süre yaşıyorlarmış ama şimdi tam tersi.

• @elevatorbird O kadar detayini bilmiyorum, sadece varsayim ve tahmin olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

123

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |