Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

@Ryker_0 Siz başvurunuzu yaptınız mı araştırma mı içindesiniz.
    imzanız olmadığı için mevcut durumunuzu göremedim eğer bu süreç içindeyseniz imzanıza ekler misiniz.

• @tufank Harika bir üslubunuz var Tufan Bey. Teşekkür ederim. İnsanlara inanılmaz faydalı oluyor ve kendinizi buranın sahibi olarak görmüyorsunuz. En doğrusunu ben bilirim gibi bir tarzınız olmadı hiçbir zaman. Size büyük saygı duyuyorum. Kendi sürecimi başlatmamda sizin etkiniz büyük. Pek çok konuda bilgi edindim yazdıklarınızdan.

Ben kendini üstte görmekten ve kendi fikrini dayatmaktan rahatsız oldum o yüzden biraz uzadı tartışma. Burada herkes eşit ve kendi fikrini söylüyor. ''Konuyla alakalı en ufak bilgisi olmayanlar burada konuşuyor ben şunu yönetiyorum en iyi ben bilirim'' (ki bilmediği görüldü) gibi laflar şık olmuyor. Buradaki herkes üslubunu bozmadığı sürece her fikre karşı çıkabilir. Benim faydalı ve altı dolu bilgilerime karşı çıkmayın dememeli bence hiç kimse.

Ben rahatsızlık verdiysem kendi adıma forum sakinlerinden özür dilerim. Benim tarafımdan tartışma kapanmıştır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ryker_0 teşekkür ederim, hem anlayışınız hem de yorumunuz için. Siz sürecinizi başlattınız mı yoksa karar aşamasında mısınız?

• @tufank Bilgi için teşekkür ederim hocam, lakin daha öncesinde paylaştığım INA maddeleriyle birlikte değerlendirildiğinde konsolosluğa reddetme hakkı veriyor bu maddeler açık şekilde. Ve bir dayanak teşkil ettiği için itiraz etme şansı da olmayabilir. Dediğiniz gibi burada önemli olan mümkün olduğunca yüksek teminat gösterip süreci garanti altına almak. Turist vizesinde gösterilen maddi teminatlardan çok da bir farkı yok aslında. Gittikten sonra gerekecek minimum ihtiyaçlar da cabası. Arkadaş detay görmek istediği için detay paylaştım. Konsolosluklar bu konuda özerk, hiç bakmayadabiliyorlar. Bunun en güzel örneği geçen gördüğümüz dayısının dukkanına berber çırağı olarak giden beyin durumuydu. ("Bona fide" ihlali)

@Ryker_0 , 😀 Sadece gülüp geçiyorum kardeşim yazdığına. Umarım sürecinde başarılı olursun. Haydi selametle.

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 turist vizesinde çok fazla teminata bakılmıyor aslında. Sözlü ve DS-160 formunda beyan ettiğimiz geliri dikkate alıyorlar ve TR ye olan bağlarımız daha çok belirleyici oluyor (iş, eğitim , aile vb). O yüzden vize görüşmelerinde banka dökümü, tapu, araç ruhsatı talep edilmiyor.

Akrabanın(dayı, amca, teyze , kuzen vb.) yanında çalışmak, eb3 other workers için, bona fide olduğu sürece sıkıntı değil aslında. PWD ve labor market testing(maaş belirleme, ilan ve işe alım süreci) doğru yürütüldüyse, aday gerçekten çalışacaksa bir sorun yok bu konuda. skilled & professionals kategorilerde daha fazla dikkat ediliyordur bu hususlara çünkü maaşa göre pozisyon için ABD li çalışan bulmak daha kolay. İlan süreci hatalı yönetiliyor, dışarıdan getirilecek adayın olmayan özellikleri ortaya çıkarılarak ABD li çalışan işe alınmıyorsa o zaman sıkıntı oluyor.

• @tufank

Turistten kastım Schengen'di hocam. Günlük kişi başı 150 euro ve benzeri teminat göstermek gerekiyor yasal olarak. Gayriresmi olarak da kişi başı en az 3 ay öncesinden mevcut birkaç bin euro/dolar olup olmadığına bakıyorlar hesaplarda.

Employment Based için de ilgili INA maddesindeki topluma yük olmama, yani yoksul olmadığını gösterme durumu buna benzer. Adamlar özetle bir insan/aile gidince orada ayakta kalabilirmi göçmen olarak diye kontrol edilip bakılmasını yasal zemine oturtmuşlar. Her konsolosluk memuru her şeyi kontrol edecek değil elbette. Burada kritik nokta harcanan 20-30 bin doları + 4-5 senelik emeği yakmamak; işi garanti altına almak.

• Selamlar. Bir DV 2020 talihsizi olarak, BDV Solutions ile bu sürece eşim ile adım atmış bulunuyoruz. LC File Date 4 Kasım. Herkese bu süreçte bol şans.

• @BeFe Hayirli olsun. Hangi bolge? Ilk sayfadaki dosyaya dilerseniz adinizi ve detaylari ekleyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@BeFe süreciniz hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz. Umarım bu sefer her şey dilediğiniz gibi ilerler ve en kısa sürede vizenize kavuşursunuz.

• @tufank walla burdan herkese söyleyeyim , benim sürecimi göçmenlik avukatı çözemedi ve ben bu avukata 10 bin USD ödedim ve 3 yıllık emeğim çöp oluyordu , tufan abin bilgileri ve yardımları ile çözüldü benim sürecim ve şöyle söyleyeyim bügün konsolosluk mülakat maili aldıysam bunda tufan abinin ilk başta insanlığı sonra bilgi ve birikimleri ile , avukatımdan çok tufan abiye güveniyorum ,o yüzden herşeyi tufan abiye soruyorum avukatımdan önce 😊🙏👍

• @BeFe Tebrikler ve bol şans. Umarım dilediğiniz her şey sizinle olur. Bu süreç uzun ve sabır istiyor olabilir ama en onemlisi sisteme bir an önce girebilmek. Siz ilk adımı attınız. "1" "0" dan her zaman büyüktür.

• ⭐⭐

Hadi bakalım Elon. Sana güveniyoruz :))

9e3723e7-3978-4bcf-a175-658e2a056e33-image.png

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian sözden çok artık icraat bekliyoruz. bizim kategoriyi bilen ya da ciddiye alan var mı bilmiyorum ama 🙂

• ⭐⭐

@tufank Bizim kategoriyi önemsemediklerini ben de düşünüyorum ama akmasa da damlar diye düşünüyorum 🙂 Yeterince karamsarız zaten bu umut kırıntılarına ihtiyacımız var 🙂

• ''Talented'' görünce bi tırsmadım değil ama ''Others''lara da ihtiyaçları var sonuçta reel piyasada hissedilmesi bile yeter gibi duruyor 🙂

• @tufank @mesut1905

Sayın hocalarım biz sürecimizi yaklaşık 1,5 yıl önce başlattık. Yaklaşık 10 ay önce LC miz dosyalandı, bekliyoruz.

J1 vizesiyle Amerika'ya master yapmaya gittim ve aşık oldum Amerika'ya 🙂 3 yıl kaldık orada tam düzenimizi kurduk bebeğimiz doğdu her şey güzel giderken tabii malum master bitti ve Türkiye'ye dönüş yolu göründü. Döndükten sonra tekrar adapte olamadık Türkiye'ye maalesef. Çaresiz ve başarısız DV Lottery denemelerinden sonra bu böyle olmayacak dedik ve bir arayışa girdik. Bu arayış neticesinde de EB-3 vizesiyle tanıştık bu platformda. Yoğun araştırmalardan sonra karar verdik sürece dahil olmaya ve o günden beri içindeyiz sürecin. Benim hikayem kısaca böyle. Çok fazla dahil olmadım foruma daha önce. Arada girip yazılanları okuyordum sadece. En kısa zamanda sürecimi imzama ekleyeyim ben de.

• ⭐⭐

@Ryker_0 süreciniz ve kararınız hayırlı olsun. Hayalini kurduğunuz hayata ve ülkeye kavuşmanız dileğiyle.
    LC sürecinde yolun yarısından fazlasını geçmişsiniz bile şuan LC onay süreleri 15 aylara uzadı ( bknkz @tufank 🙂 )
    Sürece 1.5 yıl önce başladıysanız aracı firmanız eb3vize.com olmalı öyleyse.
    kendinizden ve sürecinizden bahsettiğiniz için teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@mesut1905 bey'in de dediği gibi ETA-9089 (LC) girişinin 15. ayını kutluyoruz 🙂 DOL tamamen dağılmış durumda, ek bütçe onayı gelmedikçe yeni yıla kadar pek bir iyileşme beklentisi yok. Umarım kimse bu süreleri görmez ve en kısa zamanda onay alır..

Happy-Anniversary-15-Th-Mounth-Style-I-Graphics-9067373-1.jpg

• @tufank

Yeni sistemle birlikte neredeyse hiçbir dosya Audit olmayacak, süreler kısalacak denmişti. Şimdi bütün dosyalar audit olmuş gibi uzadı 🙂 Gerçi bültene bir etkisi yok ama en azından bunlar hızlıca sonuçlansa ek bir motivasyon olurdu.

• ⭐⭐⭐⭐

@emre911 nasıl bir sistem kurdular bilmiyorum ama gerçekten her dosya audit almış gibi artık 🙂 Yeni bir statü daha görür olduk o da "RFI". Çok fazla bekleyen dosyaların, özellikle haziran ve temmuz 2023'ten, RFI aldıklarını görüyoruz. Bu audit'ten daha kısa sürede tamamlanan basit bilgi talepleri oluyor. 2-3 hafta ya da 1 ayda sonuçlanıyor.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

160

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |