Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @eneserdar44 bakın böyle anlatayım çok uzun olucak , biz kızımızın turist vizesiyle buraya getirdik ve vizesinin 1 hılının bitimine sona doğru bildik AOS yapa bileceğimizi , eğer 2022 de kızımızı getirdiyimiz gibi AOS yapsaydık böyle uzun sürmezdi . İ-130 - la i-485 aynı anda yapamadık onuniçin böyle uzun sürdü . Böyle söyleleyeyim biz AOS yaptık - 1 ay içerisinde SSN ve çalışma izni geldi . AOS yaptıkdan 8 ay sonrada travel document geldi.

• @eneserdar44 Size cevaben yazdığım iletiyi okudunuz mu? Bu süreler kişiye göre değişiyor. Hatta başvurduğunuz zamana göre bile değişiyor. Tek bir cevabı yok. Sizin kategoriniz green cardlı eşi olarak F2A olacak ve şu an F2A AOS başvurusu için current değil. Ne zaman current olacağı da bilinmiyor. Amerika’ya gelip 6 ay geçtikten sonra hala AOS’a başvuramama durumunuza karşı statünüzü korumanız gerekiyor. Bunun için A B C planları düşünmenizde fayda var.

• Bugün Ankara randevüm geldi Ocak ayı için bekleyen herkese kolaylıklar dilerim

• @lina merhabalar vize kategoriniz nedir acaba??

• @Afghan-Afghan vatandaş eşiyim sürece başlarken green cardlı eşiydim

• @lina hayırlı olsun . Sevindik sizin adınıza. Bundan sonrası çok hızlı geçer.

• @lina hayirli olsun
    Bende citizen oldum ama status deyisikliyi bilmiyorum yapayimmi yoksa yok.siz statu deyisikliyinden ne kadar sonra mulakat tarihi aldiniz?

• @Sevinc-Gamid yorumunuz için teşekkürler, bizde durum biraz farklı. GC li anne Amerika'da, 9 yaşındaki oğlu Türkiye'de. Küba pasaportuna Amerika turist vizesi vermiyor şeklinde yorum yapıldı o yüzden oğlan annesinin davet etmesini bekliyor.

• @Sevinc-Gamid çocuğunuz 21 yaş altı ve bekar mıydı peki? ben anne 21 yaş altı çocuğunu davet edince süreç çabuk işler biliyordum.

• @ilkin-93 9 ay sürdü mülakat almam ben çok faydasının olduğunu sanmıyorum ama avukatınızla bir konuşun varsa eğer

• @patron3535 teşekkür ederim

• @CubaTR kızım başvurduğumuzda 5 aylıkdı şimdi artık 2 yaş 6 aylık küçükdü .

• @patron3535 teşekkürler.. telefona cevap alamadım ama sonradan kontrol ettiğimde 5-6 yer boşaldı ve aldık..

• @lina hayırlı olsun ,sizin adınıza çok sevindim

• Bilen varmi bizde kanada turistlik vize var .case kanadaya trasnfer etsek onlar daha iy calisyorlarmi?yoksa ayni suremi oluyor?ve yapmak oluyormu oyle bir sey?vatandas statusunde

• @lavita sizin paylaşımınızı tabiki de okudum çok teşekkürler fakat çok genel olduğu için diğer arkadaşlara detay sorular sordum. Benim amacım burda eşime hızlıca greencard aldırmak değil. Hızlıca travel document, eğer olasılığı yüksekse ssn aldırmak. Bunlar için başvuramama gibi bi durumumuz söz konusu olabilir mi eşim geldikten bir kaç ay sonra?

• @eneserdar44 Tabii ki olabilir ben de bundan bahsediyorum zaten. Eğer bülten ilerlemezse bunlara başvurmak için beklemeniz gerekir. Beklerken de legal statüyü korumanız gerekir. O yüzden önceliğiniz travel document ya da employment authorization ne kadar sürede çıkar diye araştırmak değil, bültenin ilerlememe durumuna karşı legal statüyü korumak için B ve C planlarına odaklanmak olmalı diye düşünüyorum. Süreler kişiye ve caselere göre çok değişmekle beraber, benim imzamdaki tarihlere bakarak bir fikir edinebilirsiniz diye düşünüyorum. Ben de aynı süreçten geçtim, geçiyorum, o nedenle uyarmak istedim.

• Merhabalar, bir sorum olacaktı. Şu an oldukça kararsız kaldığım bir durumdayım. Vatandaşlık mülakatım sırasında, mülakatı yapan memurla biraz sohbet ettikten sonra eşimin dosyasını sormak istedim. Dosya numarasını incelemek istedi ve yaklaşık iki yıl geçtiğini görünce, I-130 dosyasının onaylanmış olması gerektiğini belirtti. Dosya numarasını kaydedip inceleyeceğini söyledi.

Mülakatı başarılı bir şekilde geçtikten sonra, 1-2 saat sonra memurun benim I-130 dosyamı onayladığını gördüm. (Vatandaşlık mülakatına girenler bu taktiği kullanabilir.)

Şimdi asıl sorum şu: 20 gün sonra yemin törenim olacak ve vatandaş olacağım. Ancak şu an NVC giriş bilgilerim geldi ve evrakları hemen mi göndermem mantıklı olur, yoksa vatandaş olduktan sonra statüyü değiştirmek için vatandaşlık belgesiyle birlikte mi göndermem daha doğru olur?

• Bir sorum olcak arkadaşlar Ankara mülakat günü gelmeden pasaport süresi bitip uzatma yapan sonra mülakata girenler varmı pasaport değiştiği için sorun yaşayanlar oldu mu yazarmısınız

• @darklight vatandaş eşi statüsünde Ankara mülakatı dq tarihine göre veriliyor yani nvc onayı geldiği tarih baz alınıyor green cardlı eşi olarak işleme devam ederseniz pd yani ilk başvuru tarihinize göre mülakat alıyorsunuz şu durumda bülteni takip ederek karar verin bence

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |