Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• ⭐⭐⭐⭐

@charon vize mülakatı asıl olandır zaten ona bir itirazım yok. İstersek 1 koli belge getirelim mülakata, görevliyi ikna edemedikten sonra vize alamayız. Ama işte ikna kısmında görevli kararsız kaldıysa, görmek isteyeceği ek belgeler olabilir. Bunları sunamazsak, “sonra getirin” demezler, bu göçmen vize mülakatı değil. Ret basıp yollarlar büyük ihtimal. Bahsettiğim buydu. Yoksa “dokümanlar vize görüşmesinden daha önemlidir”, “dokümansız vize sonuçlanmaz” , “her şey buna bağlı” demedim ben de. Diyelim ki üniversite öğrencisi, turistik olarak gezmek istiyor, eğitim durumunu gösteren, transcript gibi destekleyici belgeleri yanında götürmesi avantaj olacaktır. Demek istediğim bu ve benzeri durumlar için..

• ⭐⭐

@tufank haklısınız hocam o konuda. Mülakat bazlı bir vize demek istediğim o.
    bence belge kısmı tırıvırı ama isteyen götürebilir tabi.
    red basip basmamaları tamamen vize memuruna bağlı bence. 221g verip şunları şunları yolla diyebilir. Bazı h2b başvurularında oluyor bu, şirket belgeleri falan istiyorlar. E2 başvurularında da olabiliyor.

yurdum insanını anlıyorum doğumdan beri belge içinde boğuluyoruz. Devlet işleri olsun, schengen olsun vıdı vıdı olsun. Böyle olunca belge bağımlılığı oluyor.

• @charon “Vize memuru belgeye bakmaz.” ile “Vize memuru GENELDE belgeye bakmaz.” birbirinden farklı ifadeler yalnız. İlki kesin bir ifade içerirken, öteki ihtimal içeriyor. Ben hayatımda bir kez Amerika turist vizesi aldım. Profilim de güçlüydü, daha önce alınmış Schengenlerim de vardı, fuara değil turist olarak gezmeye gidiyordum. Benden belge istediler mesela. Vize görüşmesine gideceğim zaman forumu biliyor olsaydım ve bir şekilde sizin yaptığınız gibi yorumlar okusaydım belki ben de belge götürmeyecektim. İyi ki öyle olmamış.

Bu gibi durumlarda kesin ifadeler kullanmayı yanlış buluyorum. Herkesin deneyimi farklı olabilir, yanlış yönlendirmeler yüzünden insanların sıkıntı yaşamasına neden olabilirsiniz.

• Sizden resmi olarak destekleyici belgelerin hazırlanması isteniyor ama onlara bakma ihtimali çok düşük götürmekte fayda var zarar yok...Ben şahsen pasaporttan başka hiç bir şey götürmedim.1 dk da aldım...ama bu bakılmayacak anlamına gelmiyor.

• @dubliner resmi rezervasyona gerek yok...Bu arada diyelim ki vize aldınız DS160 formunda ki otele veya eyaletlere gitme mecburiyetiniz yine yok...Vize aldınız ve bir eyalete gideceksiniz ama öncesinde bir otel rezervasyonu yapmanız gerekli çünkü havaalanında ki polis memur size nerde kalacağınıza dair belge isteyebiliyor bu belgeyi yine booking den ücretsiz rzervasyon yapabilirsiniz.

• Merhaba vizemiz onaylandı ankaradan alıcağız ptt ile ama antalyada yaşıyoruz onların bize teslim etmesinin yolu yokmudur ben anlamadım us ais visada kurye teslimatı seçmedim ptt kargoya gitsem yada onları arasam bize gönderirlermi eve?

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Ulusal maalesef artık çok geç. Bu seçimi mülakattan en az 3 iş günü önceye kadar AIS üzerinden gerçekleştirmeniz ve ödemesini yapmış olmanız gerekiyordu. Artık sadece belirtilen lokasyondan teslim alabilirsiniz ve başka bir yere yönlendirilmesi sağlanamaz. Ayrıca başkasının sizin adınıza pasaportu teslim almasını istiyorsanız vekalet vermeniz gerekiyor.

• @K-Ran çok teşekkürler 🙏🏻

• @dubliner rica ederim...Vizeniz hayırlı uğurlu olsun.Ben de aynı süreçlerden geçtim 🙂

• @K-Ran Hep Schengen başvurusuna odaklı ve alışık olduğumuz için abd vizesi ve sistemi farklı geliyor. Sonuçta turistik bir vize ama yine de abd ye gidebilecek olmak güzel ☺

• @Sefkan-Ozardug merhaba evrakların peki bir sıralaması olmalı mı ? mesela davetiyeler dosyanın içerisinde ön sırada diğer evraklar arkada falan bir de ekstra olarak 3 tane fuar için davetiye iletildi bana ama 2025 yılının içerisinde farklı zamanlarda hepsi için uçak otel rezervasyonu yapmama gerek var mıdır ?

çok teşekkür ederim desteğiniz için.

• @Sefkan-Ozardug evrakları size sorulmadıkça görevliye sunmayınız. Sizden sunmasını istediği evraklar dışında bir evrak poşeti uzatmayınız. Seyahat sebebinizi sorduğunda katılacağınız fuardan kısaca bahsedip, fuar davetiyesini görmek ister misiniz şeklinde sorabilirsiniz. Bunun haricinde mülakat akışını bozarak, destekleyici belgeleri kendi kararınızla görevliye göstermeye çalışmayınız..

Schengen vizeleri aksine, ABD'de kalıcı seyahat ve konaklama rezervasyonları yapmanız hoş karşılanmaz / böyle bir talepleri de yok. Seyahat planınızı DS-160 formunda genel hatları ile görmek ve mülakatta duymak istiyorlar sadece.

• ⭐⭐

@Sefkan-Ozardug hocam bence basligi okuyun. Schengen vizesine basvurmuyorsunuz.

• arkadaslar merhaba ben anneme ds 160 formu doldurdum ucret odemek icin sisteme girip dosyayi eklemeye calisiyorum ama bu dosya numarasi daha once kullanilmis diyo ama ilk defa yapiyorum neden oldugunu biliyor musunuz veya yeni bi dosya doldurdum onunla basvuru yapsam sorun olur mu

• Arkadaşlar yardiminiz için çok teşekkür ederim. Annemle babam biraz önce Ankarada vize mulakatindan ciktilar. Vizeleri onaylandi.
    3 4 dakika sürmüş sorulan sorular kiziniz evli mi? ne is yapiyor? Damadiniz ne iş yapıyor? Babama siz nerden emeklisiniz diye sormuslar. Herhangi bir belge görmek istememisler ama biz hazirlikli gittik.Annem dinlemis genelde onay veriliyormus onlarin duyduklari zaman zarfinda. Çok mutluyuz darısı bekleyenlerin başına

• ⭐⭐⭐⭐

@graombze tebrikler, vizeleri hayırlı olsun.

• @Neslihan-Yaşar AIS ile DS-160 formu arasında doğrudan bir bağ yok. Alakasız bir id bile girseniz randevu alabiliyorsunuz. Uyarının bununla ilgili olduğunu düşünmüyorum. AIS üzerinde birden fazla grup randevusu mu var? Aynı vize kategorisi için aynı kişiyi birden fazla ekleyemiyorsunuz. Kişisel bilgileri gizleyerek hataya ait ekran görüntüsünü iletebilirseniz daha iyi anlayabiliriz durumu.

• @graombze hayırlı olsun 2 gün sonra darısı başıma 🙂

• @T-C-Kubilay-Dikici Sırada siz varsınız sanırım ankaraya gelirken evde ne kadar mont varsa getirin hadi bakalım heyecan yapmayın

• @T-C-Kubilay-Dikici Çok az kaldı hazır mısınız? Ben de az sizin kadar merakla bekliyorm sonucu 😄

Benzer Başlıklar

• Üniversite Öğrencisi B1/B2 Mülakat Bilgisi

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    123 Bakış
    EyelashE
    Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim. Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim. Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba? Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    607 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 4 Oy
    2k İleti
    213k Bakış
    K
    @Broly-Hex tesekkurler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k