Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@lawyergirl Nasıl olacak bilmiyorum yerime birini bulmaya çalışıyorum gidecek

• ⭐⭐

Bu ileti silindi!

• @T-C-Kubilay-Dikici Bu tarz durumlar icin genellikle ikinci pasaport kullaniliyor. Ama sanirim sizin o kadar sureniz yok.

• ⭐⭐⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici sorun yaratmaz

• ⭐⭐

@T-C-Kubilay-Dikici Kim bu Iran,suudi arabistan,kuba muhabbetini cikardi bilmiyorum da, pasaportta bu ulkelerin damgasinin olmasi bir sikinti yaratmaz.
    Iran vatandaslari turist vizesidir,f1dir alip Cayir Cayir abdye gidiyorlar.

• ⭐⭐

@newbie97 oyle sacma birsey olmaz.

• ⭐⭐⭐

@charon Seyahat yasağı yok mu travel ban var iran da diye biliyorum ben. wikipedia da da F,M,J vizeleri hariç yazıyor sadece. Tam olarak böyle yazıyor

The third ban on September 24, 2017 suspended issuance of new immigrant visas and non-immigrant visas except F, M, and J visas (student and exchange visitor visas).

• Yasaklı

@Yunus-KILIÇ guzel profil devlet memuru cikisida olmus gelmis Bol sans

• Öne çektiğiniz randevuyu İstanbuldan mı yoksa Ankaradan mı öne çektiniz? Bunu da belirtirseniz sevinirim. Hergün istisnasız saatlerimi harcıyorum malesef. İstanbuldan eşim ve benim randevumu öne çekemiyorum.

• ⭐⭐

@newbie97 yahu irana seyahat yasagının tc pasaportu sahibiyle alakası ne?
    ayrica o ban kaldırıldı biden başa geçtiğinde diye hatırlıyorum.

abdde zibilyon tane iranlı var, hatta iranda universiteler abddeki üniversitelerle anlaşma yapiyor ögrenci yollamak için.

eğer böyle bir yasak olsaydi elçiliğin websitesinde yazardı.

• ⭐⭐⭐

@charon İki ülke arası limoni olduğundan ve bence riske atılmayacak bir durum olduğundan ben olsam tercih etmezdim gitmeyi. İnternette çok fazla bilgi var ne kadar doğru tartışılır. Empati kurun velevki o kadar masraf yapıp red aldınız, ki Kubilay bey in profili baya sağlam bence, ben olsam red alsam cidden keşke gitmeseydim bunun yüzünden mi red aldım diye düşünüp dururdum. İnternette çok fazla yazıyor sakıncalı olduğu ne kadar doğrudur yanlıştır bilemem. Mesela google a yazdım direkt karşıma bu çıktı

32307a76-ce2b-48d3-8866-0dc850b78f9d-resim.png

• ⭐⭐

@newbie97 abdnin iranla arasi 40 senedir limoni. Irana,arabistana gidip abdye vize Alan milyonlarca kisi var. Iran vatandasi olup abdde okuyan binlerce ogrenci var.
    Googleda yaziyor diye dogru oldugunu kabul etmek yanlis.
    Vize danismanlarina sorarsaniz onlar kravatla gorusmeye gidin der. Alakasi bile yok😂

Eskiden vize memurlugu yapmis ve vize hizmeti veren cok sirket var(Ingilizce bilmeniz gerek), kendilerine sordunuz mu Boyle birsey oldugunu?

Dedigim gibi,Iran universitelerinin abd universiteleriyle ogrenci degisim anlasmasi var.

Ben 6 ay boyunca kubaya girip ciktim(cruise gemisi), daha sonra 2 kere abd vizesi aldim, lafi bile gecmedi.

Bunlarin hepsi sehir efsanesi.

• @charon Ben de olsam ben de açıkçası riske atmazdım. Evet Amerika’nın İran vatandaşlarıyla bir derdi yok hatta İranlılara özel göçmenlik programı bile açmıştı zamanında, hala devam ediyor mu bilmiyorum. Ama üçüncü bir ülke vatandaşı olarak İran’a gir çık yaparsanız, ambargo uygulanan bir ülkeyi tanımış ve seyahat etmiş olursunuz ve bu riskli bir durum.

Aynı durumu Kuzey Kıbrıs’a gidenler için Yunanistan uyguluyor. TC vatandaşı olarak pasaportunuzda KKTC giriş çıkış damgası olursa Yunanistan size vize vermez ya da Yunanistan’a girişinize izin vermez. Ama KKTC vatandaşları Yunanistan’a vizesiz gidebiliyor.

Zaten Amerikan vizesi alırken çok parametre var, her şey pamuk ipliğine bağlı. Durum böyleyken yeni bir parametre daha eklemeye bence gerek yok, ama herkesin kendi tercihi tabii ki.

• ⭐⭐⭐

@charon Ülkelerin garip kuralları var mesela şöyle bir örnek daha var google da

Pasaportlarında İsrail vizesi veya İsrail'e giriş-çıkış damgaları olanlar İran, Kuveyt, Libya, Lübnan, Suriye, Sudan, Suudi Arabistan ve Yemen'e giremezler.

Üniversitelerin değişim anlaşmaları olabilir iyi ünilerse normal bir durum bu. Ben şahsen vize danışmanlık firmasıyla vs hiç görüşmedim, b2 ingilizcem var, pasaportumu yeni yenilettim kendim b1/b2 ye başvurumu yapacağım kendim empati kuruyorum ben yapmazdım öyle bir durumu sakıncalı gelirdi bana

• Merhaba 2022 yılının ekim ayında abd ye giris yaptım ve 2023nisan da yani tam 6 ay sonra Türkiyeye döndüm, burada 6 ay kaldıktan sonda yeniden abd ye gittim ve yine 6 ay kalarak 2024 martta geri Türkiyeye geri geldim. Şimdi de 2025 ocak ayının ortası gibi gidip doğum günümü orda geçirmek istiyorum, yaklaşık 10 gün kalacağım, New York JFK’den gireceğim. Girerken sorun yaşar mıyım sizce? Abd den son çıktığımdan itibaren 1 seneye yakın bir süre geçmiş olucak çünkü yeniden gittiğimde

• ⭐⭐

@lavita soylediginizin abd ile bir alakasi yok.
    Yunanistanin kktc damgasina laf etmesinin sebebi kktcyi tanimamasi.
    Abd irani taniyor.
    Abdnin irana seyahat edenlere bir alip veremedigi yok, Iran rejimiyle alip veremedigi var.

Iran seyahatinin + veya - 'si olmaz. Elcilik bu kisi geri donecek mi diye bakiyor, irana seyahat etmis terrorist bu diye degil.

• ⭐⭐

@newbie97 o verdiginiz ornek abd ile alakasiz.
    Israile uygulanan arap ambargosu o. Israille Hala savas halindeler cunku.

Onu gectim, ambargo hafifledi. Gecen sene israilli elmas tuccarlari direk ucusla dubaiye gitti mesela.

Baska ulkelerin politikasiyla abdnin politikasi ayni degildir. Abd cok farkli bir ulkedir.

• ⭐⭐⭐

@charon Doğru da olabilir bilemeyiz. Mesela bugün bu konuyu okumaya başlayım dedim neticede kendim de b1/b2 sürecimi başlatıcam yakında. Daha ilk mesajda "Baya baya dünyayı gezmiş adama RED verdiler. Suriye de dedi ondan herhalde ." yazılmış 😁 Bu tür şeyler insanın aklında şüphe uyandırıyor. Ben olsam abd vizem gelecek ayken bu ay iran a gitmemek için hastaneden serum fotoğrafı bile atardım valla 😁 Ne yapıp ne edip gitmezdim 😁

• ⭐⭐⭐⭐

@tuncayarat, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Merhaba 2022 yılının ekim ayında abd ye giris yaptım ve 2023nisan da yani tam 6 ay sonra Türkiyeye döndüm, burada 6 ay kaldıktan sonda yeniden abd ye gittim ve yine 6 ay kalarak 2024 martta geri Türkiyeye geri geldim. Şimdi de 2025 ocak ayının ortası gibi gidip doğum günümü orda geçirmek istiyorum, yaklaşık 10 gün kalacağım, New York JFK’den gireceğim. Girerken sorun yaşar mıyım sizce? Abd den son çıktığımdan itibaren 1 seneye yakın bir süre geçmiş olucak çünkü yeniden gittiğimde

B1/B2 vizesi değil mi? Eğer GC değilse neden sorun olsun ki?

• @Serapp 2 defa girip ikisinde de 6 ay kaldım ya ondan hani merak ettim riski olur mu diye

Benzer Başlıklar

• 1
  • 10
  • 2381
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

163

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |