@Nezzst yanınızda taşıyacaksınız. Sadece vizenizin süresi dolmasın yeter ki
-
Vancouver sehiri kucuk sayilir yani merkez,tren fiatlari fena degil.sehir merkezi deniz kenarinda ismi aklima gelmiyor,karsi tarafa bir yere vapurlar calisiyor,,,,bir dere uzerinde iki kopru var galiba biri granville koprusu,bunlardan birinden gecince asagida,farmers market var her gun acik vakit gecirmek icin gidilebilinir, ayrica koprunun ayagi altinda kucuk iskeleler var nehiri karsidan karsiya geciren kucuk tekneler var komik bir tekneler,,vakit varsa bir bisiklet kiralayip sehir merkezi etraflarinda tur atilabilinir.
-
-
Merhaba. elimde DÜNYA KUPASI 2026 2 ADET BİLET mevcut. Maçlar Kanada Vancouver Stadyumundadır
maç Avusturya Türkiye maçı 13 Haziran maç Yeni Zelanda Mısır maçı 21 HaziranTürkiye maçını izlemek için hemde gezmek için vizeye başvurdum ama sonuç hala gelmedi geleceğine dair umudumda azaldı devretmek istiyorum ilgilenenler mesaj atabilir.
-
-
image.jpeg
Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada
image.jpeg
Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz.
📸 7/14/2025 I Niagara, NY
-
Merhaba dostlar,
Şu anda 19 yaşındayım ve lise mezunuyum, orta derecede İngilizce biliyorum. Express Entry calculator'da hesapladığımda 300 civarlarında bir puanım oluyor.
Bir haftaya 2 senelik önlisans Bilgisayar Programcılığı bölümüne başlayacağım üniversitede.
Bu süreçte de İngilizce ve Fransızca'yı iyi derecede öğrenebilirsem Express Entry'de puanım 480 seviyelerine geliyor (+üniversite diploması), Fransızca kotasından Express Entry'e dahil olmak için güzel bir seviye diye gözüküyor sitesinde.
Daha önce bu şekilde deneyimi olup giden dostlarımız var mıdır acaba?
Yol gösteren herkese çok teşekkür ederim. -
kanadanın amerikaya dahil olabilir söylentileri var. Gelecek günlerde bu olur mu ?
-
@mutsuz-göçmen Kanadaya gitmeyi artık kimse istemiyor. Şartları zorlaştı geçim zor
-
-
-
@Jonathan-0 Merhaba ; yapmanız gereken işlemin adı " visitor record" ama çocuğunuz hala yasal statünün içerisinde mi yani çocuğunuz Kanadaya girdikten sonra 6 ay geçti mi . " visitor record" işlemi hala yasal statü içerisindeyken alınıyor diye biliyorum. eğer bu süreyi geçtiyseniz biraz araştırma yapın nasıl ilerlemeniz gerektiği ile ilgili. araştırmalarınızı eğer ingilizce olarak yaparsanız daha detaylı sonuçlar karşınıza çıkacaktır.
-
-
Kalıcı oturum alabileceğin tüm programlar
Live in Canada permanently
Programlardan biri olan express entry sisteminin kategorileri ,tüm detayları ve içeriği ( cec, fsw,fst)
Express Entry: Who can apply
Express Entry'de yer alan programları karşılaştırmalı tek bir tabloda görme
Express Entry: Who can apply
Otomatik olarak puanını hesaplama araçı
Express Entry: Check your score
Tüm meslek noc kodları ve anlamları ve içeriği :
Find your National Occupational Classification (NOC)
Şimdiye kadar açıklanan tüm crs puanları ve kalıcı oturum davetleri.
Ministerial instructions respecting invitations to apply for permanent residence under the Express Entry system
-
@tgbvn Merhaba, maalesef benimki garip bir sekilde ret oldu. OWP zamanindaki yogunluga bagliyorum. Ama cevremde F1, J1 ve H2B vizeleri olupta alan cok kisi var. Muhakkak basvurmanizi oneririm. ABD deyken surec TR ye gore daha kisa surede sonuclaniyor. Sayet kanada' da oturumu olan bir kisiden davet ekleyebilirseniz basvurunuzu cok guclendirecektir.
simdiden bol sans. -
@bdrhn83 Herşeyden önce sanıyorum kanadaya seyahat etmesi için trv- visitor vize alması gerekir.
-
-
Bu haftasonunu Toronto’da geçirdim. Giderken green card ile yanınızda pasaportunuzun da olması lazım. Kanada’ya indikten sonra gümrük polisi evrakları incelerken absürt sorular soruyor yine de. Gergin bi halleri var hep, belki de bana öylesi geldi. Eğer green card olmasa beni hayatta almazdı ülkeye 😅
Dönerken de gümrük kontrolünü Toronto havaalanında yaptılar. Gayet güler yüzlü, muhabbetli bir polis denk geldi. Memleketimin insanı bi başka ya…
Kanada’da innnnanilmaz Asyalı ve Hintli var. Ama öyle bi fazlalar ki. 2 günde inanılmaz bunaldım. Her şeye duyarlı davraniyorlar, her yer SJW, her yer duyar, her yer insan hakları. Bu kadarı fazla geldi herhalde bana 😅
Downtown’u ise hiç beğenmedim. Hem küçük, hem bakımsız. CN Tower var bir tek.
Olumlu anlamda Tim Hortons kahvelerini begendim. Kanadanin en popüler kahve zinciri. Özellikle Türk restaurantlarda fiyatlar daha ucuz ve porsiyonlar daha büyük. Bir diğer artı da kur farkı. 70$ gibi bir hesap ödeyince, $50 Ödemiş oluyorsunuz. Bu durum keyifli baya 😄
Bu soruyu zamanında sormuş ve bu başlığı açmışım ancak 2 günde zor kaçtım Kanada’dan. Hiç bana göre değilmiş.
-
@ahmetty kanada artık eskisi gibi tercih edilmiyor gidenlerin çoğuda bir süre sonra zaten geri dönüyor. Kiralar çok pahalı , iş bulma sorun en kötüsüde artık kalıcı oturum almak çok zorlaştı.
Yeterli bütçen varsa ve finans sorunun yoksa elbette keyfe keder yaşanır ama çalışarak geçinmek zorunda isen çok zor deniliyor. hatta turist olarak gidip ts2023 ile çalışma izni alan tanıdıklarımın hepsi tek tek geri döndüler. Çoğu ingilizce biliyor ve iş geçmişleri olmasına rağmen beklentilerini bulamadılar. Calgary, british colombia, alberta, ontario filan farketmiyor. -
@sword Express entry profili oluşturdugunuzda sistem size otomatik olarak hangi programlar için eligible ( uygunluk ) oldugunuzu gösterdi. ( FSW, PNP v.b. ) ?
Ve tam olarak puanınız kaçtı ? -
@Ahmet-Gulistan CUET programı ile gidenlere ne kadar kanada doları yardım var ? Çiftlerin herbirine tek tekmi sağlanıyor finans yardımı geri ödemesiz mi ?
TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı
-
@Ahmet-Gümüş Çok büyük bir şey bekleme. Yeterince ve olduğundan fazla aşırı göçmen ve insan sayısı var kanada içinde kontenjan full dolu bundan sonra kolay kalıcı oturum vermezler. Bunun gibi konuları genelde bu işten para kazananlar abartıyordur ve olmadık şeyleri fırsat gibi gösteriyorlar. Resmi site dışında hiç bir bilgiye ve söyleme inanmıyorum artık. Sıradan basit bir söylemi abartmışlar gibi duruyor.
-
@ikizbabasi beklenti büyük olmasın. Hali hazırda kanada içindeki göçmen kişi sayısını azaltma hedefinde iken başka türlü kolay kalıcı oturum vermezler. 2025 yılınca ekonomik krizin büyüyeceği yönünde beklentiler var ve tüm gelişmiş ülkeleri etkileyecek yani bugünler daha iyi günler gibi maalesef
-
@cenkaytoronto kardeşim senin Kanada ile ilgili ne travman var anlayamadım. Ben geleli 4 ay oldu. Türkiye’de alamadığım arabayı rahatça sahip olabildim. Türkiye’de yapamadığım market alışverişini burada kolayca yapıyorum. Çocuğumun eğitimi için yıllık 400 bin tl özel okul parası ödüyordum. Nezaket içinde bir toplum. Herkes kurallara riyayet ediyor.Çocuğun bisikletle okula burada tek başına okula gidebilir endişe etmezsin. Permanent residency konusunda da Kanada içinde kalanlara kolaylıklar gelecek. Gelmese bile burada 3 yıl geçiren biri kendine b planı yapabilir. Türkiye huzursuz,güvensiz kapalı bir rejime dönüştü.Elinizde fırsat varken denemenizi tavsiye ederim.
-
@Ahmet-Gümüş Hangi eyalet ve şehirdesin ? ne iş yapıyorsun kanadada kazanç nedir ? Kiran ne kadar ?
Yoksa hazır bütçe ile geldin ve o bitene kadar yaşayıp sonra geri dönmek mi ? çalışıp elde edilen kazanç ile gider önemli. Yoksa hazır paran varsa bütçen varsa zaten her yerde konforlu yaşarsın. Geri dönenler iş bulamadığı için veya iş bulup elde edilen kazanç ile geçinemediği için terk ediyor genelde.
zaten bütçesi hazır parası olan çalışmadan yaşıyor kanadada çok var böyle ona sorarsan burası harika diyor elbette. ama birde calısmayan parası olmayana sor veya çalışıp kazançı yetmeyene sor. Hazır parası var 6 ay 1 senelik kirasını peşin ödemiş, arabasını nakit almış birde hazır her ay çalışmadan gelen finans geliri var ona sorsan kanada iyi diyecektir elbette kalıcı oturum alamayacagını bilse bile keyfine yaşıyor. -
@cenkaytoronto hazır parayla geçinilirmi kardeşim. Çalışıyorum tabiki. Burada asgari ücretli iki eş mütevazi bir hayat yaşayabilir. Bulunduğum yerde 2 bed town house 2000-2400 dolar arası. Kanada Toronto vs metropol merkezlerini baz alarak konuşmak doğru değil. Hiç bir yerde göçmenlik kolay değil fakat Kanada nın çok avantajları var aileler için.
-
@Ahmet-Gümüş ne iş yapıyorsun ? Çalışma dediğin uber , yemek dağıtım gibi işler mi ? Yoksa office job beyaz yaka iş mi ? Herşeyden önce beyaz yaka iş bulman kolay değil ve kaldıki hemen iş bulmanda kolay değil. Kiraların asgari ücrete denk geldiği bir ülke kanada artık. Tek başına çalışarak zaten ev tutman için maaşın standartların üzerinde olması gerekirki bu maaşı zaten alacak iş bulman aşırı zor. Kanadanın ekonomik ve enflasyon olarak tarihinin en kötü zamanlarını yaşadığı herkesler tarafından söyleniyor.
Eskiden kanada içinde asgari ücret geliri olan bir kişi normal bir ev kiralayıp geçinirken artık günümüzde bu imkansız. Diğer durum ise zaten kanadaya gelip ev bulma iş arama yerleşme gibi süreçler içinde kendi bütçenden cebinden harcıyorsun. Bu masrafında kişiye geri dönüşü biraz zor. -
@Ahmet-Gümüş eğer maaşlı, kalifiye bir iş varsa kanada maaşlı çalışanlar için abdden daha iyi bir ülke.
abd-avrupa arası diyelim. -
@cenkaytoronto senin iletişim dilinde ciddi problem var dostum. Kimin ne iş yaptığı senide ilgilendirmez. Kazanç denkleminde Kanada içindeki imkanları anlatmaya çalışıyorum. Şikayet etmeyi hayat tarzı haline getirmişsin. Kanada kötü bir ülke değil. İsteyen konfor alanından çıkıp yeni bir hayat kurmayı deneyebilir. Keza bu bakış açısı ile VPN’le girdiğiniz instagramda başkalarının hayatlarını izleyip hayıflanırsın. Bu benim son postumdu bu forumda bir daha bir satır yazmayacağım. Allah’a emanet olun.
-
@charon kalifiye iş bulmak çok zor ve sorunda bu zaten. Kalifiyeli nitelikli işlerin kazançlarıda elbette yuksek olacagından bir nebze konforlu rahat gecim olur ama bu işleri herkes bulamıyor nitelikliler bile artık bulamıyor. pr kalıcı oturumu olan kanada vatandaşı bile nitelikli iş bulamada zorlanırken halen bir kanada güzellemesi yapılması ilginç durum. Ev kiraları asgari ucret seviyesinde, hadi iş bulsan genelde maaşlar asgari ücret ve bir tık uzeri. Bir evde iki kişi çalışmıyorsa tek başına ev tutmak çok zor. Kanadaya gidip tüm bunları gören yaşayan deneyimleyen binlerce insan var ve çoğuda geri döndü halende dönüyorlar. Bütçesi olan çalışmaya ihtiyaçı olmayan zaten bir şekilde yaşıyor. Daha gecen ay arkadaşım vancouverda ofis işi buldu aldıgı net maaş aylık 2800 kanada doları. Tek başına ev bile tutamadı. Oda kiralama yaptı. Kanada içinde sertifika egitimini tamamladı, ingilizcesi var ayrıca universite egitimi ve iş tecrubesi olmasına ragmen ancak bu kadar. Ustelik şimdiye kadarda cebinden 20 bin kanada doları üzerinde harcama yaptı. ( okul konaklama yeme icme falan filan ) bunu geri kazanımı zaten imkansız gibi.
Insanlar zaten beklentilerini bulsa geri dönmezler çoğunluk beklentisini bulamıyor..
1000 kişiden belki 1 kişi nitelikli kalifiye iş bulup iyi maaşa başlamıştır. Ama bu genel bir durum değil -
@cenkaytoronto Beklentim buyuk degil.Kanada'nin gocmenlik ile plani zaten belli.Sartlarimi yerine getirene PR'i veririm diyor.Onemli olan o sartlarda ustune duseni yerine getirmen.Aciklanacak olan neyi nasil kapsayacak hep beraber ogrenecgiz.O sartlari kolaylastirir mi,kolaylastirirsa nasil kolaylastirir hic kimsenin bir ongorusu ya da bilgisi yok.Hic bir sey de yapmayabilir.
Biz elimizden geleni yapalim da gerisi Allah'in takdiri.Eger burada yiyecek ekmegimiz varsa hic kimse mani olamaz,eger yoksa da ne yapsak burada kalamayiz. -
@ikizbabasi daha önceleride defalarca bahsedilmiş express entry ile pr kalıcı oturum almak çok zorlaştırıldı. Eskisi gibi değil şartlar ve puanlar. Bu bir gösterge kapasite dolu ve kolay kalıcı oturum vermeyecekler. Diğer göstergede yeni gelen öğrencilere uygulanan kısıtlamalar. Eski zamanlardan beri yaşayanlar bile belirtiyor kanadanın eskisi gibi refah seviyesi olmadığını yatırım ve birikim yapmanın çok zorlaştığını falan filan. Kanada güzellemesi yapanlarada çok aldanmayın. Çoğu kanadaya gidince egosal tatmin moduna giriyor. Sanki süper refah içinde bir hayat yaşıyorum yaşıyoruz imajını verme gayretine bürünüyorlar halbuki gerçekler tam tersi.
-
@cenkaytoronto Guzel kardesim zaten kimse kolay olacagini soylemedi,eskiden de kolay degildi .Ben de burada 2.5 yildir yasiyorum ve hic kimsenin ne dedigini cok onemsemiyorum.Kanada'nin artilari oldugu kadar eksileride var.Yaparsin kendi analizini ister hayatina devam edersin istersen baska alternatiflere bakarsin.Sonucta agac degiliz.
PR icin istemis oldugu sartlari yerine getirmeye calisiyorum zaten en dogru olanda bu. Ben elimden geleni yapayim da unutma; Kader,gayrete asiktir. -
@ikizbabasi yurtdışı öznel bir durum. Size göre güzel olan bir yer, ülke şehir başkası için tam tersi olabilir. O nedenle rasyonel mutlak doğru maalesef yok bu konuda. Her kişinin kendi fikri dusuncesi var. Ama son zamanlarda genele bakıldığında kanadaya gidip beklentisini bulan yatırım birikim yapabilen yok gibi. Çoğu bir süre sonra geri dönüyor. Bunda ev kiralarının aşırı pahalı olması , iş bulmanın zor olması, iş bulsan bile kazanç ile geçinmenin eski zamanlara göre zor olması ve en kötüsüde artık kalıcı oturum alabilmenin çok zorlaştırılması gibi ana nedenler görülüyor.
-
çoğu kişi artık ts2023 ile aldığı çalışma izni ile çok gelecek görmüyor. İlk başlarda bayağı gaza getirdiler insanları ama kanadaya gelince gerçekleri görünce çoğu kişi artık ilerisini göremiyor maalesef. Bu üç yıllık çalışma izni süreleri bitince gene hemen hemen herkes tekrar turist statusune geri dönecek gibi görünüyor. Beklentinizi fazla yüksek tutmaya gerek yok. Kalıcı oturum almak zaten aşırı zorlaştırıldı.
-
Kanada'dan yeni geri dönmüş biri olarak tüm deneyimlerini izninizle belirteyim.
TS2023 ile geçen ekim ayında 3 yıllık çalışma izni aldım ve vancouver oradanda kelowna şehrinde toplamda bir ay gibi bir süre kalıp geri geldim. Daha sonra mayıs 2024 tarihinde tekrar torontoya gittim ve ağustos başında geri döndüm ve terk ettim orayı. Aklımdan tamamen çıkardım kanada olayını.
Yaşım 46 üniversite mezunu mühendisim satış pazarlama alanında tecrübeliyim. İngilizcem akıcı ve iyi. Fakat ielts gibi sınav neticem yok. Yaşadıklarımı ve Deneyimlerimi özetlersem;1- Çalışma izni çıktıktan sonra gerek kanada içinde ve gerekse kanada dışında iken birçok firmanın iş ilanına başvuru yaptım. satış pazarlama alanlarında hepsine neredeyse özgeçmiş gönderdim ama tek bir geri dönüş olmadı. İş ilanları siteleri kijiji, craglist ve kanada resmi sitesi
2- Hatta restaurant kafe gibi mekanlara özgeçmişimi yoldan geçerken bile elimle bıraktım ama gene hiçbir geri dönüş olmadı
3- Kanada içinde iken tüm konaklamamı airbnb'den bulduğum evlerde tek oda kiralama ile yaptım.
4- Araba veya bisiklet ile uber yapma yemek dağıtım kurye işleri gibi işlere hiç ilgim olmadı ve yapmak istemedimki yapanlarıda gördüm memnun değillerdi ve çok parada kazanmıyorlardı. Genelde restaurant önlerinde bisiklet ile bekleyen hintliler filan var bu sektörde.
Araba bile almadım kendime. Tüm ulaşımımı uber veya toplu taşıma metro ile filan yaptım.5- Gittiğim her yerde şehirde genelde hintliler uzakdoğulular hong kong ve çinliler gibi çekik gözlüler vardı neredeyse her magazada hizmet işlerinde hintli personel görüyorsun. İş hayatında baskın topluluk.
6- Tüm masraflarımı kendim karşıladım ve toplamda çalışma iznini aldığım günden bugüne kadar 20 bin kanada doları üzerinde param gitti uçak biletleri hariç.
7- Kalıcı oturum hakkında çok bilgim yoktu ve biraz araştırınca sorunca express entry sistemi ile alındığını ve değişik programların olduğunu puanlama sistemi olduğunu filan öğrendim yaş ileri olunca puan düşüyor ve hesapladığımda maalesef kalıcı oturum alamayacağımı anladım.
8- Ev kiralama pahalı ve maaşlar çok yüksek değil tek kişi olarak tek başına ev tutmam imkansızdı.
9- Sokaklarda tek başına konuşarak yürüyen mental sorunları olan çok insan var ve biraz ürktücü geliyor insana.
10- Geri döndüm ve aklımdan tamamen kanada yaşamını çıkardım en azından görmüş oldum.
11- Kanadada iken tanıştığım kişilerde çok memnun değillerdi geldiklerine.
-
@ecofriendlywomen Eger bu dedikleriniz bu kafa yapisiyla 2015 2019 arasi yapsaydiniz su anda project manager diye calisiyordunuz sorun sizde degil 40 milyonluk ulkeye 4 milyon temporary 1.5 milyon permanent adam alan monseur trudo ve liberallerde.Mesela bakin us immigration a ulkelererin kotalari var cin meksika uk bunlara 100 yili askin beklemem suresi veriyor kapida bekletiyor yoksa hindi cin vietnam filipin dunyanin tamamina muhendis doktor amele her ise yeter ama sunu gec anladilar DEMOGRAFI.Ne yazik ki Turk/kurt/azeri/cerkez ne dersen de bit gucu nufuzu olan yok olanlarda zaten yeni gelenlerden kaciyor utaniyor ki ts ile gelen bir suru garip guraba tiplerde doldu Torontoya.Kisacasi caninizi sikmayin siz olani yapmissiniz dunya ulke anormal
-
@Henry-bloor eski zamanlarda yaşayanlar daha önceleri satın alım ve kazançların çok daha iyi olduğunu söylüyorlardı ben oradayken. Asgari ücretle çalışan bile tek başına güzel bir ev kiralayabiliyormuş. Şu an ise bu durumlar yok onlar bile memnun değillerdi.
-
@Henry-bloor abdye hintlilerle cinliler h1b ile giriyor,daha sonra 20 30bin dolar verip green card evliligi yapiyorlar. Kota onlar icin sorun degil,hos kota kalksa abd 1 sene sonra hindistan olur.
Genelde hintliler kanada pasaportu Alana kadar kanadada takilip sonra abdye geciyorlar. Deli gibi e2 basvurusu yapan kanada pasaportu sahibi Pateller var. -
@charon dusunku bu o kadar engellemeye ramen.ama abd de hicbir zaman guc olamazlar 2 gun sonra cin gibi karistirirlar kapatirlar yada dahada zorlastirirlar gelislerini eskide hb de cekilis olmazdi simdi var ileride daha da kotayi onlara azaltirlar,aptal kanadalilar gibi degil
-
@charon bir ülkeden başka bir ülkeye göçün en büyük nedenlerinden biri ekonomi yani kişiler daha iyi kazanç ve yaşam için ülke değiştiriyor. Gözlemlediğim kadarıyla kanada ekonomi açıdan pahalı ve para kazanması zor bir ülke o nedenle amerika daha iyi fırsatları olan ve para kazanma imkanı çok olan yer olduğundan kanadada yaşayanalar bir süre sonra amerikaya geçiyor. Havası iklimi gibi nedenlerde var kanada sürekli soğuk ve kar kış ve hintli uzakdoğulu çok var sanki hindistanda veya uzakdoğu ulkesinde yaşıyorsun hissi veriyor. Beyaz kanadalılar her yerde değiller izole etmişler kendilerini daha farklı yerlerde yaşıyorlar. Bilinen ve gördüğümüz villa tarzı bahçeli evlerde ise genelde zenginler yaşıyor. Yani kanada veya amerikaya gidip bu tarz evlerde yaşarız olmuyor çok zengin olmanız lazımki zaten zengin kişi direkt bu evleri alır yaşar. Çalışarak almak imkansız. Elli senede kanadada yaşasanız bundan sonra çalışarak yatırım imkansız.
Benzer Başlıklar
134
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k