Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

@tetelele bugun basvur diyelimki sonra seni biometrik icin cagiracaklar 4 ila 6 hafta sonra bir daha cagiracaklar,onu verdikten sonra 12 ila 15 ay sonra sana belgeni dedigin yere gonderecekler.Bundan bagimsiz olarak, green card status unu koruman içinde her 5 ila 5.5 ay sonra gir 2 4 gun kal geri don.mumkunse hep jfk havalimanini kullan

• Merhaba. 23 eylülde usps ile formu kargoladım. 26 eylülde dallas lockbox'a iletildi. Henüz uscis'ten bir mesaj gelmedi. P.O. box'a iletildikten sonra uscis alınca bir mesaj gelecek sanırım değil mi? MyUscis'te de henüz green card basımı dışında bir case görünmüyor.

Son durum şu şekilde:

Your item has been delivered and is available at a PO Box at 5:36 am on September 26, 2024 in DALLAS, TX 75266.

Düzenleme: Email veya text ile herhangi bir bildirim gelmemesine rağmen posta ile receipt notice I-797C geldi (04.10.2024). Receipt notice'teki LIN'li receipt number ile case'lerime ekleyebildim.

Düzenleme 2: 23 Ekim için biometrik randevu tarihi geldi. TR'ye döndüğüm için tekrar gitmem gerekiyordu, 16 Ekim itibariyle en fazla 6 kasıma kadar erteleme izni veriyordu. Previously planned travel seçeneği ile 29 Ekim'e erteledim.

Düzenleme 3: 8 Ocak 2025'te permit basıldı haberi geldi.

• @sean_86 ben ileri bir tarihe alamıyorum. sadece bu ayın sonuna kadar ilerletebiliyorum. Sanırım gitmem gerekecek tekrardan:( daha 1 hafta oldu döneli türkiye ye .

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba. Biometric reschedule için good reason'ı nasıl sorguluyorlar biliyor musunuz? Seçeneklerden birini seçince ekstra bir doküman istiyorlar mı randevuya gidince? TRden gideceğim için hem tarihi hem şehri değiştirmeye çalışacağım. Seçenek olarak da previously planned travel seçmeyi planlıyorum.

@Henry-bloor @redsat2000

• ⭐⭐⭐⭐

@eeken Re schedule durumum olmadı. Ancak değişiklik için ek belge isteyeceklerini zannetmiyorum. Eğer var ise mutlaka istenilecek belgede durumu mülakat kağıdında yazar.

• @Henry-bloor merhaba reentry permite başvurup türkiyeye dönsek biometrikler için tekrar gelsek yada süreç nasıl yönetilir acaba ne yapmak gerekir?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba mesajların hepsini henüz okuyamadım ve istediğimi arama yapıp bulamadim. 2 seneye yakın ABD'deyim.

İlk sene kaşıma kadar 3 ayda bir gelip 3-6 hafta arası kaldım. Ikinci sene sürekli kalmaya başladım 2 kez de dışarı 3-7 haftalıgina çıktım. Şimdiyse bazı özel durumlar ve sağlık nedeniyle çıkmam gerekecek. Re entry permiti başvurduktan 1 sene sonra aldık diyelim . Yani 2025 Aralikda ve 2027 aralığa kadar diyelim. 2026 ortalarına kadar benim ABD dışında kalmam gerekebilir.

1. Bu sürede 5 ayda bir gelip 2-3 hafta kaldığımda renerty permit Araligi vatandaşlık süresini korumayi sağlar mı ? 6 ayı geçince süre sifirlaniyor. Yani sıfırdan başlamak istemiyorum. Bu yuzden de re-entry senelerinde 5 ayda bir geleceğim. Fikirlerinizi ve bununla ilgili araştırabileceğim yazılari merak ettim . Paylaşırsanız çok sevinirim. İlk sayfalarda bir yazar başka forumlarda re-entry süresindeki gelişlerin vatandaşlık süresinde sayılmayacagini yazmış.

Chatgpt ye sordum teorik olarak mümkün dedi bu tamamıyla doğru mu ?

Chatgpt cevabı :
    Eğer her 5 ayda bir ABD’ye dönerseniz:

6 aylık süreyi aşmadığınız için sürekli ikamet kuralını teoride ihlal etmezsiniz.

Ancak USCIS, seyahat düzenlerinizin ABD’deki yaşam merkezinizle (domicile) uyumlu olup olmadığını değerlendirir. Eğer yurt dışında sürekli yaşadığınız veya ABD ile bağlarınızın zayıf olduğu görülürse, bu durum sorun yaratabilir.

1. renentry permitler 6 ay - 1.5 sene arası çıkıyor . Başvurunuz alındı maili aldıktan sonra, bu permit çıkana dek yine 4-5 ayda bir geldiğimde giriş yaparken bu sistemde gözükür ve kolay giriş açısından olumlu bir etki yapar mı ? Bunu daha önceki araştırmamdan evet diye hatırlıyorum.

2. abd dışına acil çıktığımda biyometrik randevusu gelirse bunu erteleyebilir miyim , istediğim başka tarihe alabilir miyim ? Bunu da daha önceki araştırmamdan oluyor diye hatırlıyorum

• @sunny bu bir çıkışınizda. Bir sene içinde değil yani ABD den çıktıniz 1 sene gelmediniz bu tehlikeli . 6 ay - 1 sene arası vatandaslik sıfırlanıyor, 6 ay'dan azsa korunuyor.

Tabi bunu sık sık yapmak problem olabilir .

• benim bildiğim vatandaşlık için her bir senenin 6 ay 1 günü Amerika'da yaşamadığınız an da vatandaşlık için gereken süre sıfırlanıyor.

• totalde de 60 ayın sonunda 30 ay Amerika'da yaşamış olmanız gerekiyor vatandaşlığa başvurabilmek için

• @crazycells
    Part 3. Processing Information:
    Bu bolumde, ABD disinda ne kadar kalacaginizi ve ne zaman ABD'den cikacaginizi yaziyorsunuz demişsiniz. Bu süre 2 yıl bile olsa 2 yıl diye belirtmemizde bir sakınca olmadığını mı demek istiyorsunuz ?

• @sunny burası gri alanda kalıyor . Ben şimdiye kadar 1'sene içinde diye bir ibareye rastlamadım sadece 6 ayı geçerse diyor. Ancak bunu sık tekrarlamak cbp nin gözüne batmaya neden olabiliyor.

• bence gayet açık

1. Absence of More than 6 Months (but Less than 1 Year)
      An absence of more than 6 months (more than 180 days) but less than 1 year (less than 365 days) during the period for which continuous residence is required (also called “the statutory period”) is presumed to break the continuity of such residence.[12] This includes any absence that takes place during the statutory period before the applicant files the naturalization application and any absence between the filing of the application and the applicant’s admission to citizenship.[13]

An applicant’s intent is not relevant in determining the location of his or her residence. The length of the period of absence from the United States is the defining factor in determining whether the applicant is presumed to have disrupted the continuity of his or her residence.

• herhangi bir zaman diliminde 6 aydan fazla Amerika dışında kaldıgın anda continuous residency bozuluyor ona göre tekrar 5 seneyi saymaya başlıyorsun

• evet senede 6 ay abd disinda kalmamak durumu kesin olarak güçlendirir. bunda hem fikiriz ancak bu paragraf gri alanda kalıyor ve maalesef o kadar açık değil.

birincisi 1 sene içerisinde ki seyahat demiyor.yani bir kerede 6 ayı geçmediğiniz taktirde süreyi koruyabilirsiniz de anlamina gelebiliyor. ikinci olarak göçmen avukatları da bu şekilde söylüyor. yani 6 ay dolmadan giriş çıkış yaparak teorik olarak koruyabiliyorsunuz . üçüncü olarak ilk 1 veya 2 sene 5 ayda bir gelip kısa süreli kalıp ( yani misal totalde 1 senenin 9 ayı abd dışında 3 ayı abd içinde ve sonraki 3 sene abd ye yerleşenler ) sonra dönüp vatandaşlığa basvurup bu basvurusu kabuul edilenler var ki bazı kişiler bir kerede 8 ay bile dışarıda kalmışlar ( ama aile üyeleri abd de )) ve yinede süreleri sıfırlanmamış .

tabi sonradan okuyacaklar icin bu bilgiler sizin durumunuza gore degiskenlik de gosterebilir. Uscis görevlisi senin söylediğin gibi daimi ikametgahın bozulduğuna kanaat da getirebilir. buna gore baglarin guclu oldugunu gosteren kanitlar lazim olacaktir. yani maalesef bir kesinlik yok. bir de trump geldi icin bu sartlari senin belirttiginden daha da bile zorlastirabilirler. ona gore karar vermek gerekiyor

konuyla ilgili isteyen bu videoya bakabilir

• @sunny bunun istisnaları var. USCIS sayfasında ve hatta yeni N400 formlarında detaylı bir şekilde yazıyor. Örneğin ABD de bir evin varsa 6 ayı 1 kez geçmen sorun çıkarmıyor.

• Amerikan vatandaşı olacaksanız zaten 5 senede 2.5 sene fiziki olarak Amerika'da yaşamak zorundasınız. Trump döneminde bir çok şey daha zorlaşacaktır
    En azından başvuru süreçleri ve souçlanmaların daha ağır ve yavaş ilerleyeceğinden emin olabilirsiniz

• ve gray zone dediğiniz her alanda menfi yönde yaklaşım/yorum temayülü olacaktır. Ben ilk Trump döneminde citizen oldum, USCIS de işlerin ne kadar yavaş ve ağırdan alındıgını bilfill tecrübe ettim.

• Merhabalar,

Babamın hastalığı için Türkiye'ye geri dönmemiz gerekmekte.

I 131 re-entry formunu adrese yollayacağız.

İhtiyaç halinde bizi biyometrik randevusu için çağıracaklar.

Size sorum re-entry permiti randevuda mı onaylayacak. Yoksa bilgileriniz alındı, bir süre sonra istediğiniz adrese permiti yollayacağız mı diyecekler.
    Eğer 2. şık ise permit onaylanana kadar 5.5-6 aylık süreçlerde Amerika Birleşik Devletlerine Green Kartlarımız yanmaması için, giriş çıkış yapmak zorunda mıyız?
    Yoksa permit işlem süresinde örneğin 10. ayda 15.ayda bize verilen receipt number ile Amerika'ya geri dönebilir miyiz?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

• biometric randevusun da bir şey onaylanmıyor. ilk formu yolladıktan sonra form alındı işlem başlatıldı receipti almadan ülkeden çıkmayın
    daha sonra biometric re-use olmaz ise geri gelmeniz gerekecek, (biometric randevusu ilk başvurudan ortalama 4-6 hafta sonra veriliyor)biometrici verdikten sonra ortalama 12-14 ay da başvurunuz onaylanıyor. Formda yazdıgınız adrese ya da formda eğer o şekilde tercih etmişseniz bulunacağınız ülkenin Elçilik/ Konsolosluğu'na gönderiliyor. (bu daha hızlı bir yöntem değil, mümkünse bir Amerikan adresi verin ve oraya teslim edildiğinde o kişi size Fedex ile bulunduğunuz ülkeye yollasın)Benim kendi görüşüm biometric sonrası elinizde ki receiptle başvurunuz onaylanana kadar ülke dışında kalabileceğiniz fakat bir çok arkadaş (daha safe olsun diye ve haklılık payları var) 6 ay da bir (6 ay dolmadan) ta ki başvuru onaylanana kadar giriş -çıkış yapılmasının daha iyi olacağını düşünüyor. Durum özetle bu şekilde.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |