Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

tam olarak ne anlatmak istiyorsunuz anlamıyoruz. Vize kotası çok dolu dediniz öyle bir varsayım ile girdiniz şimdi " vite kotasının dolmama sebebi" diye tanımlama yapmışsınız. lütfen konu hakkında bilginiz olmadan kesin ifadeler kullanmayınız. başlığı gereksiz yere meşgul ediyorsunuz. elinizde resmi veriler yoksa varsayımlarınızın bu başlığa bir katkısı yok.

@salihcak0, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

şuan vize kotasının dolmama sebebi 2017 de başlayan süreçler türkiyede 2017 de herkes eb3 vizesini biliyor muydu? ülke çapında kimler biliyordu bu vize türünü. kimsenin haberi bile yoktu. o yüzden vize basılan ve kotanın dolmaması bu şekilde olduğunu düşünüyorum. şimdi çoğu milyonluk abonesi olan youtuberlar reklamını yapıyor bu vize türünün. şuan süreci başlatan sizlerde 2017 de bu vize türünü bilseydiniz o zamandan sürecinizi başlatırdınız diye düşünüyorum. ama şuan bu vize türünü duymayan kalmadı ve herkes gün geçtikçe başvurular yoğunlaşıyor. başvurular artıkça kota limiti dolacaktır

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 ufak bir düzeltme yapmak istiyorum. ülke bazlı kotalar vize türüne göre değil EB kategorilerindeki tüm vizelerin toplamına göre uygulanıyor. yani other workers için ülke bazlı yıllık 700 limit var diyemeyiz. Tüm EB kategorileri için 140k yıllık vize limiti var ( diğer vizelerden aktarılan ek kotalar hariç). Bu da her ülke için yıllık 9.800 vizeye tekabül ediyor. Bir ülke tüm EB kategorilerinde ( eb1,eb2,eb3,eb4,eb5) yıllık 9800 vizeden fazla alamaz. Bu kotaya yaklaşan ülkeler vize bülteninde ülke ismiyle ayrı bir sütuna taşınır.

• ⭐⭐

Adminleri bu konuda göreve çağırıyorum. Yanlış bilgiler veriliyor.Bu konu başlığı altında araştırma yapan ve yeterli bilgisi olmayan insanların kafalarını karıştırmaya yönelik bu iletilerin gerekirse silinmesini talep ediyorum.
    Verilen bilgiler veri içermiyor ve hatalı.
    EB3 other workers vize kategorisi ile gc almış bir çok örnek var. Bekleme süreleri herkesin kendisine göre kafasında oluşturduğu bir süreç. Kimine 2 sene çok uzunken kimisi 3-4 senede abd de ilk ihtiyacı olan parayı hazırlayacak ve kendini bu sürede geliştirecek ek yetenek katacak planlar yapmış olabilir.Yorumlarken sürece başvurmadıysanız ve yeterli bilginiz yoksa , 1. iletiden itibaren okuyun ondan sonra ileti yazın.

@crazycells müdahale eder misiniz?

şuan vize kotasının dolmama sebebi 2017 de başlayan süreçler türkiyede 2017 de herkes eb3 vizesini biliyor muydu? ülke çapında kimler biliyordu bu vize türünü. kimsenin haberi bile yoktu. o yüzden vize basılan ve kotanın dolmaması bu şekilde olduğunu düşünüyorum. şimdi çoğu milyonluk abonesi olan youtuberlar reklamını yapıyor bu vize türünün. şuan süreci başlatan sizlerde 2017 de bu vize türünü bilseydiniz o zamandan sürecinizi başlatırdınız diye düşünüyorum. ama şuan bu vize türünü duymayan kalmadı ve herkes gün geçtikçe başvurular yoğunlaşıyor. başvurular artıkça kota limiti dolacaktır

• ⭐⭐⭐⭐⭐

avukat remzi beyi takip ediyorum. geriye aksayacağını söylemişti. bakalım yeni youtube videosunda yeni bilgiler gelir

başka başlıkta uyarmıştım, bu başlıkta da denk geldim diplomasını cosco'daki indirimden almış remzi'nin reklamını yapma çabanıza.
    siz kendi süreçlerinizi o şahış ile yönetebilirsiniz.
    forumda süreçlerini başarıyla yönetenleri ticari amaçlara alet edemezsiniz.
    sizi forumdan süresiz olarak uzaklaştırıyorum.

• Yasaklı

5 plus yil arti 20 ila 30k yatirim olarak dusunun ona gore karar verin sureci babaniz gibi yakin bir firma sahibi bile yapsa sizden kaynakli olmayan sebeplerden dolayi surecin ilk basina dönüşebilir. Berbat ve sabir gerektiren bir surec ona gore karar verin.Artik ogrenci olarak mi gelip buna başvurursunuz yoksa beklermisiniz buyukelciligi size kalmis.Garanti yol ama 3 senede 5 senede 7 senede surebilir o sekilde dusunun .Turk avukatlari önermiyorum kesinlikle unlu basarisi yuksek hukuk firmalari ile calisin .Kisisel tecrubem ,Remzi dende Muhammet beyden de memnun olmadim musteri olarak zayif buldum ama belki sizin isinize yarar bu tamamen profil konjektor ve zamana bagli .Basarilar herkese

• ⭐⭐⭐⭐⭐

genel olarak bir bilgi vermek istiyorum dostlar.
    ilgi çekme çabasıyla, kendi kişisel tatminini incir çekirdeğini dahi doldurmayacak bilgisiyle forumda ileti yazanlar için güzel bir slogan var;

"don't feed the troll"

bu tip kişilere yapmanız gereken aslında cevap vermemek ve iletiye 👎 oy vermek.
    bu sayede görünmez dehrizlerde dolaşırken, temelsiz fikirlerini kendi günlüklerine yazma fırsatı elde edecekler.

• 22 Eylül 2023 tarihinde @tufank Bey'in açtığı bu başlık olmasaydı, kendi adıma hatalı bir karar alıp bu süreçte yanlış bir yol izleyebilirdim. Bu başlık açıldıktan sonra konuya katkı sağlayan tüm üyelere de minnettarım. Bir fikri empoze edercesine yaymaya çalışmak ile fikri ortaya koyup farklı görüşlerin bu fikre sunacağı yorumları görmek çok farklı şeyler. Eksik de olsa bir bilgin vardır, bazı verilere ulaşmışsındır, önce donelerini sunarsın sonra eksik kaldığını düşündüğün noktada farklı fikirlerden bilgi toplamak istersin anlarım. Hiçbir resmi veriye dayandırmadan rakamlar vermek özellikle bu başlık altında gerçekten çok sakıncalı. Hassas bir süreç takip ediyoruz, sabırla bekliyoruz, LC onayı, I-140 onayı almış arkadaşlarımız olmasına rağmen halen bile yeni bir gelişme var mı, yeni bir bilgi var mı diye araştırıyoruz. Bu kadar hassas bir konu başlığı altına, bu vize türünü yeni duymuş olan ve doğru bilgiye ulaşmaya çalışan üyeler, rakamlar verilerek iddia edilen tamamıyla yanlış bilgileri okuyup değerlendirme yapıyor. Haliyle bu değerlendirme de yanlış oluyor.
    Allahtan; konuya katkı sağlayan ve sürecin içinde olan birçok üyemiz, başlık oluşturulduktan sonra arkasını dönüp gitmemiş ki; yanlış bilgiye anında müdahale edebiliyor. Başında da söylediğim gibi doğru bilgilere ulaşmada konuya katkı sağlayan tüm üyelere bu vesile ile teşekkür etmek isterim.

• Yasaklı

@berkibirdinc kral sonucta iceri attin mi attin sende sakat durum var mı yoktur diye dusunuyorum o zaman ne olaxak amerikaya green cardli olarak gelecen vatandas gibi artik alinca malibuda malibu icerken yazarsin buraya .Bol sans:)

• @Henry-bloor

Ünlü veya kafamıza göre spesifik avukatlık bürolarıyla çalışma gibi bir imkanımız yok, aracı kurumun anlaşmalı olduğu ve ücretleri öncesinden netleştirilmiş olan avukatlık büroları ile çalışılması gerekiyor. BDV'de de, eb3vize.com'da da bu şekilde. İsteyen belki ben illa şununla çalışmak istiyorum diyebilir ancak bu sefer de aracı kurumun verdiği sözleşme garantileri ortadan kalkabilir, başka riskler ortaya çıkar.

Ayrıca Muhammed Üzüm'le ilgili yorumunuza katılmıyorum. Google'da hakkında bir tane kötü yorum almamış, ABD genelinde gelişen en iyi 100 KOBİ arasına girmiş, yine büyümekte olan en iyi 10 hukuk firmasından biri olan bir kuruma bu şekilde söylemler anlamsız. Kendiniz ne yaşadınız bilmiyorum ancak sürecinizi detaylı olarak anlatıp sadece memnun kalmadığınızı belirtmeniz yeterli olurdu. Türkleri önermiyorum, başarıları düşük, başarıları yüksek ve kendini ispat etmiş olanlarla çalışın şeklindeki ifadeler yakışıksız olmuş. Bizim kendine bir Türk olarak inancımız ve süreci düzgün yöneteceğine dair güvenimiz tam. Aynı şey BDV için de geçerli zira böyle büyük bir firma gidip de kendini ispat edememiş avukatlarla çalışmaz. İnşallah da herkesinki olumlu sonuçlanır.

• Yasaklı

@emre911, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

@Henry-bloor

Ünlü veya kafamıza göre spesifik avukatlık bürolarıyla çalışma gibi bir imkanımız yok, aracı kurumun anlaşmalı olduğu ve ücretleri öncesinden netleştirilmiş olan avukatlık büroları ile çalışılması gerekiyor. BDV'de de, eb3vize.com'da da bu şekilde. İsteyen belki ben illa şununla çalışmak istiyorum diyebilir ancak bu sefer de aracı kurumun verdiği sözleşme garantileri ortadan kalkabilir, başka riskler ortaya çıkar.

Ayrıca Muhammed Üzüm'le ilgili yorumunuza katılmıyorum. Google'da hakkında bir tane kötü yorum almamış, ABD genelinde gelişen en iyi 100 KOBİ arasına girmiş, yine büyümekte olan en iyi 10 hukuk firmasından biri olan bir kuruma bu şekilde söylemler anlamsız. Kendiniz ne yaşadınız bilmiyorum ancak sürecinizi detaylı olarak anlatıp sadece memnun kalmadığınızı belirtmeniz yeterli olurdu. Türkleri önermiyorum, başarıları düşük, başarıları yüksek ve kendini ispat etmiş olanlarla çalışın şeklindeki ifadeler yakışıksız olmuş. Bizim kendine bir Türk olarak inancımız ve süreci düzgün yöneteceğine dair güvenimiz tam. Aynı şey BDV için de geçerli zira böyle büyük bir firma gidip de kendini ispat edememiş avukatlarla çalışmaz. İnşallah da herkesinki olumlu sonuçlanır.

Ankara yi tavsiye etmisti ki dosyam oturumum oldugu ingiltere dende yapabilirdim boylelikle tekrar londraya alma rezilligi yasamazdim dedigim gibi benim tecrubeme gore calismam ama belki sizin isinizi yapmistir memnun kalmissinizdir ki bunu soyledim Ben ikisiylede gorustum Muhammet beyle calistim memnun kalmadim.Bunun nesi absurt belki 1000 kisi dua ediyordur ama ben etmiyorum bunun nesi anlasilmaz? Bdv yi zaten forumda belki ilk ben savunmusumdur acin bakin ne yazmisim .urada yardimci olmaya calisan uyeyiz para almiyoruz tecrübemizi paylasiyoruz iyisiyle kotusuyle sonra geliyor sacma sapan yorum yapan butun sefkini kiriyor..... Allah yardımcın olsun ama oyle cok guvenme kimseye yoksa bir hayal kirikliginda bir tek sen aglarsin ne ben ne calsitigin avukat nede by forumun sahibi bu bilincle dusun.Isterse banlasin bu yorumdan sonra cani sagolsun ama dusuncem bu.Basarilar

• Mesele burada Muhammed beyle çalışıp memnun kalmamanız değil. Memnun kalmadıysanız gidip Google yorumlara, trustpilota vs ye yazar puanınızı verirsiniz. Burada şu an iki şirket üzerinden sürecini yürüten 100'ün üzerinde insan var. Hiçbirinin avukat seçme gibi bir durumu yok. Aracı firma hangi avukatla çalışıyorsa o tayin ediliyor LC onayındam sonra, ona göre de aracı firma garantisini veriyor çalıştığı avukatın. Şu halde kalkıp da Türklerle çalışmayın, yabancı kendini ispatlamış avukatlarla çalışın bilmemne diye gereksiz söylemlerin ne anlamı ya da kime ne faydası var? Hadi biz seçiyor olsak bile kendini ispat etmişine kim neye göre karar verecek? Adamın yüzlerce yorumunda bir tane negatif yorumu var diye insanlar çalışmasın mı? En ufak bir iletişim hatasında süreç zarar görse ne olacak ya da kendini ispat etmiş yabancı ofis bunu düzelteceğini garanti edebilecek mi?

Sonuçta ben bu paylaşımların hayrına yapıldığını düşünmüyorum. Başka bir art niyet var burada. Muhammed Bey'e bu konuyu danışıp (Oturumu olan birisini Londra yerine Ankara'ya yönlendirme gibi bir durum herhangi bir dosyada oldumu vs diye) konu başlığı altında da gerekli bilgilendirmeyi yapacağım.

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 bugün bu başlık altında ne gereksiz paylaşımlar yapıldı. Dediğiniz gibi avukatlarla bu konunun bir bağı yok. Gider değerlendirmesini farklı platformlarda ya da başlıklar altında yaparız. Aracı firma seçimine de kişi karar verir, kimseyi ilgilendirmez. Herkesin kriteri farklı. Kişi isterse kimsenin sevmediği , hiç duyulmamış ya da tam tersi bir firma ile ilerler. Bağımsız da yürütebilir süreci eğer sponsor bulabiliyorsa. Herkes kendi kararını verebilecek durumda, yetişkinleriz 🙂 Bariz olarak dolandırıcılık yapan firmalar varsa zaten ilgili başlıklar altında mutlaka deneyimler yazılır. O yüzden Emre hocam bence hiç cevap yetiştirmeye değmez böyle iletilere.

• @tufank

Doğru diyorsun Tufan hocam. Maalesef kendi karar verip bir yola dahil olamadığı için veya kendi bir şekilde gitmiş ama başka kimse gidemesin ya da çok zorluk çeksin isteyen garip bir grup var. Süreçle ilgili hiçbir bilgi sahibi olmadan insanları yönlendirmeye ya da olumsuzluk pompalamaya çalışıyorlar. Adam kalkmış 7 seneye en az hazır olun diyor. Kardeşim hintli bile 12 sene bekleyip gidiyor şu an, Türkiye'de basılan vize sayısı 50-60, nüfusa orantılı %1-2 lik hakkının dahi altında. Ne bilen var ne doğru düzgün başvurabilen hala. Neye, hangi istatistiğe göre bu çıkarımı yapabiliyorsun? Akıl alır gibi değil gerçekten. Dediğin gibi cevaba gerek yok, - yi basıp geçmek en doğrusu👍

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• Bülteni genel olarak etkiler mi bilemeyiz ancak genel anlamda yavaş ve efektif çalışmayan sistemin sonunu getirecek bir hamle daha geldi yeni oluşacak hükümetten;

Muhtemelen pandemi döneminde memurlara tanınan tüm ayrıcalık ve remote çalışma hakları kaldırılacak. Bu sayede bankamatik memurlarının tespiti ve tasviyesiyle birlikte hem tasarruf hem de ofislerde daha yoğun ve performansa dayalı bir çalışma sistemine geçilmesi hedefleniyor. En azından 15-20 ayları bulan LC onay sürelerini ve USCIS'in yavaş işleyen süreçlerini hızlandıracaktır.

• ⭐⭐

@emre911

Biz tabiki öncelikli değiliz ama süreçleri hızlandırmaları bizim de işimize yarayacaktır diye düşünüyorum. Kota müdahelesi gelmese de hiç değilse PERM sürelerine etkisi olur.

a9d73fb1-1236-423e-ba90-3bbe22cb7e7c-image.png

• ⭐⭐

@emre911 buradan anliyoruz ki yetenekli insanlarin gocmeleri kolaylasacak.
    Eb1, eb2, o1 vs. hos o1 Zaten hizli aliniyor.

Adamlarin onceligi zeki insanlarin gocmelerini kolaylastirmak.

• ⭐⭐⭐⭐

Biz de patates / köfte pişirecek ya da kutu taşıyacak kadar zekaya sahibiz. Bu kategori için yeterli olur sanırım.

@charon, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

Adamlarin onceligi zeki insanlarin gocmelerini kolaylastirmak.

• ⭐⭐

@charon Her masada varsın cümlesinin forumda vücud bulmuş halisiniz resmen anlamadığınız yorum yapamadığınız konu vize türü yok.
    Şöyle bir bakıyorum peki sizin statünüz yada nerede yaşadığınıza dair profilinizde imza yada bilgi göremedim.
    GC'li misiniz, vatandaş mısınız, E2'mi yaptınız, EB2-NIW mi statünüz yada vizeniz vs vs vs böyle uzar gider. B1/B2 vize türünden tutun mülakat deneyimlerinde konsolosların sağ kolundaki melek misali içini bilircesine tahlilleriniz var. Yetmiyor birebir E2 statü değişikliği için uğraş veren birisine yazdıklarında hata bulamayınca due diligence değil duo diligence diye düzeltme geliyor 🙂
    şimdi alttan alta EB3 vize kategorisine başvuran insanlara geri zekalı yada gerçekten vasıfsız imajı çiziyorsunuz.
    yazdıklarınıza gerçekten herkesin sabır göstermesini mi bekliyorsunuz yada sizin seviyeye inip cevap vermeyeceğini mi düşünüyorsunuz.
    Öyleyse yanılıyorsunuz bilgileriniz olabilir bunları çorba halinde yada insanların üzerine taş atar gibi değil önlerini açacak şekilde güzelce sunmayı deneyin derim.
    Bizlerin zeka seviyesi yada vasfımızı görebilmeniz için sizi gelecekteki ilk buluşmamıza davet ediyorum gelin görün tanışalım.

Benzer Başlıklar

• 60
  • 8
  • 70
  • 5192
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

128

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |