Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 36 yasındayım bekarım ıelts 8 academic skorunu yeni aldım, british columbia da ikı yıllık community college de yeni bir meslek yapmak istiyorum,3 sene calişma ıznı veriliyordu kaldırıldı Mı, buna deger mi yoksa işin sonunda turkiye ye mi postalanıcam illaki

• @kalimero kanada resmi sitesinde otomatik olarak özelliklerine göre puan hesaplama araçı var oradan özelliklerini girerek anında express entry puanını ögrenebiliyorsun. Ayrıca express entry sisteminde profil açınca gene özelliklerine göre hangi kategoriye uygun oldugunu veya hiçbirine uygun olmadığını sistem anında gösteriyor.
    Artık express entry crs taban puanları kategorilerde çok yüksek açıklanıyor yani kanada içinde NOC kodlu iş tecrübesine sahip olsan ayrıca eğitim alsan bile puanların yeterli olmayabiliyor. En önemli puan getirisi yaş eğer yaşın 29'dan büyük ise kademeli olarak puan getirisi azalıyor. ( tüm bunları otomatik puan hesaplama ile anında görebilirsin )
    O nedenle kişiler kalıcı oturum alma konusunda ilerisini net göremiyorlar. Kısaca kalıcı oturum almayı çok zorlaştırdılar.

Özetle; Bir kişi özelliklerine göre kalıcı oturum alabilirmi yoksa alamazmı konusunu sistemde otomatik hesaplama araçı ile anında puanını öğrenerek ön görüde bulunabilir.

Not: Kanadaya gelmeden ayak basmadan bile express entry ile profil açıp kalıcı oturum daveti alınıyor. Özelliklerine göre hangi programa uygunsan zaten sistem gösteriyor. Yani mutlaka kanadaya gelmeyede gerek yok.

Tüm detayları belki görmen açısında sana yararlı bilgiler:

Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar

Programlardan biri olan express entry sisteminin tum detayları ve içerigi ( CEC, FSW ,FST )

Bu programları şartlarına göre karşılaştırmalı olarak tek bir tabloda görme

Programlarda biri olan eyalet aday proğramı ( PNP) ile kalıcı oturuma gitmek istersen tüm bilgiler

Programlardan biri olan Quebec eyaletinden kalıcı oturuma gitmek tüm bilgiler

Otomatik olarak puanını hesaplama araçı

Hangi özelliğine ( yaşın, eğitimin, iş tecrüben, dil test skorun v.b. ) göre kaç puan alacağını gösteren bilgiler

Tüm meslek noc kodları ve anlamları - içeriği :

Şimdiye kadar açıklanan tüm express entry crs puanları ve kalıcı oturum davet sayıları :

• Canadanin official sitesini ilmekilmek okudum, istedigim meslek vegrubu yeni regulasyoonlarnlarin yururluge girmesi ike , okul ve meslek long term shortage grubunda yani desteklenen kayirilan bir meslek. Bu yuzden gozumu karartacam vari yogu basip gidicem, burda hergun surunmekten yakinmaktan iyidir. Inleye sizlaya 35 yasini gectim .yeter artik

• @kalimero Gitmeden önce bu bahsettigin eğitimleri aldığında ve sonrasında express entry sisteminde puanın ne olur bir hesapla ona göre plan yapıp git. Zaten yaş ileri olunca puanlamada avantajın olmuyor. Crs taban puanlar artık çok yüksek açıklanıyor. Kanadanın son zamanlarda uyguladığı kısıtlamalar, ( belirlenen okullar dışında eğitime gelenlere çalışma izni kaldırıldı deniliyor ) ve kalıcı oturumu zorlaştırmalar ile çoğu kişinin kalıcı oturum alma umudu kalmadı. Kanada içinde eğitim almış , NOC kodlu işlerde çalışmış, iyi derece ielts dil skoru olan ve yaşları henüz yirmilerinde olan gençler bile artık kalıcı oturum almada zorlanıyor. Hatta alamıyor bile.
    En güzel tavsiyede turist olarak bir git gör sonra uzun süre yaşam kararı ver. Önceden gitmeden görmeden uzaktan izlediklerin söylenenler ile hareket etme. Kanada gerçekleri diye bir kavram var oraya gidince anlıyorsun. Bu gerçekleri kanadaya gidince anlayanlar zaten bir süre sonra geri dönüyor terk ediyor.
    Artık amerika kanada ingiltere gibi yerlerin hepsinde bir geçim sıkıntısı, konaklama sorunu , iş bulma problemi var eski refah yok. Eskiden asgari ücret bile kazansan tek başına ev kiralanabiliyordu ama bu artık imkansız. Her geçen günde dahada zorlaşıyor. Kanadaya gidince toz pembe hayat yaşarım her günüm süper refah içinde geçer düşüncesi ile gidiyorsan ve böyle sanıyorsan netice büyük hayal kırıklıgı olur.
    Şu an ortalama bir gelirin varsa zaten kanadaya gitsen bile bu gelirin üzerinde asla kazanamazsın. İş bulsan bile alacagın maaş asgari ücret veya onun bir tık uzeri olacak.

• @kalimero Kanada yanlış tercih olur. İnce ele sık doku bence iyice sor araştır. Kanadaya gelenler terk ediyorlar kanadalının kendisi bile memnun değil ülkeden. Alacağın maaş taş çatlasın 3 bin dolar olur kura çevir 75 bin tl yapar. Bu maaşa yakın kazançın varsa zaten gelmene değmez. Gelenler bunu görünce şok oluyorlar biz zaten bu paraları memlekette kazanıyoruz diyorlar. Çok para değil. Ev kiraları 3000 dolara yaklaşmış . ne yiyecen ne içeçen ki kira ödedikten sonra ?
    ofis işi yönetici gibi işleri bulamazsın soğuklarda yemek dağıtma garson olma inşaatlık marangoz yanında çalışma gibi işler var bunlarıda bulman zor olur
    geçen hafta arkadaş işe girdi cebine giren net 2800 dolar aylık ile. yani asgari ücret bir tık üzeri. üniversite mezunu, kanadada bir kolejde bir yıllık sertifika bitirdi yaşı 34.
    ev bile tutamadı oda kiralama yaptı bir aile yanında. 1000 dolara aylık oda kirası ekle üzerine yemesi icmesi masrafları zaten yarı maaş bitti. konforsuz tek odada yaşam ile devam ediyor işine. kanadaya giderim zengin olurum gibi düşünceleri sil kafadan öyle bir dünya yok. Gelişmiş ülkelerde avrupada filan maaş ortalamaları 2000-3000 dolar, euro aralığı civarında tüm dünya genelinde. Bu ücretleri çok geçmez. Yüksek maaşı alan çok az kesim vardır. Bunlarda iyi büyük firmalarda mühendis yönetici doktor gibi ünvanlar 4000 dolar ve üzeri aylık olur. Bunları zaten herkes yapamıyor. Ev kiralama fiyatlarında orantısız artış var. Kendini kanadada şanslıysan ve iş bulursan taş çatlasın 3000 dolar kazanırım gibi hayal et.

• @kalimero geçen sene eylül ayında ts2023 ile çalışma izni aldım. 8 ay kanadada kaldım gezdiğim yerler montreal, quebec city ve toronto oldu. Bu esnada her gittiğim yerde iş aradım özgeçmiş gönderdim ama netice alamadım. Geri dönüş yapan bile olmadı bu arada ingilizcede iyi derecede. çalışma izni süresi bitiminde ne olur diyede sordum baktım araştırdım ama ilerisini yok. Express entry var dediler onunlada kalıcı oturum alınamıyor zor. Geriye döndüm aklımdan kafamdan tamamen kanadayı çıkardım. herkese bol şans

• @Seda-Uysal-Avcı acaba nasıl bir yöntem var kalıcı oturum almak için ? Sorduk baktık ama kalıcı oturum almak kolay değil. Son zamanlarda kanadaya giden ve kalıcı oturum almak isteyenlerin en büyük problemi bu konu. 10 yıldır kanadada yaşayıp halen kalıcı oturum alamayanlar var. Biraz konuyu detaylı ele alan kaynakları okuyan bir kişi anlar zorluğu. ts2023 ile çalışma izni alanların kalıcı oturum alma gibi şansları olmaz zaten kalıcı oturum alabilseler daha kanadaya gelmeden özellikleri ile express entryden yeterli puanı alıp gelirlerdi.
    Kanada içinde eğitim alan, sertifika alan , iş tecrübesi olan ve çok iyi dil seviyesi olan genç yaştaki insanlar bile artık kalıcı oturum alamıyorken turist vizesi ile ts2023 programında çalışma izni alan kanada içinde eğitimi olmayan ve yeteri dil test seviyesi olmayan bir kişi nasıl kalıcı oturum alabilirki ? Hadi diyelim kanada içinde iş deneyimi oldu yeterli dil seviye testine sahip genede alması imkansız. Haksızmıyım ?
    Hayal satmanın veya söylemenin anlamı yok kalıcı oturum almak kolay değil ve imkansıza yakın bir şey son zamanlarda. Bu özelliklere uyanların sayısı oldukça az çok az kişi pr alabilir bundan sonra. Bunlarda özellikleri çok iyi olanlar olabilir. Normal standart veya standart üstü özellikler çok zor

• Kalıcı oturum almak isteyenler için kötü haber. Kanada hükümeti 24 ekim 2024 tarihli resmi açıklaması ile artık PR kalıcı oturum vermede ve geçiçi statu ile kalanlarda ciddi bir şekilde azaltılmaya gidileceğini duyurdu.

Açıklanan resmi bilgiye göre
    Yeni kalıcı oturum ( PR ) kontenjanı ;
    2025 yılı için 500.000'den %20 azaltarak 395.000
    2026 için planlanan 500.000'den 380.000'e
    2027 içinse 365.000 olarak belirlendi.

Ayrıca geçici statü ile kalanlar içinde önümüzdeki iki sene boyunca ortalama 1 milyon kişiyi azaltmayı planlıyor.

Bu bilgilere göre kalıcı oturum almayı hedefleyen ve mücadele verenler için çok kötü haber şimdiden herkes için hayırlısı olsun diyelim ama bundan sonra kalıcı oturum almak imkansıza yakın denilebilinir. Çok kötü oldu maalesef. Özellikle ts2023 ile çalışma izni alan ve kalıcı oturum almak isteyenler için artık şanş kalmadı deniliyor.

• @cenkaytoronto Kalıcı oturum almak isteyenler için kötü haber. Kanada hükümeti 24 ekim 2024 tarihli resmi açıklaması ile artık PR kalıcı oturum vermede ve geçiçi statu ile kalanlarda ciddi bir şekilde azaltılmaya gidileceğini duyurdu. Kısaca bundan sonra kalıcı oturum almak imkansıza yakın gibi birşey. Çok çok zor.
    Özellikle ts2023 ile çalışma izni alanlar için büyük bir hayal kırıklığı demek. Yani ts2023 ile çalışma izni olan ve kanada içinde yaşayan mücadele verenlerin ilerisini görmesi imkansız oldu.

• @bariyer 10 yıldır Kanada da olup hala PR nasıl alınamamış🫣 Hangi statü ile nefes alıyorlar😂 Kalıcı oturum dediğimiz yaşadığınız eyaletin programına ve koşullarına göre de değişiyor. İyi dil seviyesi, son beş yılda iş deneyimi ve Kanada da iş tecrübeniz EE ve çoğu eyalet programlarına başvuru için yeter şart. Herkesin özellikleri farklı. Benim için uygun şartlar başkası için uygun olmayabilir. O yüzden bu böyle şu böyle diye keskin terimler kullanmak biraz yanlış olur. açıklanan göçmenlik planında artık Kanada dışından PR başvurularının azalacağı ama Kanada içerisinden PR başvurularında artış olacağını açıkladılar. Kanada her yıl göçmenlik programlarını değiştirebilir. Bu biraz tedirgin edici. Ama gelecek 3 yıl 1 milyon 200 bin kişiye kucak açmayı planlıyor. Küçümsenecek bir rakam değil. Ülke içerisinde bulunanların en kısa sürede iş deneyimine sahip olup dil seviyesi de 7 üzeri ise EE ve eyalet programına dahil olup yasal süresi boyunca beklemekten başka çözümü yok.

• @Seda-Uysal-Avcı Gerçekte dediklerinizin tam tersi bir durum var. Resmi kaynak bilgisini detaylı okuyun. Tüm rakamsal yüzdeler ve ne kadar kişi kalıcı oturum için azaltılacak hepsi belirtilmiş. Özetle diyebiliriz ki ;
    PR kalıcı oturum vermeyi çok zorlaştırdılar ve kontenjan azaltıldı. Kanada dışındanda başvuru olsa veya içindende olsa farketmiyor tüm bu kısıtlama ve azaltma hepsini kapsıyor ayrıca iş deneyimide olsa, tüm kriterleri uygunda olsa bu kısıtlama ve kalıcı oturum sayısını azaltma kararı hepsini etkiliyor maalesef. Diğeride hali hazırda kanada içinde geçiçi statu ile yaşayanların sayısıda azaltılacak kararı. Herkese şimdiden geçmiş olsun. Eyalet programları filan hepsi zor ve kolay pr kalıcı oturum alınır diyenlere çok aldanmayın. Resmi kaynak herşeyi açıklamış. Kısaca bundan sonra mücadele etmeye çok gerek yok boşa çekilen kürek gibi bir şey.
    Kalıcı oturum hayal gibi birşey oldu. Bu önlemler ve getirilen kısıtlamalardan sonra kalıcı oturum alırım demek biraz hayal ürünü kalıyor açıkçası.
    Sizce buna rağmen ts2023 ile çalışma izni sayesinde kanadada kalanlar nasıl kalıcı oturum alabilir ? Senelerdir kanadada yaşayan eğitim almış iş deneyimi olan yaşları genç olan insanlar bile alamıyorken kalıcı oturumu diğerleri nasıl alabilir.

• ⭐⭐

@bariyer abd baskisindan dolayi gocmenlikte azaltmaya gittiler.
    Ayrica ulkenin yarisini Tek bir ulkeden gocmenle doldurunca bir yere varilmayacagini anladi Trudeau tayfasi 🤣

• @Seda-Uysal-Avcı Getirilen kısıtlamalar kurallar ve kontenjan azaltmalarına rağmen halen express entry ile kalıcı oturum alma ihtmali olduğunu sanmanızı tebrik ederim. Sanıyorum matematik hesabı yapmadınız ve gerekli koşulları tam okumadınız. Şu anda tam donanımlı eğitimli iş deneyimli gençler bile kalıcı oturum almıyorken sizin halen kalıcı oturum alabiliriz beklentisi tebrik edilecek seviyede.
    ts2023 işe çalışma izni alıp kanadaya gelen ne kadar bildiğimiz tanıdığımız varsa hepsinin hesaplamalarına ve tahminlerine göre üç yıl boyunca kanada içinde iyi bir işte çalışsalar birde üzerine eğitim sertifika filan alsalar bile express entry ile kalıcı oturum alamıyorken sizin öngürünüz takdire şayan. Ayakta alkışlıyorum sizleri tebrikler tekrardan.

• @SON-İSTASYON 44 yaşında ve PR için burdayım. Hayat savaşını Türkiye de vermektense burada bunun için çabalamayı tercih ettim. Kanada içinde olanların PR alma ihtimallerinin Kanada dışında olanlardan bir tık daha avantajlı olduğunu her halde yapılan açıklamalarda okumuşsunuzdur. Gelecek 3 yıl için neredeyse 1200000 totalda göçmen almayı Planlayan bir ülkede umut yoksa ölelim. Dediğim gibi her kişinin profili farklı. Eyalet programları üzerinden daha ilk ayında PR alan arkadaşım var. Siz galiba Türkiyeden fotoğrafı yorumluyorsunuz. keyifli seyirler🙏🏻

• @Seda-Uysal-Avcı PR kalıcı oturum kontenjanı azaltıldı ve az sayıda kişiye verileceğini kanada hükümeti resmi bilgi olarak açıkladı. Bunun üzerine halen PR almak kolay asla denilemez. Express entry dışında PNP eyalet programlarında gene aynı zorlukta ve PR almakta asla kolay değil bir çok zor şartları var.
    TS2023 konusunuda bu bahsettiğiniz gerçekleri yansıtmayan bir şekilde pazarlamışlardı zamanında insanlara, bu konuları çok iyi bilmeyen kişilerde anlatılanlara aldandı netice hüsran oldu. Şimdide PR almak kolay söylentileri ile umarım cok magdur yaratılmaz.
    Günümüzde tüm ülkelerde geçim zorluğu yaşanıyor. Eski refah seviyesi yok. Çalışarak birikim, yatırım yapma ve ev alma imkansız. Ay sonunu zar zor getiriyorlar insanlar, hatta tek oda kiralama bile lux olmuş durumda.
    İngiltereye gidenler beklentisini bulamıyor, amerikaya gidenler mutsuz , kanadaya gelenler pişman bu liste uzar gider. Herkese bol şans

• Yasaklı

@Seda-Uysal-Avcı onemli olan alip alamamak degil gunun sonunda vicadanen rahat olmak yani olmazsa eger herseyi denedim zorladim ama napayim olmadi diyebilmek keske su olsaydi sunu yapsaydim tuh dememek icin.Ama cokta kendinize yuklenmeyin olursa hayirlisi olmazsada kader .Bu ulke covidde millet kacarken herkese pr verdi 75 puana herhangi yerde calisana bile.Ha verirmi daha boyle bundan sonra bence sonauza kadar vermez ama dunyaninda zamaninda ne getirecegi bilinmez siz dogru zamanda dogru yerde olun gerisi kerim

• @Henry-bloor Kişi zaten tüm özelliklerini girerek PR almaya uyumlumu yoksa değil mi anında görebiliyor . Kanada hükümeti tüm express entry sistemini ve PR verme yöntemini resmi bilgi olarak açıklamış sitesinde. Yani PR almanın öngörüsünü yapabiliyorsun. Sistem otomatik senin hangi programa kategoriye uygun olduğunu anında gösteriyor eğer uygun değilsende PR almak için uygun değilsin diyor.

Durum böyle iken halen bunun karşılaştırmasını yapmak anlamsız. Kişi girer özelliklerini anında görür neticeyi bu kadar basit.
    Halen yıllarca bekleyerek acaba PR alabilirmiyiz veya PR alırım demek birşey ifade etmez. Sistemde herşey belli anında gör.
    Kanada hükümetinin açıkladığı son resmi bilgiye göre PR kontenjanlarının azaltılacağı yönünde oldu kısaca zor olan PR alma daha da zorlaştırıldı.
    Özetle eski devirdeki gibi düşük puanlara daha kolay yöntemler ile PR alma durumları artık yok çok uzun yıllarda olmayacak gibi. Ayrıca eskiden kalma çok sayıda başvuru talep var sistem dolu. PR vermeyi bugun durdursa uzun yıllar kontenjanı dolduracak talep vardır sistemde o derece aşırı yogunluk var şu an sistemde.
    TS2023 ile çalışma izni alan ve kanada içinde yaşayan amaçları PR almak isteyenlerde bu kötü durumu ancak anladılar önceden çok fazla kişinin farkındalıgı yoktu. Zamanla öğrenerek PR almanın kolay olmadığını hatta çoğu kişinin alamayağını anladılar. Farkında olanlar zaten kanada içinde durmayı tercih etmeden hemen geri döndüler.
    PR almak kolay bir şekilde yöntemleri var yok eyalet yöntemi var yok farklı yolu var gibi söylemlere aldanmayın. PR almak bundan sonra aşırı zor. Çoğu kişide alamayacak. İster kanada içinde iyi bir işte çalışın eğitim alsın ve diğer özellikleri olsun genede maalesef çok zor. Üç yılın sonunda gene turist statusüne geri dönecekler.

• Arkadaşlar geçen sene bu zamanlar ts2023 ile 3 yıllık çalışma izni aldım süresi 14 ekim 2026 tarihinde bitecek. Kanada içinde fazla durmadım ve şu an kanada dışındayım. Express entry ile kalıcı oturum alamıyorum yaşım 49 ve yeterli puan almam çok zor.
    Bu durumda bu çalışma izni süresi bitince nasıl uzatırım veya başka hangi yollar var.
    Ayrıca 8 yıllık gecerli turist vizemde mevcut pasaportumda.
    Bilgisi olan yol gösterirse çok makbule geçer.

• Yasaklı

@deniz_lake kendizi tanitin ? Paraniz var mi diliniz varmi elinizde bileziginiz olan bir yetenek var mi ? Duz hicbirseyi olmayan biri iseniz dilde yoksa isiniz cook ama cook Zor ama para meslek dil varsa yine cok ama cok zor fakat denemeye deger is kollari uzerinden belki provincial nominee olarak mesela kaynakci demir ustasi betoncu vesaire olarak ama yas da onemli bunun icin ircc numarasi olan bir Consultant ile stratejisi yapilmasi sart oyle tek basina yapilacak birsey degil riske atmaya degemez.Trudo da yolcu Trumptan sonra erken secimde olur conservative ler Trump kafalailar da gelir iktidara gocmenligi iyice zorlastirilar kaynak harper dönemi....Basarilar dilerim

• @Henry-bloor bende herkes gibi express entry ve diğer eyalet programı ile kalıcı oturum alamıyorum temel sorunda bu zaten.
    Bunların dışında 3 yıllık çalışma izni süresi bitince ne yapabilirim ?
    Yabancı dil bilmek, eğitimli olmak sorunu çözmüyor. İş bulsam müdür yönetici olsam bile genede alamıyorum kalıcı oturum. Yaş 49 ama hadi 25 yaşında olsaydım gene alamıyorum. Express entry puanlar zirvede kalıcı oturum değil sanki nasaya astronot alıyorlar o derece zor şartlar.
    Seçimlerden sonra kanada içinde nufüsün düşürülmesi planını devreye sokarlar en az %30 %40 azaltırlar insan sayısını.
    Yoksa kanada böyle gitmez ekonomi çöker protestolar başlar, insan sayısını mutlaka azaltacaklar bunuda kalıcı oturumu azaltarak ve ülkeye giren insan sayısını azaltarak yapacaklar insanlar kendi kendine terk edeceğe benziyor yakında

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |