@tufank destekleyici belgelerin listesi tabi ki yazar, lakin götürülmesi ZORUNLU belgeler sadece spesifik vizeler için geçerlidir. Yani bunun anlamı siz o belgeyi götürmezseniz vize verilmez demek.
destekleyici belge = getirin, vize memuru isterse bakar demek. Lakin vize memurları genelde bakmaz. neden bakmaz? sebebini yukarda yazdım; evrakta sahtecilik.
fuar örneği tamamen bir örnek. bunu anlamak zor değil. Başka örnekte verebilirim.
ABD vizesi mulakata göre verilir, belgeye göre değil. Karşılaştırma yaparsak; Kanada/Schengen/UK/İrlanda/Avustralya/Yeni zelanda vizeleri BELGEYE göre verilir.
Daha basitçe anlatırsam, bu saydığım vizelerde istenen spesifik belgeler vardir(mesela schengenin belgeleri bellidir), o belgeler olmazsa vizeyi alamazsınız. İngiltere,kanadada vs. biraz daha esnek, kafanıza göre destekleyici belge yükleyin de diyorlar.
ABD'de destekleyici belgeler vardir. Ana belge her zaman düzgün doldurulmuş ds160tir.
Benim her zaman savunduğum şey budur. ABD belgeye bakmaz dememin sebebi de budur. Bunu anlamak neden bu kadar zor?
Ben 10+ senedir vize alirim, abi x belgesini götürmedim red aldımi hiç duymadım,okumadım. Duyduğum x belgesi istendi, yoktu, belgeyi sonra emailla yollamami istediler, sonra vize basıldı şeklinde. Bunu hintliden de duydum, sırptan da, güney afrikalıdan da.
Daha önce dediğim gibi, isteyen istediği belgeyi götürebilir, ama buraya gelip red aldım belgeye bakmadılar demenin bir anlamı yok çünkü mülakat bazlı bir vize, belge bazlı değil. Bende onu yazdım zaten profiliniz uygun değildir diye.
Garip bir şekilde bu tür şeyleri en çok söyleyen biz, hintliler bide pakistanlılar