Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
-
@begumm, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@Didem-G merhaba Didem hanım. Vizeniz hayırlı olsun. Mahkeme kaydı sunudunuz mu veya arşivde yok diye hayır deyip mülakatta söylemediniz mi . bunu paylaşırsanız sevinirim. tşk ederim.
Adli sicil kaydı veya arşiv kaydında 'adli sicil kaydı YOKTUR' ve 'Adli sicil arşiv kaydı YOKTUR' yazması yeterli, eğer böyle yazıyorsa bence daha fazla evrak sunmaya gerek olmaz sadece sürecinizi baltalamış olursunuz. Size araştırdığım, okuduğum ve bazı avukatların cevaplarını ve yorumlarını olduğu gibi paylaştım. Hatam varsa düzeltilebilir.
-
@Weltraum sağolun detalı anlatımınız için
-
@begumm, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
@Weltraum sağolun detalı anlatımınız için
Rica ederim, vize sürecinizde bol şans...
-
Arkadaşlar Merhaba,
Benim çevreyi kirletme ile ilgili aldığım 10 ay bir cezam var ve para cezasına çevrildi ve ödedim. Adli sicil kaydından görünüyor. DS-260 a da aynı şekilde girdim. GC öncesinde turist vizesine başvuruğumda da bu durum mevcuttu ve geçen sene turist vizemi hiç bir sorun yaşamadan aldım. Bu durum GC için sorun teşkil eder mi? -
@Mustafa-Bayram, içinde söyledi: Adli sicil kaydındaki suçlar ve göçmen vize görüşmesi
Arkadaşlar Merhaba,
Benim çevreyi kirletme ile ilgili aldığım 10 ay bir cezam var ve para cezasına çevrildi ve ödedim. Adli sicil kaydından görünüyor. DS-260 a da aynı şekilde girdim. GC öncesinde turist vizesine başvuruğumda da bu durum mevcuttu ve geçen sene turist vizemi hiç bir sorun yaşamadan aldım. Bu durum GC için sorun teşkil eder mi?Daha önce bir sorun yaşamadıysanız bir sorun olmayabilir, ama konsolos oradaki kaydı görmek isteyebilir hazırlıklı gitmenizi öneririm. Vize sürecine de öyle çok fazla olumsuz etkileyeceğini sanmam çünkü hem 10 aylık bir ceza hem de basit bir suç. Herşey dilediğiniz gibi olsun vize sürecinizde bol şans dilerim.
-
Göçmen vize görüşmesinde arşiv kaydı olan veya arşivi silinip de önceden bir suç işleyip mahkeme kararı sunan bu tip bir durumu olup mülakata giren tecrübelerini yazabilir mi?
-
@begumm sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
-
@gucarslan imzaya taşımak zorunlu mu yani sitenin bir kuralı mı? ben o şekilde rahat hissetmediğim için yapmadım diversity visa da değil kategorim... burada yardımcı oluyor insanlar birbirine,, sitenin kurucuları cidden çok iyi bir platform sunmuşlar sağolsunlar ben de bildiğim konularda insanlara cevap veriyorum .
cevap verirken de imzaya taşıyın diye bir talebim olmadı kimseden... soruma cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim... -
@begumm vize kategorisinden bağımsız, sürecinzi imzanıza taşımadığınız takdirde cevap alamayacaksınız sorularınıza.
imzanızda sizden kişisel bilgileriniz istenmiyor zaten, vize türünmüz ve adımlarınızın detayları / tarihleri isteniyor.
kurallara uymamakta ısrar ettiğiniz sürece sizi forumda tutamam, karar sizin.
sürecinizde bol şans. -
@gucarslan anladım yaptım ben excel dökümana google hesabından sheete yazılıyor sandım.. bu şekilde daha iyi yeni fark ettim .teşekkürler.
-
@begumm teşekkürler.
sorunuza gelecek olursak eğer, bahsettiğiniz durum iki şekilde ilerler;1- arşiv kaydı olan ama silinen durumlar;
bu tip durumlarda başvuru sahibinin "arşiv kayıtlı sicil kaydında" mülakat zamanı hiçbir suç kaydı yoksa bir mahkeme karari götürmesine, açıklama yapmasına ve bunu DS260 formunda bildirmesine gerek yoktur.2- arşiv kaydı olan durumlar;
bu tür durumlarda başvuru sahibi mülakata ilgili mahkeme evraklarının ve ilgili suça ait kanun maddesinin yeminli tercümesini götürmek bu durumu DS260 formunda belirtmiş olması gerekemektedir. bu tür durumlarda görüşme genellikle AP ile sonuçlanır ve konsolosluğun hukuk birimi ilgili dosyayı inceledikten sonra karar verir.iki durumda da başvuru sahibinin vize alıp alamayacağı tamamen mülakatı yapan konsolosluk görevlisine aittir
-
@gucarslan anladım çok teşekkürler. bazı avukatlar bunu asla gizlemeyin silinse dahi diyor. zira DS 260 formunda da silinse bile veya affolsa bile suç işlediniz mi diye de soruyor. Umut ile bekliyorum....
-
Arkadaşlar merhaba, daha önce başka başlıkta sormuştum , mahkeme dosyalarımı çevirmem gerektiği söylenmişti. Sormayı unuttuğum bir konu daha var. DS260 formunu 7 mayısta doldurmuştum, suçlarla ilgili kısımların hepsini NO işaretlemiştim. istinaf Mahkemesi 8 mayısta kesin kararı verdi ve akabinde arşiv kaydıma işlendi. Mülakat alıp gidebilirsek, dosyaları çevirip götüreceğim fakat daha öncesinde DS260 formunda bir düzeltme yapmam gerekir mi? yoksa mülakat esnasında dosyaları verince mi açıklamalıyım?
-
@smhcnr88 8 Mayıs'ta karar kesinleşmiş ise bu zaten adli sicil kaydinizda gözükecektir bu durumda sorun olmaması gerekir diye düşünüyorum
-
Herkese selamlar tam 34 sayfayı üşenmeden okudum ve bu doğrultuda merakıma cevap bulamadım...
2022 yılında bir arkadaşımla telefondaki tartışmamızdan dolayı ''Hakaret ve Tehdit'' sebepli mahkemeye verildim.
mahkeme de hakim yazışmaları görünce ve konuyu dinleyince bana çok ılımlı davrandı ve hakaretten ceza vermeyeceğini söyledi, ama tehdit mesajına çok ufak bir ceza verdi oda 320TL para cezası... bir hapis cezası verildi ve bu 320 tl para cezasına mı döndü eğer öyleyse o hapis cezası nerede yazar göremedim uyaptan yüklenen tüm evraklara baktığımda günlük 20 tl'den toplam 320 TL para cezasına diye yazıyor buda 16 gün eder. Bu normalde 16gün hapis cezası alındığını ama para cezasına mı çevrildi demek oluyor yoksa sadece para cezası mı anlayamadım ama hiç bir yerde hapis cezası yazmıyor...ikinci sorum ise dilekçe yazıp arşiv kaydımı sildirirsem ve DS formunu doldururken e devlette temiz gözükeceğim için form'u NO olarak doldurursam bu nerede ve hangi işlemler de karşıma çıkabilir? Amerikalı birisiyle evli olduğum için vatandaşlık hakkı süresinin 3 yıl olduğunu öğrendim ve ABD vatandaşı olduğumda türk vatandaşlığından çıkacağım, vatandaşlık sürecimde bu geçmiş davam görünecek mi bunu da merak ediyorum.
herkese sürecinde başarılar. -
Herkese Merhaba, interview’dan adli sicil kaydindan dolayi waiver alan var mi? Varsa ne bir sonraki aşama nedir ne yapmaliyim? Yardimci olabilecek biri var mi?
-
Bu ileti silindi! -
@Refiks Hükmün açıklanması geriye bırakılmış olabilir. Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı aldığınızda görünmüyorsa sorun olacağını sanmıyorum.
-
@Mustafa-Bayram Tam hatırlamıyorum inan ki, mahkemeden sonra avukatımla olan tüm ilişiğimi kestim, tek hatırladıgım 5 yıl'ın sonunda arşiv kaydımdan silineceği
-
@Refiks Online olarak adli sicil kaydını e-devletten alabiliyorsunuz. Arşiv kayıtlı olarak aldığınızda kayıt varsa görünür orada. KAyıt yoksa hükmün açıklanması ertelenmiştir. Arşiv kaydında bir şey görünmüyorsa sorun olmayacaktır. Arşiv kaydında görünüyorsa, e-apostil ile mahkeme sonucu apostil yapın. KArar metninin ve ceza aldığınız yasayı noter tasdikli olarak ingilizce çevirisini yaptırın. Öyle küçük bir suçtan sorun olacağını sanmıyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum