Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
828 198 86.4k 153

  • @Didem-G, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

    @Weltraum detaylı cevabınız için teşekkürler.
    Arsiv kayıtlı adli sicil kaydında yoktu ve bu sekilde konsolosluga sunduk. Vizemiz onaylandı. Herhangi bir durum yaşamadık.

    Vizeniz hayırlı olsun.


  • @begumm, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

    @Weltraum Siz DS 260 formunda hiç suç işleyip ceza aldınız mı sorusuna ne yanıt verdiniz? Evet mi yoksa arşivde olmadığı için hayır mı yazdınız

    Hayır, çünkü HAGB bir ceza değildir. Hakkınızda herhangi bir hüküm olmadığı için suç işlemiş de sayılmazsınız. Çünkü mahkeme hakkınızda bir ceza vermedi, siz hala masumsunuz demektir. HAGB süreciniz bittiğinde hakkınızdaki dava düşer. Eğer HAGB süreciniz devam ederken suç işlerseniz hakim hükmünüzü açıklar ve ceza almış olursunuz, yani suçunuz ispatlanmış olur. Bu duruma kadar sokaktaki hiç suç işlememiş bir insandan farkınız olmaz. Tabii yukarıda dediğim durumlar hala geçerli, eğer Türkiye'de devlet memuru olacaksanız (Polis, hakim, savcı, asker, belediye vb.) hakkınızdaki HAGB kararı görülür, ama buda bazı durumlar hariç devlet memuru olmaya engel değil, yüz kızartıcı suçlar, terör örgütü ile ilgili suçtan dolayı HAGB aldıysanız devlet memuru olma şansınız çok düşük, güvenlik soruşturmasında kalabilirsiniz.

    Ben 18 yaşından küçükken almıştım HAGB, çocukken işlenen suçlar yüz kızartıcı suç dahi olsa devlet memuru olmaya engel değil. Yani eğer 18 yaşından küçükken işlediğiniz bir suçtan dolayı yüz kızartıcı suç bile olsa devlet memuru olmanızı engellemez. Çünkü 18 yaşından küçükken alınan HAGB, ceza niteliği taşımaz (18'den sonraki HAGB'de ceza değildir) daha çok ıslah etme özelliği taşır, eğer ceza sıfatı ile yapılsaydı çocuk geleceği hakkında karamsarlığa kapılır ve daha kötü olabilir.

    Kısaca, HAGB bir ceza değildir, bu durumda HAGB aldığınızda hükmünüz açıklanmamıştır, hüküm almadığınız için suçlu kabul edilemez ve bu durum adli sicil kaydınıza veya arşiv kaydınıza geçmez. Bu durumda eğer HAGB aldıysanız ve eğer suç adli sicil kaydınızda veya adli sicil arşiv kaydınızda görünmüyorsa, bu suçtan bahsetmenize gerek yoktur, çünkü hükümünüz açıklanmadı, hala masumsunuz. Tabii daha profesyonellere danışmak her türlü daha iyi, ben edinebildiğim bilgileri sizin ile paylaşıyorum. Vize sürecinizde bol şans dilerim.


  • @begumm, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

    @Didem-G merhaba Didem hanım. Vizeniz hayırlı olsun. Mahkeme kaydı sunudunuz mu veya arşivde yok diye hayır deyip mülakatta söylemediniz mi . bunu paylaşırsanız sevinirim. tşk ederim.

    Adli sicil kaydı veya arşiv kaydında 'adli sicil kaydı YOKTUR' ve 'Adli sicil arşiv kaydı YOKTUR' yazması yeterli, eğer böyle yazıyorsa bence daha fazla evrak sunmaya gerek olmaz sadece sürecinizi baltalamış olursunuz. Size araştırdığım, okuduğum ve bazı avukatların cevaplarını ve yorumlarını olduğu gibi paylaştım. Hatam varsa düzeltilebilir.


  • @Weltraum sağolun detalı anlatımınız için


  • @begumm, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

    @Weltraum sağolun detalı anlatımınız için

    Rica ederim, vize sürecinizde bol şans...


  • Arkadaşlar Merhaba,
    Benim çevreyi kirletme ile ilgili aldığım 10 ay bir cezam var ve para cezasına çevrildi ve ödedim. Adli sicil kaydından görünüyor. DS-260 a da aynı şekilde girdim. GC öncesinde turist vizesine başvuruğumda da bu durum mevcuttu ve geçen sene turist vizemi hiç bir sorun yaşamadan aldım. Bu durum GC için sorun teşkil eder mi?


  • @Mustafa-Bayram, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi

    Arkadaşlar Merhaba,
    Benim çevreyi kirletme ile ilgili aldığım 10 ay bir cezam var ve para cezasına çevrildi ve ödedim. Adli sicil kaydından görünüyor. DS-260 a da aynı şekilde girdim. GC öncesinde turist vizesine başvuruğumda da bu durum mevcuttu ve geçen sene turist vizemi hiç bir sorun yaşamadan aldım. Bu durum GC için sorun teşkil eder mi?

    Daha önce bir sorun yaşamadıysanız bir sorun olmayabilir, ama konsolos oradaki kaydı görmek isteyebilir hazırlıklı gitmenizi öneririm. Vize sürecine de öyle çok fazla olumsuz etkileyeceğini sanmam çünkü hem 10 aylık bir ceza hem de basit bir suç. Herşey dilediğiniz gibi olsun vize sürecinizde bol şans dilerim.


  • Göçmen vize görüşmesinde arşiv kaydı olan veya arşivi silinip de önceden bir suç işleyip mahkeme kararı sunan bu tip bir durumu olup mülakata giren tecrübelerini yazabilir mi?


  • @begumm sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.


  • @gucarslan imzaya taşımak zorunlu mu yani sitenin bir kuralı mı? ben o şekilde rahat hissetmediğim için yapmadım diversity visa da değil kategorim... burada yardımcı oluyor insanlar birbirine,, sitenin kurucuları cidden çok iyi bir platform sunmuşlar sağolsunlar ben de bildiğim konularda insanlara cevap veriyorum .
    cevap verirken de imzaya taşıyın diye bir talebim olmadı kimseden... soruma cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim...


  • @begumm vize kategorisinden bağımsız, sürecinzi imzanıza taşımadığınız takdirde cevap alamayacaksınız sorularınıza.
    imzanızda sizden kişisel bilgileriniz istenmiyor zaten, vize türünmüz ve adımlarınızın detayları / tarihleri isteniyor.
    kurallara uymamakta ısrar ettiğiniz sürece sizi forumda tutamam, karar sizin.
    sürecinizde bol şans.


  • @gucarslan anladım yaptım ben excel dökümana google hesabından sheete yazılıyor sandım.. bu şekilde daha iyi yeni fark ettim .teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @begumm teşekkürler.
    sorunuza gelecek olursak eğer, bahsettiğiniz durum iki şekilde ilerler;

    1- arşiv kaydı olan ama silinen durumlar;
    bu tip durumlarda başvuru sahibinin "arşiv kayıtlı sicil kaydında" mülakat zamanı hiçbir suç kaydı yoksa bir mahkeme karari götürmesine, açıklama yapmasına ve bunu DS260 formunda bildirmesine gerek yoktur.

    2- arşiv kaydı olan durumlar;
    bu tür durumlarda başvuru sahibi mülakata ilgili mahkeme evraklarının ve ilgili suça ait kanun maddesinin yeminli tercümesini götürmek bu durumu DS260 formunda belirtmiş olması gerekemektedir. bu tür durumlarda görüşme genellikle AP ile sonuçlanır ve konsolosluğun hukuk birimi ilgili dosyayı inceledikten sonra karar verir.

    iki durumda da başvuru sahibinin vize alıp alamayacağı tamamen mülakatı yapan konsolosluk görevlisine aittir


  • @gucarslan anladım çok teşekkürler. bazı avukatlar bunu asla gizlemeyin silinse dahi diyor. zira DS 260 formunda da silinse bile veya affolsa bile suç işlediniz mi diye de soruyor. Umut ile bekliyorum....


  • Arkadaşlar merhaba, daha önce başka başlıkta sormuştum , mahkeme dosyalarımı çevirmem gerektiği söylenmişti. Sormayı unuttuğum bir konu daha var. DS260 formunu 7 mayısta doldurmuştum, suçlarla ilgili kısımların hepsini NO işaretlemiştim. istinaf Mahkemesi 8 mayısta kesin kararı verdi ve akabinde arşiv kaydıma işlendi. Mülakat alıp gidebilirsek, dosyaları çevirip götüreceğim fakat daha öncesinde DS260 formunda bir düzeltme yapmam gerekir mi? yoksa mülakat esnasında dosyaları verince mi açıklamalıyım?


  • @smhcnr88 8 Mayıs'ta karar kesinleşmiş ise bu zaten adli sicil kaydinizda gözükecektir bu durumda sorun olmaması gerekir diye düşünüyorum


  • Herkese selamlar tam 34 sayfayı üşenmeden okudum ve bu doğrultuda merakıma cevap bulamadım...
    2022 yılında bir arkadaşımla telefondaki tartışmamızdan dolayı ''Hakaret ve Tehdit'' sebepli mahkemeye verildim.
    mahkeme de hakim yazışmaları görünce ve konuyu dinleyince bana çok ılımlı davrandı ve hakaretten ceza vermeyeceğini söyledi, ama tehdit mesajına çok ufak bir ceza verdi oda 320TL para cezası... bir hapis cezası verildi ve bu 320 tl para cezasına mı döndü eğer öyleyse o hapis cezası nerede yazar göremedim uyaptan yüklenen tüm evraklara baktığımda günlük 20 tl'den toplam 320 TL para cezasına diye yazıyor buda 16 gün eder. Bu normalde 16gün hapis cezası alındığını ama para cezasına mı çevrildi demek oluyor yoksa sadece para cezası mı anlayamadım ama hiç bir yerde hapis cezası yazmıyor...

    ikinci sorum ise dilekçe yazıp arşiv kaydımı sildirirsem ve DS formunu doldururken e devlette temiz gözükeceğim için form'u NO olarak doldurursam bu nerede ve hangi işlemler de karşıma çıkabilir? Amerikalı birisiyle evli olduğum için vatandaşlık hakkı süresinin 3 yıl olduğunu öğrendim ve ABD vatandaşı olduğumda türk vatandaşlığından çıkacağım, vatandaşlık sürecimde bu geçmiş davam görünecek mi bunu da merak ediyorum.
    herkese sürecinde başarılar.


  • Herkese Merhaba, interview’dan adli sicil kaydindan dolayi waiver alan var mi? Varsa ne bir sonraki aşama nedir ne yapmaliyim? Yardimci olabilecek biri var mi?


  • Bu ileti silindi!

  • @Refiks Hükmün açıklanması geriye bırakılmış olabilir. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı aldığınızda görünmüyorsa sorun olacağını sanmıyorum.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    591 Bakış
    E
    Aradan uzun zaman geçmiş ancak başkalarının işine yaraması açısından 2024 için güncel bilgi vereyim. Bizim de başımıza aynı durum geldi, eğer konsolosluğa mail atarak uygun bir dil ile ifade ederseniz yeni randevuya izin veriyorlar ancak randevuyu sizin bulmanız lazım günlerce uğraşarak bir boşluğu zor bulduk
  • LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    92
    3 Oy
    92 İleti
    9k Bakış
    M
    Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü. Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi. Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı? Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
  • gocmen vize

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    424 Bakış
    M
    yeni kullaniyorum bu sayfayi mulakata gitmeden once okudum cok faydali emeginize saglik
  • Adli Sicil Kayıdı ve Mahkeme Belgesi Sorunu

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    9
    0 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    Sahin ÖmerS
    @crazycells iyi fikir artık öyle yaparım. @entelman vekalet vermek istediğim kişiler kağıtları türkiyeden halletmem gerektiğini söyledi , artık bilemiyorum belki de uğraşmak istemediler. Gidip alabildiklerimi alacağım olmazsa da kısmet değilmiş deriz, hayırlısı olsun. Teşekkürler @crazycells @entelman
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum