Kariyer degistirmek
-
@Manwe6265, içinde söyledi: Kariyer degistirmek
@izm Mukemmel aciklamissiniz cok tesekkur ederim emeginiz icin :)
Merhabalar, rica ederim. İlerlemeyi düşündüğünüz spesifik bir alan belirlerseniz ve bununla ilgili sorularınız olursa da yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca dün akşam yorgunlukla eklemeyi unutmuşum, hepsinden önce Coursera'da bulunan şu: https://www.coursera.org/learn/learning-how-to-learn kursu izlemenizi/bitirmenizi tavsiye ederim. Farklı bir bakış açısı ve yaklaşım kazandıracaktır size. Tekrardan yolunuz açık olsun, başarılar dilerim. :)
-
@izm bu kursa başladim tam da ihtiyacim olan bir kurs, pyhton derslerine baktigim zaman hiç bisey anlamiyordum hemen birakiyodum🙏🙏🙏
-
@izm bu kursa başladim tam da ihtiyacim olan bir kurs, pyhton derslerine baktigim zaman hiç bisey anlamiyordum hemen birakiyodum🙏🙏🙏
İlerleme kaydettiğinize çok sevindim, yolunuz açık olsun tekrardan. Gelecekte bu mesajlarınızı görüp "başladığım yer burasıydı, şimdi hayal ettiğim hayata sahibim" diyeceğiniz günlerin çabucak gelmesi dileğiyle. :)
-
@izm, içinde söyledi: Kariyer degistirmek
İlerleme kaydettiğinize çok sevindim, yolunuz açık olsun tekrardan. Gelecekte bu mesajlarınızı görüp "başladığım yer burasıydı, şimdi hayal ettiğim hayata sahibim" diyeceğiniz günlerin çabucak gelmesi dileğiyle. :)
önerileriniz için ben de çok teşekkür ederim 🙏🏼konuya hakim birilerinin çizdiği yol haritaları gerçekten çok kıymetli.
-
yazılım okumaya başlayanın videosu
-
@MySea, içinde söyledi: Kariyer degistirmek
Konu uzun zamandir acilmamis ama bende Amerika'ya geldikten sonra is alanini degistirenlerdenim. Turkiye'deyken ogretmendim. DAU'den computer alaninda mezun oldum. Amerika'ya gelince ne ogretmenlik nede IT alaninda calismak istemedim. Finans alaninda calismak istedim. Calistigim yer, okula gidersen hem okulu odeyecegiz hemde ustune sana para odeyecegiz dedi bende ikinci diploma olarak computer & network security bitirdim. Bunu secmemin nedeni onceki diplomamdan dolayi hic fark dersi almama gerek olmamasiydi. Ama ben nasil olsa patron oduyor diye ekonomiden tutun da psikolojiye, fotografciliktan tutun da Roma tarihine kadar bir suru extra ders aldim. 😁 Sonra birde ustune MBA tamamladim, bu sefer finans uzerine. Yine patron odedi ☺ Simdide accounting veya finans uzerine doktora icin ugrasiyorum. Bu arada yasim 48. MBA'i iki yilda bitirdim, haftada iki aksam derse giderek ve mezun oldugumda 43 yasindaydim. Yani hicbirsey icin gec degil!
o çalıştığınız yer neresiydi =)
-
@Ercan-Tekoglan merhaba, siz bu iletide bahsettiginiz bootcampi aldınız mı? Aldıysanız nereden aldiniz, tavsiye eder misiniz? Piyasada çok fazla eğitim veren kurum var ama hangisi tercih edilmeli kararsız kalmış durumdayım
-
@senamd Merhaba, biraz gec yaziyorum kusura bakmayin....2023 yili itibari ile IT market cok kotu. 2021 yilinda bootcamp mezunlarinin cogu is buldu. Her ne kadar bootcamp yeterli denilse de cok bariz sekilde karsiniza cikan ilk engel linsans derecesi oluyor, arkasindan secret-clearance(citizen olmaniz gerek yani). Bu filtrelerden gectikten sonra bir bootcamp mezununa sira geliyor. Tabiki burada en onemli faktor networkunuzun ne kadar kuvvetli oldugu. Sektorde size yardimci olabilecek birisi varsa cogu engeli asabiliyorsunuz. Su an ki market durumu ne kadar devam eder bilinmez ama 2024 icin de pek parlak konusulmuyor. Bootcamp alirken bunlara dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Bootcamp hususunda ben okulda da Java temelinde egitim aldigim icin Java Full Stack arayisinda idim ve https://www.coderscampus.com/ dan aldim. Trevor cok iyi anlatiyor. He su an Network Engineer olarak calisiyorum ben. Bu da pek populer olmayan ama guzel bir kariyer vaad eden bir meslek. Bu kisim yilbasindaki isten cikartmalardan cok etkilenmedi.
-
@Ercan-Tekoglan henüz türkiyedeyim, ilk geldiğimde basit işlerde hayatımı kurmaya çalışacağım. Sonrasında bir bootcamp ya da college ile bu alana yönelmek için araştırmalar yapıyorum. Yazdığınız diğer tecrübeleri de okudum ayrıntılı açiklamaniz için çok teşekkür ederim
-
Herkese merhabalar, ben bir yıldır Amerika'da yaşıyorum ve çalışıyorum. Kariyerimde değişiklik yapma ihtiyacını duyduğum ve arayışta olduğum bir dönemdeyim. Ekşisözlük, reddit vs gibi forumlardan ve buradaki bazı yorumlardan da gördüğüm üzere yazılım sektöründe işler yüz güldüren cinsten değil ama hala bir şans olabileceğini düşünerek fikir almak için yazacağım. Yazılımdan ziyade veri bilimi alanındaki bootcamplerle ilgileniyorum. Türkiyedeki tecrübelerim yazılım dışı (marketing). Veri bilimi, bilişim alanında sanıyorum ki diğer alanlara göre en zorlayıcı iş alanı. En azından benim ilk algım o şekilde oldu. Kendimi ücretsiz kurslarla geliştirmeye çalışıyorum, fakat bunlar yeterli olmuyor. Aslında beni ölçecek ve ilerlememi değerlendirecek bir mentör ihtiyacım olduğu için bootcamp arıyorum. İş bulma konusunda pastanın daralmış olmasından dolayı da o kadar parayı ilk başta bootcamplere yatırmak istemiyorum. Açıkçası ve kısacası çıkmazdayım. Yorumlarınızı beklerim.
-
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
47
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum