Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

• @mhepekiz siz kurtarmışsınız mülakata bir şey kalmamış.her şey gönlünüzce olur umarım.darısı bizim başımıza inşallah bize de çıkar.

• Yasaklı

@sadikcagan isteyen herkese çıksın isteyen herkes gidebilsin. Dileğim budur. Teşekkürler

• @onrozr bu current olan numaralari veya tahmini vize mulakat tarihini hangi baslik altindan ogrenebiliriz

• @dnzyldrm her ay vize bulletin açıklanıyor onları indirirsiniz. Randevu için de excel tablosu var. Onu indirmeniz gerekiyor.

• @grslarc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@crazycells Do you wanna drive me crazy my dear friend? Of course, I delivered the original copies of court records from the courthouse not from e-devlet to US Ankara embassy during my interview on Feb 1, 2019. Now what I wonder is whether US Ankara Embassy asks for the english translations of these documents with wet signature? Thank you very much for your graciousness.

Size zaten yukarida ayrintili cevap verdim.
    Mahkeme kayitlari ve yeminli tercuman cevirileri gerekiyor.

Eger bu belgeleri verdiginize eminseniz konsolosluga tekrar yazabilirsiniz, ama konsolosluk hala gerektigini dusunuyorsa o durumda bu belgeleri saglamalisiniz. Konsolosluk ceviriler icin sadece 'yeminli tercuman cevirileri' diyor, islak imza olarak belirtmemis ama oncekinde islak imza yoksa bu sefer ceviriyi islak imza ile yaptirmayi deneyebilirsiniz. Yaptiginiz ceviride tercuman lisans no vs. yaziyor mu?

• @annecik DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@crazycells merhaba, mahkeme kayıtları derken ,bir dava için her bir duruşmanın kaydınımı almak gerekli , yoksa mahkeme kaleminden davanın açıklaması olan bir belgemi olmalı bu?

Resmi yonerge soyle diyor:

MAHKEME VE HAPİS KAYITLARI: Herhangi bir suçtan hüküm giymiş kişilerin daha sonradan suçu affedilmiş veya hüküm para cezasına çevrilmiş olsa dahi mahkeme kayıtlarının asıllarını, İngilizce tercümelerini ve kopyalarını getirmeleri gerekmektedir.

Yerinizde olsaydim, en kapsamli sekilde hazirlayip gotururdum.
    Maalesef durusma kaydi ile dava aciklamasi arasindaki farki bilmiyorum, bilen arkadaslar daha net yonlendirebilirler. Eger dava aciklamasi ozet seklindeyse, size tavsiyem daha ayrintili ve kapsamli olani goturmeniz. Ben olsaydim, buyuk ihtimal gecikmeleri onlemek icin ikisini de gotururdum.

• @dnzyldrm DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@onrozr bu current olan numaralari veya tahmini vize mulakat tarihini hangi baslik altindan ogrenebiliriz

https://yesilkartforum.com/bulten

• @crazycells @saulgoodman kendisi avukat buralarda ise muhakkak bilir kişi olarak yazacaktır

• Tamamdır sayın @caglaror . Her ihtimale karşı o şekilde hareket edeceğim.

• şubat ayı bulteni sizce kaç olarak acıklanabilir ? tahmininiz ?

• ⭐⭐

@ayvalik10 DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@crazycells @saulgoodman kendisi avukat buralarda ise muhakkak bilir kişi olarak yazacaktır

Yukarıdaki yazışmalara göz gezdirdim ama konu tam olarak nedir anlamadım. Soru tam ve net olarak bana mention ile yazılırsa cevap vermeye çalışırım.

• Herkese iyi akşamlar. bu site aracılığıyla çok şey öğrendim ve bu süreçte bana çok yararlı oldu. şimdiye kadar aklıma takılan sorulara cevap vermekte hiç gecikmeyen tüm arkadaşlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum. 19 Mart 2019 tarihi itibariyle Allah nasip ederse Los Angeles'ta olucam. Burada sormak istediğim bir kaç soru daha var ;

*19 Mart 2019 gidiş tarihime kadar USCIS üzerinden immigrant fees ödeme konusunda herhangi bir tarih kısıtı var mıdır ? Yani ABD'ye girişten şu gün kadar önce ödeme yapılmalı diye bir kural var mı ? Yoksa 18 Mart günü ödesem bile olur mu ?

*ABD'ye giriş tarihimden itibaren (Mart 2019) Türkiye'ye hasret gidermek için en yakın hangi tarihte geri dönebiliyorum ? (Allah göstermesin ülke anlamında veya ailesel mücbir sebepler hariç)

Herkese iyi akşamlar diliyorum tekrar.

• @panda33 uçağa binmeden son ana kadar ödeme yapabilirsiniz.

oraya gidipte 3-5 gün kalıp tekrar dönüş yapabilirsin sonuçta ilk girişi yapmak seni kayıt altına almalarıdır.
    @sash olsun @saulgoodman olsun @redsat2000 senin gibi gidip kısa süreli kalıp döndüler.

• @saulgoodman @grslarc lütfen başından geçen tüm olayları buraya cevap olarak @saulgoodman yazar mısın çünkü konuya hakim olmak istiyor.

• @nevergiveup toplamda 6 bülten açıklandı. Bu bültenlerde ortalama olarak 1350 real case hızla ilerlediler. Benim iki tahminim var bu ay için.

1. senaryo : 1350 real case üzerinden yayınlarsa 16,500
    2. senaryo : 1250 real case üzerinden yayınlarsa 16,150

umalım ki 1. senaryodan daha iyi bir sayı yayınlasınlar

• @saulgoodman merhaba ben sormuştum ; mahkeme kayıtları derken bir dava içinde geçen bütün duruşmaların ayrıntılı olarak dökümlerimi isteniyor yoksa , mahkeme kaleminden söz konusu dava için açıklayıcı bir karar sonuç yazısı yeterli olurmu? Yani bu kişi bu suçla yargılanmıştır cezası şu olmuştır yada cezası ertelenmiştir gibi ; buradaki baktıkları ölçüt hangi suçtan yargılanıldığı ve kişinin ne ceza aldığımı önemli konsolosluk için yoksa hayır tüm ayrıntılar önemli her detayı getirinmi deniliyor? Bizim bir trafikte münakaşa davamız vardı ;eşim ve karşı tarafa kamu davası açıldı sonuçta iki tarafta para cezası aldı, bununla birlikte bende münakaşaya dahil olduğumdan banada ayrıca hakaret ve saldırı suçundan şikayetçi oldu karşı taraf aynı dosya içinde , ceza davasında benim için hagb çıktı ,arşiv kaydım temiz ,sadece eşimin arşivinde bu dava görünüyor ayrıca

• ⭐⭐

@annecik DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

@saulgoodman merhaba ben sormuştum ; mahkeme kayıtları derken bir dava içinde geçen bütün duruşmaların ayrıntılı olarak dökümlerimi isteniyor yoksa , mahkeme kaleminden söz konusu dava için açıklayıcı bir karar sonuç yazısı yeterli olurmu? Yani bu kişi bu suçla yargılanmıştır cezası şu olmuştır yada cezası ertelenmiştir gibi ; buradaki baktıkları ölçüt hangi suçtan yargılanıldığı ve kişinin ne ceza aldığımı önemli konsolosluk için yoksa hayır tüm ayrıntılar önemli her detayı getirinmi deniliyor? Bizim bir trafikte münakaşa davamız vardı ;eşim ve karşı tarafa kamu davası açıldı sonuçta iki tarafta para cezası aldı, bununla birlikte bende münakaşaya dahil olduğumdan banada ayrıca hakaret ve saldırı suçundan şikayetçi oldu karşı taraf aynı dosya içinde , ceza davasında benim için hagb çıktı ,arşiv kaydım temiz ,sadece eşimin arşivinde bu dava görünüyor ayrıca

Merhaba, tam olarak hangi süreçtesiniz, sürecin hangi aşamasındasınız bilemiyorum ama ABD konsolosluğu sizden bir dava ile ilgili "mahkeme kayıtlarını" istedi olarak anlıyor ve öyle cevaplıyorum: "Mahkeme kayıtları" ifadesi bütün dosya kapsamını içerir. Mahkemeler size dava ile ilgili açıklayıcı bir yazı yazmazlar, böyle bir uygulama hiç görmedim, duymadım. Mahkemenin vereceği tek açıklayıcı yazı "gerekçeli karar"dır, bu da ancak karar verildikten sonra yazılır. Kısaca ben bu ifadeden, "bütün dava dosyasının onaylı suretini" anlardım.

(Bu görüş bir hukuki tavsiye değildir. Sadece yardımcı olmak için yazılmıştır, sorumluluk kabul edilmez.)

• @saulgoodman cevabınız için teşekkürler , henüz o sürece girmedik şimdiden bilgi topluyorum, 2020 ye başvurduk henüz; dava ise sonuçlandı. Öyleyse bütün duruşmaların dökümünü almak en mantıklısı olacaktır ilerisi için; birde isim değiştirme davası vardı hele kesin AP ye düşer diye düşünüyorum .

• ⭐⭐

@annecik Burası dv2019 bekleme odası olduğundan ben seçildiniz sanmıştım. Daha seçilmeden bu sorulara cevap aramak vakit kaybı.

• @saulgoodman afedersiniz yeni üye oldum konu akışını bozdum sanırım kusura bakmayın, tekrar vaktiniz ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• DV2022 Sonuç Odası

906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2022 Bekleme Odası

22k
    1
    45 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    istalinI
    Merhaba arşivde olan bu yazınızı tekrar okudum, söyledikleriniz şu an ki süreç için de geçerli mi @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Bekleme Odası @Aeroexpres merhaba. hesaplamayı öyle yapamazsınız.. "kota" olarak tabir ettiğiniz şey sadece turkiye icin değil, bolge olarak da hesaplanması gereken az da olsa karmaşık bir durum. turkiye, %7'lik kota dilimine zaten girmiyor,bu yüzden vize yetmeme gibi bir durum olması mümkün değil. eğer öyle bir durumun olursa zaten %7'lik kota sebebiyle yüksek numaralar vize alamaz. kota sebebiyle vize alamamak turkiye icin yaşanması muhtemel bir durum degil.] konuyla ilgili başlığı inceleyin lütfen. https://yesilkartforum.com/forum/topic/4402/sayılarla-dv2022/ ve imzanizdaki 1980 ibaresini guncelleyin :)
  • 4 Oy
    120 İleti
    13k Bakış
    J
    dv2021de kazanıp trump ve biden politikaları nedeniyle(covid miş yersen ) vize mulakatına bile gidemeyip dv2023e basvurdum gene bekliyorum.uzunbir aradan sonra 9.sayfaya dusen konuyu buldum canlandırdım.beklemeye devam.avrupadaki vatandaslık ıslemlerımde bekliyo onumuzdekı sene ya ab ya abd.
  • DV2019 Evlilik Casenumber ve Çiftte Vatandaşlık

16
    0 Oy
    16 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @atakanmslu DV2019 Evlilik Casenumber ve Çiftte Vatandaşlık içinde söyledi: Bir de önemli bir sorum. Benimle ilgili oluşabilecek olan herhangi bir sorun eşimin gitmesini engeller mi ? hayir, esiniz vizesini alir. Bu durumdan dolayi onun vizesi tehlikeye girmez.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k