Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@btek14 evet katılıyorum. seçim ve tatil sezonu biraz boş geçecek gibi.

Other workers kategorisi için yeni mali yıla kadar A tablosu mutlaka ilerlemeli, yoksa vize basamazlar. PD i 2023-2024 olan kişilerin heyecanla takip edip pek dert etmesi gereken bir durum yok eğer ABD de statü koruma sorunu yaşamıyorlarsa. Daha bizim sıramıza var çünkü..

• @tufank evet kesinlikle. belki pollyanna bir degerlendirmem olacak ama en azindan tablo belli, ongoruler de ona uygun ilerliyor.

arada surpriz olup kota arttirim vs olursa harika olur onun disinda sabirla beklemeye devam.

• USCIS, AOS yapacaklar icin beklendigi uzere Table B : Dates for filing kullanilacagini da acikladi.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   serel serel 

• Merhaba arkadaşlar. EB3 vizesi için benim ve arkadaşlarımın destek aldığı Westline immigration yöneticisi sayın Burçak Bey ile toplantı yapacağım. Sormak istediğiniz sorular varsa bana yazın. Bende Burçak beye sorup sizin için cevap alayım. cevapları buradan paylaşırım. Böylece burada ki bilgi arşivine katkımız olur.

• @hüseyin-serin Tek merakım bültenin durumunun ne olacağı ve maalesef bunun içinde tahminde bulunmaktan başka çare yok gibi:) Belki bi tahmin alabilirim Burçak Bey'den...

• @desskhalifa

Değil Burçak Bey, Joe Biden bile net bir tahminde bulunamaz şu anki vaziyette maalesef 😀 Şafak karanlık gibi duruyor. Yeni başkanı, izlenecek yeni göçmenlik politikalarını ve düzenlemeleri, 2025'deki gidişatı vs görmek lazım.

• @emre911 kesinlikle katılıyorum farkındayım ama insan iyi bir tahmin duymak istiyor elde değil 🙂

• Selamlar herkese , EB3 Profosyenel başvuru NVC tarafından evraklar kabul edildi DQ oldu haziran ayında Ekim vize bülteninde vize numaram açık oldu , benimle aynı durumda olan varmı acaba mülakat bekleyen ankaradan ? Bu arada daha önceden benimle aynı başvuruya sahip DQ olduktan ve vize numarası açıklandıktan sonra be kadar sürede mülakat maili geldi acaba ?@tufank abi seviliyorsun 😊

• @yunus-karataş gözünüz aydın hayırlı olsun umarım en kısa sürede randevu gelir 🙂

• @serel çok teşekkür ederim ☺

• ⭐⭐⭐⭐

DOL Perm Processing tablosu güncellendi. Ekim ayı ile birlikte bir değişlik olmadı yani hala Ağustos 2023 dosyalarına bakılıyor. Biz zaten bu tablodan ziyade artık günlük onaylanan dosyaları takip ettiğimiz için bunu öngörebiliyorduk. Bugün itibariyle Ağustos 2023 için onay bekleyen 12.220 dosya kaldı geriye. ( temmuz ve haziran 2023 içni ise yaklaşık 1900 dosya beklemede, bazıları RFI almış durumda.)

Ağustos 2023 dosyaları ile birlikte alfabetik sıraya göre bakmaya başladılar. (saçma ama öyle). Yani PD'in hiç bir önemi yok. Firmanız alfabetik sırada önde ise erken onay alma şansınız yüksek. (arada nadir de olsa başka harflere ait dosyalar onaylanıyor)
    Tahminime göre harflerde %50 barajı aşılınca bir sonrakine geçiliyor. "E" ve "F" harflerindeki ilerlemeye göre "G" ve "H" harflerine geçiş yapılacak. Tabi bunlar hep tahmin bir düzenleri yok maalesef. Harflere göre toplam ve işlenen dosyaları gösteren tablo aşağıdaki gibi ( 17 ekim 2024'e göre):

Screenshot 2024-10-18 at 09.03.35.png

• ⭐⭐

@tufank Sadece Ağustos ayını bile günlük 250 ortalama ile 45 gün civarında eritebilecekler gibi duruyor. Benim Aralık 2023 dosyalarının erimesine daha kabaca 72500 dosya olduğunu düşününce günlük 250 ortalama ile 9,7 ay yapıyor. Oyasaki DOL processing times sayfasındaki sürelere göre Ocak gibi sonuçlanması gerekiyordu benim LC başvurusunun :)) Sanırım 2025 Temmuz-Ağustos'a sarkacak. Neyse ki vize bülteni geride ve sonrasında I140 premium process ile hızlıca sonuca ulaşıyor. Tek tesellim bu :))

• ⭐⭐

@tufank Sürecin kendisi zaten çetrefilli iyiye gitmesi gereken DOL sürecinin de uzaması gerçekten can sıkıcı. İlk başvurduğumda eski sistemle 13-14 ay olan süreç yeni sistemle 14-15 ayı bulacak belkide. Hızlanması gerekirken yavaşladı. Bakalım Eylül PD lerinin içerisinden nasıl çıkacaklar. 😁

• @Riethian son 2 gün sonuçlanan dosya sayısı 400 ün altına düşmedi. En azindan teselli olsun diye yazıyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

DOL ortalama süreleri çok gerçeği yansıtmıyor, ortalamayı düşürmek için bazı kurnazlıklar yapıyorlar. Benim PD'im Ağustos 15, 2023. Firma baş harfi "L". Bugün itibariyle 430 gün oldu. Alfabetik olarak devam ederlerse 25-30 günden aşağı dosya onayı alamayacağım gibi. (önümde 5k dosya var) . Bu süre uzayabilir de. Tabi bir sürpriz olur da hepsini aynı anda onaylamazlarsa. 440 günün üstünde süreler, hatta 450 - 460 gün diyebiliriz. Vize bülteni çok yavaş ilerliyor derken DOL'un onunla yarışacağını hiç düşünmemiştik 🙂

Yılbaşına kadar daha da kötü ye gidecek gibi. Tatiller ile birlikte dosyalar birikecek. Yılbaşından sonra ne olur bilinmez.

• ⭐⭐⭐⭐

@aydın-yıldırım evet tatil dolayısı ile geçen hafta Perşembe ve Cuma berbat bir performans sergilediler. Cumartesi, Pazar ve Pazartesi resmi tatil olduğu için de boş geçtiler. Biraz oradaki açığı kapatmaya yetmiştir ancak. Bu arada bu 400 dosyanın sadece 219'u Ağustos'a ait. Kalanlar haziran ve temmuz 2023'e ait ( bir kısmı da RFI olduğu için uzamış dosyalar)

• ⭐⭐⭐⭐

@Riethian umarım hızlanır, böyle kalmaz. kalırsa da en azından bir dv lottery sonucu daha görme imkanınız olur 🙂 Biz aracı firmaya en büyük tutarı 2. aşamada ödüyoruz, öyle bir şansımız kalmadı zaten. Gerçi şu ortamda DV lottery'de çıksa, green card alana kadar EB3 sürecini yakmamak faydamıza.

• @tufank ola ki green card, lottery den çıkacak olursa, Ankara mülakatı sonrası postaya verilen vize basılı pasaportları elime alıp kanlı canlı görene kadar EB3 sürecimi sonlandırmam. 😁

• ⭐⭐

@berkibirdinc Aynen. Zaten GC için gözden çıkartılmış bir bütçe var. O veya bu şekilde alınması hiç önemli değil. Lottery çıksaydı da süreci durdurmazdım şahsen.

• Yasaklı

@tufank lc onayından sonraki süreçte öngörünüz var mı? Yani onay sonrası ile mülakat tarihi arasında kaç ay olur tahmini.

Benzer Başlıklar

• 2
  • 70
  • 1
  • 47
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

148

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |