Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

Kanada
1.3k 181 44.6k 170

• @deniz_lake gelenlerin cogu 2022 sonrasi cok dusuk profildi yandan gecseler selam bile vermezsiniz o derece

• ts2023 ile istediklerini bulamadılar kalıcı oturuma gidemiyorlar.
    Bırak iş bulmayı eğitim almak istesen bile alamıyorsun tekrar study permit almak gerekiyor. Bizde çalışma izni aldık ama nafile bom boş bir heyecan serüven oldu. İyikide tüm birikimimizi bu yolda harcamadık. Bayağı sömürdüler ts2023 ile

• @XFatihX kalıcı oturum alabildiniz mi ?

• @deniz_lake express entry puanları 500'lerde çıkıyor. PR almak imkansız bu turist vizelerine getirilen kısıtlamalar ile kanada içine girişlerin azaltılması ve geçiçi statu ile kalanların ülkeden çıkarılması amaçıyla yapılıyor. Daha öncede öğrencilere kısıtlamalar getirildi. Kalıcı oturum alma niyetinde olanlara geçmiş olsun. Çoğu alamaz kalıcı oturum ancak yapabilirlerse statulerini uzatırlar. Çalışma izni varsa gene suresini uzatır veya study permit suresini uzatır Ama bu durumda zorlaştı. .Başka ülkeleri denemek en güzeli.

• TS2023 ile alınan çalışma izinleri çok avantajlı olmadı. Mesela sosyal yardımlardan yararlanılmıyor hatta alberta eyaletinde bu çalışma izinleri tanınmıyor diye söylenenler var. İlk ts2023 programı açıklandığında ne yazıkki bilgi kirliliği ile rant gelir elde etmek hedefiyle birileri tarafından insanlara farklı sunuldu ve gerçekler zamanla belli oldu. Şimdide çalışma izni süresi bitimi kalıcı oturum elde edilmesi çok zor hatta imkansız deniliyor.

• @Seda-Uysal-Avcı en son açıklanan express entry taban puanlar nedir bilginiz var mı ?

• Kanada başbakanı niçin göçmenlik sistemini değiştirdiklerini resmen kendi ağzı ile açıklamış. Getirilen kısıtlamaları, kalıcı oturum kontenjanının azaltılmasını , zorlaşmasını ve tüm detayları tek tek söylüyor.
    Kanada içinde geçiçi statu ile kalan öğrenci ve work permit sahipleri için bayağı negatif durum. Mücadele etmeye değermi , sonuçta bir kazanım var mı net değil. Galiba kanada eski kanada olmayacak. Yüksek refah seviyesi, rahat geçim ve kolay kalıcı oturum alma devri kapandı gibi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=vOB7-dbYuCc

• @kontra-bisiklet Kanada göçmenlik konusunda tarihinin en kötü zamanlarını yaşıyor. Ülke aşırı derecede şişti ve çok geçiçi statu ile kalan var bunun yanında kaçak göçek olanlar çok. Tüm bunlara karşı alınacak önlemler ile pr kalıcı oturum almak bu zamandan sonra imkansız diyebiliriz. Bekleyenler varsa ve kalıcı oturum hedefi olanlara varsa geçmiş olsun. Boşuna hayatınızın en güzel zamanlarını heba etmeyin. Kalıcı oturuma giden yolun ucu karanlık.
    Bu arada ts2023 ile alınan work permitler ile kanadada rahat hayat kuran beklentilerini bulan yok gibi birşey. PR kalıcı oturum almaları zaten hayal.

• @probiyotik En doğru seçimi yapmışsın. TS2023 ile çalışma izni alanlar kanadaya geldiklerine pişmanlar. Çoğu maddi zarar ile terk etti. Netice elde var sıfır. Kalıcı oturuma gidemiyorlar, sosyal yardım alamıyorlar iş bulamıyorlar. Böyle bir durumda bir insan neden niçin kanadada kalsın. Bayağıda sömürüldüler.

• @üçgen, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@probiyotik En doğru seçimi yapmışsın. TS2023 ile çalışma izni alanlar kanadaya geldiklerine pişmanlar. Çoğu maddi zarar ile terk etti. Netice elde var sıfır. Kalıcı oturuma gidemiyorlar, sosyal yardım alamıyorlar iş bulamıyorlar. Böyle bir durumda bir insan neden niçin kanadada kalsın. Bayağıda sömürüldüler.

Sizin Kanada ile ilgili sorununuz mu var? Şu an Kanada dayım turistik bir gezi ile geldim. Burdaki türk ve diğer milletten bir sürü insan ile konuştum. Hayatları gayet iyi. 3 senenin sonunda çalışma izni almamalari da çok normalmiş bu arada. Deprem olunca Suriye ve Türkiye vatandaşlarına ülkemize gelin çalışın yardımcı olalım tarzında bişey değilmiş. Kanada içinde bulunan Türkiye ve Suriye vatandaşlarına; ülkenizde bir felaket oldu, eğer isterseniz 3 sene benim ülkemde kalıp çalışabilirsiniz. Depremin etkisini hissettirmemek için böyle bir oturum vermişler. Devamında da kalmamak için express entry puanlarını yükseltmişler. Ts2023ile gelenlerin çoğu ing bilmiyo ve vasıfsız. Saati 10 dolar teklif ediyorlar dolayısı ile gecinemeyip geri donuyor. Türkiye şartlarından daha iyi olduğunu ama bir ABD olmadigini söylüyorlar. Dünyada ABD gibi başka bir ülke yok zaten :)

Neymiş efendim kiralık yer yokmuş 1150 dolara 2 odalı bir evin 1 odası var mesela bir Türk arkadaşta. Burda Kanada karalamasi yapanlar ya Kanada tarafindan reddedilmiş, yada kanadaya gidip başarısız olmuş kin oluşmuş kişilerdir nokta.

• Artık forum moderetorlerinin Kanada forumuna bakması gerekmektedir. 1 veya 2 kişi, en az 5 -10 tane ayrı hesaptan sürekli flood/karalama yapılmaktadır. Forumdan iyice uzaklaştım. Neredeyse bırakacağım. Cümle yapıları kelime yapıları, eleştirel yaklaşım, dikkat çektiği konular ve üslup hep aynı. Yeter artik

• @sonbahar, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@XFatihX kalıcı oturum alabildiniz mi ?

Biraz geç cevap veriyorum kusura bakmayın, kalıcı oturum için uğraşmadım. Şu an Kanada dayım dil okullarına bakıp etrafı geziyorum :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

degerli arkadaslar, bu baslik bir gocmenlik sureci basligi, o nedenle bu basligi sohbet basligi olarak kullanacak arkadaslari forumdan uzaklastiracagim.

Eger yazacaginiz cumle bu surec kapsaminda bilgi veya deneyim aktarmiyorsa, bu cumleyi bu baslikta kurmamalisiniz... ozellikle de foruma yeni uye olup ilk iletisi bu baslik altinda Kanada'yi kotuleyenler hesaplari kaldiracagim... Eger Kanada'nin goc edilecek bir ulke olmadigini dusunuyorsaniz, veya kotu deneyimleriniz olduysa yorumlarinizi su baslik altinda yapmalisiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/6044/kanada-göç-edilecek-bir-ülke-mi-sizce-neden-kötü

Ilk firsatta bu baslik altindaki gereksiz iletileri, yukaridaki basliga aktaracagim...

• sohbet icin ilgili basligi kullanarak forum kurallarini takip edelim yukarida da belirtildigi gibi tesekkurler.

• Bu ileti silindi!

• TS2023 ile alınan çalışma izinleri sizi kalıcı oturum almaya götürmez. Bunun için beklentilerinizi yüksek tutmayın.
    Kalıcı oturum alma şartları express entry ve eyalet aday programı detaylarını inceleyin anlarsınız. Puanlama sisteminden elde edeceğiniz puan önemli. TS2023 work permit ile bir işte çalışsan dahi kalıcı oturum alman için diger şartlara uygun olman gerekir. Yaşınız maksimum 29 ise bir tık şansınız olabilir onun dışında çok zor

• @jumpmaxi yav bı gidin kardeşim, siz ruh hastasısiniz ya :)) Kardeşim kimse ts2000 bilmem kaçtan sonra kalacağı ile ilgili bir garanti zaten vermiyor. Burası, ilgili çalışma vizesi ile alakalı bir bölüm. Kafasına soru takılan sorar sorusunu cevabını bekler.

Yapma kardeşim karalama. Laftan sosden anlamiyormusun. Sorun varsa sor, yada cevabın varsa paylaşım yap. İnsan kanadaya gezmeye gidemez mi ya. Yada 3 sene çalışıp gelemez mi?

• @XFatihX PR kalıcı oturum almak zorlaştırıldı ve kontenjan azaltıldı. Bundan sonra kanada'da eğitim alıp üzerine calışsan iş deneyimin olsa bile PR almak aşırı zor. hatta imkansıza yakın sadece yaşın geç 20 ler filansa belki bir tık şansın olur onun dşında PR devri kapandı. Eski devir bitti.
    Uzun sürelerdir kanadada yaşayan eğitim almış iş deneyimi olmuş kişiler bile şu an PR alamıyor . Kaldiki ts2023 ile work permit alanlar bu work permit süresi bitince PR alma durumu olmaz gene turist statusune geri döner büyük ihtimal. Bir sürü PR yolu var hepside zorlaştırıldı. Marangoz olurum kasap yanına çırak girerim yok PNP eyalet programınadan ilerlerim falan filan hepsi çok zor. Hayal kurmaya hiç gerek yok. 5 Milyon kişinin vizesi 2025 yılı sonunda bitiyor ve bir şekilde geri dönecekler ülkelerine insan sayısını azaltmahedefindeler.

• Ts olayini çıkaranları bizzat taniyorum para kazanmak icin yaptilar milletide Manuple ettiler sanki ondan sorna vatandaslik olur gibi bizim toplumda bu konularda ozellikle kanada ile cahil olunca aile basi 4500 dolardan iyi servet yaptilar.Kim suclu cahil olup arastirmadan gelenler.Adamada dil yok parasi az kultur yok tek atimlik kursununuda bireyselci pastanin kucuk oldugu yere atarsan surunursun.2022 de cok kisiye dedik elinde bilezik para ingilizce yoksa gelme diye bize dediler yokcsiz bizi istemiyorsunuz yok ekmegimizi boldurmeyiz diye ne oldu dinlemeyip ukellalik yapanlara ya dondu ya intihar etti yada psikolojisi bitik kaldi.Kanada da daha toplumumuz bile yok gucumuz hic yok bir yunan italyan portekiz ermeni degiliz.kervana gec katildik ama kervanci basi bizi istemez.Yuzde 67 capital gains tax olan yerde de para mara kazanamazsiniz nokta

• @burhan56 TS2023 ile work permit alanların çoğunluğu mağdur oldu. Kanadaya gelenler bin pişman. Bu işi sektör haline getirmiş gelir kapısı yapmış rant gelir sağlayan kişilerin tuzağına düştüler. Sanki kanadada sürekli kalıcı oturuma ulaşmak, refah içinde yaşam ve super harika bir hayat sizleri bekliyor gibi anlatılanlara kandılar inandılar. Kanadaya turist olarak gelin başvuru yapın sonra üç yıllık çalışma iznini kolaylıkla alın dediler hatta başvuru yapıp geri dönebilirsiniz bile dediler. Ama gerçekte çoğu başvurdu geri döndü ve neticede ret aldı veya kanadaya gelip work permit alıp sürekli kalıcı olarak kanada içinde yaşayacaklarını sandılar. Sonuç hayal kırıklığı, hüsran,pişmanlık ve maddi zarar. Kalıcı oturum almak imkansıza yakın gibi birşey ve bu work permitler hiç bir işe yaramadı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k