DV2019 bekleme odası
-
Kâr amacı gütmeyen, hükümet dışı düşünce kuruluşu Freedom House, “2019, Dünyada Özgürlük Raporu”nu yayımladı. Freedom House, rapora “Demokrasi gerilemekte” alt başlığını koydu.
Rapora göre, geçen yıl ilk kez ‘özgür olmayan ülke’ kategorisine alınan Türkiye’de özgürlük yine geriledi. 2018’de 32 puanla Suriye, Suudi Arabistan ve Venezuela gibi ülkelerin bulunduğu ‘özgür olmayan ülkeler’ kategorisine alınan Türkiye, bu sene bir puan daha kaybederek 31 puana düştü. Türkiye, bu puan ile yakın tarihe kadar işgal altında olan Irak’ın, siyaset bilimi tarafından gelişmemiş ülkeler olarak kabul edilen Madagaskar ve Mozambik’in, Rusya’nın sert ve yumuşak güç ile baskı uyguladığı Ukrayna’nın ve kuruluşundan bu yana istikrara pek de kavuşmayan Pakistan’ın bile gerisinde kaldı. Rapora göre Türkiye, Beyaz Rusya’dan sonra Avrupa’nın en az özgür olan ülkesi. Türkiye, en son olarak 2017 yılında 38 puan ile, “kısmen özgür” ülke olarak kategorilenmişti.
-
sayın @dnzyldrm kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm,sayın @crazycells paylaşmış sizinle,resmî takip sayfasının linkini paylaşıyorum https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html
-
@grslarc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
@crazycells Evet sayın crazycells yazıyor. Hatta çevirmenin kaşesi ve imzası da var hem orijinal metinlerin hem de çevirilerin bütün sayfalarında. Her neyse orda ilk gişede sarışın çocuğu biraz gıcık ettim galiba zira bana terbiyesizce belgelerimi dosya içinde değil kendisi istedikçe tek tek vermemi emreder gibi söylediğinde sinir olduğumu belli etmiş olabilirim ve o da bazı belgelerimi çöpe atmış olabilir sırf gıcıklığına. Herşey için teşekkürler.
ok, maalesef konsolos istiyorsa yapabilecek bir sey yok. O durumda dediginiz gibi bu sefer islak imza ile cevirtip gonderin.
-
@panda33 selam USCIS her nekadar isteğin an yatırabileceğin bir ödeme olmasına rağmen sana tavsiyem takriben gitmeden 3-4 hafta önce yatırman . Bu sana oraya gittiğinde işlemlerin gecikme süresini azaltacak ve SSN normal zamanında gelmesinde fayda sağlayacaktır. Kısa sürede dönmen de bir sakınca yok. Benim SSN 10 gün içerisinde geldi. Bu konuda SSN varış 8 gün çalışma günü gerekiyor. Eğer 10 gün gibi kalırsan SSN alıp gelebilme şansına sahip olabilirsin. (Her şey normal şartlarda gittiği taktirde). Lütfen benim gidiş gelişteki 27 Ocak 2019 tarihinden sonraki günlüklerimi oku. (Göçmen Vizesi ile ABD ye ilk giriş) https://yesilkartforum.com/forum/post/45346
Oradaki bazı bilgiler sana rehber olabilir. Kısa süreli kalışlarda planlı ve nerede ne işleri yapacağını bilmen sana hızlı işlem şansı sağlayacaktır. -
Şimdi diyeceksiniz ki "Aldın vizeyi de sıra buna mı kaldı" :) Haklısınız da çok şeyi hesaplamaya çalışıyoruz işte.
Mülakatin olumlu geçmesi durumunda karı koca toplam ne kadar nakit götürürsek sıkıntı yaşamıyoruz? Her birimiz için ya da ikimizin ortak bir limiti mi var? Ya da beyan ettikten sonra bir limit sıkıntısı yok mu? Deneyimi olan arkadaşlar ne der
-
@mhepekiz DV2019 bekleme odası içinde söyledi:
Şimdi diyeceksiniz ki "Aldın vizeyi de sıra buna mı kaldı" :) Haklısınız da çok şeyi hesaplamaya çalışıyoruz işte.
Mülakatin olumlu geçmesi durumunda karı koca toplam ne kadar nakit götürürsek sıkıntı yaşamıyoruz? Her birimiz için ya da ikimizin ortak bir limiti mi var? Ya da beyan ettikten sonra bir limit sıkıntısı yok mu? Deneyimi olan arkadaşlar ne der
-
@crazycells dogru yerde mi soruyorum bilemedim ama siz hangi eyalettesiniz?
-
@mel @crazycells new yorkda yaşıyor
-
Bu ileti silindi! -
@saulgoodman benim sorumla alakalı hiçbir şey göremedim bu başlıkta ama?
-
KCC'den gelen evrak mailine 13.12.2019 tarihinde dönüş yaptım. KCC'den auto reply maili de döndü, ama bir türlü evraklarınız onaylanmıştır maili dönmedi ve vize tarihim de belirlenmedi.
Case numaram 13xxx, sizce korkmaya başlamalı mıyım:) -
@grkmtpc korkulacak bir şey yok sadece bekleyeceksiniz.. "bu kadar basit" demek geliyor içimden ama en zor kısmı bekleme kısmı
-
Umarim mulakatiniz cok rahat gecer ve vizeyi alip yeni hayatiniza mutlulukla baslarsiniz.
Eger sorunuz ABD girisindeki beyan limitine dair ise;
$10,000 (onbinUSD) ve ustunun beyan edilmesi gerekiyor.Bu tutar, yolculuk eden ailenin toplam limiti (kisi basi limit degil). Yaninizdaki toplam para bu limitin uzerinde ise beyan formuna(ucakta dagitilir veya indiginizde giris salonunda bulabilirsiniz) yaninizdaki toplam tutari yaziyorsunuz. Daha sonra pasaport/vize kontrolunden sonra sizden ek bir beyan formu doldurmaniz istenebilir. Gocmen oldugunuz ve yeni bir hayat kurmaya geldiginiz icin yaninizda limitten fazla para getirmeniz dogal karsilaniyor. Buradaki tek cekince yuklu miktarda nakitle seyahat etmek olabilir.
P.S. Yaninizda limitten fazla para varsa beyan edin, olasi bir rastgele aramada uzerinizde bulunursa basiniz agrir. Bir de beyan etmediginiz nakdi ertesi gun goturup bankaya yatirmaniz da garip olur.
-
Arkadaşlar merhaba, konsolosluğa iki ayrı hesap dökümü götürebilir miyiz? Benim ve eşimin ayrı ayrı.
-
@sharm tam da buydu merak ettiğim yani 20 bin de götürsek "Göçmen olarak geldik" beyanı yeterli oluyor.
Teşekkürler
-
@cosmopolis götürebilirsiniz ama gerek olmayabilir asıl talihlinin kaynakları yeterliyse.
-
@sharm tam da buydu merak ettiğim yani 20 bin de götürsek "Göçmen olarak geldik" beyanı yeterli oluyor.
Teşekkürler
Dogrudur.
Zaten ayni gorevli sizin sari zarflarinizi alacak ve "hosgeldiniz" diyecek, yeni bir hayat kuruyor oldugunuzun farkinda olacaktir.
Rica ederim. -
@sharm bana kendi ülkeme girerken "Hoşgeldiniz" demiyorlar ya :)
-
@sharm bana kendi ülkeme girerken "Hoşgeldiniz" demiyorlar ya :)
😊 evet bu konudan ben de muzdaribim, giriste de cikista da hep monolog yapmak zorunda kaliyorum "merhaba, tesekkurler, kolay gelsin vs" sanirim ek mesai ile cok calistiriliyorlar. Buraya gelirken ise "welcome back/welcome home" demelerini takdir ediyorum.
Bu arada, CBP officer gumruk beyan formunda $10K ustu beyanda bulundugunuzu gorunce sanirim surada bahsedilen formu doldurtacak:
https://www.cbp.gov/travel/international-visitors/kbyg/money -
@sharm burada hepimize potansiyel suçlu için baktılarından olsa gerek..
Teşekkürler bilgi için
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
49
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum