@Refiks, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Herkese selamlar tam 34 sayfayı üşenmeden okudum ve bu doğrultuda merakıma cevap bulamadım...
2022 yılında bir arkadaşımla telefondaki tartışmamızdan dolayı ''Hakaret ve Tehdit'' sebepli mahkemeye verildim.
mahkeme de hakim yazışmaları görünce ve konuyu dinleyince bana çok ılımlı davrandı ve hakaretten ceza vermeyeceğini söyledi, ama tehdit mesajına çok ufak bir ceza verdi oda 320TL para cezası... bir hapis cezası verildi ve bu 320 tl para cezasına mı döndü eğer öyleyse o hapis cezası nerede yazar göremedim uyaptan yüklenen tüm evraklara baktığımda günlük 20 tl'den toplam 320 TL para cezasına diye yazıyor buda 16 gün eder. Bu normalde 16gün hapis cezası alındığını ama para cezasına mı çevrildi demek oluyor yoksa sadece para cezası mı anlayamadım ama hiç bir yerde hapis cezası yazmıyor...
ikinci sorum ise dilekçe yazıp arşiv kaydımı sildirirsem ve DS formunu doldururken e devlette temiz gözükeceğim için form'u NO olarak doldurursam bu nerede ve hangi işlemler de karşıma çıkabilir? Amerikalı birisiyle evli olduğum için vatandaşlık hakkı süresinin 3 yıl olduğunu öğrendim ve ABD vatandaşı olduğumda türk vatandaşlığından çıkacağım, vatandaşlık sürecimde bu geçmiş davam görünecek mi bunu da merak ediyorum.
herkese sürecinde başarılar.
Merhaba, para cezası adli sicil kaydında gözüküyor diye biliyorum, adli sicil kaydınızda sadece hapis cezaları gözükmez aynı şekilde para cezaları da gözükür. Eğer gözüküyorsa konsolos oradaki kayıdı görmek isteyebilir, hazırlıklı gitmenizi öneririm.
Eğer adli sicil arşiv kaydınız ve adli sicil kaydınız yoksa bir sorun olacağını sanmam çünkü konsoloslukların görebildiği yer sizin adli sicil kaydınız ve adli sicil arşiv kaydınız, ama yine de uzmanlara danışmak en iyisidir sürecinizde bol şans dilerim.