Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @fxu önceki redde2023 de Uganda ırak Katar direk olumsuz gördüler sonra 2024 ocaktan itibaren 3 schengen aldım birde UK aldım profil güçlü olsun die 3. Schengen de 5. aya kadar aktif di ama pek önemsenmedi normalde 37 yaşındayım 5 Bin günlük sigorta hizmet döküme sahibim yanıma almıştım evraga bakmıyorlar da proje Bazlı çalıştığım için bu firmadan önce başka firma vardı orada görürler die son 15 aydır çalışıyorum dedim.

• @cebrailoz, içinde söyledi: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

@fxu önceki redde2023 de Uganda ırak Katar direk olumsuz gördüler sonra 2024 ocaktan itibaren 3 schengen aldım birde UK aldım profil güçlü olsun die 3. Schengen de 5. aya kadar aktif di ama pek önemsenmedi normalde 37 yaşındayım 5 Bin günlük sigorta hizmet döküme sahibim yanıma almıştım evraga bakmıyorlar da proje Bazlı çalıştığım için bu firmadan önce başka firma vardı orada görürler die son 15 aydır çalışıyorum dedim.

bir numarali baktiklari sey tutarlilik, o sebeple es dost akraba vize alacagi zaman sunu soyle bunu soyle falan demiyorum, ne ise onu soyle ki rahat olsun, en ufak bir ezber gorurlerse direk red ediyorlar.

sizin durumunuzda da new york gercekten pahali bir yer bu sebeple beyaniniz olan new york'a alisveris icin gelmis olmayi 58000 tl (1400 usd )'lik bir maas ile tutarli bulmamis olabilirler gibi geldi, cunku spesifik bisey yok newtokda eskici dukkanlarina gelip farkli seyler bulmayi umu yorum gibi ucuaz bir alisveris metodu olmayinca yada gelen olarak alisveris diyince insanin aklina 5. caddedeki luks magzalar geliyor. sanki alisverisi hic karistirmayip direk gezi planina odaklansaniz daha iyi olabilirdi gibime geldi.

onceki basvurunuzda da aslinda ayni yorumu yapabiliriz, sukadar gorunuyor ama bukadar aliyorum ama ispatlayamam gibi cumleler olumsuz intiba yaratir, vize gorusmelerinde net olmali ama ezbeden konusmamalisiniz evraha bakmazlar ama yaninizda bulunmasi avantajlidir. sahsi gorusum ilk gorusmede de ucrek konusunu uzatmasaniz direk aylik gelirim xxx deseniz (ki burada dikkat ederseniz maasinizi sormuyor aylik toplam gelirinizi soruyor, yani x maasiniz + y elden+ z kira geliri+t faiz geliri falan bunlarin hepsinin toplami ortalama olarak)

katar yada ugandanin olumsuz bir tarafi yok, irak konusunda da sadece firmam is icin gonderdi diyip takilmisti falan gibi ekstra bilgi vermezseniz sansiniz daha fazla olurdu.

bir de anliyorum gerginsiniz ama gergin olmak da dezavantaj, mevcut kacak gocmenler dusunulunce en ufak bir suphe duyduklarinda direk vize vermeme egilimindeler.

sunu tavsiye edebilirim, tekrar basuvurunuzda once guzel bir seyahat plani yapin gezilecek gorulecek yerleri arastirin, size soruldgu zaman da turis olarak geliyorum suralari suralari gorecegim suranin susunu merak ediyorum gibi net seklilde cevaplayin bunlari derken diger seyler kafanizi bulandirmayinca gercek gidis amacininiz olan o meraki vize memuru gozlerinizde gorurse vize alma sansiniz cok yukselir.

• Herkese merhabalar 18 kasım sabah 8.15 de randevumuza kızımla birlikte girdik .Vizemiz.onaylandi.Beyaz kağıt verdiler .Kızımın pasaportu 2 günde geldi.Benim hala gelmedi .Kontrol ettiğimde onaylandı yazıyor. Grup başvurularında böyle bir durumla karşılaşan oldu mu acaba .Bilgisi olan cevaplayabilir mi

• 21 Kasım'da eşimle beraber görüşmemizin detaylarını paylaşmak istedim. Kızım DV 2025 talihlisi, biz de ABD'ye giderse diye B1/B2 vizeye başvurduk. Mayıs 2024 de sistem girip randevu oluşturduk ve Ekim 2025 tarihine verdi. Sonra hayatımıza YEŞİLKART FORUM girdi. 😘
    Öncelikle forum yöneticilerine ve katkıda bulunan, bilgi paylaşan herkese teşekkürlerimi sunarım.

Randevuyu yine forumu sıkı takip ederek 21 Kasım 2024 tarihine çekebildim. Standart DS 160 form onaylarını bastım, evlenme cüzdanı fotokopisi, vukuatlı nüfus kayıt örneği, banka ekstresi, 1990 yılında aldığın ama kullanmak nasip olmayan 1 yıllık ABD vize fotokopisi, çalıştığımızı gösteren şirket yazılarını dosya yapıp yanımıza aldık. (ne olur olmaz kafasında 😁 )
    07:30 gibi konsolosluk önündeydik, hemen karşıda Çetin Cafe'ye oturduk, hem emanet alıyorlar hem de çay, kahve, tost herşey vardı, sıcak ve samimi bir ortam tavsiye ederim. Neyse tüm telefon, akıllı saat, çanta vs bırakıp saat 8:10 gibi sıraya geçip, havalimanı misali güvenlik kontrolünden geçip işlem salonunda pasaportlar, 1 er fotoğraf ve DS 160 form çıktılarını bankoya verdik. Randevuyu kendileri kontrol edip üzerinde isimlerimizin yazılı olduğu barkodlu sticker ları pasaportlara yapıştırıp eşimle birlikte olduğum için 2 pasaportu lastik ile birleştirip "her yere beraber gidin" diyerek bizi 1. banko Pasaport kontrole yönlendirdi.
    Neyse sıra geldi, pasaportları verdik, memur barkodu okuttu, benim barkodu 3-5 defa denedi, kalktı gitti başka memuru çağırdı, o da baktı vs. eşimin formunda sorun yok ancak benim formu görebildiklerini ancak indiremediklerini söyledi ve dışarı çıkıp tekrar form doldurmamız gerektiğini söyledi. Bizde bankoya durumu belirtip dışarı çıktık. Konsolosluk karşındaki ofislerden birisine durumu anlattık,
    -hallederiz abi
    -ne kadar ?
    -90 Dolar
    😲
    dedim bu ne bu kadar para mı olur?
    abi forma bakalım önce, dedi ve DS160 çıktısı üzerindeki numara ile ve formu doldururken girişteki güvenlik sorusunu sordu. Form açılınca formda sıkıntı yok sen tekrar git bunların sistemi bazen hata verebiliyor dei ve tekrar içeri girdik. Tekrar aynı mevzu eşimin formu sıkıntısız, benimkini okumuyor. Sonra arkalardan başka bir memur kadın kalktı geldi kusura bakmayın sistemde bir hata var lütfen formunuzu cep telefonu veya bilgisayardan tekrar doldurun dedi.
    Çıktık, emanetten telefonumu alıp formu doldurmaya başladım. 2. sayfaya gelince sistem beni attı. haydi tekrar başla, bu abartmıyorum belki 5-6 defa oldu. Sonra ofisten bir arkadaşımı arayıp durumu anlattın ve yardım rica ettim. O okuyor ben söylüyorum, formu doldurmaya başladı,
    PAT 3. sayfada attı, haydi tekrar başa. Chrome üzerinden denedi ama olmuyor. Kendisi yazılımcı olduğu için o da ayar oldu, sonra şu şekilde yine sisteme gire çıka hallettik.
    EDGE tarayıcıda baştan başladık ancak başlarken "START AN APPLICATION" deyip Turkiye İstanbul-Ankara seçip devam edince ABD Devlet Logosu yanında APPLICATION ID numarası yazıyor onu MUTLAKA kaydedin.
    neyse başladık formu doldurmaya. Her sayfa bitince diğer sayfaya geçmeden SAVE tuşunu basıp devam dedik. Çünkü sistem belli bir zaman içerisinde formu dolduramazsanız sizi atıyor veya oturum sonlandırıldı diyor. Eğer atarsa bu sefer ilk sayfada RETRIEVE AN APPLICATION - YANİ BİR BAŞVUYU GETİR gibi bir seçenek var. Ona basıp kaydettiğiniz APPLICATION ID girince sizi attığı yerden devam edebiliyorsunuz.

5-6 defa atıp tekrar girerek formu doldurduk - 58 dakika sürdü 😖

Bu arada sabah başlayan B1/B2 başvuruları bitmiş, daha kapsamlı iş, çalışma, oturum vs vize görüşmeleri olduğunu gördük. Bu arada saat 11:15 oldu ve 11:30 dan sonra işlem yapılmadığını öğrendik.
    Apar topar tekrar benim barkod değişti, pasaport kontrol bölümde form geçti, parmak izi alındı, yine bizim gibi forma takılan başka bir kadın önümüzde, biz arkada görüşme sırasında beklemeye başladık. Önümüzdeki kadın, kızının ABD de olduğunu ve yanına gideceğini söyledi birkaç sorudan sonra vizesi onaylandı.

Bizi çağırdı, görüşme şu şekilde geçti. (B = Ben, E = Eşim, M =Memur). Bu arada ABD li memur aksanlı Türkçe konuşuyor.
    M=Nereye gideceksiniz?
    B=Miami
    M=Ne için?
    B+E= Turist olarak
    M= Nerede ne olarak çalışıyorsunuz ? (Türkçe olarak)
    B= I am working as Business Development & Foreign Trade Manager
    M=Şirkette kaç kişi çalışıyor ?
    B= 25 (ingilizce olarak)
    M=Siz nerede çalışıyorsunuz ?
    E=Reklam firmasında
    M=Firma ne iş yapıyor ?
    E=Reklamcılık
    M=Çocuğunuz var mı?
    B+E= bir kızımız var
    M=kaç yaşında?
    B=19
    M=O neden sizinle başvurmadı ?
    B+E= Okulu olduğu için şu an için düşünmedi
    M=Daha sonra başvuracak mı?
    B= Bilmiyorum, olabilir
    M= OK
    birkaç not alıp benim pasaport sayfalarına baktıktan sonra
    M= Vizeniz onayladı
    B+E= Teşekkürler
    deyip ayrıldık. Mülakat yaklaşık 3 dk sürmedi, inanın yazmak daha uzun sürdü. 😁

Bu tip form kaynaklı problemlerin önüne geçmek adına randevu tarihinden 2-3 gün önce yeni bir form doldurup onu da sistemde tutun, olur da formu okuyamadık derlerse hemen onaylayıp çıktı alın ve devam edin derim. Bu kadar zaman kaybetmemek, uğraşmamak ve stres yapmamak adına.

Bu level geçildi şimdi kızımın dosyasını taşıma ve işlemlerine bakacağız.
    Herkese bol şanslar dilerim.

• @cihantr vizeniz hayırlı olsun

• ⭐⭐⭐⭐

@krksilknur tebrikler, vizeleriz hayırlı olsun. evet bağımsız olarak gönderilmesi çok sıkça karşılaşılan bir durum. CEAC sisteminde issued olduktan sonra sizin pasaportunuz da en kısa zamanda gönderilecektir.

• ⭐⭐⭐⭐

@cihantr tebrikler, vizeniz hayırlı olsun. imzalanmış ve barkodlu bir forma ulaşamamaları çok kötü olmuş ve sizi durduk yere strese sokmuşlar. dediğiniz gibi görüşmeye yakın formu yenilemekte fayda var.

• @tufank malesef konsolosluktqn aradılar ve bir kac soru eksik sorulmuş dediler tekrar görüşmeye çağırdılar bunun nedeni ne olabilir ?

• ⭐⭐⭐⭐

@krksilknur ilk defa böyle bir örnekle karşılaşıyorum. Bazen idari işleme kaldığı için email aracılığı ile ek belgeler ve form doldurmanız talep ediliyor ama tekrardan görüşmeye çağrıldığını daha önce duymamıştım. Belki sistemsel bir hata vardır, parmak izi veya başka bir bilgiden dolayı. Size bir randevu tarihi verildi mi? Email ile size gelen resmi bir yazı veya AIS üzerinde bir bilgi var mı? CEAC üzerinden sorgulama yaptığınızda durum ne olarak gözüküyor?

• @tufank randevu telefonla.verildi.mail gondermediler.Sorgu sayfasinda once aproved yaziyordu şu an refused olarak görünüyor

• ⭐⭐⭐⭐

@krksilknur anladım. umarım sorunsuz bir şekide vizeniz onaylanır. görüşmenizden sonra deneyiminizi aktarırsanız çok sevinirim. bol şans diliyorum.

• Bugün, yani 26 Kasım 2024 günü saat 09.30 da turistik vize için İstanbul’da randevum vardı. Saat 09.00 gibi oradaydım. Randevumu Mart ayında almıştım. İlk etapta Kasım 2025 olan randevumu ara ara kontrol ederek 1 sene öncesine çekebilmiştim.
    Pasaport ve parmak izi kontrolü sonrası mülakat sırasına girdim. Bir anlamı var mı bilmiyorum ama son gişe bana denk geldi. Orta yaşlı, sevimli bir kadın memur vardı. O direkt İngilizce konuşmaya başladı, ben de İngilizce bildiğim için aynı şekilde devam ettim. Görüşme şu şekilde ilerledi :
    -Nereye seyahat edeceksiniz ?
    -New York ve Washington Dc.
    -Neden ?
    -Amerika deyince aklıma gelen iki şehir bunlar. Oralara gitmek, gezmek ve keşfetmek istiyorum.
    -Yalnız mı gideceksiniz ?
    -Hayır , bir arkadaşımla gideceğim.
    -Ne işle uğraşıyorsunuz?
    -Doktorum.
    -Ne çeşit bir doktor ?
    -Pratisyen hekimim.
    -Anladım. Vizeniz onaylandı.
    -Teşekkürler.
    Gözlemlerim, görüşmelerin genel olarak kısa sürüyor olması. Birkaç kişinin biraz daha uzun durduğunu gördüm sadece. Benden herhangi bir evrak istenmedi, eski pasaportum yanımdaydı ama ona da bakmadılar. Sadece ds160 onay kağıdı ve aktif pasaport. Yine de kimseye evrak götürmeyin diyemem, destekleyici belgeler getirilebilir, düşük ihtimal bile olsa bakmak isteyebilirler ve kimse ek evrak getirdi diye bir şey kaybetmez bence.
    Ben seyahat profili güçlü biriyim. Hala aktif Schengen vizem , eski UK vizem, 8-9 eski Schengen’im var. Memurun bana ilk soruyu “go” değil de “travel” olarak sorması bu yüzden ds160 formuna hakim olduğu izlenimi yarattı. Bunun yanında diğer soruları da sanki sadece bazı bilgileri doğrulamak ister gibi sorduğu izlenimini aldım. Oransal olarak kaçtı bilmiyorum ama red alanlar da gördüm malesef. Umarım herkesin de beklediği gibi olur her şey.

• ⭐⭐

@dubliner saygın bir meslek sahibi olduğunuz ve eski schengenlerden dolayı onay almışsınız.
    hayırlı olsun.

• @charon Teşekkür ederim. Hekim olup Schengen reddi alan arkadaşlarım oldu, yine de abd vize konusunda daha insaflı bence.

• ⭐⭐⭐⭐

@dubliner tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.

• ⭐⭐

@dubliner her vize memuru aynı değil. Kesin birşey söylenemez.

• @tufank Teşekkürler 🙏🏻

• ⭐⭐

@charon Beklediğim analiz. @dubliner vizenizi @charon da onayladığına göre ABD ye gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

• ⭐⭐

@selamibasaran bence dalganizi baska yerde gecin yada b1 alin 🙂

• ⭐⭐

@charon 2 tane var sende birini bana ver.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |