TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
@SON-İSTASYON 44 yaşında ve PR için burdayım. Hayat savaşını Türkiye de vermektense burada bunun için çabalamayı tercih ettim. Kanada içinde olanların PR alma ihtimallerinin Kanada dışında olanlardan bir tık daha avantajlı olduğunu her halde yapılan açıklamalarda okumuşsunuzdur. Gelecek 3 yıl için neredeyse 1200000 totalda göçmen almayı Planlayan bir ülkede umut yoksa ölelim. Dediğim gibi her kişinin profili farklı. Eyalet programları üzerinden daha ilk ayında PR alan arkadaşım var. Siz galiba Türkiyeden fotoğrafı yorumluyorsunuz. keyifli seyirler🙏🏻
-
@Seda-Uysal-Avcı PR kalıcı oturum kontenjanı azaltıldı ve az sayıda kişiye verileceğini kanada hükümeti resmi bilgi olarak açıkladı. Bunun üzerine halen PR almak kolay asla denilemez. Express entry dışında PNP eyalet programlarında gene aynı zorlukta ve PR almakta asla kolay değil bir çok zor şartları var.
TS2023 konusunuda bu bahsettiğiniz gerçekleri yansıtmayan bir şekilde pazarlamışlardı zamanında insanlara, bu konuları çok iyi bilmeyen kişilerde anlatılanlara aldandı netice hüsran oldu. Şimdide PR almak kolay söylentileri ile umarım cok magdur yaratılmaz.
Günümüzde tüm ülkelerde geçim zorluğu yaşanıyor. Eski refah seviyesi yok. Çalışarak birikim, yatırım yapma ve ev alma imkansız. Ay sonunu zar zor getiriyorlar insanlar, hatta tek oda kiralama bile lux olmuş durumda.
İngiltereye gidenler beklentisini bulamıyor, amerikaya gidenler mutsuz , kanadaya gelenler pişman bu liste uzar gider. Herkese bol şans -
@Seda-Uysal-Avcı onemli olan alip alamamak degil gunun sonunda vicadanen rahat olmak yani olmazsa eger herseyi denedim zorladim ama napayim olmadi diyebilmek keske su olsaydi sunu yapsaydim tuh dememek icin.Ama cokta kendinize yuklenmeyin olursa hayirlisi olmazsada kader .Bu ulke covidde millet kacarken herkese pr verdi 75 puana herhangi yerde calisana bile.Ha verirmi daha boyle bundan sonra bence sonauza kadar vermez ama dunyaninda zamaninda ne getirecegi bilinmez siz dogru zamanda dogru yerde olun gerisi kerim
-
@Henry-bloor Kişi zaten tüm özelliklerini girerek PR almaya uyumlumu yoksa değil mi anında görebiliyor . Kanada hükümeti tüm express entry sistemini ve PR verme yöntemini resmi bilgi olarak açıklamış sitesinde. Yani PR almanın öngörüsünü yapabiliyorsun. Sistem otomatik senin hangi programa kategoriye uygun olduğunu anında gösteriyor eğer uygun değilsende PR almak için uygun değilsin diyor.
Durum böyle iken halen bunun karşılaştırmasını yapmak anlamsız. Kişi girer özelliklerini anında görür neticeyi bu kadar basit.
Halen yıllarca bekleyerek acaba PR alabilirmiyiz veya PR alırım demek birşey ifade etmez. Sistemde herşey belli anında gör.
Kanada hükümetinin açıkladığı son resmi bilgiye göre PR kontenjanlarının azaltılacağı yönünde oldu kısaca zor olan PR alma daha da zorlaştırıldı.
Özetle eski devirdeki gibi düşük puanlara daha kolay yöntemler ile PR alma durumları artık yok çok uzun yıllarda olmayacak gibi. Ayrıca eskiden kalma çok sayıda başvuru talep var sistem dolu. PR vermeyi bugun durdursa uzun yıllar kontenjanı dolduracak talep vardır sistemde o derece aşırı yogunluk var şu an sistemde.
TS2023 ile çalışma izni alan ve kanada içinde yaşayan amaçları PR almak isteyenlerde bu kötü durumu ancak anladılar önceden çok fazla kişinin farkındalıgı yoktu. Zamanla öğrenerek PR almanın kolay olmadığını hatta çoğu kişinin alamayağını anladılar. Farkında olanlar zaten kanada içinde durmayı tercih etmeden hemen geri döndüler.
PR almak kolay bir şekilde yöntemleri var yok eyalet yöntemi var yok farklı yolu var gibi söylemlere aldanmayın. PR almak bundan sonra aşırı zor. Çoğu kişide alamayacak. İster kanada içinde iyi bir işte çalışın eğitim alsın ve diğer özellikleri olsun genede maalesef çok zor. Üç yılın sonunda gene turist statusüne geri dönecekler. -
Arkadaşlar geçen sene bu zamanlar ts2023 ile 3 yıllık çalışma izni aldım süresi 14 ekim 2026 tarihinde bitecek. Kanada içinde fazla durmadım ve şu an kanada dışındayım. Express entry ile kalıcı oturum alamıyorum yaşım 49 ve yeterli puan almam çok zor.
Bu durumda bu çalışma izni süresi bitince nasıl uzatırım veya başka hangi yollar var.
Ayrıca 8 yıllık gecerli turist vizemde mevcut pasaportumda.
Bilgisi olan yol gösterirse çok makbule geçer. -
@deniz_lake kendizi tanitin ? Paraniz var mi diliniz varmi elinizde bileziginiz olan bir yetenek var mi ? Duz hicbirseyi olmayan biri iseniz dilde yoksa isiniz cook ama cook Zor ama para meslek dil varsa yine cok ama cok zor fakat denemeye deger is kollari uzerinden belki provincial nominee olarak mesela kaynakci demir ustasi betoncu vesaire olarak ama yas da onemli bunun icin ircc numarasi olan bir Consultant ile stratejisi yapilmasi sart oyle tek basina yapilacak birsey degil riske atmaya degemez.Trudo da yolcu Trumptan sonra erken secimde olur conservative ler Trump kafalailar da gelir iktidara gocmenligi iyice zorlastirilar kaynak harper dönemi....Basarilar dilerim
-
@Henry-bloor bende herkes gibi express entry ve diğer eyalet programı ile kalıcı oturum alamıyorum temel sorunda bu zaten.
Bunların dışında 3 yıllık çalışma izni süresi bitince ne yapabilirim ?
Yabancı dil bilmek, eğitimli olmak sorunu çözmüyor. İş bulsam müdür yönetici olsam bile genede alamıyorum kalıcı oturum. Yaş 49 ama hadi 25 yaşında olsaydım gene alamıyorum. Express entry puanlar zirvede kalıcı oturum değil sanki nasaya astronot alıyorlar o derece zor şartlar.
Seçimlerden sonra kanada içinde nufüsün düşürülmesi planını devreye sokarlar en az %30 %40 azaltırlar insan sayısını.
Yoksa kanada böyle gitmez ekonomi çöker protestolar başlar, insan sayısını mutlaka azaltacaklar bunuda kalıcı oturumu azaltarak ve ülkeye giren insan sayısını azaltarak yapacaklar insanlar kendi kendine terk edeceğe benziyor yakında -
@Henry-bloor express entry ve diğer eyalet programı ile çoğu kişi gibi kalıcı oturum alamıyorum temel sorunda bu zaten.
Bunların dışında 3 yıllık çalışma izni süresi bitince ne yapabilirim ?
Yabancı dil bilmek, eğitimli olmak sorunu çözmüyor. İş bulsam müdür yönetici olsam bile genede alamıyorum kalıcı oturum. Yaş 49 ama hadi 25 yaşında olsaydım gene alamıyorum. Express entry puanlar zirvede kalıcı oturum değil sanki nasaya astronot alıyorlar o derece zor şartlar.
Seçimlerden sonra kanada içinde nufüsün düşürülmesi planını devreye sokarlar en az %30 %40 azaltırlar insan sayısını.
Yoksa kanada böyle gitmez ekonomi çöker protestolar başlar, insan sayısını mutlaka azaltacaklar bunuda kalıcı oturumu azaltarak ve ülkeye giren insan sayısını azaltarak yapacaklar insanlar kendi kendine terk edeceğe benziyor yakında -
@deniz_lake vallahi beyefendi siz guzel ozetlemissiniz eger tum yollar size uygun degil ve hala cepten yiyorsaniz donun yada bali gibi vietnam gibi yerlere yerlesin amac 50 sinden sonra zaten guzel ve saglikli yasam degil mi ? Siz kotu zamanda kanadaya gelmissiniz eger covid oncesi yada o yaz gelseydiniz 75 puan yada tr to pr ile alabilirdiniz .... gocmenlik olayi sans ve dogru zamani yakalamak ayni borsa gibi...Allah yardimcin olsun
-
@Seda-Uysal-Avcı 5 yıldır kanada'da yaşayanları ve kalıcı oturum alamayanları biliyorum.. Eğitim için gitmiş sonra iş hayatı derken 5 yıla yakın kanadada ama PR kalıcı oturum alamıyor. Bundan sonrada çok zor diyor. İlk öğrenci statüsü sonra work permit ile bir şekilde kanadada kalıyor. Bunun gibi binlercesi var PR almadan ümidini kesmiş.
-
ts2023 ile çalışma izni alanların kalıcı oturum yoluna gitmeleri çok zor görünüyor. Yeni kısıtlamalar ve kalıcı oturum sayısını azaltma gibi önlemler getirildi. Yeni gelen öğrencilerede çok sıkı kısıtlamalar getirildi. Kanada bayağı sert tedbirler yapıyor ve uzun süre yapacak. Çok geri dönen var terk eden var bu günlerde.
Hintli çinli sayısında çok fena artış var. Her yer hintli gibi birşey. Kanada için bundan sonra küçük hindistan deniliyor. -
@miaclub Turist vizesinde yeni değişimler oluyor. 06 Kasım 2024 tarihli resmi kaynak bilgi ile vize konusuna güncelleme geldi ve standart olan çok girişli pasaport bitim süresine kadar geçerli vize dışında tek girişli ve kısa süreli vizelerde verilmesi gündemde açıklanan bilgiye göre.
Bu durum bile kanadanın artık çok sıkı göçmenlik kuralları getirdiğinin bir göstergesi. Sanıyorum artık ülkeye fazla insan girişine engel olacaklar ve ayrıca PR kalıcı oturum izni vermeyerek çok kişiyi ülke dışına çıkaracaklar gibi görünüyor. -
@deniz_lake beyni calismayan,dei manyagi Trudeau sayesinde zibilyon tane hintli toplarsan Boyle olur.
Abd zaten baski yapmaya baslamisti kanadaya. -
son gelen yeni kısıtlama ile birlikte turist girişide zorlaşır kontrol altına alınır. Artık standart çok girişli pasaport bitim süresine kadar verilen turist vizelerine ayrıca tek girişli kısa süreli vizelerinde verileceği açıklandı. İyice sert kısıtlamalar getirildi. En kötüsüde pr kalıcı oturum kontenjanı azaltılması ve çok zorlaştırılmasıydı şimdide turist vizelerinde kısıtlama. Bayagı kişiyi ülkeden eleyecekler ve nufusu azaltacaklar çok kararlılar bu konuda. Pr kalıcı oturum almak isteyenler için bayağı kötü oldu onca mücadele boşa gider sonuçta pr almak umutu kalmadı.
-
@Henry-bloor Bu TS2023 konusuna çok aldanan oldu. Sanki kanadaya sürekli oturum şeklinde yerleşeceksiniz, toz pembe bir hayata adım atacaksınız şeklinde algılattılar ve pazarladılar. Sosyal medyada cok fena algı yönetimi yapıldı. Çoğuda detayları incelemeden inandı kanadaya geldi ama gerçekler tam tersi çıktı. Neticede PR kalıcı oturum bile alamıyorlar yani ilerisi net olmayan bir kısır döngüde buldular kendilerini.
Nitelikli iş pozisyonu teklifi ile gelende çok az sayıdadır son zamanlarda hatta hiç yok diyebiliriz.
Kanadaya gelenlerin çoğu bir sure sonra geri dönuyor ve hepside bin pişman oluyor geldiklerine. TS2023 ile çalışma izni alanlar zaten geri döndu çoğu. Daha önce ögrenci olarak gelmiş genç yaştakiler bir sekilde mucadele veriyor iş bulsalar bile asgari ucret kazanç Tek başlarına ev bile kiralayamıyorlar oda kiralama sadece. Kazanç yetmiyor. Çoğuda bir sure sonra baska ulkelere gitme hedefinde 🙂
Zihniyet artık instagramda story post paylaşımı :)) Ego tatmini. Kanadadan goruntu verme amaçları bu olmuş 🙂 Çünkü ilerisini göremiyorlar bari ego tatmini yapalım birşeyler başardık diye gösterelim kafasındalar kanadayı hiç bilmeyen tanıdıklarına biz çok mutluyuz resmi gösterme 🙂 Ama gercekte beklentilerini bulamıyorlar hayal kırıklıgı ve pişmanlık. -
@deniz_lake gelenlerin cogu 2022 sonrasi cok dusuk profildi yandan gecseler selam bile vermezsiniz o derece
-
ts2023 ile istediklerini bulamadılar kalıcı oturuma gidemiyorlar.
Bırak iş bulmayı eğitim almak istesen bile alamıyorsun tekrar study permit almak gerekiyor. Bizde çalışma izni aldık ama nafile bom boş bir heyecan serüven oldu. İyikide tüm birikimimizi bu yolda harcamadık. Bayağı sömürdüler ts2023 ile -
@XFatihX kalıcı oturum alabildiniz mi ?
-
@deniz_lake express entry puanları 500'lerde çıkıyor. PR almak imkansız bu turist vizelerine getirilen kısıtlamalar ile kanada içine girişlerin azaltılması ve geçiçi statu ile kalanların ülkeden çıkarılması amaçıyla yapılıyor. Daha öncede öğrencilere kısıtlamalar getirildi. Kalıcı oturum alma niyetinde olanlara geçmiş olsun. Çoğu alamaz kalıcı oturum ancak yapabilirlerse statulerini uzatırlar. Çalışma izni varsa gene suresini uzatır veya study permit suresini uzatır Ama bu durumda zorlaştı. .Başka ülkeleri denemek en güzeli.
-
TS2023 ile alınan çalışma izinleri çok avantajlı olmadı. Mesela sosyal yardımlardan yararlanılmıyor hatta alberta eyaletinde bu çalışma izinleri tanınmıyor diye söylenenler var. İlk ts2023 programı açıklandığında ne yazıkki bilgi kirliliği ile rant gelir elde etmek hedefiyle birileri tarafından insanlara farklı sunuldu ve gerçekler zamanla belli oldu. Şimdide çalışma izni süresi bitimi kalıcı oturum elde edilmesi çok zor hatta imkansız deniliyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum