IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Arkadaslar belgeleri yuklerken, ceviri ile orjinal belgeyi, ayni pdf icinde yukluyorum. bunda bir sorun olurmu?
Mesela birth certificate icin, hem e-devletten aldigim dokumani hemde onun cevirisini tek PDF icinde yukluyorum. Bu dogrumudur?Yoksa cevirileri ayri PDF ile "additional documents" kismina mi yuklemem lazim?
-
@hudaveyasin1907 nvcde türkçe yükleyeceksiniz.
-
@yasmin982 merhaba, ben hem turkce hemde tercumesini yukledim tek dokuman icinde. ozelikle tercume edilmesi gerekir diye bir bilgi hatirliyorum eger belge turkce ise. acaba sorun olurmu?
-
Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle mülakat bekleyen herkese başarılar dilerim, umarım her şey gönlünüzce olur.
Kendi davamızdan bahsetmek istiyorum:
PD tarihimiz 17/01/2024,
I-130 onaylanma tarihimiz 18/09/2024,
NVC Welcome Letter’ımız ise 22/09/2024.
DQ tarihimiz 11/10/2024. Şu anda eşimle mülakat tarihini bekliyoruz.Eşim çifte vatandaş, bu durumun mülakat sürecimize etkisi olup olmadığını merak ediyorum. DQ olup mülakat tarihi alan var mı? Mülakat tarihi almayanlar ne zamandan beri bekliyor? Ayrıca, Şubat DQ’larına mülakat tarihi geldi mi?
Greencard sahibi eşlerin mülakat bekleme süresi ile vatandaş eşlerin mülakat bekleme süresi arasında bir fark var mı? Sürecin geçtiğimiz yıllarda nasıl işlediğini bilen var mı?
Şu an mülakat bekleme süresinin yaklaşık 8 ay civarında olduğunu tahmin ediyorum. Sizce, bu ekim ayında başlayan yeni mali yıl nedeniyle süreç hızlanır mı? Mülakat bekleme süremiz hakkında öngörüleriniz neler? Bazı yılların son aylarında 3 ay içinde mülakat alanlar olduğunu gözlemledim; diğer yandan, yıl ortalarında bekleme sürelerinin arttığını da biliyorum.
Şundan da bahsetmek isterim; yıpratıcı bir süreç. İnsanı yoran da belirsizliktir. Neden bu kadar uzun sürdüğünü anlamış değilim. Netice itibariyle bunları inceleyen bir göçmenlik bürosu ve peşinden istenilen evrakları toplayıp bunları bir kere daha gözden geçiren NVC var. Elbette ki konsolosluk yoğun olabilir fakat 2 ay içinde mülakat veremezse 3.ayda verir ama gidip de 8 ay bekleyenleri görmek gerçekten bir yerde bir sıkıntı var dedirtiyor. Sizin bu konu hakkındaki görüşleriniz neler? Biz USCIS aşaması en uzun sürer biliyorduk eşimle ve bizim 8 ay sürdü ve aynı süreyi mülakat için bekleyen insanlar var. Ve bunlar vatandaş eşleri ise inanın bu hale gülünür mü ağlanır mı bilemedim

Her türlü bilgi ve deneyiminiz benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim!
Sevgiler.
-
@korayy merhaba koray umarim hersey kisa surede biter, Şu an mülakat bekleme süresinin yaklaşık 8 ay civarında olduğunu tahmin ediyorum. demissiniz, bu 8 aylik sure "abd vatandasi ile evli olanlar icindemi"? yoksa greencard lilar ile abd vatandaslari nin bekleme sureleri aynimi?
yani nvc de DQ olduktan sonra, mulakat ortlama herkez icin 8 ay mi suruyor?
-
@korayy Dq 5 şubat bizim ve mülakat bekliyoruz maalesef gelmedi eşim de abd vatandaşı
-
@korayy Eşim Amerikalı ve başvurumuz Şubat 2023’te oldu ve Mart’ta 2024 DQ olduk. İnanılmaz yavaş gidiyor süreç yani vatandaş eşi olmak inanın hiçbir şeyi değiştirmiyor. Beklemeye devam yani

-
@korayy ben sizden 2 ay önce başvuru yaptım hala i-130 onayı bekliyorum. Bu nasıl bir bilinmezlikse konsolosluk randevusuda aynı sanırım. Ama büyük ihtimalle bu yıl ortadoğu ülkelerinin vatandaşlarına randevu verdiler sebebi buydu sanırım
-
@hudaveyasin1907 Tam emin olmamakla beraber Amerikan vatandaşı eşlerin mülakat bekleme sürecinde avantajlı olduğu söyleniyor. Ama bekleme süreleri ile ilgili resmi bir yazılı kaynak olmadığı için net bir şey denemez tabi.
-
@Alfa-Centauri Olabilir. Bunu birkaç yerde daha gördüm. Bekleme sürelerinin uzunluğunu genelde bu sebebe bağlıyorlar.
-
@korayy eşim ABD vatandaşı, çift vatandaş filan da değil, ocak 2023'te başvuru yaptık, mart 2024'te DQ olduk, halen daha bekliyoruz. 7 ay geçti yani DQ olalı... umarım bu vatandaş eşleri için 'daha avantajlı' olan hali değildir, yoksa greencardlıları düşünmek bile istemiyorum

-
@luchadora Eğer öyleyse greencardlıların muhtemel iç sesi şu şekil olur: Ölmüşüm de ağlayanım yok

Şaka bir yana bu uzun süre beklemelerin sebepleri her neyse bence bir an önce ortadan kalkması lazım. Yazık günahtır. Tabi ahkam kesmek asla istemem ama eleman sayısı azsa eleman alınır ne bileyim mağduriyet çözülmeye çalışılır bir şekilde. Bir arkadaş ortadoğu vatandaşlarına mülakat veriliyor uzama sebebi bu olabilir yazmış. Ben verilmesin demiyorum verilsin tabi ama Türk vatandaşlarını mağdur etmeden bu işi yapmaları lazım. Covid zamanındaki aksaklıklar anlaşılabilir normal bir durum çünkü. Ama forumda gördüm 2023 yılının x ayında DQ olup 3-4 ay sonraya mülakat tarihi alıp gidenler var. Yani 2024'e geçerken gizli bir pandemi yaşandı da bizim mi haberimiz yok

-
Geçmişte iki ayrı arkadaşıma greencard çıkmıştı bir önceki yıl kazanan arkadaşım numarası yüksek olduğu için mülakat sırası gelmedi ve greencardı yanmıştı. Sonraki arkadaşımızda aynı şeyleri yaşamamak için dosyasını isviçreye taşıdı ve çok kısa sürede mülakat tarihi geldi greencardını aldı ve Amerikaya taşındı… sorum şu, bizlerde DQ olduktan sonra dosyamızı başka yere taşıyabiliyor muyuz acaba? Hepimiz çok uzun süredir bekliyoruz görünüşe göre bir o kadarda mülakat tarihi bekleyeceğiz. Bunaldım artık arkadaşlar.

-
@Refiks Merhabalar! Eğer başka bir ülke ile bağınız varsa taşıyabilirsiniz, örneğin oranın vatandaşlığı, oturum izni, veya doğum belgesi. bizim şu anda oturumumuz Türkiye'de değil, ama burada da süreç Türkiye kadar, hatta daha da uzun olduğu için, ilk başta buraya vermelerine rağmen dosyamızı Türkiye'ye taşıdık. 2024'te her şey aşırı uzun sürdü, daha önceki entrylere bakarsanız 2023'te mülakat verilmesi bu kadar uzun sürmüyordu. belki artık hızlanır ve sizin süreciniz daha kısa sürer.
-
Ben uscis aşamasını bekliyorum halen nasıl bir süreç anlamış değilim saçma sapan bir süreç
-
@hudaveyasin1907 lutfen pdf dosyalarinizin adini ingilizce olarak belirleyin ki , memur anlayabilsin . Ben oyle yaptim, onemli olan onlarin isini kolaylastirmanizdir. Fazla evrak gondermek bir sorun degil, aksine ektra bir emektir ve onlar bunu gorurler. Tekrar soyluyorum, e-devletten aldigim hic bir barkotlu turkce evraki , ingilizceye cevirmedim. Cunku bu belgeleri sizden baska sahip olacak birinin olmadigini biliyorlar. Yani bu siteden gelen evraklara guveniyorlar.
-
@yasmin982 Anladım, teşekkür ederim.

-
Bu ileti silindi! -
Merhaba arkadaslar. Bu sene I-130 surecini baslattik esimle. Suanda surec devam ediyor, beklemedeyiz. Evlilik vizesini beklerken green card cekilisine basvurabilir miyiz? Yani cekilise basvurmam durumunda I-130 surecine olumsuz bir etkisi olur mu?
-
@ksmdgn Esiniz green cardli mi abd vatandasi mi acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum