Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@tuncayarat kapıdaki sınır koruma polisi bu konuda irdeleme yapabilir. Otel rezervasyonu ve dönüş bileti ile elinizi güçlendirmeniz faydanıza olabilir.

• @charon Evet birbiriyle aynı örnekler değil tabii ki ama bize mantıksız gelen şeyleri pratikte ülkelerin nasıl uygulayabildiğine örnek olması açısından verdim. İran vatandaşları sorun yaşamıyor demek siz de yüzde yüz sorun yaşamazsınız demek olmayabilir.

Ben bu tarz süreçlerimin daha sorunsuz ilerlemesi adına genelde yeni sıkıntı çıkarabilecek parametreler eklememe taraftarıyım, şimdiye kadar bu şekilde düşündüğüm için de pişman olmadım. Ancak bu demek değil ki İran’a giderseniz kesinlikle ABD’den vize alamazsınız. Alan-alacak olan vardır. Sadece ufak bir risk oluşma ihtimali varsa bile ben riske atmaya gerek yok diye düşünüyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@tuncayarat, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@Serapp 2 defa girip ikisinde de 6 ay kaldım ya ondan hani merak ettim riski olur mu diye

Size 6 ay kalış verdilerse ve siz overstay olmadan çıkış yaptıysanız sorun yok.

• @tuncayarat b1/b2 ile giriş çıkışta ve 6 ayı geçirmediğiniz sürece sorun yok. Annem her sene gidip geliyor b1/b2 ile 6 ay torunu ile vakit geçirip geliyor. Önemli olan 6 ayı geçirmemeniz ve abd de kaldığınız süre kadar en az ülkenizde kalmanız. Kısacası sizin aslında esas olarak kendi ülkenizde ikamet ettiğinizi kanıtlamanız. Mesela 6 ay abd de kaldınız geldiniz 2 ay ülkenizde kaldınız geri dönmek istediniz işte o zaman sorun çıkarabilirler

• ⭐⭐

@tuncayarat genel kural 6 ay abdde kaldıysanız 6+ ay kendi ülkenizde yada başka bir ülkede kalmanız.

• ⭐⭐

@newbie97 dünyayi gezmiş adama red vermiş olabilirler. Profili uymuyordur?
    dünyayi gezmek tek bir parametre değil. bu kişiyi ülkesine baglayan baglar nedir? sorusu asıl soru. Bu sorunun birkaç cevabı var. Yurtdışına çıkış bu cevaplardan bir tanesi sadece.

Ankarada faaliyet gösteren, deli gibi ihracat yapan(abd dahil), cirosu yarim milyar dolan olan otel ürünleri satan şirketin sahibi ve ailesi red yedi. Hatta fuara gideceklerdi.
    Neden red yediler? kendilerini düzgün anlatamadıkları için.

@lavita iran seyahati negatif etkilemez. İstediğiniz göçmen avukatına, eski vize memuru çalışanına sorabilirsiniz.

• @charon Çok emin konuşuyorsunuz, peki dediğiniz gibi olsun.

• ⭐⭐⭐

@charon Benim gözlemim de o şekilde açıkcası. Youtube dan birkaç video izledim zamanı gelince daha detaylı inceleyeceğim, nerede kendisini iyi ifade edebilen, ingilizce bilmeyen, herhangi bir dosya evrak vs götürmeyen insan varsa ne hikmet onlar almış vizeyi.

Klasörle kağıt toplayıp götüren adamın 1 belgesine bile bakmamışlar. Ama hanımefendinin biri hiçbir belge götürmedim eski pasaportumu aldım gittim vizeyi verdiler dedi.

Ayrıca boş pasaporta vize alan birçok kişi var onun sebebi de bu olsa gerek. Misal şunu da gördüm adam denizci çok fazla ülkeye girmiş çıkmış red vermişler, yada adam profesör onlarca ülkeye girmiş red vermişler, ama boş pasaportlunun biri çıkıp vizeyi şakkadanak alıyor 😁

İngilizce bilmekte eksi diye duydum, ben şahsen biliyorum ama bilmiyorum derim sorarlarsa

• ⭐⭐

@newbie97 valla hocam ds160 çok önemli, mülakattaki sorulara verdiğiniz cevaplar çok önemli, vs vs.
    Ama çok fantastik hikayelerde çıkabiliyor.
    elçilik zaten evrağa bakmaz. Evrak götürenler mantıksız iş yapiyor. Evrak sahtesi yapılabilecek en kolay şeydir, birşey ifade etmez.

Ben denizciyim(denizciydim diyelim), her zaman c1d olsun b1 olsun sıkıntısız aldım. H2b'den red aldım, ds160taki previous employment kısmını full doldurmadığım için(tahminim o). Adamlar acımıyor.

Boş pasaportlu olanın işi sağlamdır, evi barkı vs vardir. Yurtdışı seyahat sadece denklemin bir parçası.

• ⭐⭐⭐

@charon Ayrıca benim gördüğüm new yorka vs gidicem diyenlerin red yediği. Miami gibi daha az tercih edilen yerlere gidicem diyenlerin vize aldığı.

Öğrenciler de red yiyor anladığım kadarıyla. Bu durum benim için eksi olabilir çünkü üniversiteyi bırakmıştım kaydımı sildirmedim 3 senedir öğrenci gözüküyorum edevlette.

Bir diğer hususta sanırım denk gelinen kişi. Bir sıra çok red alırken öbür sıradan daha çok vize çıktığını belirtiyor insanlar. Ben öyle bir durumda kalırsam naparım bilmiyorum aciliyetim var diyip tuvalete bile koşabilirim sırf çok red veren bankoya denk gelmemek için

• ⭐⭐⭐⭐

@charon aşağıdaki cümlenize tam olarak katılmıyorum. hiç bakmayacak olsalar bile destekleyici belgeler yanımızda olmalı. evet, daha çok sözlü anlatımına önem veriyorlar ama hazırlanmış basit bir dosya olursa yanımızda, elimiz yorulmaz. taş taşımıyoruz nasıl olsa. ne güzel hazırlık yapmış izlenimi yaratır belki biraz faydası bile olabilir.

belgeden kastım TR'ye olan bağları destekleyecek türden belgeler. çalışanlar için iş durumu, maaş bordrosu. firma sahibi isek firmaya ait bazı temel bilgiler. okuyorsak eğitim ile ilgili bilgiler. taşınır taşınmaz bilgileri. aile ile ilgili bağları gösteren belgeler. Bunları yanımızda götürmenin bir zararı olmaz. Bu belgeleri götürdük diye mülakatı kesin geçeceğiz demiyorum. Ama bu belgelere de hiç gerek yok diyerek de riske atmayalım durumu. Yanımızda dursun. Sorulursa evde bıraktım demeyelim.

Resmi sitede belirtildiği gibi destekleyici belgeleri yanımızda götürelim. (aşağıda detaylar mevcut)

Screenshot 2024-11-08 at 10.53.12.png

Kaynak: https://tr.usembassy.gov/tr/niv-how-do-i-apply/

@charon, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

elçilik zaten evrağa bakmaz. Evrak götürenler mantıksız iş yapiyor. Evrak sahtesi yapılabilecek en kolay şeydir, birşey ifade etmez.

• @tufank Size katılıyorum. Tam da bu noktada ben yaşadığım örneği paylaşmak istiyorum. Zamanında (10 yıl kadar önce) B1/B2 vizesi başvurusunda bulundum, İstanbul konsolosluğunda mülakata girdim. Hangi evraklar lazım belirsiz olduğu için Schengen vizesine defalarca başvurmuş birisi olarak Schengen için toparladığım evrakların aynısını toparlayıp gittim.

Mülakat esnasında konsolosluk görevlisi maaş bordromu görmek istedi. Dosyamda hazırladığım evrakların arasından çıkarıp vermek üzere dosyama bir baktım ki ne göreyim tüm evraklar yerli yerinde duruyor, bir tek maaş bordrom eksik. (İşyerindeki çekmecemde unutmuşum meğer) O an ne yapacağım diye düşünürken dosyamdaki maaş hesabıma ait banka hesap hareket dökümü aklıma geldi. Görevliye onu gösterdim ve maaş hesabım olduğunu, hesaba yatan maaş tutarını burdan görebileceklerini belirttim. Görevli evrağı inceledi ve geri verdi.

Sonuç olarak vize başvurum olumlu sonuçlandı. Sizin de dediğiniz gibi hiçbir evrağa bakmıyorlar diye bir şey yok. Yüzde bir olasılıkla bile evrağa bakma olasılıkları varsa riske atmaya değmez. Üstelik şu an 10 yıl öncesine göre mülakatlarda daha çok zorladıkları bir gerçekken.

• ⭐⭐

@lavita resmi sitede yazan kaynak bilginin uygulamada yaşanmışlığının kanıtı sizin bu deneyiminiz.
    çoğunlukla bakılmıyor evet ama bu bakılmayacağı anlamına yada ''mantıksız iş'' olarak lanse edilecek bir duruma çekilemez.
    Bende iki defa girdim ilk girdiğimde sizin gibi ana dosya içerisinde eşim ve benim için ayrı ayrı schgen kriterinde evrak listemle gittim ve sonuç evraklara bakılmadan ret.
    İkinci mülakatımda ise başvuru formu, resim ve pasaport harici hiç bir evrak götürmedim ve yine evrak sorulmadan onay aldım bu sefer.
    Ama kimseye götürme tavsiyesi vermek doğru değil. Her profilin kendi özelinde detayları farklılıkları var bu özel durumlara has bağları ispatlayacak belgeleri yanımızda götürmekte fayda var zarar yok.

• ⭐⭐

@tufank bey cevap verdiğiniz kişinin üç yanıtından biri abd "evrağa bakmaz", abd "banka dökümlerine bakmaz".😁

Turist vizesinin tek bir doğrusu olmadığı gibi her şekilde hazır gitmek bizim için önemli.
    Görevli şirketinizin faaliyet alanı nedir? dediğinde,
    Oda kayıt belgesini gösterebilir miyim? diye cvp vermek yerine "bana abd evrağa bakmaz" dediler getirmedim demek doğru olmaz herhalde.

Arkadaşlar gittiğimiz yer konsolosluk, ilgili ülkenin temsilcisi , ona göre hazır şekilde gitmek en doğrusu. Konsolos sormazsa aynı evraklarla gider şengen başvurusu yaparsınız. 😁

• ⭐⭐

@selamibasaran istediginiz vize memuruna sorun,ayni seyi soyler.
    Su an onlarca sirket var emekli vize memurlarinin vize hizmeti verdigi. Onlarca YouTube videosu var ayni seyleri soyleyen. Adamlarin 1-2 dakikasi var her kisi icin,belgeye bakacak zamanlari yok. Onu gectim belge cok kolay sahtesi yapilabilecek biseydir + tr sahte belge konusunda dunya lideridir hindistan+nijerya ile beraber.
    100 kisiden 2si belge gosteriyor diye abd elciligi belgeye bakiyor denemez.

Kafasinda soru isareti vardir belge sormustur. Istisnalar kaideyi bozmaz.

Ha isteyen gitsin Ben birsey demem ama sormayacaklar.

• ⭐⭐

@charon tamam.Görüşmeye gidince soracağım vize memuruna.

• ⭐⭐

@newbie97 adamlar salak degil. 6 7 senedir ogrencilik olmayacagini onlar da biliyor.

Herkesin profili farkli,lakin ise baslayan,kendini ispatlamaya calisan genc vize memurlari daha cok red verebilir. Sonucta onay verdiginde sorumluluk kendisinin Ve onay verdigi kisi vizeyi uygun kullanmadiginda kendisinin kariyeri etkileniyor.

Yillar boyu Torontodaki elcilik sistematik bir sekilde e2 verirdi, simdi yeni gelen sarisin genc amerikali min 20 dakika soru soruyormus mesela ki e2 vize bolumu belgeleri inceleyip vize memuruna sunuyor.

Profili gayet duzgun olanlar da red alabiliyor. Dengesiz bir surec.

• ⭐⭐⭐⭐

@charon bu kadar kesin ifadeler kullanmak bence sakıncalı. Belki bu yorumunuzdan dolayı birileri mülakata belge götürmeyecek ve ret alacak. "100 kişiden 2 kişi belge gösteriyor" istatistiğini nereden edindiniz? Hangi vize memuruna sorabiliriz bunu? Emekli vize memurları belge getirmeyin mi diyor? Belli ki emekli olduktan sonra rahata ermişler. Stres içerisindeki adaylara fayda sağlayacak bir öneri değil bu, kimden gelirse gelsin..

Deneyimlerde de zaten benzer belge taleplerini görüyoruz. Burada paylaşılmayan belki daha bir sürü örnek vardır.

Resmi kaynakları dikkate alırsak görüşmemizi riske atmamış oluruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@tufank Katılıyorum 👍 Tedbirli gitmekte fayda var.

• ⭐⭐

@tufank yahu isteyen belge gotursun, Ben bosuna ugrasmayin diyorum.
    Belge istenmez genelde diyorum.

Hatta youtube videolari var onlarca neden belgelerime bile bakmadan red verdi seklinde. Bu videolari yapanlar eski vize memuru,supervisor vs.

Bir hintliler birde bizde evrak bagimliligi var 😂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

137

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |