Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
2.7k 479 202.3k 516

  • @mrt01 vizeniz hayırlı olsun🎊 yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @mrt01 hayırlı olsun tebrikler


  • @mrt01 tekrar hayırlı olsun vizeniz
    Birşeyi merak ettim banka hesap dökümü istemediler mi


  • @mrt01 Forum üyeleri arasında Viyana'dan vize alan ilk 2025 talihlisi oldunuz sanırım. Hayırlı olsun, Amerika hayatınızda bahtınız ve yolunuz açık olsun.


  • @Uzuzi onu istediler onu unutmuşum yazayım hemen

  • ⭐⭐⭐

    Yeni kıtada yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, herşey yolunda gitsin...
    Peki o forumda olmayıp mülakatta olan diğer arkadaş kimdi, bir tek ben mi merak ediyorum .😂😂


  • @Flight101 :) Katarina diye bir arkadaş 😂


  • Merhabalar,

    Bugün eşim ve ben mülakat deneyimini ankara büyükelçilikte yaşadık. İçeriye girişte sol taraftaki deske pasaportlarımızı verdik ve bize bir numara verip ödeme yapacağımız gişeye yönlendirdi. Numaramız yanınca pasaportlarımızı verdik ve 2 kişi toplam 660 usd yi nakit olarak bu gişeye ödedik. Ödeme belgelerimiz ve pasaportlarımız ve evraklarımız ile tekrar oturduk ve sıramızın yanmasını bekledik. Sıra numaramız ikinci kez farklı bir gişede yandı ve evraklarımızı buradaki görevliye teslim ettik. Aldıkları ve almadıkları evraklar şu şekilde.

    Aldıkları Evraklar:
    Diploma aslı ve fotokopisi
    Evlilik cüzdanı aslı ve 2 adet fotokopisi
    Adli sicil kaydı
    Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    Askerlik Belgesi
    Banka dökümanları
    Tapular araçlar ( Ben bunları kendim ekstra verdim gerek yoktu dedi ama fazla mal göz çıkarmaz :)

    Almadıkları hatta bakmadıkları evraklar:
    Ds260 formları ve onayları
    Dv lottery sonuç sayfası ve mülakat tarihi sayfası
    Ais başvuru kaydı

    Eşim hamile olduğu ve doktorumuz onay vermediği için biz sağlık raporunu almadan mülakata girmeyi tercik ettik. Eksik evraka kalıp case numberımızda düşük olduğu için sonradan sağlık raporu almak daha makul geldi. Evrakları teslim alan görevli sağlık raporunu sordu ben eşimin hamile olduğunu belirttim. Bana sordu ben de birlikte almak istediğimiz için bende almadım dedim.Dolayısıyla sağlık raporunu şu aşamada veremediğimizi belirttik. O da evet aşılar ve röntgen zararlı olabilir dedi. Evraklarımızı teslim edip gişeden ayrılıp tekrar numaramızın yanması için beklemeye başladık.

    Bu süreçte bizim önümüzde 3 farklı genç arkadaşımızın greencardının onaylandığına kulak misafiri olduk ve çok sevindik eşimle yolları açık olsun herşey gönüllerince olsun :)

    Sıramız yandı ve mülakat sıramız geldi gişeye görüşmeye geçtik.Mülakatı türkçe yapmayı tercik ettik. Sağ ellerimizi kaldırıp yeminlerimizi ettik ve parmak izlerimizi verdik. Sonra sorular başladı:

    1-Öncelikle asıl talihli eşimin mezuniyetini sordu lisans olduğunu söyledik diplomanın aslını geri verdi.
    2-İlk evliliğiniz mi daha önce evlilik yaşadınız mı?
    3-Yurtdışında birlikte yaşadınız mı?
    4-Amerika’da nerede yaşamayı düşünüyorsunuz?
    5-Amerika’da tanıdığınız var mı ?
    6-Ne kadar birikiminiz var ? Ayrıntılı bir şekilde söyledik banka ekstrelerini ve bakiyelerini hatta tapuları söylüyorduk bu kadar yeterli dedi . Muhtemelen sizin verdiğiniz bilgileri burada eşleştiriyor.
    7- Sağlık raporunuz ? Eşimin hamile olduğunu ve bebek beklediğimizi bunun için muayene olamadığımızı söyledik. Tamam dedi bütün evraklarımızın tam olduğunu ve sürecin olumlu olduğunu belirtti. Sarı evrakı verdi üzerine sağlık raporunun eksik olduğunu işaretledi.Doğum gerçekleşince kendilerine mail atmamızı ve bebeğimizle beraber yeni bir kısa mülakat talep etmemizi ve sağlık raporunu teslim edince sürecin tamamlanacağını belirtti. Ben de doğumun aralıkta gerçekleşeceğini ve şehir dışından geldiğimiz için nasip olursa bebeğimiz çok küçük olacağı için mart nisan gibi sıkıntı olur mu dedim. Sürecin bitmesine uzun bir süre olduğu için ve mülakat tarihini hemen planlamayacakları için doğum gerçekleşince hemen onlara bilgi vermemizi ve sorun olmayacağını belirtti. Pasaport asıllarını ve sarı evrakı bize vererek sonraki süreçte görüşmek üzere şanslı bebek için dedi ve bizi uğurladı :) Umarım sürecimizi olumlu bir şekilde sonlandırırız.

    Bu stresli süreçte bizim mülakatımız bu şekilde geçti.Sürecimizi bu şekilde devam ettirip nihai ve mutlu sonuca ulaştığımızda tekrar paylaşmak isterim.Kalın sağlıcakla.


  • @erg35 çocuğun kısmeti varmış güzel bir hayatı okur inşallah🙏

  • ⭐⭐

    @mrt01 hayirli olsun hocam. abd yasiminizda basarilar. en kisa zamanda gorusmek dilegiyle.


  • Bu ileti silindi!

  • @erg35 Bebeğiniz sağlıkla gelsin, vizeniz de şimdiden hayırlı olsun. Selamlar.


  • Herkese merhaba öncelikle. Biraz önce mülakattan çıktım ve hepimizin duymayı istediğini o şeyi duydum "Tebrikler vizeniz onaylandı, bir haftaya PTT" süreci ve deneyimlerimi yaklaşan zamanda en ufak detayına kadar paylaşacağım 🥳🥳🥳


  • @Baran-Soylu Hayırlı olsun kardeşim :) Darısı tüm bekleyenlerin başına 🎉


  • @Baran-Soylu Hayırlı olsun Baran bey. Darısı herkesin başına :)


  • @Baran-Soylu hayırlı olsun. Tebrikler


  • @Baran-Soylu Yeni kıtada yeni hayatınızda herşey gönlünüzce olsun, tebrikler...👏👏👏


  • @Baran-Soylu hayırlı olsun vizeniz 🎊


  • @Baran-Soylu çok tebrikler 🎉 Baran bey hesapta ne kadar gösterdiniz acaba ?


  • @erg35 işin büyük çoğunluğu hallolmuş ve tamamlanacak gibi de duruyor bence içinizi ferah tutun, şimdiden hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

  • Sayılarla DV2025

    Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    2k
    4
    17 Oy
    2k İleti
    105k Bakış
    A
    @bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
  • 28 Oy
    6k İleti
    785k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

    Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda 🙈 onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 7 Oy
    4k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

8

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum