Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Didem-G @ATS16 Istanbul'da 2 saat 40 dakika layover oldukca yeterli olacaktir. Zaten, gecmis deneyimlerime gore, Istanbul'dan ABD yonune kalkan ucaklar biraz gecikmeli kalkiyorlar.

• @ATS16 Bagajları biz İzmir'de teslim edip rahatlayalım o halde. izmir - İstanbul yurtiçi uçuşunda da , istanbul - miami uçuşunda da bagaj hakkı değişmiyor değil mi ?

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G hayır değişmiyor, biletinizdeki bagaj hakkınız her iki uçuş bacağı için de (ADB - IST & IST - MIA) aynı.

• Arkadaşlar, China Southhern Airlines ile Guangzhou aktarmalı Tokyo bileti alacağım. Aktarma süresi 1 saat 20 dakika. Daha önce bu havayolu ve bu havalimanını kullanan var mı? 1 saat 20 dakika aktarma için yeterli bir zaman mıdır?

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 
  • ⭐⭐⭐⭐

@Müberra-Dikici, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Arkadaşlar, China Southhern Airlines ile Guangzhou aktarmalı Tokyo bileti alacağım. Aktarma süresi 1 saat 20 dakika. Daha önce bu havayolu ve bu havalimanını kullanan var mı? 1 saat 20 dakika aktarma için yeterli bir zaman mıdır?

Tokyo'ya gittiniz mi Müberra Hanım?
    Dünyanın her yerine geziyorsunuz, bravo size👌👏

• @Serapp Kasım sonunda gideceğim inşallah Serap Hanım, çok teşekkür ederim. @seyahatguncem instagram hesabımdan detaylı seyahat paylaşımları yapıyorum 🥰 Seyahate meraklı olanları sayfama beklerim

• merhaba
    frankfurt aktarmalı uçuşlarda herhangi bir ekstra işlem yapmaya gerek var mı? direkt pasaportla aktarma yapılabilir mi ve immigrant vize olduğu için yurtdışı harç pulu ödemek gerekiyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@ahuramazda, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

immigrant vize olduğu için yurtdışı harç pulu ödemek gerekiyor mu?

DV vizeniz ABD'ye ilk girişte onaylanacak. Bu nedenle Türkiye'den ilk çıkışınızda yurtdışı çıkış harç pulu almanız gerekiyor.

• @ahuramazda merhaba. Ekstra bir şey yok ama güvenlik kontrolü yaptırmayı unutmayın. Sormama rağmen bana bir şey söylememişlerdi kapıdaki görevliler. Daha sonra yanımdan geçen başka bir çalışan biletimde damga olmadığını görünce beni yönlendirdi güvenlik kontrolüne. İyi yolculuklar.

• @ahuramazda bizde lufthansa ile frankfurt aktarmalı gideceğiz. Transfer uçuşlar için vize istiyorlar mı? ingilterede transfer uçuşlar için havalimanında vize veriyorlardı.

• @mrt01 hayır istenmiyormuş

• @ahuramazda güzel o zaman. Teşekkürler

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp yurtdışı çıkış harç pulu olmadan çıkış yapan bir çok kişi oldu. Nedeni onayla alakalı değil iş bilmez pasaport kontrol çalışanlarıyla alakalı maalesef

• ⭐⭐⭐⭐

@ahuramazda harç pulu biraz denk geldiğiniz memurla alakalı, bizde hiç sorun çıkartmadı direk harç pulunu istemeden geçtik mesela. Bazıları konuyu bilmiyor ödemenizi istiyor açıklayıp etmekle uğraşmanız gerekiyor

• ⭐⭐⭐⭐

@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
    Ne anlatmak istediğiniz tam anlaşılmıyor.
    İşin doğrusu şudur:
    Göçmen vizesini almış bir kişi vizeyi aldığı anda ABD'de permanent resident (daimi ikamet eden kişi) sayılmıyor.
    ABD sınırından geçmesi lazım.
    ABD sınırından zarfını verip geçtikten sonra pasaportuna 1 yıl geçerli olacak DV mührü vurulur ve artık permanent resident olur.
    Sonra GC'sini almadan dönse bile pasaporta vurulan mühür sayesinde artık harç pulu ödemez.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp ben ve benim gibi bir çok kişi ilk girişini yaparken göçmen vize olduğu bilgisini vererek harç pulu ödemesi yapmadan giriş sağladı. Olay biraz denk gelen memurun konuya hakimiyetine birazda sizin o an şu an bunu açıklamaya çalışmama, enerjimi harcamama değecek kadar önemli mi durumuna kalıyor çünkü bir çok arkadaşımız o an bu işle uğraşmak istemediğimiz için hiç umursamadan ödemeyi yapıp geçtiğinide söyledi

• Merhaba.aralik ayında eşim ve 2 kızımla(3 ve 10 yaşında) turist vizesiyle Houston'a giderek e2 ile yerleşme düşüncesindeyiz.Temmuz ayında tek başıma Atlanta'ya gelip 10 gün kaldıktan sonra Houston dan TR geri döndüm.
    Bir kaç sorum olacak musadenizle;
    1.Tavsiye olarak nerden girişi önerirsiniz?(Miami,New York, Atlanta,Houston vs.) 2.Dönüş biletlerini almamı tavsiye edermisiniz?
    3.Thy ile gitmeyi planlıyorum.Donus biletini gidisten ayrı olarak almamız durumunda tam iade alabiliyor muyuz?
    Şimdiden teşekkürler...

• @kenankulll Merhaba, öneri olarak Turist olarak Ailece geleceğiniz için "New York" ve/veya "Miami" 'den giriş yapmanızı öneririm. Sonuçta tatil için gelen kişiler genellikle bu 2 tane ünlü şehire geliyor. Bir problem yaşamazsınız. Yapacağız tatil planı ile de güçlendirirsiniz. Giriş sırasında otel rezervasyonu ibraz etmeniz istenebilir. Söylediğim şehirlerde vakit geçirmeden "Houston" gidecekseniz eğer, mutlaka "Booking" üzerinden ücretsiz iptal bir otel seçebilirsiniz. Ücretsiz iptalin şartlarını lütfen iyi okuyun ve saat farkını mutlaka göz önünde bulundurun.

Bu arada direkt Houston uçabilirsiniz ama yine gümrük görevlisi tatil planı soracaktır. Houston'dan başlayan bir roadtrip planı da yaparak bunu ibraz edersiniz ancak unutmayın, Houston tatil destinasyonu değil ve problem yaşama ihtimali var. Örnek veriyorum: Babamın green card'ı var, bu sene TR'ye 3 haftalığına tatil için gidip geldi ve dönüşte kendisini nedensiz olarak 5-10 dk. bekletmişler ve hiç bir şey demeden hoş geldiniz demişler. Babamı bir odaya almışlar, oda da farklı farklı ülkeden göçmenler yerde yatıyormuş vs vs.. Babamı nedensiz bekletmişler özetle. (Babam Green Card'lı olmasına rağmen, yaşadığı saçma durum sonrası kendisini kötü hissetmiş) Bu arada babam problem yaşadı ama yüzlerce insan da yaşamıyordur. Belki babam ile ilgili bir durum olabilir. Ama Houston genel olarak göçmen çok alan bir yer olduğu için problem yaşama ihtimali bence güçleniyor. (Teknik olmayan, benim düşüncem) Ben risk almaz 2 tane ünlü şehirden başlayan bir tatil planı yapardım. Bu tatil planını da Rezervasyonlar ile beslerdim ve rahatça ülkeye girerdim.

Gidiş tarihiniz belli olacağı için (Planı yapacağız için) gidişi iadesiz-iptalsiz bilet alın.
    Dönüş biletini %100 iadeli alın dönmeyecekseniz iptal edersiniz.

Burada önemli bir nokta var. Ben ve bir kaç arkadaşımız bunu yaşadı, bende mutlaka yine buraya yazayım. Ben Amerika'ya gelişi iptalsiz , dönüşü tam iade olacak şekilde aldım ancak biletleme sırasında tek biletleme ile bunu yaptığım için THY iptal işlemini yapmadı. Çünkü THY bilet iade kuralları ucuz bilet için geçerli oluyor ve iptal işlemini yapamıyorsunuz. Uzatmayayım;

Sonuç olarak; Gidiş-Dönüş biletlerini ayrı ayrı mutlaka satın alın. Tek biletme sakın yapmayın.
    Gidiş biletini iadesiz satın alın
    Dönüş biletini ayrıca satın alın. %100 iade'li seçin , pahalı olacak ama olsun %100 iade alacaksınız.

Edit: Ülkeye girdikten bir süre sonra online olarak I-94 formuna internet den mutlaka bakın. Pasaport bilgileriniz ile erişim sağlıyorsunuz. Ben turist olarak 3 kere ülkeye girmiştim ve her girişte 6 ay süre veriyorlar ama olsun siz yine de I-94 form üzerinden size ve ailenize ne kadar süre verdiklerine mutlaka bakın. "E2" yaparken sonuçta ülke içerisinde legal olarak kalıyor olmanız gerekiyor diye düşünüyorum. Tabii bir avukat olmadığım için emin olmadan yazdım. (Doğrudur diye tahmin ediyorum.)

• @Redbeard teşekkür ederim.cok değerli bilgiler verdiniz.

• ⭐⭐

@Redbeard net yazmissiniz. Ekleme yapayim;
    -latin olmayanlara Miamide sikinti cikarmiyorlar. Relax sehir,cbpsi de relax.
    -miami-houston biletini Miamide ulkeye girdikten sonra alin.
    -houston turistik bir destination degil Ve cok turk var. Sikintili.
    -b1 ile 90 gun kaldiktan sonra e2ye cevirebilirsiniz ancak.
    -donus biletini ayri full refundable alin yada 20 30 dolara pnr'i calisan bilet Satan yerler var online.

Benzer Başlıklar

• 572
  • 1
  • 1
  • 4
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |