Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Eksi sozlukte az once su entry ile karsilastim.

    IMG_1359.JPG

    Bu entry'in ilk paragrafina katilmakla beraber sonraki cumlelere pek katilmamaktayim. Evet burasi cidden 3.dunya ulkelerinden gelen insanlarla dolu. Bazi asagilik kompleksi olan arkadaslar "Yauw turkiyede 3.dunya ulkesi zaten ehe" dese de degil. Gercekten hem fiziksel hem de davranis itibariyle tanidigim tum Turkler (Istisnalar harici) burada cogunlugu olusturan milletlerden biraz daha iyi bir konumda.

    Gerek gocmenlik yasalarinin esnek; Gerekse de dunyadaki tum ulkeler arasindan en gocmen bazli ulke olmasi nedeniyle 3.dunya ulkeleri vatandaslarinin da ilk tercihi oluyor. Sokakta goreceginiz 100 insanin 50si hintli, 25i cinli, 15i koreli 10u da iranli falan.

    Kanada'ya gelen her gocmenden sunlari duymaniz cok muhtemeldir:

    • Imkanim olsa ABD'ye giderdim.
    • ABD olmadi buraya geldik.

    Tabi bu Kanada'nin cok mu kotu cok mu sıkıcı oldugu anlamina geliyor? Birazdan deginecegiz.

    Kanada'ya gelenlerin buyuk bir kisminin ingilizcesi ya cok kotu ya da yok. Bu durumda sosyal yasanti denen sey yine ingilizcesi kotu olan turklerle kurulan sohbetlerden oteye gitmiyor. Tabi ona da sosyal yasanti denirse. Kanada'da 4 ayim gecti ve az biraz sosyal hayati olan bir insan bile burada dibine kadar eglenebilir. Arkadas edinmek, tanimadiginiz bir insanla bile oturup 2 icmek asiri kolay. Olay sizde bitiyor. Insanlarla tanismayip, minimum wage'in altindaki islerde omur tuketip sonra da kanada kotulemeyi kendine hak goren insanlara da sasmamak elde degil.

    Kanada'ya son yillarda gelen turklerin cogunlugu meksika sinirindan kacak gelenlerden olusuyor. Bu ayni 70-80lerde bir sekilde Almanya'ya gitmis turkler gibi. Nasil onlar 2-3 yilda bir turkiyeye gelip Almanya'yi bize kotuledilerse, kendileri de yasadigi kotu kosullardan dolayi Kanada'yi kotuluyor. Onlara da bir sey diyemiyorum acikcasi. Hayatin ne getirecegi inanin hic belli olmuyor.

    Kanada'ya geldiginiz yas da onemli acikcasi. 40-45ten sonra buyuk umutlarla gelmek mental olarak sizi yoracaktir. Yasi gectim, hangi ulkeye gidiyorsaniz gidin; Cok buyuk umutlarla gelmeyin. Hayatin b*ktan taraflariyla da karsilasacaksiniz. Tek basinizasiniz. Ben cok mu hayati gormus bir insanim? Tabi ki degilim. Ama mental olarak kendimi buna hazirladigim icin bazi insanlarin burayi kotuleyip durmasina sasiriyorum. En azindan duze cikmasi daha kolay

    Manitoba, Nova Scotia, Winnipeg gibi sehirlere gidip Kanada kotuleyenler var bir de. Dostum turkiyede kastamonuda yasamak neyse kanada'da da nova scotiada yasamak ayni sey.

    Basta dedigim gibi, olay sizde bitiyor. Kanada'da gunde 10-12 saat calisip turklerle oturup turklerle kalkmak da sizin elinizde; Onca insanla tanisip sosyal hayatin dibine vurmak da sizin elinizde. Kanada'nin neresi sıkıcı gercekten merak ediyorum bu entryi yazan arkadas gelmis mi acaba hic.

    Anti-tez olarak ise Kanada'yi ovenleri de bir garip buluyorum. Kanada'nin abartilacak bir yani yok. Saglik bedava diye ovenler var eger bu forumda da varsa yazsinlar asagi ben blocklayim ya da siz blocklayin zahmet olmazsa.

    Kanada bana gore guzel, kimine gore cok kotu. ABD'ye gidip de donenlere sorsan ABD' onlara gore kotu, ABD'de basarip duzenini kuran insanlara sorsan ABD dunyanin en guzel ulkesi. Her sey sizin elinizde.

  • ⭐⭐

    Yazarin uslubuna bakilirsa, Almanya cok kotu yegenim, gelmeyin buralara! Diyen milletimizden bir farki yok. Ama insanlarin artik boyle seyleri yemedigini ve inanmadiklarini bildikleri icin degisik bir uslupla Kanada'nin ne kadar kotu oldugundan dem vuruyorlar. Iflah olmaz bizim milletimiz. Yukari cikani asagiya, assagida olana da gelemesin diye barikat oluruz. Super bir millet. Sonradan gorme bir milletiz sanirim. Ankara antlasmasi bitti diye gobek atiyorlardir sanirim. Bunun ornegi Ankara antlasmasi pek bilinmezken videosunu ceken youtuberlarin yorumlarinda hakaret eden Ingiltere gocmeni Turkler. Bu troll eksi yazarimsi Kanada, Amerika soyle boyle dedigi icin gelmeyecegimizi saniyor heralde. Uzulerek soyluyorum ki ilk firsatta gelecegiz, kudurun artik ne diyim. Maalesef


  • Merhaba arkadaslar,oncelikle saglikli her seyin gonlunuzce olacagi bir yil diliyorum.
    Subat sonunda Kanada'ya geleli 1 yil olucak.Bir yerleri iyi yada kotu olarak nitelendirmek kesinlikle kisisel oldugunu dusunuyorum.Ne istediginizle ilgili.Hayata nasil baktiginizla.Toronto'da oldugumuz icin sunlari soyleyebilirim.
    Bence Toronto Turkiye'nin Istanbul'u.Is olanaklari bakimindan belki de ilk tercih sebebi olabilir.Dolayisyla en buyuk sikinti ozellikle pandemi ile beraber tum dunyada artan barinma Toronto'nun en buyuk sorunu.Arz talep sebebi ile kiralar oldukca yuksek.
    Gozlemledigim su insanlar gercekten mutlu.Bunda alim gucunun yuksek olmasi en buyuk etken diye dusunuyorum.
    Oldukca sakin,hic kimsenin acelesi yok.Kimse bir tabiri caizse bir yere yetismeye calismiyor.Bu sakinlige alisinca Turkiye'de ki kosusturmacamiz akilma geliyor.
    Gercekten nazik ve saygili insanlar.Thank you ve sorry kelimelerini cok duyuyorsunuz.Her zaman gulumsuyorlar,yolda karsinizda gelen kisi size gulumseyerek selam verebiliyor.

  • ⭐⭐


  • Bu ileti silindi!

  • Kanada kotu mu? Kesinlikle degil. Onemli olan, sen Kanada'dan ne bekliyorsun? 🙂


  • Kanada pismanliktir. Bunu sozu iyi bir meslegi olan ve geliri ortalaminin ustunde kazanan bir cok kisiden duyuyorum. ABD ye gidebilme firsati olan kisiler ozellikle IT sektorunde olan kisiler zaten 1 dakika bile durmuyor Kanada da. Etrafimda onlarca insan arkasina bile bakmadan ABD ye gitti ve suan burada kazandiklari paranin 2 katindan daha fazla kazanabiliyorlar ve Kanada da odedikleri vergiden daha az vergi oduyorlar.

    Eger ABD ye gidebilme ve meslegini orada yapabilme alternatifin varsa Kanada da durmak bence hata. Zaten gecerli bir meslegin yok ise, ABD ye gidebilme durumunda yok ise o zaman Kanada her turlu olumsuzluga ragmen sana cennet gibi gelecektir. Hayattan ve Kanada dan ne bekledigine bagli.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Türkiyede ki metropol kirli salas paldir kuldur gurultu martı sesi insan teri kanınıza işlemişse Kanada da yapamazsiniz. Fakat Kanada da birinci dunya ambalajlı soğuk ve asiribpahali mikro ucuncu dunya habitatlarına kesin maruz kalacaksiniz ilk başta..beslenmeyi bilmiyor üşeniyorsanız hersey den saglıgınızda bozulacaktır hergun tim hortons ve günessizlikten. Sevgi pitirciği gibi duruyo ama Kanada da para hersey ve gulumseyen suratlı kapitalistler. Şayet Türkiyeninde en ucra eskiden solcu olan yerleri öyle oldu ya.


  • @Calibraturbo Hindistanlılar kokmuyor mu hocam orda?


Benzer Başlıklar

  • 10
  • 2
  • 6
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum