Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.7k 516

• @Baran-Soylu Hayırlı olsun Baran Bey.Herşey gönlünüzce olsun yeni yaşamınızda başarılar ☺️

• ⭐⭐⭐

@erg35 Yeni kıtada yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, herşey yolunda gitsin...Tebrikler...👏👏👏

• ⭐⭐⭐

@mrt01 Bizden değil yani, gerçek Viyana talihlisi...😂😂

• @Baran-Soylu tebrikler🎉🎊yeni hayatınızda bol şans diliyorum.

• @erg35 hayırlısı olsun bebeğinizi sağlıkla gelsin inşallah

• @Baran-Soylu tebrikler yeni yaşantınızda Amerika da başlarılar dilerim hayırlı olsun

• @mrt01 vizeniz hayırlı uğurlu olsun hocam. Deneyiminizi paylaştığınız içinde ayrıca teşekürler. Benim merak ettiğim ise, ingilizce kısmında kendime çok güvenmiyorum. Sağlık mayanesi ve mülakat kısmında Türkçe ile kendimi ifade edebilir miyim?

• @Baran-Soylu hayırlı uğurlu olsun inşallah.

• @mrt01 yeni hayatınızda bol şanslar

• @siraç dil konusunda en basit şekilde dahi olsa kendinizi biraz ifade etmeniz gerekiyor. Yoksa sorulara hem sağlıkta hem mülakatta yanlış cevaplar verebilirsiniz. Sizden üst düzey ingilizce beklenmiyor zaten ama bi tık kendinizi ifade etmeniz gerekli

• @erg35 Merhaba hemşerim :)

O kadar güzel anlatmışsınız ki kendim girdim gibi sevindim. Öncelikle çocuğunuza sağlıkla kavuşmanızı ve eşinize, size ve bebeğe stressiz geçen bir doğum diliyorum.

Tebrik ederim, yeni hayatınızda başarılar dilerim. Yolunuz açık olsun.

• @mrt01 peki hocam konsoloslukta Türkçe bilen olduğu söylenmişti. Siz karşılaştınız mı

• @siraç biz karşılaşmadık

• @mrt01 teşekürler hocam. Tekrardan mutluluklar diliyorum

• @erg35 hayırlı uğurlu olsun, bebek de sağlıkla gelsin inşallah. Mülakatınız çok samimi geçmiş, darısı hepimizin başına.

• @Baran-Soylu hayırlu uğurlu olsun yoldaşım amerikadaki hayallerimize son bir uçak bileti kaldı <3

• Arkadaşlar Mülakatım başarılı geçti. Vizeyi onayladılar. 09.10.2024 tarihinde girdim. Sanırım yılın ilk mülakatlarından birine denk geldim. ben gittiğimde 3 kişiydik toplamda birisi İran'lı bir çift bir de Üniversite öğrencisi bir arkadaş vardı. Çok stresli bu süreci Vize onayı ile taclandırdık sonunda. Umarım hepiniz için aynı sonuç olur :))

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Yusuf-Surmeli hayırlı olsun, tebrikler.

ancak, mülakat deneyimi dediğiniz şey böyle bir şey değil :)
    geçmiş yılların ya da bu yılın bazı deneyimlerine bakarsanız, detaylı mülakat deneyiminin nasıl bir şey olduğunu göreceksiniz.
    kaç kişilik bir ailesiniz, maddi birikimi ortalama ne kadar gösterdiniz, nasıl sorular soruldu, nasıl cevapladınız, ekstra evrak istendi mi vs. bunları belirtin lütfen.

açıkçası mülakat salonunda kimlerin olduğu, kaç kişi olduğunuz çok elzem noktalar değil ;)
    abd'de bol şans.

• ⭐⭐

@Yusuf-Surmeli vizeniz hayırlı olsun çok şanslısınız hem gc kazandınız hemde sıranız çok iyi şansınızın birazını bize verseniz ben dosya taşımaya razıyım:)

Deneyimlerinizi daha detaylı paylaşırsanız
    Konsolosun Sorduğu sorular? ve cevaplar
    Para ne kadar gönsterdiğiniz?
    Ankara dışından geldiyseniz konaklama yaptığınız yer hakkında bilgi sizden sonra gelecekler en azından bu konuda fikir sahibi olur Fiyatını da yazarsınız sevinirim
    Covid aşınız var mıydı yoksa aşı tr şuan olmadığını duydum bu durumda ne yaptınız

• Evet Haklısınız. Şimdi size detaylı mülakat deneyimimi aktaracağım.
    09.10.2024 tarihindeki mülakatım için 25.09.2024 tarihinde sağlık muayenesi oldum. Ankaraya günübirlik gittiğim için sonuçlarımı 08.10.2024 tarihinde almak istediğimi söyledim ve tamam dediler.
    Sağlık muayenesi deneyimim şu şekildeydi;
    İçeri girdiğimde çok fazla İran'lı vardı. İsimleri sıraya göre okuyorlardı ve muayene randevu saatimden biraz daha erken ismim okundu. Orada olduğum için hemen işlemlere başladık. Aşı kartınız var mı diye sordu sadece Covid için 3 doz vurulduğum e nabız'dan aldığım belgeyi verdim. Başka bir belgem yok dedim.
    Kan aldılar ve ciğer için röntgen çektiler. Kan aldılar ve daha sonra doktor muayenesi gerçekleşti. Orada sohbet tarzında ilerledi süreç. 5 tane aşı yaptılar. Toplamda 349 dolar gibi bir ücret ödemiştim sanırım.
    08.10.2024 tarihinde Ankara'ya geldim ve sağlık raporumu aldım. Daha önce 1.5 yıl polonyada yaşadığım için oradan bir sabıka kaydı içeren polis dosyası aldım ve belge lehçe olduğu için ingilizce ve türkçeye tercüme ettirdim. (noter onaylı).
    Ankara'da bir otele yerleştim (Swiss Inn Express günlük 1300TL) ve mülakat günü 8.30 da olan mülakatıma 7.30 gibi gittim. Ancak erken gitmenin bir anlamı olmadığını gördüm çünkü önce 7,45 de randevusu olanlar daha sonra 08.00, 08.15, 08.30, 08.45 gibi randevu sırasına göre sıraya sokuyorlar. Bu yüzden erken de gitsek randevu saati önce olan kişiler öncelikli oluyor.
    Sıraya girdikten sonra binanın giriş kısmında Cam bölmesi olan bir odadaki yetkili kişi sırayla sizi çağırıyor ve ne için geldiğinizi soruyor. Pasaportunuzu alıp daha sonra sol tarafta tekrar sıraya giriyorsunuz ve pasaportunuza göre güvenlik bölgesine çağırıyorlar. Güvenlik kısmından geçiyoruz üzerimizde çanta ve elektronik aletlere izin vermiyorlar. Özellikle sırt çantası veya kadınlar için kol çantası gibi bir şey götürüyorsanız kesinlikle götürmeyin. İçinde sadece belgeleriniz bile olsa çanta alınmıyor. emanete bırakmak için para ödemek zorunda kalırsınız. Araba anahtarına izin veriyorlar. Benim aracım Megane olduğu için onun kumanda gibi bir anahtarı var. Sonuçta elektronik olduğu için almazlar diye korktum ancak sorun çıkarmadılar. Güvenlikten geçtikten sonra ana binaya girmek için biraz yürüyorsunuz. Daha sonra ana binaya giriş yapınca sol tarafta danışma bölümü gibi bir banko bizi karşılıyor. Greencard için geldiğimizi söylediğimizde bir belge veriyorlar okuyun daha sonra 18 numaralı kısımdan ödemenizi yapın ve sıra numaranızı alın dediler. 18 numarada 330 dolar nakit ücreti ödedikten sonra bir numara verdiler ve ekrandan o numarayı takip etmeye başladım. Numaramın yandığı bölüme giderek istenilen belegeleri verdim.
    Adli sicil kaydı (Ben Polonyadan aldığım belgeyi de veriyorum burda)
    Nüfus kayıt örneği
    Pasaport
    2 adet fotoğraf
    Askerlik durum belgesi
    Banka Hesap Dökümanı (16.600 dolar gösterdim 200 bin kredi çekti ailem vs...)
    Diploma orijinali ve fotokopisi
    Sağlık raporu (Ungan'dan alınan sarı zarf)
    Mülakatı türkçe mi yapmak istersiniz ingilizce mi diye sordu ben de ingilizce biliyorum ama türkçe yapmak istiyorum dedim.
    Belgeleri teslim ettikten sonra, numaranızı takip edin tekrar numaranızın yandığı kısma gidin dedi.
    10 dakika sonra tekrar numaram yandı ve mülakatın olduğu bankoya gittim.
    Tercüman yanındaydı ama İngilizce biliyor musun diye sordu.
    Evet biliyorum dedim ingilizce konuşabiliriz ama zorlanırsam tercümandan yardım isterim dedim. Tamam dedi.
    Sonra sağ elimi kaldırdım ve yemin ettim daha sonra önce sol 4 parmak sonra sağ 4 parmak sonra baş parmaklar olmak üzere parmak izlerimi verdim.
    Sonra 4 yıllık üniversite bitirip bitirmediğimi sordu. Bu sırada diplomama bakıyordu. Evet bitirdim makine mühendisiyim dedim.
    Benim kardeşim gibi dedi ve güldü. (Kendi kardeşi de makine mühendisiymiş)
    +Nerede yaşamak istiyorsun?
    -Houston
    +Neden?
    -Zaten doğalgaz ve petrol işindeyim orada iş bulmam kolay olacak
    +Orada tanıdığın var mı?
    -Hayır
    +Tebrikler Vizenizi Onaylıyorum.
    -Çok teşekkür ederim.

Oradan ayrıldım ve şimdi pasaportumun gelmesini bekliyorum.
    Çok stresli sürecin en tatlı anlarıydı.
    Herkes için en hayırlı olanı diliyorum ve herkese başarılar diliyorum. :)))

Benzer Başlıklar

• DV2026 Mülakat Deneyimleri

1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    757
    1
    10 Oy
    757 İleti
    88k Bakış
    B
    @Busra-Turan Merhaba, Hong Kong hesap dökümü istemedi benden. ama yine de yanınızda götürmenizde fayda var ben hesapta 10k $ gösterdim. aynı zamanda sağlık raporu aldığım kurum covid aşı karnemi de istedi.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    55k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k