Herkese selamlar, sizlere birkaç sorum olacak.
Mayıs ayının sonunda bitecek olan bir yeşil pasaportum var. Yanılmıyorsam vizenin basılacağı pasaportun en az 6 ay daha geçerli olması gerekiyor. Yeşil pasaportumun az süresi kaldığı için bordo pasaporta başvurdum. DS-160 formunda bildiğiniz üzere pasaport numarası girmemiz isteniyor. Yeşil pasaportumun numarasını buraya girsem ve randevu tarihinde yeşil pasaportumun geçerlilik süresi 6 aydan kısa bir süre olursa, hatta tamamen geçerliliği bitmiş olursa sıkıntı olur mu? Mülakata hem yeşil hem de bordo pasaportumu götürsem ve vizenin bordo pasaportuma basılmasını istesem anlayış gösterirler mi? Yoksa hiç uğraşmayıp direkt forma bordo pasaportun numarasını mı gireyim? Açıkçası yeşil pasaportum dolu olduğu için onun numarasını girmek istiyorum.
Randevu alındıktan sonra DS-160'ı veya form numarasını bir kere güncelleyebilir miyim? Eğer böyle bir seçenek varsa üsttekilerin bir önemi kalmaz.
Bildiğiniz üzere formda Ankara ya da İstanbul şehirlerinden birini seçmemiz gerekiyor ama randevuyu yakın tarihe çekerken hangisi boştaysa onu kapıyoruz. Bu durum sıkıntı yaratır mı?
Başvuracağım fotoğraf yeni olmasa ama eski olduğu da anlaşılmasa, yani kalitede ve kişinin ben olduğumu anlamakta sorun olmasa sıkıntı olur mu?
Şimdiden teşekkür ederim.