Merhaba mesajların hepsini henüz okuyamadım ve istediğimi arama yapıp bulamadim. 2 seneye yakın ABD'deyim.
İlk sene kaşıma kadar 3 ayda bir gelip 3-6 hafta arası kaldım. Ikinci sene sürekli kalmaya başladım 2 kez de dışarı 3-7 haftalıgina çıktım. Şimdiyse bazı özel durumlar ve sağlık nedeniyle çıkmam gerekecek. Re entry permiti başvurduktan 1 sene sonra aldık diyelim . Yani 2025 Aralikda ve 2027 aralığa kadar diyelim. 2026 ortalarına kadar benim ABD dışında kalmam gerekebilir.
- Bu sürede 5 ayda bir gelip 2-3 hafta kaldığımda renerty permit Araligi vatandaşlık süresini korumayi sağlar mı ? 6 ayı geçince süre sifirlaniyor. Yani sıfırdan başlamak istemiyorum. Bu yuzden de re-entry senelerinde 5 ayda bir geleceğim. Fikirlerinizi ve bununla ilgili araştırabileceğim yazılari merak ettim . Paylaşırsanız çok sevinirim. İlk sayfalarda bir yazar başka forumlarda re-entry süresindeki gelişlerin vatandaşlık süresinde sayılmayacagini yazmış.
Chatgpt ye sordum teorik olarak mümkün dedi bu tamamıyla doğru mu ?
Chatgpt cevabı :
Eğer her 5 ayda bir ABD’ye dönerseniz:
6 aylık süreyi aşmadığınız için sürekli ikamet kuralını teoride ihlal etmezsiniz.
Ancak USCIS, seyahat düzenlerinizin ABD’deki yaşam merkezinizle (domicile) uyumlu olup olmadığını değerlendirir. Eğer yurt dışında sürekli yaşadığınız veya ABD ile bağlarınızın zayıf olduğu görülürse, bu durum sorun yaratabilir.
-
renentry permitler 6 ay - 1.5 sene arası çıkıyor . Başvurunuz alındı maili aldıktan sonra, bu permit çıkana dek yine 4-5 ayda bir geldiğimde giriş yaparken bu sistemde gözükür ve kolay giriş açısından olumlu bir etki yapar mı ? Bunu daha önceki araştırmamdan evet diye hatırlıyorum.
-
abd dışına acil çıktığımda biyometrik randevusu gelirse bunu erteleyebilir miyim , istediğim başka tarihe alabilir miyim ? Bunu da daha önceki araştırmamdan oluyor diye hatırlıyorum