@mr-brad Gene aynı standart şekilde schengen vize başvurusu olur sadece referans olarak work permit belgenide evraklara eklersin yararlı olur elbette. Kanada içindende schengen vize başvurusu yapılıyor
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
@Henry-bloor express entry ve diğer eyalet programı ile çoğu kişi gibi kalıcı oturum alamıyorum temel sorunda bu zaten.
Bunların dışında 3 yıllık çalışma izni süresi bitince ne yapabilirim ?
Yabancı dil bilmek, eğitimli olmak sorunu çözmüyor. İş bulsam müdür yönetici olsam bile genede alamıyorum kalıcı oturum. Yaş 49 ama hadi 25 yaşında olsaydım gene alamıyorum. Express entry puanlar zirvede kalıcı oturum değil sanki nasaya astronot alıyorlar o derece zor şartlar.
Seçimlerden sonra kanada içinde nufüsün düşürülmesi planını devreye sokarlar en az %30 %40 azaltırlar insan sayısını.
Yoksa kanada böyle gitmez ekonomi çöker protestolar başlar, insan sayısını mutlaka azaltacaklar bunuda kalıcı oturumu azaltarak ve ülkeye giren insan sayısını azaltarak yapacaklar insanlar kendi kendine terk edeceğe benziyor yakında -
@deniz_lake vallahi beyefendi siz guzel ozetlemissiniz eger tum yollar size uygun degil ve hala cepten yiyorsaniz donun yada bali gibi vietnam gibi yerlere yerlesin amac 50 sinden sonra zaten guzel ve saglikli yasam degil mi ? Siz kotu zamanda kanadaya gelmissiniz eger covid oncesi yada o yaz gelseydiniz 75 puan yada tr to pr ile alabilirdiniz .... gocmenlik olayi sans ve dogru zamani yakalamak ayni borsa gibi...Allah yardimcin olsun
-
@Seda-Uysal-Avcı 5 yıldır kanada'da yaşayanları ve kalıcı oturum alamayanları biliyorum.. Eğitim için gitmiş sonra iş hayatı derken 5 yıla yakın kanadada ama PR kalıcı oturum alamıyor. Bundan sonrada çok zor diyor. İlk öğrenci statüsü sonra work permit ile bir şekilde kanadada kalıyor. Bunun gibi binlercesi var PR almadan ümidini kesmiş.
-
ts2023 ile çalışma izni alanların kalıcı oturum yoluna gitmeleri çok zor görünüyor. Yeni kısıtlamalar ve kalıcı oturum sayısını azaltma gibi önlemler getirildi. Yeni gelen öğrencilerede çok sıkı kısıtlamalar getirildi. Kanada bayağı sert tedbirler yapıyor ve uzun süre yapacak. Çok geri dönen var terk eden var bu günlerde.
Hintli çinli sayısında çok fena artış var. Her yer hintli gibi birşey. Kanada için bundan sonra küçük hindistan deniliyor. -
@miaclub Turist vizesinde yeni değişimler oluyor. 06 Kasım 2024 tarihli resmi kaynak bilgi ile vize konusuna güncelleme geldi ve standart olan çok girişli pasaport bitim süresine kadar geçerli vize dışında tek girişli ve kısa süreli vizelerde verilmesi gündemde açıklanan bilgiye göre.
Bu durum bile kanadanın artık çok sıkı göçmenlik kuralları getirdiğinin bir göstergesi. Sanıyorum artık ülkeye fazla insan girişine engel olacaklar ve ayrıca PR kalıcı oturum izni vermeyerek çok kişiyi ülke dışına çıkaracaklar gibi görünüyor. -
@deniz_lake beyni calismayan,dei manyagi Trudeau sayesinde zibilyon tane hintli toplarsan Boyle olur.
Abd zaten baski yapmaya baslamisti kanadaya. -
son gelen yeni kısıtlama ile birlikte turist girişide zorlaşır kontrol altına alınır. Artık standart çok girişli pasaport bitim süresine kadar verilen turist vizelerine ayrıca tek girişli kısa süreli vizelerinde verileceği açıklandı. İyice sert kısıtlamalar getirildi. En kötüsüde pr kalıcı oturum kontenjanı azaltılması ve çok zorlaştırılmasıydı şimdide turist vizelerinde kısıtlama. Bayagı kişiyi ülkeden eleyecekler ve nufusu azaltacaklar çok kararlılar bu konuda. Pr kalıcı oturum almak isteyenler için bayağı kötü oldu onca mücadele boşa gider sonuçta pr almak umutu kalmadı.
-
@Henry-bloor Bu TS2023 konusuna çok aldanan oldu. Sanki kanadaya sürekli oturum şeklinde yerleşeceksiniz, toz pembe bir hayata adım atacaksınız şeklinde algılattılar ve pazarladılar. Sosyal medyada cok fena algı yönetimi yapıldı. Çoğuda detayları incelemeden inandı kanadaya geldi ama gerçekler tam tersi çıktı. Neticede PR kalıcı oturum bile alamıyorlar yani ilerisi net olmayan bir kısır döngüde buldular kendilerini.
Nitelikli iş pozisyonu teklifi ile gelende çok az sayıdadır son zamanlarda hatta hiç yok diyebiliriz.
Kanadaya gelenlerin çoğu bir sure sonra geri dönuyor ve hepside bin pişman oluyor geldiklerine. TS2023 ile çalışma izni alanlar zaten geri döndu çoğu. Daha önce ögrenci olarak gelmiş genç yaştakiler bir sekilde mucadele veriyor iş bulsalar bile asgari ucret kazanç Tek başlarına ev bile kiralayamıyorlar oda kiralama sadece. Kazanç yetmiyor. Çoğuda bir sure sonra baska ulkelere gitme hedefinde
Zihniyet artık instagramda story post paylaşımı :)) Ego tatmini. Kanadadan goruntu verme amaçları bu olmuş
Çünkü ilerisini göremiyorlar bari ego tatmini yapalım birşeyler başardık diye gösterelim kafasındalar kanadayı hiç bilmeyen tanıdıklarına biz çok mutluyuz resmi gösterme
Ama gercekte beklentilerini bulamıyorlar hayal kırıklıgı ve pişmanlık. -
@deniz_lake gelenlerin cogu 2022 sonrasi cok dusuk profildi yandan gecseler selam bile vermezsiniz o derece
-
ts2023 ile istediklerini bulamadılar kalıcı oturuma gidemiyorlar.
Bırak iş bulmayı eğitim almak istesen bile alamıyorsun tekrar study permit almak gerekiyor. Bizde çalışma izni aldık ama nafile bom boş bir heyecan serüven oldu. İyikide tüm birikimimizi bu yolda harcamadık. Bayağı sömürdüler ts2023 ile -
@XFatihX kalıcı oturum alabildiniz mi ?
-
@deniz_lake express entry puanları 500'lerde çıkıyor. PR almak imkansız bu turist vizelerine getirilen kısıtlamalar ile kanada içine girişlerin azaltılması ve geçiçi statu ile kalanların ülkeden çıkarılması amaçıyla yapılıyor. Daha öncede öğrencilere kısıtlamalar getirildi. Kalıcı oturum alma niyetinde olanlara geçmiş olsun. Çoğu alamaz kalıcı oturum ancak yapabilirlerse statulerini uzatırlar. Çalışma izni varsa gene suresini uzatır veya study permit suresini uzatır Ama bu durumda zorlaştı. .Başka ülkeleri denemek en güzeli.
-
TS2023 ile alınan çalışma izinleri çok avantajlı olmadı. Mesela sosyal yardımlardan yararlanılmıyor hatta alberta eyaletinde bu çalışma izinleri tanınmıyor diye söylenenler var. İlk ts2023 programı açıklandığında ne yazıkki bilgi kirliliği ile rant gelir elde etmek hedefiyle birileri tarafından insanlara farklı sunuldu ve gerçekler zamanla belli oldu. Şimdide çalışma izni süresi bitimi kalıcı oturum elde edilmesi çok zor hatta imkansız deniliyor.
-
@Seda-Uysal-Avcı en son açıklanan express entry taban puanlar nedir bilginiz var mı ?
-
Kanada başbakanı niçin göçmenlik sistemini değiştirdiklerini resmen kendi ağzı ile açıklamış. Getirilen kısıtlamaları, kalıcı oturum kontenjanının azaltılmasını , zorlaşmasını ve tüm detayları tek tek söylüyor.
Kanada içinde geçiçi statu ile kalan öğrenci ve work permit sahipleri için bayağı negatif durum. Mücadele etmeye değermi , sonuçta bir kazanım var mı net değil. Galiba kanada eski kanada olmayacak. Yüksek refah seviyesi, rahat geçim ve kolay kalıcı oturum alma devri kapandı gibi görünüyor. -
@kontra-bisiklet Kanada göçmenlik konusunda tarihinin en kötü zamanlarını yaşıyor. Ülke aşırı derecede şişti ve çok geçiçi statu ile kalan var bunun yanında kaçak göçek olanlar çok. Tüm bunlara karşı alınacak önlemler ile pr kalıcı oturum almak bu zamandan sonra imkansız diyebiliriz. Bekleyenler varsa ve kalıcı oturum hedefi olanlara varsa geçmiş olsun. Boşuna hayatınızın en güzel zamanlarını heba etmeyin. Kalıcı oturuma giden yolun ucu karanlık.
Bu arada ts2023 ile alınan work permitler ile kanadada rahat hayat kuran beklentilerini bulan yok gibi birşey. PR kalıcı oturum almaları zaten hayal. -
@probiyotik En doğru seçimi yapmışsın. TS2023 ile çalışma izni alanlar kanadaya geldiklerine pişmanlar. Çoğu maddi zarar ile terk etti. Netice elde var sıfır. Kalıcı oturuma gidemiyorlar, sosyal yardım alamıyorlar iş bulamıyorlar. Böyle bir durumda bir insan neden niçin kanadada kalsın. Bayağıda sömürüldüler.
-
@üçgen, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@probiyotik En doğru seçimi yapmışsın. TS2023 ile çalışma izni alanlar kanadaya geldiklerine pişmanlar. Çoğu maddi zarar ile terk etti. Netice elde var sıfır. Kalıcı oturuma gidemiyorlar, sosyal yardım alamıyorlar iş bulamıyorlar. Böyle bir durumda bir insan neden niçin kanadada kalsın. Bayağıda sömürüldüler.
Sizin Kanada ile ilgili sorununuz mu var? Şu an Kanada dayım turistik bir gezi ile geldim. Burdaki türk ve diğer milletten bir sürü insan ile konuştum. Hayatları gayet iyi. 3 senenin sonunda çalışma izni almamalari da çok normalmiş bu arada. Deprem olunca Suriye ve Türkiye vatandaşlarına ülkemize gelin çalışın yardımcı olalım tarzında bişey değilmiş. Kanada içinde bulunan Türkiye ve Suriye vatandaşlarına; ülkenizde bir felaket oldu, eğer isterseniz 3 sene benim ülkemde kalıp çalışabilirsiniz. Depremin etkisini hissettirmemek için böyle bir oturum vermişler. Devamında da kalmamak için express entry puanlarını yükseltmişler. Ts2023ile gelenlerin çoğu ing bilmiyo ve vasıfsız. Saati 10 dolar teklif ediyorlar dolayısı ile gecinemeyip geri donuyor. Türkiye şartlarından daha iyi olduğunu ama bir ABD olmadigini söylüyorlar. Dünyada ABD gibi başka bir ülke yok zaten

Neymiş efendim kiralık yer yokmuş 1150 dolara 2 odalı bir evin 1 odası var mesela bir Türk arkadaşta. Burda Kanada karalamasi yapanlar ya Kanada tarafindan reddedilmiş, yada kanadaya gidip başarısız olmuş kin oluşmuş kişilerdir nokta.
-
Artık forum moderetorlerinin Kanada forumuna bakması gerekmektedir. 1 veya 2 kişi, en az 5 -10 tane ayrı hesaptan sürekli flood/karalama yapılmaktadır. Forumdan iyice uzaklaştım. Neredeyse bırakacağım. Cümle yapıları kelime yapıları, eleştirel yaklaşım, dikkat çektiği konular ve üslup hep aynı. Yeter artik
-
@sonbahar, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
@XFatihX kalıcı oturum alabildiniz mi ?
Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın, kalıcı oturum için uğraşmadım. Şu an Kanada dayım dil okullarına bakıp etrafı geziyorum

Benzer Başlıklar
138
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k