Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.6k 296

• @Ashley-0 titre testiniz var ise ve belgeleriniz hazır ise sizin abd ye 30 aralıkdan önce girmeniz gerekiyor. Abd de uzun süre kalacaksanız kuduz aşısı burda yaptırmanız gerekiyor çünkü Tr de yapılan aşı lisansı burada geçerli değil.

• Bu ileti silindi!

• @Kadir-Yüce merhaba, varacağınız havalimanından onayı aslında uçuş firması yani Thy alıyor. Siz thy den bileti alırken onlar abd havalimanı ile iletişime geçip onay alıyorlar durum bu o sizlik bir durum değil normalde. Ve CDC sitesinden okuduğum bilgi ise 28 gün karantina durumu, titre testi beyan edemeyen yolcular için isteniyor. Titre testi olanlar için sadece muayene ve tekrar aşılama için rezervasyon isteniyor. Cdc onaylı animal care facility lerden rezervasyon linki de şudur : https://www.cdc.gov/importation/dogs/approved-care-facilities.html

• Merhaba tekrar, kopegi ile seyahat edecekler icin linkleri topluca paylasmak istedim. Herseyi acik anlatmis CDC, dil problemi olanlar ise translate kopyalayabilir herkesin okumasi onemli Agustos sonrasi guncelleme icin.

1- Bu link yuksek riskli ulkeden yani Turkiye, gelecek kopek icin madde madde gereklilikler ve diger butun bilgiyi iceriyor.
    https://www.cdc.gov/importation/dogs/foreign-vaccinated-high-risk-countries.html

2- Bu link ise Turkiyede veterinerinizin dolduracagi belge. Fakat Bu belgeyi Titre testinden sonra doldurun cunku test bilgilerini de istiyor. Abd'ye giristen maksimum 30 gun once doldurulmasi gerekli.
    https://www.cdc.gov/importation/pdf/347457A_FRM_NCEZID_Foreign_vacc_dog-508.pdf

3- Bu link Abd de varacaginiz konumdaki onayli pet merkezleri ve online yada email ile rezervasyon islem bilgileri. Ucaktan indiginizde burasi muayene ve gereken yeni asilari yapacak EGER risk gorurlerse veya titre raporunuz yok ise 28 gun karantina istiyorlar.
    https://www.cdc.gov/importation/dogs/approved-care-facilities.html

4- Bu link CDC import basvurusu. Online yapiliyor butun belgeleriniz (titre, 2 numaradaki belge ve kopegin yandan yuzu vucudu gozeuken fotografi ve ucus numaraniz) tamamlaninca basvuru yapmaniz gerekiyor. Ucustan 2 3 gun once tavsiye ediliyor ve basvuru yapinca emailinize bir belge gelecek onu yazdirip yaniniza alin.
    https://cdc-786687.workflowcloud.com/forms/090dc543-7b2f-4538-b2c7-2919d12ecc73

5- Bu son link ise seyahat oncesi kontrol listesi, herseyi tamamlayinca buradan listeye tik atarak son kontrolunuzu yapabilirsiniz
    https://www.cdc.gov/importation/dogs/foreign-vaccinated-high-risk-countries.html#cdc_generic_section_10-travel-checklist

6-Abd icin gerekli degil ancak Turkiyeden cikis icin Tarim ormandan ucusa 48 saat kala seyahat belgesi almayi unutmayin. Veterinerinizden saglik belgesi ile ve kopeginizi yaninizda Tarim orman sube mudurlugune gidiyorsunuz. Oncesinde bizzat gidip veya telden arayip randevu almanizi oneririm.

Bu surecte unutmayin kopegin mikrocipte kayitli sahibi seyahat ediyorsa butun basvurulari o kisi yapacak eger farkli kisi sehayat ediyorsa CDC basvurulari sehayat edecek kisi adina yapilacak ve tarim orman icin sahibinden imzali bir belge alinmasi gerekiyor, o belgeyi oncesinde subeye gidip aliniz ve sahibine doldurtunuz. son 48 saat ayaginiza dolanmasin.

Tum belgelerden 2 adet yazdirip yaniniza almaniz tavsiye ediliyor cunku ucaga binerken gorevliler bazilarini alabilir ve indiginizde de ayni sekilde gormek isteyecekler.
    Herkese kolay gelsin. Umarim yardimci olur yeni surec malesef ekstra bir adim ve ekstra masraf eklemis ayrica Abd de gelebileceginiz havalimanlarini azaltmis. Indiginizdeki kontrol ve asi ucretleri icin bilgi yazmiyor cunku o an veteriner risk gorur ise ekstra test ve kontroller isteyebilirmis.

• Arkadaşlar merhaba, yakın zamanlarda Türkiyeden Amerikaya kedisini götüren oldu mu acaba? American Airlines ve British Airways ile konuştum kabin için hayvan kabul etmediklerini söylüyorlar. Tek seçenek THY gibi görünüyor şu anda ama onunda 1 adet uçuşu var gideceğimiz yere ve 19 saat Kanada aktarmalı :/

Kedimiz kutusuyla birlikte 6.5 KG
    Tüm Aşıları tam
    Kuduz titrasyon testi yapıldı

Bunların dışında bir şey gerekiyor mu?

Cevap veren arkadaşlara teşekkürler şimdiden :)

• Herkes tarımdan belgelerin 48 saat önce alınması gerek demiş ama ben bulunduğum ildeki tarıma sorduğumda 48 saat falan demediler belgenin 10 gün geçerliliği var dediler sadece. Türk Hava yollarını arayıp sordum tarım ne diyorsa o biz ekstra bir sorun çıkartmıyoruz o konuda dediler. Kafam çok karıştı. İstanbula uçuştan 1 hafta önce gidip ailemle vakit geçiririm diyordum ama 48 saat öncesinden bu belgeyi almam gerekiyorsa o plan biraz yalan oldu :/ (İkametinin olduğu şehirden almak zorundasın dediler bir de ki ne kadar doğru yine bilmiyorum)

• @Ben-Batur American Airlines kabul ediyor aslında, şimdi websitelerini de kontrol ettim in cabin pet kabul ediyorlar. Acaba yanlış bilgi mi verildi size? Taşıma çantası ile 8kg yu gecmeyecek şekilde ve softcase yumuşak çanta içerisinde, British Airways dışında çoğu şirket kabul ediyor aslında, kabindeki evcil hayvan sayısı dolmamışsa tabii.

• @hilalf siz hangi ildesiniz? Uçuştan 48 saat önce alınmış olmalı İstanbul İl tarımdan ve havayollarının bu yöndeki prosedürü genel olarak bu şekilde. Thy websitesi de aynı bilgiyi paylaşıyor ama kural yakın zamanda değiştiyse o konuda bilgim yok. İkamet adresinizin olduğu yerden alınmalı diye ben de biliyorum. Çünkü ikametinize bağlı ilçe tarımdan alıyorsunuz. Yine de gidip yeniden bir danışın isterseniz.

Ve açıkçası ben bu konusa thy call center personelinin söylemine çok güvenmem. Birinin dediği diğerini tutmuyor havaalanında sorun yaşayabilirsiniz. Birkaç kez her şeyi arayarak ya da thy ofisine bizzat giderek teyit edin

• @Ahmet-0 yani her işlem son bir ay içerisinde yapılıyor öyle mi? 2 ay önceden yapabileceğimiz bir şey yok

• ⭐⭐

@hilalf 10 gün kara yolu için geçerli. Havayolunda 48 saat.

• @bernat direk ucusmu acaba , aktarmalilarda sorun olabilir 2.ucakta

• @bernat Eskisehirdeyim. İneceğimiz havalaanindaki veterineri aradik onlar da yakin zamanda Türkiye'den gelenlerin bazilarinin belgelerini 10 gun onceden aldigini ama bir sikinti yasamadiklarini soyledi. Ama 48 saat oncesi alanlar da varmis. Yani riske atmamak icin 48 öncesinde almak daha mantikli sanirim. Ve oraya varis saatimiz sabah 10 30 u geçtiği için köpeğimiz bir gece havaalanında kalmak zorundaymis ve thyde 10 30 oncesi varan bir uçuş da yok. Gerçekten çok zor. :(

• @Ben-Batur merhaban,
    kedi için titre testi zorunlu değil diye biliyorum? kesin mi bu bilgi

• @bernat, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@Ben-Batur American Airlines kabul ediyor aslında, şimdi websitelerini de kontrol ettim in cabin pet kabul ediyorlar. Acaba yanlış bilgi mi verildi size? Taşıma çantası ile 8kg yu gecmeyecek şekilde ve softcase yumuşak çanta içerisinde, British Airways dışında çoğu şirket kabul ediyor aslında, kabindeki evcil hayvan sayısı dolmamışsa tabii.

Direkt American Airlines'ı aradım aslında

• @mlsscu, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

@Ben-Batur merhaban,
    kedi için titre testi zorunlu değil diye biliyorum? kesin mi bu bilgi

Veterinerimizden öyle bilgi aldım bi de şu anda link kolayımda yok ama Amerşjaya hayvan girişi ile ilgili bi bilgilendirme yazısı okumuştum Border Laws gibi bi yerdi, kuduz aşısı ve titrasyon testi zorunlu yazıyordu. Tabi belki de köpekler içindir bu ama özellikle köpek diye bi tabir görmedim ''pet'' yazıyordu sadece

• @mlsscu
    Selamlar, Turkiye’den Amerika’ya gidis icin kedilerden titre testi istenmiyor. Ancak Amerika’dan Turkiye’ye kedinizle seyahat etmeniz gerekirse eger titre testi yaptirmaniz gerekiyor.

• @ugursway çok teşekkürler. çok korktum açıkçası çünkü 1 ayım var ve titre testi kesin istenmiyor diye biliyorum. bizimki tuxedo zaten.

• @mlsscu ben iki kedimi ayrı ayrı zamanlarda ve ayrı havayolları ile getirdim. Titre testi kesinlikle kedi için istenmiyor. Kedilerde kuduz aşısı yeterli. Kesin bilgi. Sadece uçuşa 48 saat kala, tarım ilçe müdürlüğünden yurtdışı çıkış izni, son 1 yıl içerisinde ve uçuştan en az 1 ay önce yapılmış kuduz aşısı yeterli. Ben yine de son 1 ay kala iç-dış parazit aşılarını da yaptırıp pasaporta işletmiştim. Ve elbette Chipli olmalı.

Daha önceki paylaşımlarımda süreci çok detaylı anlattım aslında. Kedi götürecek arkadaşlar bakabilir.

• @metinbeci ben seyahat etmiyorum, arkadasın sorusuna cevap vermiştim. Fakat ben abd ye gelirken aktarmalı gelmiştim kedimle birlikte. O durumda, ilk havayolu (uçuş) için in-cabin pet rezervasyonunuzu yaptıktan sonra, ikinci uçuş için de ayrıca havayolunu arayıp oradan da rezervasyonunuzu yapmanız gerekiyor. Benim ilk uçuşum thy idi, diğeri united airlines. Bu şekilde önceden rezervasyonları yaparak sorunsuz geldim.

• @hilalf afedersiniz. hangi havaalanından bahsediyorsunuz? 10.30u geçtiğinden bir gün havaalanında kalma zorunluluğunda bırakan?

Benzer Başlıklar

• Amerika'ya et veya diğer yiyecekler ile seyahat etmek

Yolculuk
    4
    0 Oy
    4 İleti
    5k Bakış
    H
    şampuan vb uçak altı valizde sorun yaratır mı?
  • 6 Oy
    19 İleti
    619 Bakış
    baran bozdoganB
    @MySea Burası da çok farklı degil millet köy büyük şehir arası gidip geliyor.
  • Amerika'ya giderken başımızdan geçen olaylar

Yolculuk
    23
    6 Oy
    23 İleti
    3k Bakış
    redsat2000R
    @Taurus teşekkkürler kardeşim bakalım hayat nelere kadir.
  • ABD yolculuğunda ilaç götürmek

Taşındı Yolculuk
    106
    3 Oy
    106 İleti
    27k Bakış
    deebeeD
    @begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek @ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor. Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor. Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim :)
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k