Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @ayvalik10 DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells @saulgoodman kendisi avukat buralarda ise muhakkak bilir kişi olarak yazacaktır

    Yukarıdaki yazışmalara göz gezdirdim ama konu tam olarak nedir anlamadım. Soru tam ve net olarak bana mention ile yazılırsa cevap vermeye çalışırım.


  • Herkese iyi akşamlar. bu site aracılığıyla çok şey öğrendim ve bu süreçte bana çok yararlı oldu. şimdiye kadar aklıma takılan sorulara cevap vermekte hiç gecikmeyen tüm arkadaşlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 19 Mart 2019 tarihi itibariyle Allah nasip ederse Los Angeles'ta olucam. Burada sormak istediğim bir kaç soru daha var ;

    *19 Mart 2019 gidiş tarihime kadar USCIS üzerinden immigrant fees ödeme konusunda herhangi bir tarih kısıtı var mıdır ? Yani ABD'ye girişten şu gün kadar önce ödeme yapılmalı diye bir kural var mı ? Yoksa 18 Mart günü ödesem bile olur mu ?

    *ABD'ye giriş tarihimden itibaren (Mart 2019) Türkiye'ye hasret gidermek için en yakın hangi tarihte geri dönebiliyorum ? (Allah göstermesin ülke anlamında veya ailesel mücbir sebepler hariç)

    Herkese iyi akşamlar diliyorum tekrar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @panda33 uçağa binmeden son ana kadar ödeme yapabilirsiniz.

    oraya gidipte 3-5 gün kalıp tekrar dönüş yapabilirsin sonuçta ilk girişi yapmak seni kayıt altına almalarıdır.
    @sash olsun @saulgoodman olsun @redsat2000 senin gibi gidip kısa süreli kalıp döndüler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @saulgoodman @grslarc lütfen başından geçen tüm olayları buraya cevap olarak @saulgoodman yazar mısın çünkü konuya hakim olmak istiyor.


  • @nevergiveup toplamda 6 bülten açıklandı. Bu bültenlerde ortalama olarak 1350 real case hızla ilerlediler. Benim iki tahminim var bu ay için.

    1. senaryo : 1350 real case üzerinden yayınlarsa 16,500
    2. senaryo : 1250 real case üzerinden yayınlarsa 16,150

    umalım ki 1. senaryodan daha iyi bir sayı yayınlasınlar


  • @saulgoodman merhaba ben sormuştum ; mahkeme kayıtları derken bir dava içinde geçen bütün duruşmaların ayrıntılı olarak dökümlerimi isteniyor yoksa , mahkeme kaleminden söz konusu dava için açıklayıcı bir karar sonuç yazısı yeterli olurmu? Yani bu kişi bu suçla yargılanmıştır cezası şu olmuştır yada cezası ertelenmiştir gibi ; buradaki baktıkları ölçüt hangi suçtan yargılanıldığı ve kişinin ne ceza aldığımı önemli konsolosluk için yoksa hayır tüm ayrıntılar önemli her detayı getirinmi deniliyor? Bizim bir trafikte münakaşa davamız vardı ;eşim ve karşı tarafa kamu davası açıldı sonuçta iki tarafta para cezası aldı, bununla birlikte bende münakaşaya dahil olduğumdan banada ayrıca hakaret ve saldırı suçundan şikayetçi oldu karşı taraf aynı dosya içinde , ceza davasında benim için hagb çıktı ,arşiv kaydım temiz ,sadece eşimin arşivinde bu dava görünüyor ayrıca

  • ⭐⭐

    @annecik DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @saulgoodman merhaba ben sormuştum ; mahkeme kayıtları derken bir dava içinde geçen bütün duruşmaların ayrıntılı olarak dökümlerimi isteniyor yoksa , mahkeme kaleminden söz konusu dava için açıklayıcı bir karar sonuç yazısı yeterli olurmu? Yani bu kişi bu suçla yargılanmıştır cezası şu olmuştır yada cezası ertelenmiştir gibi ; buradaki baktıkları ölçüt hangi suçtan yargılanıldığı ve kişinin ne ceza aldığımı önemli konsolosluk için yoksa hayır tüm ayrıntılar önemli her detayı getirinmi deniliyor? Bizim bir trafikte münakaşa davamız vardı ;eşim ve karşı tarafa kamu davası açıldı sonuçta iki tarafta para cezası aldı, bununla birlikte bende münakaşaya dahil olduğumdan banada ayrıca hakaret ve saldırı suçundan şikayetçi oldu karşı taraf aynı dosya içinde , ceza davasında benim için hagb çıktı ,arşiv kaydım temiz ,sadece eşimin arşivinde bu dava görünüyor ayrıca

    Merhaba, tam olarak hangi süreçtesiniz, sürecin hangi aşamasındasınız bilemiyorum ama ABD konsolosluğu sizden bir dava ile ilgili "mahkeme kayıtlarını" istedi olarak anlıyor ve öyle cevaplıyorum: "Mahkeme kayıtları" ifadesi bütün dosya kapsamını içerir. Mahkemeler size dava ile ilgili açıklayıcı bir yazı yazmazlar, böyle bir uygulama hiç görmedim, duymadım. Mahkemenin vereceği tek açıklayıcı yazı "gerekçeli karar"dır, bu da ancak karar verildikten sonra yazılır. Kısaca ben bu ifadeden, "bütün dava dosyasının onaylı suretini" anlardım.

    (Bu görüş bir hukuki tavsiye değildir. Sadece yardımcı olmak için yazılmıştır, sorumluluk kabul edilmez.)


  • @saulgoodman cevabınız için teşekkürler , henüz o sürece girmedik şimdiden bilgi topluyorum, 2020 ye başvurduk henüz; dava ise sonuçlandı. Öyleyse bütün duruşmaların dökümünü almak en mantıklısı olacaktır ilerisi için; birde isim değiştirme davası vardı hele kesin AP ye düşer diye düşünüyorum .

  • ⭐⭐

    @annecik Burası dv2019 bekleme odası olduğundan ben seçildiniz sanmıştım. Daha seçilmeden bu sorulara cevap aramak vakit kaybı.


  • @saulgoodman afedersiniz yeni üye oldum konu akışını bozdum sanırım kusura bakmayın, tekrar vaktiniz ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐

    @annecik DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @saulgoodman afedersiniz yeni üye oldum konu akışını bozdum sanırım kusura bakmayın, tekrar vaktiniz ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

    Sorun değil. Bence seçilmeyi bekleyin, sonra araştırma için bolca vaktiniz olacak.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Daha amerikada olmadıkları için burada paylaştım mülakat sonrası PTT kadrosu ile sarı zarf ve pasaport gönderiyorlar işte onun videosu

  • Yasaklı

    @crazycells Evet sayın crazycells yazıyor. Hatta çevirmenin kaşesi ve imzası da var hem orijinal metinlerin hem de çevirilerin bütün sayfalarında. Her neyse orda ilk gişede sarışın çocuğu biraz gıcık ettim galiba zira bana terbiyesizce belgelerimi dosya içinde değil kendisi istedikçe tek tek vermemi emreder gibi söylediğinde sinir olduğumu belli etmiş olabilirim ve o da bazı belgelerimi çöpe atmış olabilir sırf gıcıklığına. Herşey için teşekkürler.

  • Yasaklı

    Kâr amacı gütmeyen, hükümet dışı düşünce kuruluşu Freedom House, “2019, Dünyada Özgürlük Raporu”nu yayımladı. Freedom House, rapora “Demokrasi gerilemekte” alt başlığını koydu.

    Rapora göre, geçen yıl ilk kez ‘özgür olmayan ülke’ kategorisine alınan Türkiye’de özgürlük yine geriledi. 2018’de 32 puanla Suriye, Suudi Arabistan ve Venezuela gibi ülkelerin bulunduğu ‘özgür olmayan ülkeler’ kategorisine alınan Türkiye, bu sene bir puan daha kaybederek 31 puana düştü. Türkiye, bu puan ile yakın tarihe kadar işgal altında olan Irak’ın, siyaset bilimi tarafından gelişmemiş ülkeler olarak kabul edilen Madagaskar ve Mozambik’in, Rusya’nın sert ve yumuşak güç ile baskı uyguladığı Ukrayna’nın ve kuruluşundan bu yana istikrara pek de kavuşmayan Pakistan’ın bile gerisinde kaldı. Rapora göre Türkiye, Beyaz Rusya’dan sonra Avrupa’nın en az özgür olan ülkesi. Türkiye, en son olarak 2017 yılında 38 puan ile, “kısmen özgür” ülke olarak kategorilenmişti.


  • sayın @dnzyldrm kusura bakmayın mesajınızı yeni gördüm,sayın @crazycells paylaşmış sizinle,resmî takip sayfasının linkini paylaşıyorum https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin.html

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @grslarc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @crazycells Evet sayın crazycells yazıyor. Hatta çevirmenin kaşesi ve imzası da var hem orijinal metinlerin hem de çevirilerin bütün sayfalarında. Her neyse orda ilk gişede sarışın çocuğu biraz gıcık ettim galiba zira bana terbiyesizce belgelerimi dosya içinde değil kendisi istedikçe tek tek vermemi emreder gibi söylediğinde sinir olduğumu belli etmiş olabilirim ve o da bazı belgelerimi çöpe atmış olabilir sırf gıcıklığına. Herşey için teşekkürler.

    ok, maalesef konsolos istiyorsa yapabilecek bir sey yok. O durumda dediginiz gibi bu sefer islak imza ile cevirtip gonderin.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @panda33 selam USCIS her nekadar isteğin an yatırabileceğin bir ödeme olmasına rağmen sana tavsiyem takriben gitmeden 3-4 hafta önce yatırman . Bu sana oraya gittiğinde işlemlerin gecikme süresini azaltacak ve SSN normal zamanında gelmesinde fayda sağlayacaktır. Kısa sürede dönmen de bir sakınca yok. Benim SSN 10 gün içerisinde geldi. Bu konuda SSN varış 8 gün çalışma günü gerekiyor. Eğer 10 gün gibi kalırsan SSN alıp gelebilme şansına sahip olabilirsin. (Her şey normal şartlarda gittiği taktirde). Lütfen benim gidiş gelişteki 27 Ocak 2019 tarihinden sonraki günlüklerimi oku. (Göçmen Vizesi ile ABD ye ilk giriş) https://yesilkartforum.com/forum/post/45346
    Oradaki bazı bilgiler sana rehber olabilir. Kısa süreli kalışlarda planlı ve nerede ne işleri yapacağını bilmen sana hızlı işlem şansı sağlayacaktır.

  • Yasaklı

    Şimdi diyeceksiniz ki "Aldın vizeyi de sıra buna mı kaldı" 🙂 Haklısınız da çok şeyi hesaplamaya çalışıyoruz işte.

    Mülakatin olumlu geçmesi durumunda karı koca toplam ne kadar nakit götürürsek sıkıntı yaşamıyoruz? Her birimiz için ya da ikimizin ortak bir limiti mi var? Ya da beyan ettikten sonra bir limit sıkıntısı yok mu? Deneyimi olan arkadaşlar ne der

  • ⭐⭐

    @mhepekiz DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Şimdi diyeceksiniz ki "Aldın vizeyi de sıra buna mı kaldı" 🙂 Haklısınız da çok şeyi hesaplamaya çalışıyoruz işte.

    Mülakatin olumlu geçmesi durumunda karı koca toplam ne kadar nakit götürürsek sıkıntı yaşamıyoruz? Her birimiz için ya da ikimizin ortak bir limiti mi var? Ya da beyan ettikten sonra bir limit sıkıntısı yok mu? Deneyimi olan arkadaşlar ne der

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1874/amerikaya-gitmeden-önce-ve-gittikten-sonra-harcanacak-tutarlar


  • @crazycells dogru yerde mi soruyorum bilemedim ama siz hangi eyalettesiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

74
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum